FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Izvinite na upadu
Muminovic i Mandic su 99 % zavrsili sa nama,eto njih u Slobodu samo se ceka kraj sezone
Amoah je odavno potpisao za klub u Gani,al mrcina teska od igraca steta sto ode iz PL
Za Clarismaria ste vi bili i zaintresovani,al ga ovi nikako nisu htjeli pustit
Muminovic i Mandic su 99 % zavrsili sa nama,eto njih u Slobodu samo se ceka kraj sezone
Amoah je odavno potpisao za klub u Gani,al mrcina teska od igraca steta sto ode iz PL
Za Clarismaria ste vi bili i zaintresovani,al ga ovi nikako nisu htjeli pustit
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Amoah ide nazad u Ghanu, iz ta dva kluba realno pojačanje bi nam bio Djordje Pantelić, 29 utakmica 8 asistencija i 3 gola i Ivan Šubert ali pored Coce je nepotreban.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Mostar je primjer kako možeš napraviti uspjeh s malo više novca. Velez da je otjerao Dudica vjerovatno bi se još više raspali nego što su im krenuli losi rezultati.
Ljudi iz druge lige uz pare napravili odličan rezultat. Skupili upravu ozbiljnih privrednika,ljudi s parama i guraju.
Kod nas se po klubu vrte nekakvi Ori,Mori,niko marke nema,nije ni čudo da samo prose virtualna ova karta, virtuelno ono. Jedino sto su uredili Internet stranicu i olakšali da se donira kao da je pomozi.ba. Još samo im fali nazovi broj i to je to.
I onda mi pišemo kako nikog ne možemo pobjediti,kad bolje skontam ovo je više nego odlično.
Ljudi iz druge lige uz pare napravili odličan rezultat. Skupili upravu ozbiljnih privrednika,ljudi s parama i guraju.
Kod nas se po klubu vrte nekakvi Ori,Mori,niko marke nema,nije ni čudo da samo prose virtualna ova karta, virtuelno ono. Jedino sto su uredili Internet stranicu i olakšali da se donira kao da je pomozi.ba. Još samo im fali nazovi broj i to je to.
I onda mi pišemo kako nikog ne možemo pobjediti,kad bolje skontam ovo je više nego odlično.
Nisu kod nas ljudi spremni da cekaju nekoliko godina, jer neke igrace moras da istrpis i uigras a kod nas navijaci jednostavno nisu spremni na tako nesto. A i sam nazivas i omalozavas neke nase igrace koji bi za koju godinu mogli biti na vecem nivou. Zar nije malo to kontradiktorno?Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:42Mostar je primjer kako možeš napraviti uspjeh s malo više novca. Velez da je otjerao Dudica vjerovatno bi se još više raspali nego što su im krenuli losi rezultati.
Ma velez nema nikakvih mladih igrača,niti furaju tu neku priču talenata tako da nista nije kontradiktorno.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:55Nisu kod nas ljudi spremni da cekaju nekoliko godina, jer neke igrace moras da istrpis i uigras a kod nas navijaci jednostavno nisu spremni na tako nesto. A i sam nazivas i omalozavas neke nase igrace koji bi za koju godinu mogli biti na vecem nivou. Zar nije malo to kontradiktorno?Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:42Mostar je primjer kako možeš napraviti uspjeh s malo više novca. Velez da je otjerao Dudica vjerovatno bi se još više raspali nego što su im krenuli losi rezultati.
A što se tiče kontinuiteta,ja sam da Mulalic ostane. Sto da ne.
Imaju ozbiljne ljude u upravi s parama, igrači nisu vanserijski ali imaju kontinuitet.
To nije tacno. Imali su oni nekoliko mladjih igraca koje su uigravali vec nekoliko godina, tipa Zeljkovic, Andjusic, Hasanovic, Ovcina. Nisu oni tu od juce, nego nekoliko godina. Tako i mi mozemo sa nasim trenutnim mladjim igracima, jer je to taj nivo. Ali ti kazes da nemaju kvalitet. Pusti mi tu suplju. Doduse, Zeljeznicar jeste dosta vise osvojio sto se tice trofeja, tako da i navijaci imaju veca ocekivanja. Velez bi jedva docekao jednog igraca kao sto je Beca koji je perspektivniji od Hasanovica u svakom pogledu.Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:02Ma velez nema nikakvih mladih igrača,niti furaju tu neku priču talenata tako da nista nije kontradiktorno.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:55Nisu kod nas ljudi spremni da cekaju nekoliko godina, jer neke igrace moras da istrpis i uigras a kod nas navijaci jednostavno nisu spremni na tako nesto. A i sam nazivas i omalozavas neke nase igrace koji bi za koju godinu mogli biti na vecem nivou. Zar nije malo to kontradiktorno?Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:42Mostar je primjer kako možeš napraviti uspjeh s malo više novca. Velez da je otjerao Dudica vjerovatno bi se još više raspali nego što su im krenuli losi rezultati.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 20 maj 2022, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Nije to vidjelo djece jarane moj. Gdje ćeš poraditi Andjusica s Becom,Drinom, de majke ti ne zajebavaj se. Ljudi doveli par mladih igrača i to je to. Niti se fura ta priča talenata,niti išta.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:06To nije tacno. Imali su oni nekoliko mladjih igraca koje su uigravali vec nekoliko godina, tipa Zeljkovic, Andjusic, Hasanovic, Ovcina. Nisu oni tu od juce, nego nekoliko godina. Tako i mi mozemo sa nasim trenutnim mladjim igracima, jer je to taj nivo. Ali ti kazes da nemaju kvalitet. Pusti mi tu suplju. Doduse, Zeljeznicar jeste dosta vise osvojio sto se tice trofeja, tako da i navijaci imaju veca ocekivanja.Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:02Ma velez nema nikakvih mladih igrača,niti furaju tu neku priču talenata tako da nista nije kontradiktorno.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 22:55
Nisu kod nas ljudi spremni da cekaju nekoliko godina, jer neke igrace moras da istrpis i uigras a kod nas navijaci jednostavno nisu spremni na tako nesto. A i sam nazivas i omalozavas neke nase igrace koji bi za koju godinu mogli biti na vecem nivou. Zar nije malo to kontradiktorno?
Shupcino jedna, znam ja dovoljno o fudbalu. Velez bi jedva docekao jednog igraca kao sto je Beca koji je perspektivniji igrac od Hasanovica.Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:16Nije to vidjelo djece jarane moj. Gdje ćeš poraditi Andjusica s Becom,Drinom, de majke ti ne zajebavaj se. Ljudi doveli par mladih igrača i to je to. Niti se fura ta priča talenata,niti išta.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:06To nije tacno. Imali su oni nekoliko mladjih igraca koje su uigravali vec nekoliko godina, tipa Zeljkovic, Andjusic, Hasanovic, Ovcina. Nisu oni tu od juce, nego nekoliko godina. Tako i mi mozemo sa nasim trenutnim mladjim igracima, jer je to taj nivo. Ali ti kazes da nemaju kvalitet. Pusti mi tu suplju. Doduse, Zeljeznicar jeste dosta vise osvojio sto se tice trofeja, tako da i navijaci imaju veca ocekivanja.
Ma ti si budala ne znam ni što ti odgovaramTristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:18Shupcino jedna, znam ja dovoljno o fudbalu. Velez bi jedva docekao jednog igraca kao sto je Beca koji je perspektivniji igrac od Hasanovica.Hulahopka je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:16Nije to vidjelo djece jarane moj. Gdje ćeš poraditi Andjusica s Becom,Drinom, de majke ti ne zajebavaj se. Ljudi doveli par mladih igrača i to je to. Niti se fura ta priča talenata,niti išta.Tristan10 je napisao/la: ↑20 maj 2022, 23:06
To nije tacno. Imali su oni nekoliko mladjih igraca koje su uigravali vec nekoliko godina, tipa Zeljkovic, Andjusic, Hasanovic, Ovcina. Nisu oni tu od juce, nego nekoliko godina. Tako i mi mozemo sa nasim trenutnim mladjim igracima, jer je to taj nivo. Ali ti kazes da nemaju kvalitet. Pusti mi tu suplju. Doduse, Zeljeznicar jeste dosta vise osvojio sto se tice trofeja, tako da i navijaci imaju veca ocekivanja.
Velež od sezone 18/19 kad su osvojili Prvu ligu Federacije su imali Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Vehabović, Brandao. Svi oni igraju još za Velež, konstantni su i normalno je da će napraviti neki rezultat. I sad imaš Radovca, Radovića, Haskića, Hasanovića itd..
A Željo 18/19 sezone pa do danas ima samo 4 igrači, ali pazi
Hajdarević, Šehić, Osmanović i Zec (povratak Osmanovića, Šehića - ovog proljeća i Hajdara septembar). I Zec kojeg je suvišno komentarisati. Normalno je da ne možemo napraviti bilo kakav rezultat u ovoj ligi. A Europu da ne spominjem
Hajdarević, Šehić, Osmanović i Zec (povratak Osmanovića, Šehića - ovog proljeća i Hajdara septembar). I Zec kojeg je suvišno komentarisati. Normalno je da ne možemo napraviti bilo kakav rezultat u ovoj ligi. A Europu da ne spominjem
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Slažem se,medjutim kazem o samom pristupu prema igračima koji kad su došli nisu bili neki vrhunski igrači,niti igrači s nekim karijerama. Branda kad si doveli nije bio igracina a mi dovodemo Fatai i odmah počinje njegovo ismijavanje ovih sto su se nafurali da su menadžeri s istočne tribine. Ono šega sala dosao brat kao oni smijesni. I razlika što oni imaju ljude.s parama koji su ušli u klub i pitaju se. A kod nas hoce da se pitaju od obezbjedjenja, do onih sto kucaju clanske, a upravi ljudi koji nisu uložili nista. Mnogo tu stvari ima moglo bi se pisati dugo.Mamba21 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 01:06Velež od sezone 18/19 kad su osvojili Prvu ligu Federacije su imali Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Vehabović, Brandao. Svi oni igraju još za Velež, konstantni su i normalno je da će napraviti neki rezultat. I sad imaš Radovca, Radovića, Haskića, Hasanovića itd..
Ukratko Dudic nije bolji trener od Mulalica, niti imaju bolje igrače od naših. Tu bi se sve završilo.
Kod nas jednostavno ne može niko da napravi ekipu zato što ga odmah tjeraju. Evo primjer Edisa. Primjer Vucenovica ne dobije posteno sansu,nije naša škola fudbala,nema neku karijeru ali već je počelo. Fatai također. Ne zasluzujemo mi ništa. Čisto radi malo usporedbe: karijere:
Brandao ima 26 godina,ozbiljan klub 2016 šklj Brazil ligaa.
Vehabovic,Olimpic,Gracanica
Cosic Radnik Lukavac
Prses Sloboda,Olimpic i da ne nabrajam dalje.
Ali čovjek s parama,samo se on pita,igraju igrači godinama nema tjeranja i dvije godine evropa.
A mi pljujemo i pljujemo. Kako god ko dodje naši vrli stručnjaci koji sve znaju,specijalisti za pokušaj ismijavanja i tu se priče završava. Lp
Brandao ima 26 godina,ozbiljan klub 2016 šklj Brazil ligaa.
Vehabovic,Olimpic,Gracanica
Cosic Radnik Lukavac
Prses Sloboda,Olimpic i da ne nabrajam dalje.
Ali čovjek s parama,samo se on pita,igraju igrači godinama nema tjeranja i dvije godine evropa.
A mi pljujemo i pljujemo. Kako god ko dodje naši vrli stručnjaci koji sve znaju,specijalisti za pokušaj ismijavanja i tu se priče završava. Lp
- imekorisnicko
- Kontakt:
Svaka čast Veležu ali poredite klub koji od rata pleše između prve i druge lige sa klubom koji je redovno u vrhu. Naravno da imaju strpljenja.
Upravu je @Hulahopka kada kaže da nemamo strpljenja, jer činjenica je da se kod nas igrači mijenjaju kao na traci, ali tu najviše krivicu snose ljudi u klubu (ne konkretno ovi koji su sada tu, nego generalno svi koji su bili tu u prethodnim godinama) koji od Misimovića pa do dan danas dođu nekako na ho-ruk, bez ikakve strategije, plana, sve to lični na jedan veliki cirkus što se neupitno odražava i na teren.
Mada, kada je Velež u pitanju treba reći da je sve to postigao Hasić ali, za razliku od Misimovića ili evo Mirvića sada kod kona, Hasić definitivno mnogo bolje vodi sportski segment nego ova dvojica. Ili ne mora voditi direktno on, ali je postavio dobre ljude na te pozicije, a to Misimoviću nikada nije pošlo za rukom, što ga je na kraju i koštalo.
Poenta je, dakle, da ti ni pare ni investitor ni klinac palac ne garantuje neki veliki uspjeh ako ti nemaš plan za sportski segment, a Hasić ga u Veležu definitivno ima od dana kada je došao u klub i zato je čovjek najuspješniji od svih ovih "privatnika" na čelu naših klubova poput Misketa, Mirvića, Azmira i slično.
Sa druge strane, u situaciji u kojoj je trenutno Željo nerealno je praviti poređenje sa Veležom, jer mi nemamo ni privatnika, ni pare, a Boga mi ni bilo kakav plan sa tim što je plan nemoguće imati kada ne znaš hoćeš li sutra imati novca da isplatiš plate igračima.
Mada, kada je Velež u pitanju treba reći da je sve to postigao Hasić ali, za razliku od Misimovića ili evo Mirvića sada kod kona, Hasić definitivno mnogo bolje vodi sportski segment nego ova dvojica. Ili ne mora voditi direktno on, ali je postavio dobre ljude na te pozicije, a to Misimoviću nikada nije pošlo za rukom, što ga je na kraju i koštalo.
Poenta je, dakle, da ti ni pare ni investitor ni klinac palac ne garantuje neki veliki uspjeh ako ti nemaš plan za sportski segment, a Hasić ga u Veležu definitivno ima od dana kada je došao u klub i zato je čovjek najuspješniji od svih ovih "privatnika" na čelu naših klubova poput Misketa, Mirvića, Azmira i slično.
Sa druge strane, u situaciji u kojoj je trenutno Željo nerealno je praviti poređenje sa Veležom, jer mi nemamo ni privatnika, ni pare, a Boga mi ni bilo kakav plan sa tim što je plan nemoguće imati kada ne znaš hoćeš li sutra imati novca da isplatiš plate igračima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kako su odigrali pioniri?
Izgleda neriješeno,primili u zadnjoj minuti
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Ne kazem da nema pljuvanja, donekle si u pravu, al jaro prvi ti pljujes svakog mladog Zeljinog igraca.
Pljunuo si po Hodzicu, po Beci, po Drini, po Gasalu, redom ismijavas ko da su zadnji amateri...a onda drugima pricas kako pljuju, nije korektno.
Jos pokusavas odbraniti onu kar.inu Vucenovica nekim relativiziranjem tipa "svi su isti". Ne ide jbg.
Nisi možda dobro me shvatio u prethodnom postu. Ja mislim da nijedan nasmladi igrač ne može igrati u Premijer ligi u stojim iza toga, i upravo ti kazem da je Velez primjer kako možeš s igračima iz Fedrralne lige,neki braničem iz sklj lige napraviti dobre rezultate. Ali opet ponavljam trebaju nam ljudi s parama, a ne kao.kod nas pomozi.ba. Slušam ja te koji su u klubu na utakmica kako pljuju sve žive igrace,zadesio se par puta pored njih. A u klub donijeli nista s glumataju neke face i stručnjake.let3 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:42Ne kazem da nema pljuvanja, donekle si u pravu, al jaro prvi ti pljujes svakog mladog Zeljinog igraca.
Pljunuo si po Hodzicu, po Beci, po Drini, po Gasalu, redom ismijavas ko da su zadnji amateri...a onda drugima pricas kako pljuju, nije korektno.
Jos pokusavas odbraniti onu kar.inu Vucenovica nekim relativiziranjem tipa "svi su isti". Ne ide jbg.
Evo već se Fatai ismijava jer smo debilan narod. Debilana klasična. Vucenovic nije pošteno odigrao polusezonu već mu na sjeveru krhaju od do. Ne ide to tako. Sve što dovodemo otjeramo samo zarad licnoh interesa,frustracija.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Interesantna priča i napokon razriješena dilema oko famozne klauzule i otkupa Amira.Nekadašnji trener Konyaspora, Omer Korkmaz, otkrio je za turske medije priču o dolasku Amira Hadžiahmetovića u redove Konyaspora i kako su tekli pregovori.
- Dogovorili smo se na 200.000 eura. Kada smo došli u finalnu fazu pregovora Željezničar je podigao cijenu na 500.000 eura. Rekli smo da ne možemo toliko dati i otišli smo od stola. Amir je bio fasciniran atmosferom na tribinima. Njegov menadžer je dao 15.000 eura, a Amir je ponudio da mu se preostalih 285.000 eura od plate odbija u dijelovima. Prihvatili smo. Amir je imao 18 godina i bio je blistav. Postao je dio tima u kratkom vremenu, rekao je Omer Korkmaz.
Amir Hadžiahmetović je 2016. godine iz Željezničar otišao u Konyaspor, a po svemu sudeći poslije šest godine mogao bi da napusti klub ovog ljeta.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Proximic i 17 gostiju.