RSD Velež - Igrački kadar i transferi

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 22 maj 2022, 21:11

VictoriasFikret je napisao/la:
22 maj 2022, 19:21
Matej Senić se sa Varaždinom vratio u Prvu HNL.
Mislim da nam je on jedna od realnijih opcija za stopera, ugovor mu istice, nas dobar odnos sa Varazdinom, interes od ranije...

Varazdinu jedina ambicija moze biti da ostanu u prvoj ligi, Evropu i neki trofej mogu samo sanjat.

U Velezu imas Evropu odmah, dobru sansu da je igras i sljedece sezone i da se boris za trofeje, sistem igre koji ti idealno odgovara, zagarantovanu minutazu...sve kad se uzme puno su mu vece sanse da ga neko primijeti u Evropi nego na dnu tabele HNL-a.

Posto znamo koliko ga Fedja gotivi nadam se da cemo dobro uprijet da ga dovedemo.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 22 maj 2022, 21:43

ZauvijekSamoVelez je napisao/la:
22 maj 2022, 21:11
Mislim da nam je on jedna od realnijih opcija za stopera, ugovor mu istice, nas dobar odnos sa Varazdinom, interes od ranije...

Varazdinu jedina ambicija moze biti da ostanu u prvoj ligi, Evropu i neki trofej mogu samo sanjat.

U Velezu imas Evropu odmah, dobru sansu da je igras i sljedece sezone i da se boris za trofeje, sistem igre koji ti idealno odgovara, zagarantovanu minutazu...sve kad se uzme puno su mu vece sanse da ga neko primijeti u Evropi nego na dnu tabele HNL-a.

Posto znamo koliko ga Fedja gotivi nadam se da cemo dobro uprijet da ga dovedemo.
Bio bi odlično pojačanje. Koliko znam imao je veliki interes da pređe kod nas, ali ga iz Varaždina nisu htjeli pustiti.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 22 maj 2022, 21:51

Sta je sa onim Brazilcem iz Rudara nestade drugu polusezonu skoro nikako nije igrao znam da se spominjao kao moguce pojacanje

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 maj 2022, 21:55

Haskic
?......Andjusic.......?
Radovac.....Hasanovic
Radovic....Zvonic.....?.....Cosic
Bogdanovic

?
Dzankovic....Vehabovic....?
Prses......Zeljkovic
?.....Bajric.....?........?
Jovicic

Ovo gore je po meni prva ekipa za sljedecu godinu, a dole druga/klupa

Tu su jos

Dejanovic?, Sijamija i Osmic

Znaci treba pojacanja, i to pod hitno da se ne borimo za opstanak
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 22 maj 2022, 22:16

ra1981 je napisao/la:
22 maj 2022, 21:43
ZauvijekSamoVelez je napisao/la:
22 maj 2022, 21:11

Bio bi odlično pojačanje. Koliko znam imao je veliki interes da pređe kod nas, ali ga iz Varaždina nisu htjeli pustiti.
Mozda su jos tad dogovorili tipa ako izborimo Evropu da dodje jer ce imat slobodne papire.

Ako nisu onda Sose sjedi mu na kosti dok ne potpise :D

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 22 maj 2022, 22:19

DembaBa21 je napisao/la:
22 maj 2022, 21:51
Sta je sa onim Brazilcem iz Rudara nestade drugu polusezonu skoro nikako nije igrao znam da se spominjao kao moguce pojacanje
Vjerujem da ga mozemo dovesti i da bi bio dobar ali se nadam da razmisljamo o Mujanu.

Istice mu ugovor, u Sirokom sigurno nije imao neku aman platu. Ne znam kako bi se uklopio u nas sistem ali je lik igracina.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 22 maj 2022, 23:51

Hiroš u zadnje vrijeme ne igra nikako,kad bi ga mogli dobiti na posudbu bilo bi top,za naše lige igračina.

Hiroš Haskić Dzanković
Anđušić
Radovac. Zeljković
Radović. Bajrić Stoper? Ovčina
Jovičić
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 23 maj 2022, 12:41

Peco i Salčin odlaze, ekipu će pojačati minimalno tri provjerena igračka imena
Nakon što se i službeno završi sezona Dudić će sa svojim saradnicima izvšiti analizu svega urađenog u proteklih godinu dana, a izvjesno je da će doći i do određenih promjena u igračkom kadru.

Sigurno je da se Đani Salčin i Demir Peco vraćaju u svoje klubove (Sarajevo i Varaždin), a sa igračima koji nisu zadovoljili ukuse stručnog štaba i još uvijek su pod ugovorom pokušat će se sporazumno raskinuti saradnja.

Što se tiče dolazaka, i na tome se već radi, a plan je da se tim pojača sa kvalitetnim igračem u svakoj liniji što znači da se na pripremama mogu očekivati 3-4 nova imena.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 12:47

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
22 maj 2022, 12:56
Neka Institucije (Feđa) rade svoj posao.....
Navijačima je da navijamo, podržavamo. Možemo li ljetos imati 10.000 članova? Dosta za stopera?
Feđa i navijači rade svoj posao, što se za ove zadužene za transfere ne može reći.
Odradili smo sraman prelazni rok zadnji put i to treba podvući. Red je da se greške isprave ovaj put.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 23 maj 2022, 15:08

Vala su i navijači uradili sraman posao, podvući crvenom. Šest utakmica bez podrške, oduzeti bodovi, svaka utakmica kazne. Red je da se to popravi. Ili možda treba tako???

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 15:51

Ne treba i može i mora bolje kako sa transfer politikom tako i sa nepotrebnim bacanjima baklji u teren.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 23 maj 2022, 16:34

OldFashioned je napisao/la:
23 maj 2022, 15:51
Ne treba i može i mora bolje kako sa transfer politikom tako i sa nepotrebnim bacanjima baklji u teren.
Jedina, ali jedina zamjerka je stoper. A ti ovdje predstavljas kao da treba otjerati i Haskica i Bajrica koji su se pokazali kao odlicna pojacanja.

Nije nama transfer politika toliko losa koliko smo isfrustrirani s nedovodjenjem klasnog stopera poslije Maneva, a i ne bi bili ni frustrirani da nismo vidjeli kako klasni stoper(Manev) poboljsava ekipu i koliko bi nam znacio, pa i to razumijem.

99% okosnice tima ima visegodisnje ugovore (osim Ovcine i Brandaa, a nadam se da ce se pokusati jos jednom sjesti s njima) i tu ne strepimo kao sto smo strepili prethodnih godina, hocel doc neki Amar Osim i otet nam igraca. Znaci tu se radi kvalitetno.

Krivo mi je malo sto na siru sliku ljagu baca taj stoper, a cinjenica je da su ovi momci iz godine u godinu sve bolji, a ja ocekujem od par igraca sljedece godine dodatnu eksploziju i da jos podignu nivo svoje igre.

Vjerujem da smo sada i dodatno atraktivnija sredina za igrace poslije svega ovoga, i kako raste reputacija kluba, tako ce nam lakse biti potpisivati slobodne igrace.

E hajmo po tu stopercinu sada :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 23 maj 2022, 17:20

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
23 maj 2022, 15:08
Vala su i navijači uradili sraman posao, podvući crvenom. Šest utakmica bez podrške, oduzeti bodovi, svaka utakmica kazne. Red je da se to popravi. Ili možda treba tako???
Stvarno sram nas bilo

Grbavicu tri puta pokupili sve karte, jos protiv Elfsborga prepunili stadion

Punili domace utakmice

Putovali stotinama kilometara

Nosili ih do pehara kupa 6000+ u Zenicu 250+km

De ohladite, izyebali nas iz saveza sa kaznom, kazna ce biti ponistena i novac nadoknadjen, a tri boda lijepo i uredno vracena
Ti si naša ljubav jedina!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 23 maj 2022, 17:37

killafrommanilla je napisao/la:
23 maj 2022, 16:34
OldFashioned je napisao/la:
23 maj 2022, 15:51
Jedina, ali jedina zamjerka je stoper. A ti ovdje predstavljas kao da treba otjerati i Haskica i Bajrica koji su se pokazali kao odlicna pojacanja.

Nije nama transfer politika toliko losa koliko smo isfrustrirani s nedovodjenjem klasnog stopera poslije Maneva, a i ne bi bili ni frustrirani da nismo vidjeli kako klasni stoper(Manev) poboljsava ekipu i koliko bi nam znacio, pa i to razumijem.

99% okosnice tima ima visegodisnje ugovore (osim Ovcine i Brandaa, a nadam se da ce se pokusati jos jednom sjesti s njima) i tu ne strepimo kao sto smo strepili prethodnih godina, hocel doc neki Amar Osim i otet nam igraca. Znaci tu se radi kvalitetno.

Krivo mi je malo sto na siru sliku ljagu baca taj stoper, a cinjenica je da su ovi momci iz godine u godinu sve bolji, a ja ocekujem od par igraca sljedece godine dodatnu eksploziju i da jos podignu nivo svoje igre.

Vjerujem da smo sada i dodatno atraktivnija sredina za igrace poslije svega ovoga, i kako raste reputacija kluba, tako ce nam lakse biti potpisivati slobodne igrace.

E hajmo po tu stopercinu sada :)
Pricao sam sa par igraca i kazu da su premale sanse da Brandao ostane, dok se kod Ovcine svasta moze desiti ali kao sto je i on sam rekao primarni cilj mu je da napusti BIH. Brandao hoce da se vrati u Brazil jer mu valjda zena ima gore dobar posao i vidja porodicu samo kratko na zimskoj i ljetnoj pauzi. Najvise mi je drago kod njega sto je digao formu pred kraj sezone, djelovao je ko mrtav covjek kroz sezonu ali na kraju je odigrao korektno i onako kako se od njega ocekuje. Sto se Ovcine tice vidjelo se protiv Sarajeva koliko je kvalitetniji na desnom beku u odnosu na Mehu i ostale. Bukvalno je Suljic nestao s terena u drugom poluvremenu kad ga je on preuzeo a do tada se supao s Mehom i Zeljkovicem.

Po mom misljenju treba nam ekstra stoper po mogucnosti ljevak da igra Bajricem u tandemu a Zvonic definitivno moze biti koristan s klupe. Isica bih se rijesio sto je prije moguce, ponudit mu raskid saradnje uz obrazlozenje da se nece vise racunati na njega ni sekunde. S obzirom da gubimo Salcina i Dejanovica kao u21, probat dovesti Mahmica, moze posluziti u slucaju zutih kartona i duga je sezona jbga. Trebat ce nam desni bek u slucaju da Hare ode ali ne priuceni bek nego neko kome je to prirodna pozicija. S obzirom da je Peci istekla posudba ali mu istice i ugovor s Varazdinom, valjalo bi mu ponudit ugovor na godinu dvije uz solidnu platu jer moze posluzit barem s klupe. Moramo dovesti krilo za prvih 11 umjesto Brandaa i ja bih jos doveo u21 napadaca umjesto Zaima i to je to.

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 23 maj 2022, 18:15

Brandao bi trebao pokušati bar ovu polusezonu da odigra. Ako je nešto dobra prilika da se napravi iskorak u karijeri onda je to evropska utakmica. Na kraju krajeva radi toga je i došao u Evropu, nije došao jer voli Velež. Nek produži 6 mjeseci pa nek ide kući. Mi slavimo stoljeće postojanja, to su momenti koje svaki igrač želi doživjeti...

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 23 maj 2022, 18:35

Nema većih seratora od nas. Nije se kup još ni ohladio, nije sezona još ni završila mi seremo kako smo se loše pojačali kako ovo kako ono. Osvojili kup nakon 36 godina, ide 100 godina kluba, opustite se malo **** mu mater jeli mora uvijek goriti.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 23 maj 2022, 20:04

ra1981 je napisao/la:
23 maj 2022, 18:35
Nema većih seratora od nas. Nije se kup još ni ohladio, nije sezona još ni završila mi seremo kako smo se loše pojačali kako ovo kako ono. Osvojili kup nakon 36 godina, ide 100 godina kluba, opustite se malo **** mu mater jeli mora uvijek goriti.
Sada treba srat i kukat ne u toku sezone plakat kako nismo doveli pojacanja jer ovo NIJE DOBRO ovako nikada gore Sarajevo nas je trebalo dobit minimalno 3 razlike.
Prekucali ljudi ligu trener im ovo izjavi
Nemanja Bilbija je jučer potpisao novi ugovor, a šef struke Sergej Jakirović otvoreno je govorio o mogućim pojačanjima.

“Dovest ćemo u svakoj liniji minimum jednog igrača, u veznoj dva – tri. Krila, možda jednog napadača... Vidjet ćemo. Moramo računati da Savić i Ćorluka mogu otići, moramo imati širinu. Pojačanja trebaju da budu kvalitetna, da mogu biti među 14 igrača“, kazao je Jakirović.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 23 maj 2022, 21:55

DembaBa21 je napisao/la:
23 maj 2022, 20:04
ra1981 je napisao/la:
23 maj 2022, 18:35
Sada treba srat i kukat ne u toku sezone plakat kako nismo doveli pojacanja jer ovo NIJE DOBRO ovako nikada gore Sarajevo nas je trebalo dobit minimalno 3 razlike.
Prekucali ljudi ligu trener im ovo izjavi
Nemanja Bilbija je jučer potpisao novi ugovor, a šef struke Sergej Jakirović otvoreno je govorio o mogućim pojačanjima.

“Dovest ćemo u svakoj liniji minimum jednog igrača, u veznoj dva – tri. Krila, možda jednog napadača... Vidjet ćemo. Moramo računati da Savić i Ćorluka mogu otići, moramo imati širinu. Pojačanja trebaju da budu kvalitetna, da mogu biti među 14 igrača“, kazao je Jakirović.
Čuj ovo nije dobro, Sarajevo nas trebalo dobiti minimalno 3 razlike. Uzeli smo prvi poslijeratni trofej šta tu može “ne biti dobro”. Ne kažem da ne treba pojačati ekipu, ali ga pretjerujete brate dragi i godinama se ponižava i podcijenjuje ova generacija.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 maj 2022, 22:13

Nije dobro :rol:

Šta pišete vi ljudi, šta je vama.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 23 maj 2022, 22:19

Uz nadu da će Ovčina ostati, nadam se dovođenju 5 igrača, od toga 2 igrača U21! Svako pregomilavanje igrača nam ne treba.
Zamjeniti:
1. Zajmovića
2. Isića
3. Salčina
4. Brandaa
5. Pecu.
...kvalitetnijim igračima i ja prezadovoljan!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.