Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Arvid » 21 maj 2022, 17:37

Marsal je napisao/la:
21 maj 2022, 13:18
Meni je smiješno da oni uopšte žele pare, pa ljudine ništa i ne rade osim što krkaju i meze i smiju se :rol: i hoće 50%
Bukvalno :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pade mi Krezo u očima full :facepalm:

Seljačka posla.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 21 maj 2022, 17:54

Arvid je napisao/la:
21 maj 2022, 17:37
Marsal je napisao/la:
21 maj 2022, 13:18
Meni je smiješno da oni uopšte žele pare, pa ljudine ništa i ne rade osim što krkaju i meze i smiju se :rol: i hoće 50%
Bukvalno :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pade mi Krezo u očima full :facepalm:

Seljačka posla.
Seljadija mrrrrrrtva što bi rekao Savo iz Kikinde.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 21 maj 2022, 18:28

Ma gori je Zmaj sto je njima obecavao dijeljenje para na 3 dijela. Bukvalno radis nesto sto bi svako mogao raditi (smijat se i glupirat) i ocekujes da dobijes kao neko ko je bio razlog da te neko uopste 'vidi' i koga ljudi gledaju i prate bio neko tu s njim ili ne. Zalosno zbog cega ljudi danas prekidaju odnose i postaju mrtvi neprijatelji. Zmaja sam vidio 100x, sasvim korektan lik i iskreno sumnjam da je muljator i varalica, ali se mozda malo preracunao u procentima koje je zamislio davati ovoj dvojici. :mrgreen: Mozda sam u zivotu odgledao 20min njegovih videa i to kad mi neko naglasi da ne psuje. Ima lik fazon u pricanju tih prica, mogao se dosad obogatit i imat 500+k pratilaca da je na vrijeme skontao fol i razmisljao iskljucivo o zaradi.

Nego, skoro sam platio kaznu tim revizorima u Sa. Boze sacuvaj.

Usao dole na Cengic Vili, kupim uredno kartu i nisam ponistio, kad ne putujem tramvajem 5x u 5 godina. Dolaze likovi, cura neka ispred mene lagano nema nista, samo je potapsa po ramenu i prodje dalje. Meni prilazi, tipkam mob i vadim iz dzepa kartu, ni gledao nisam u njega. Kaze lik daj mi licnu, ja ono 'je l' bas moram' i kontam neka uobicajena procedura. Kaze hajd izadji s nama na stanicu tu, gdje sam bas i mislio izaci ( :mrgreen:) i kontam ja ok, vratit ce mi licnu i kraj price. Objasnjava on meni, vidis sta pise na poledjini karte, rekoh druze nisam odavdje, ne putujem tramvajem, nemam tu naviku uopste, kunem im se da sam kupio i da ne lazem. Jednostavno smetnuo. Nista kaze kazna 27 28KM, ako neces platit zovemo policiju i cekamo ih ovdje zajedno (a licna kod njih). Sta cu, platim i trazim mu kusur od nekoliko feninga jer je bilo cini mi se 27,40 (ili tako nesto). Imao nesto ovamo gdje sam kasnio i bukvalno mi nije bilo do toga.

Nema sanse da bih mu dao licnu da sam znao o cemu se radi, nit da bi tako lahko sve to proslo, ali eto. Kud mu se iz usta osjeti alkohol, mogao sam lagodno cekati policiju s njima. :mrgreen: Bilo mi je poslije, kad se glava vec ohladila i dosao kuci, krivo jer su me napravili debilom i platio kaznu za kartu koju sam imao.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 maj 2022, 18:38

Federer17 je napisao/la:
21 maj 2022, 18:28
Ma gori je Zmaj sto je njima obecavao dijeljenje para na 3 dijela. Bukvalno radis nesto sto bi svako mogao raditi (smijat se i glupirat) i ocekujes da dobijes kao neko ko je bio razlog da te neko uopste 'vidi' i koga ljudi gledaju i prate bio neko tu s njim ili ne. Zalosno zbog cega ljudi danas prekidaju odnose i postaju mrtvi neprijatelji. Zmaja sam vidio 100x, sasvim korektan lik i iskreno sumnjam da je muljator i varalica, ali se mozda malo preracunao u procentima koje je zamislio davati ovoj dvojici. :mrgreen: Mozda sam u zivotu odgledao 20min njegovih videa i to kad mi neko naglasi da ne psuje. Ima lik fazon u pricanju tih prica, mogao se dosad obogatit i imat 500+k pratilaca da je na vrijeme skontao fol i razmisljao iskljucivo o zaradi.

Nego, skoro sam platio kaznu tim revizorima u Sa. Boze sacuvaj.

Usao dole na Cengic Vili, kupim uredno kartu i nisam ponistio, kad ne putujem tramvajem 5x u 5 godina. Dolaze likovi, cura neka ispred mene lagano nema nista, samo je potapsa po ramenu i prodje dalje. Meni prilazi, tipkam mob i vadim iz dzepa kartu, ni gledao nisam u njega. Kaze lik daj mi licnu, ja ono 'je l' bas moram' i kontam neka uobicajena procedura. Kaze hajd izadji s nama na stanicu tu, gdje sam bas i mislio izaci ( :mrgreen:) i kontam ja ok, vratit ce mi licnu i kraj price. Objasnjava on meni, vidis sta pise na poledjini karte, rekoh druze nisam odavdje, ne putujem tramvajem, nemam tu naviku uopste, kunem im se da sam kupio i da ne lazem. Jednostavno smetnuo. Nista kaze kazna 27 28KM, ako neces platit zovemo policiju i cekamo ih ovdje zajedno (a licna kod njih). Sta cu, platim i trazim mu kusur od nekoliko feninga jer je bilo cini mi se 27,40 (ili tako nesto). Imao nesto ovamo gdje sam kasnio i bukvalno mi nije bilo do toga.

Nema sanse da bih mu dao licnu da sam znao o cemu se radi, nit da bi tako lahko sve to proslo, ali eto. Kud mu se iz usta osjeti alkohol, mogao sam lagodno cekati policiju s njima. :mrgreen: Bilo mi je poslije, kad se glava vec ohladila i dosao kuci, krivo jer su me napravili debilom i platio kaznu za kartu koju sam imao.
A koji je razlog što je nisi poništio ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 18:53

Uskoro se ženi jedan od top 3 jarana s kojim sam prošao mnogo toga u zadnjih 10 godina.

Da zanemarimo to što ja ne volim svadbe i što smatam to najdosadnijom glupošću ikad.
Moram biti van zemlje par dana. Faktički otići vani poslovno, vratii se na jedan dan pa opet vani odraditi tu obavezu i opet nazad.

Jel ok poslati mu kovertu i u njoj 100 maraka?

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 21 maj 2022, 18:56

ASD je napisao/la:
21 maj 2022, 18:53
Uskoro se ženi jedan od top 3 jarana s kojim sam prošao mnogo toga u zadnjih 10 godina.

Da zanemarimo to što ja ne volim svadbe i što smatam to najdosadnijom glupošću ikad.
Moram biti van zemlje par dana. Faktički otići vani poslovno, vratii se na jedan dan pa opet vani odraditi tu obavezu i opet nazad.

Sve ti govori ova prva rečenica. Rekao bi da ste baš dobri i da bi morao da dođeš na svadbu. Što se tiče koverte neki minimalac je što bi se reklo 100 eura.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 21 maj 2022, 18:56

bombaysaphire je napisao/la:
21 maj 2022, 18:38
A koji je razlog što je nisi poništio ?
Ma ne putujem tramvajem gotovo nikad i nemam uopste tu naviku. Uzeo kartu od vozaca, stavio u zadnji dzep i sjeo ljudina gore na kraj da chata. :mrgreen: Ja sam navikao nase tz karte gdje ti pise i kad si usao i na kojoj stanici i dokle ides.😎

Inace, tramvaj u Sa je zakon. Jos dok to aBd srede sto su poceli, karta nije skupa a uopste ne razmisljas gdje ces s autom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 maj 2022, 19:02

ASD je napisao/la:

Uh kako si se dobro izvukao :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 20:04

StevieG8 je napisao/la:
21 maj 2022, 19:02
ASD je napisao/la:

Uh kako si se dobro izvukao :mrgreen:
Ma kita. Odoše pare, a svejedno poslije toga više ništa neće bit isto hehe
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 21 maj 2022, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 20:09

arelinho je napisao/la:
21 maj 2022, 18:56
ASD je napisao/la:

Sve ti govori ova prva rečenica. Rekao bi da ste baš dobri i da bi morao da dođeš na svadbu. Što se tiče koverte neki minimalac je što bi se reklo 100 eura.
Hbg druže. Obaveze su obaveze. Od velikog značaja za moju karijeru.
Ja termine kada moram te obaveze obavljati nisam birao. On je termin svadbe birao i nije me pitao da li mi odgovara.
Mislim. Razumijem i njega. Hoćeš svadbeni salon gdje se naručuješ unaprijed i to određuješ u skladu sa svojim obavezama. Ne možeš svakog ponaosob pitati.
Međutim. Imaš ljudi kojima ti termini ne odgovaraju.

Ma 100 maraka ču mu dati u koverti preko drugih ljudi na dan svadbe. I kupit ću mu poklon kad se budemo vidjeli uživo.
Naravno, ako me budu htjeli primiti. :D

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 maj 2022, 21:06

Jbt prijatelji sve se svelo na pare
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 21:20

StevieG8 je napisao/la:
21 maj 2022, 21:06
Pojasni.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 maj 2022, 21:22

Pa nisi tu, ako je iole jaran shvatit će tj nema se tu šta ni shvatit, bitniji ti je tvoj život i tvoj hljeb nego njegova svadba.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 maj 2022, 21:28

ASD je napisao/la:
21 maj 2022, 21:20
StevieG8 je napisao/la:
21 maj 2022, 21:06
Pojasni.
Hocu da kazem da je svijet postao takav da ti moras vagati koliko para trebas staviti u kovertu a da te taj tvoj jaran i dalje smatra dobrim prijateljem. Isto tako ne mozes doci zbog svojih obaveza za koje te nije niko ni pitao a kad tad ce biti u fazonu ti nisi meni ni na svadbu dosao a to se jednom desava bla bla :urnebes:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 maj 2022, 21:36

Gadna su vremena, teža nego ikad. Nevezano za pare, svi nešto tersaju, ne daju svog ponosa, ne vide svoje greške.

Meni se raspalo jedno fino prijateljstvo zbog **** pjesme koju sam pustio iz zajebancije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 21:39

Pa da, objektivno sam ja upravu. Jer me niko nije pitao da li mi taj datum odgovara ili ne.
Ono, svadba je taj i taj dan, hoćeš li doći ili ne? Taj fazon.
To sam upitan prije nekih 5 mjeseci. A moje obaveze su obračunate bar 5 mjeseci prije toga. Ti datumi koje ja ne mogu pomjeriti. (polaganje nekih certifikata je u pitanju, gdje ne smijem pasti).
To je objektivno i najveći problem većih svadbi. Jer logično da kad rezervišeš neki prostor da od 100 ljudi koje zoveš, da mnogima termin ne odgovara.

Mislim. Nije me briga da li će se ljutiti, i da li će ostati prijateljstvo (ionako znam da kad se ljudi ožene da se mijenja krug prijatelja i životne rutine u 95 posto slučajeva). Više mi je stvar obraza.
Valjda je tih 100 maraa dovoljna cijena da se sačuva obraz. Neću mu ni jesti ni piti na toj svadbi. :D
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 21 maj 2022, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 maj 2022, 21:41

Ako ti je baš baš dobar drug ubaci dvije stoje, halal bilo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2022, 21:41

100 maraka dobrom jaranu, ocigledno nije bio tako dobar.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 maj 2022, 21:43

Marsal je napisao/la:
21 maj 2022, 21:36
Gadna su vremena, teža nego ikad. Nevezano za pare, svi nešto tersaju, ne daju svog ponosa, ne vide svoje greške.
Strašno nešto. Pratim ljude u svom bližem okruženju, imam osjećaj da samo čekaju da se raspičkaraju sa sebi bliskim ljudima, jer eto. Ne kontam.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 maj 2022, 21:43

Marsal je napisao/la:
21 maj 2022, 21:41
Ako ti je baš baš dobar drug ubaci dvije stoje, halal bilo.

100 maraka na dan svadbe. Plus mislio poklon kakav kupiti kasnije kad im odem (u slučaju da me htjednu primiti :D). Nešto upečatljivije od para.

Ne znam kakvi su kod vas običaji. Kod nas se pokloni ne nose na svadbu, samo pare :D. Ali eto, pošto nisam tu mislio sam kasnije nešto miksati. Pare i poklon.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.