Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Djeca sa 14 godina puse marihuanu, piju alkohol, kradu po trznim centrima, dojavljuju bombe, bjeze od kuce (sve su ovo radili u mom razredu u gimnaziji)
to svercanje je najmanji problem.
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
U životu se prošvercao nisam, a pola života sam proveo u GRAS šklopocijama.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ja sam Justin Bieber tip, pa opet isto.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- ASD
- Kontakt:
Vjerovatno je trebalo čekati pola sata do sad da se taj transfer potvrdi. Ili tako nešto.feniksptica je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:09Koliko je kazna u Sa za to
Ja sam Bgmi oko 60eur platio u Ljubljani a imo pare na kartici i nesto nije htjelo ucitat. Ne y ljudi nista.
U Splitu je recimo kazna u javnom saobraćaju duplo jeftinija od mjesečne karte.
I pametnije revizore nabaviti takođe.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:07Na to se amater samo može upecati. Obavezno se pogleda i na stanici ko je oko tebe![]()
Mislim. Ako iole imaju uslove onda ne treba čekati na stanici nego ulaziti u zadnjem momentu.
Doduše. Nikad se nisam vozio gradskim saobraćajem u Sarajevu. Ali brat mi je tu živio prije nekih 15 godina. Tada su se isto svi švercali.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 maj 2022, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Poslije sam ja vidio da je kartica nekako ostecena na bar codu..ASD je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:27Vjerovatno je trebalo čekati pola sata do sad da se taj transfer potvrdi. Ili tako nešto.feniksptica je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:09Koliko je kazna u Sa za to
Ja sam Bgmi oko 60eur platio u Ljubljani a imo pare na kartici i nesto nije htjelo ucitat. Ne y ljudi nista.
U Splitu je recimo kazna u javnom saobraćaju duplo jeftinija od mjesečne karte.
Uglavnom nebitno. Kontrolor s zastitarom ulazi i nema zajebancije. Na adresu dodje plava koverta i moras dat izjavu naknadno i onda tek kazna..Nema nista na licu mjesta. Osim sto izadjes na prvoj sledecoj stanici.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- ASD
- Kontakt:
Jesi imao račun kod sebe? Kad si je punio?feniksptica je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:30
Poslije sam ja vidio da je kartica nekako ostecena na bar codu..
Uglavnom nebitno. Kontrolor s zastitarom ulazi i nema zajebancije. Na adresu dodje plava koverta i moras dat izjavu naknadno i onda tek kazna..Nema nista na licu mjesta. Osim sto izadjes na prvoj sledecoj stanici.
- feniksptica
- Kontakt:
Ma nisam, punio tako cijelo ljeto po potrebi bio. Sve bez problema
Uzeli su oni karticu i poslije meni vratili tih 2,10 eur na glavnoj stanici (1,80 mislim da je jedna voznja bila). I to se sve poklapalo s mojom izjavom al dzaba. Jednostavno ja sam se sverco i nisam htio ocitat karticu po njihovom,a vozac mi reko da sjedem.
Uzeli su oni karticu i poslije meni vratili tih 2,10 eur na glavnoj stanici (1,80 mislim da je jedna voznja bila). I to se sve poklapalo s mojom izjavom al dzaba. Jednostavno ja sam se sverco i nisam htio ocitat karticu po njihovom,a vozac mi reko da sjedem.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pa kupovali bi i u Sarajevu ljudi karte redovito da imaju pare, studenti pogotovo. Odeš radiš neki studentski posao za 2 eura po satu. Logično da nećeš platiti kartu ako ona košta pola sata tvog života.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
kazna je nekad cvaja bila al mislim da je mos baciti
priznajem srednja,faks rijetko kupovao al doduse max dvije,tri stanice da sam isao ..kad je trebalo do ilidze onda kupim
... kad sam poceo raditi poceo sam i uzimati pa bilo to dvije stanice
al rijetko se vozim ..problem je sto nema na svakoj stanici da se uzmu karta a kod vozaca kad je guzva valja se peglati
realno ni revizori nisu cvecke ... trebaju oni tu kontrolu odraditi ... od uzimanja love turistima itd

Ma navika, svercao sam se u Rimu, Minhenu, Berlinu, Budimpešti po par puta dok sam bio na putovanjima, možda 2 puta za sve to vrijeme je ušla kontrola u metro, tramvaj, bus.
Znam da su kazne velike, ali ko ne rizikuje ne profitira
Znam da su kazne velike, ali ko ne rizikuje ne profitira

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Nadam se da ce ti Allah dž.š oprostiti grijehe.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Amin, Bog je milostiv.
Vidiš kako se ljudi bore za svoja prava, javni prevoz bi trebao biti besplatan, kako u Hrv, tako i u BiH i u Srbiji, samo ljudi ne znaju zakon.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Kupiš mjesečnu. 16 KM bila. Zadnji kupon 20, a još uvijek važi.
Sistem naplate je loš. Isto ti naplati 5 i 15 stanica. U Istanbulu se kupuju nekakvi žetoni.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Imaš kupiti vremensku kartu koja traje sat vremena, samo ljudi nisu upućeni, a ona na šalteru će ti normalno prodati običnu kartu i ta karta ti vrijedi za sva vozila (trola, bus, tramvaj).
De još reci da smo sinoć zapili u Slogi skupa.

Ja putovao sa potvrdom da sam student ove godine.
“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Gluposti. S čovjekom sam pio kafu više puta. Dobričina i veliki vjernik.

“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”
Kakva hitcina

- kraljttbvb
- Kontakt:
To bi se lako moglo riješiti.
Treba uložiti da bi se dobilo. Napraviš zatvorene stanice u koje ne možeš ući bez karte. I to je to.
Ali bi onda trebalo otpustiti i bruku ljudi koji trenutno rade kao revizori...
Plus što je i cijena bezveze. Isto platiš od Ilidze do Bascarsije, kao i od Skenderije do Drvenije.
Nije Allaha zakinuo, nego Gras.
Od Grasa treba tražiti halala

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.