FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 20 maj 2022, 12:38

joker90 je napisao/la:
20 maj 2022, 12:32
Ako se mogu učiti sve ove furde, pustit ćemo da uči i novi trener i SD. FK Pripravnik! :kafa:
Ma meni je lično draže da se Spaha uči na nama jer ima neke veze sa fudbalom, neku zavidnu karijeru + nije dupelizac ko Miske. Možda mu motiv više bude u neku ruku da se popiša po Misketu i gici haj mu ga znaj. Al u svakom slučaju bolje on da ovdje počinje nego ove fulje. I još vjerujem da se neće dvoumit kad bude trebalo zagalamit na balerine :opaopa:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 maj 2022, 12:39

Ne postoji trener i SD koji moze zadovoljiti apetite ovog foruma.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 maj 2022, 12:39

Al meni je smijesno kako smo mi qrceviti navijaci. Koga god spomenes, kae nije za nas. Nije Spahic za nas, nije Hadzibegic, Vukicevic, Dudic ili Pape kao treneri... Ko smo to mi ba?? Cetvrta ekipa najgore lige svijeta, s prosjecnom.posjetom od 2.5 milje bolesnika, kljucni igraci nam penzioneri koji ni za saha ispred EFSA nisu... Kako smo sebi ufurali neku visinu u glavu, strasno. Ko to jest onda trener ili SD za nas? Sta ces i da dovedes nekog Tuhela sutra, pa covjek kaze da hoce 10 novih igraca, tablete, dronove, tehnologiju... Platis ga 20 milja mjesecno, nakon 3 mjeseca s debilima ne ostvari rezultat, isplati mu pola miliona na ruke i dovodi Dzenu. PRVO IGRACI PA TRENER. Dok se ne rijesimo Hebiba i ala Hebiba, i Braco moze ekipu vodit, svejedno je.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 maj 2022, 12:40

joker90 je napisao/la:
Ako se mogu učiti sve ove furde, pustit ćemo da uči i novi trener i SD. FK Pripravnik! :kafa:
Ajde za Spahica i ne treba neko znanje ali vala za trenera itekako treba. Vule moze kao pomocni ali kao prvi trener nikako
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 20 maj 2022, 12:42

:clap:
kanarinac je napisao/la:
20 maj 2022, 12:27
Treneri zamjene mogu koristiti u tri prekida tijekom susreta kako bi se što manje remetio ritam igre, a zamjene se naravno mogu dodatno raditi i tijekom poluvremena. Svaki nacionalni savez ima mogućnost sam odlučiti o broju dopuštenih izmjena s tim da broj prekida igre tijekom kojih se one mogu obaviti ostane ograničen.
Ajde tumači protumačite mi ovo,jel 3 termina imas pravo za 5 igraca ili ne.
Samo Sarajevo

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 20 maj 2022, 12:46

Nama treba autoritet neko ko ce igraca otjerat na tribine jer isti klosari,nece da igra to nama treba a ne nekakvi manekeni,direktorice itd

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 20 maj 2022, 12:49

PapirnaMarka je napisao/la:
20 maj 2022, 12:38
Emir Kurtić, čovjek kojeg je ovdje većina hvalila i koji je bio savjetnik kluba za marketing i komercijalni dio napustio je klub. Mislim da to samo dovoljno govori o stanju u klubu, i ono malo što valja ode iz kluba jer vidi da ovaj način rada ne vodi nigdje. Sljedećeg će Škoru otjerati svojim potezima?
Sramotni potezi vele strucnjaka iz Titove.To dovoljno govori kojim putem idemo.Sportski direktor moze i Anela biti ili Azra ,taman se i uklapaju uz ovu ekipu balerina.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 20 maj 2022, 12:50

LegendKiller je napisao/la:
20 maj 2022, 11:31
Eno sad nam i vlada kantona kriva za neuspjeh. Dajete ljudi šta vam je. Krivci su isključivo u našim redovima, pustite vi Vico, hdz ovo ono. Najlakše je reći drugi neko kriv. Kada vidiš ko odlučuje o bitnim pitanjima u klubu i ko igra za taj klub, nismo mogli puno više ni očekvati. Slična je situacija i kod kona.

Ova ideja sa Spahom je bljak.
Tuzla vise odvoji za svoje klubove od grada Sarajeva takodje HDZ za Zrinjski itd nasa vanago se hvale sa 30 milja kad doniraju,zabranio bi statutom da se bilo ko slika sa njima ili promovira iste

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 20 maj 2022, 12:54

Meni je okej ako Spaha bude tu na čelu.
Opet je drugačije i za igrače koji dolaze i za naše ovdje kada imas nekog iznad sebe ko je bivsi reprezentativac a plus kapiten. Neko ko je izgradio odličnu karijeru i pokazao muda i temperamemt u svim klubovima gdje je igrao. A poznaje fudbal, nije neko ko nije imao dodira sa tim.

Ne znam koga bi vi ? Shvatite da smo najgora liga i u takvoj ligi mi četvrti klub. Ne možeš dovest neko veliko ime sa iskustvom.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 20 maj 2022, 12:57

Cuj Vule Trivunovic trener 🤣🤣🤣 svaka šuša moze biti u Sarajevu trener.

Vule trener, ajla direktorica, potura i ostala bagraa

Jooj komedije od kluba, Zijo vrati se Allahami sve ti je oprosteno 🤲
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 maj 2022, 12:58

vise iskustva ima Dzeno od VuletA i bolje bi igrali. Ko da gledam u Januaru otkaz

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 20 maj 2022, 12:58

FCUM je napisao/la:
20 maj 2022, 12:40
joker90 je napisao/la:
Ajde za Spahica i ne treba neko znanje ali vala za trenera itekako treba. Vule moze kao pomocni ali kao prvi trener nikako
Ja se nadam da je za Vuleta zezancija. Pa neće septembra dočekati na klupi, izgubićeš pripreme. Traži novog na -10 za Zrinjskim koji će reći nisam ja sastavljao ekipu, pa još jednog na proljeće. Ma hajde više ...pa zar se ništa nismo naučili za sve ove godine. Barem ono kako ne treba raditi, a ne kako treba.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 20 maj 2022, 13:13

U prvom poluvremenu smo imali priliku kup osvojiti. 2:0 hladno je moglo biti i završiti priču. Brukaju se onakvim reakcijama kod 100% šanse.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2022, 13:14

Smjenjuju se Uprave(opravdano), smjenjuju se treneri(vjerovatno opravdano), a ko je konstanta u FKS ?
Velkoski(6 god od povratka), Hebibovic(7 god.), Ahmetovic(6 god, 3 dobre, od povrede ???), Oremus(3 god.) oni su konstana u FKS. Hajka na H.Handzica, Hodzica i ine, eto nema ih. Ostat ce jos min. sezonu, a mozda i duze. Krvopije koje umjesto da im se "zahvalimo" mi ih svrstavamo u LEGENDE.
Odu Toti,Del Piero, Bekham i mnogi, a nase "konstante" ostaju.
Krivite uvijek neke mlade, tipa Saban,Pidro,evo sad Varesanovic, sve momci koji u zbiru nemaju primanja kao pojedinac iz "konstante".
Sto LEGENDE ne preokrenu na stranu FKS i obraju Vas(nas) ?
Ima ovdje 5 do 10 likova sa po 2-3 nicka koji ce krivicu usmjeriti u pogresno smjeru, ali "konstantu" ne, njih ili brane ili zaobidju.
Naravno nismo od pocetka ulaska Tana imali cestite ljude(bh gradjane)koji su radili u interesu Kluba, pa "konstantama" ce uvijek biti mjesta.

Star sam(65), mene su otjerali ovi iz "konstante", a ni Comor to nije uspjeo. Comoru(mnogi jesu) nisam zvizdao, a ovim iz "konstante" necu jer necu biti u prilici, otjerali su me. Zao mi je Vas mladih momaka koji dajete dusu,pare i zdravlje za FKS. Zbog Vas se nadam da ce biti bolje u sto skorije vrijeme.
Zivi i zdravi mi bili.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 maj 2022, 13:20

Kakvo šamaranje i udaranje, jeste li vi svoji? Ne budite djeca. Jednostavno, nemaš profesionalce u ekipi, već mahalce, zato je tako kako jeste. Kad budeš dovodio i plaćao profesionalce masno, kao što je bio Benko recimo ili sad Avramovski, tad će biti sve fino. Profesionalnom igraču ne moraš govoriti da mora trčati i boriti se, to se podrazumijeva. Da li je ikad bilo problema s Leonom? Naravno da nije, jer je čovjek imao strašnu karijeru i zna šta jedan igrač mora pružiti na terenu. Ti dovedeš mrljavog Kobiljara i mlitavog Dala i očekuješ da će oni biti odlični. Dovedeš Bodula, koji se kurci kao da igra za Liverpool, a ustvari potrčati ne može. Neko spomenu Lazića, tom momku treba kapu skinuti na svemu. Imao je veliki uspon u karijeri, pa onda i veliki pad, ali je i dalje nastavio trenirati i nevjerovatno je koliko pazi na sebe. Takvi igrači su potrebni, jer s takvima nikad nećeš imati problema po pitanju pristupa. Također, tu spada Mersudin Ahmetović, jedna velika ljudina i igračina.

Što se tiče Spahića, nisam ni ja nešto posebno za njega. To što je bio dobar igrač, ne znači da će automatski biti dobar i SD. Također, samo konekcije nisu važne, ako ti nemaš dobru priču i reprezent. On mi me djeluje kao neko ažuran i posvećen poslu, već pravi onaj boliqurac.
Bilo kako bilo, meni on kao opcija nije ništa previše bajkovito.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 maj 2022, 13:33

E moj Ismire .. nikad od nas ozbiljan kkub kakav bolan Trivunović,Ajle,Poture...do nekih ljepših vremena živi i zdravi mi bili...

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 maj 2022, 13:38

valja nije lud da Vuleta stavi. Na kakvim drogama moras biti da stavis nekog koji nema utakmice kako treba na klupi. Nadam se da ovo mediji samo lupaju

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 20 maj 2022, 13:38

Mozel neko da me usmjeri koga bi vi doveli poato Vule i Spahic su odron?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 20 maj 2022, 13:42

Vratiti Jirzi Pliseka da bude sportski direktor kraj price !

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 20 maj 2022, 13:42

Rastanak nakon dvije sezone: Meho Kodro više nije trener švicarskog kluba
Meho Kodro od naredne sezone neće biti trener FC Stade Lausanne.

Tu informaciju objavio je švicarski klub na zvaničnoj web stranici, zahvalivši se bh. stručnjaku na svemu što je učinio za klub.

“Dolazak Mehe Kodre tokom vansezone 2020. godine poklopio se sa klupskom ambicijom da profesionalizira svoju sportsku strukturu. Izazov koji su uspješno prihvatili bosansko-španski trener i njegov štab, što je omogućilo FC Lausanne da stvori reputaciju čvrste i razigrane ekipe, sposobne da se takmiči s velikanima švicarskog fudbala, o čemu svjedoči historijsko treće mjesto ostvareno na kraju prvenstva 2020.-2021. godine ili ubjedljiva pobjeda 4:0 protiv FC Siona u Kupu Švicarske”, navodi se u tekstu objavljenom na zvaničnoj stranici, ali to nije sve:

“Više od statistike, pamtit će se važne tačke iz Kodrine ere: profesionalnost, iskustvo i vizija. Diskretna, ali simpatična osoba, Meho Kodro se može cijeniti po vojim ljudskim kvalitetima. FC Stade Lausanne mu se želi iskreno zahvaliti na njegovom radu i doprinosu klubu, te mu želi mnogo uspjeha u budućnosti”, navodi se u oproštajnoj poruci švicarskog kluba.

Kodro je na klupi ovog kluba upisao 14 pobjeda, 8 remija i 16 poraza ove sezone u svim takmičenjima. U trenerskoj karijeri je bio pomoćnik u Real Sociedadu, kao i trener U19 selekcije i drugog tima Baskijaca. Također je obnašao i funkciju selektora Bosne i Hercegovine, a trenirao je i FK Sarajevo, te švicarski Servette.

Nasljednik Mehe Kodre bit će poznat po završetku sezone.

njega na primjer
dati mu fore 3 godine

ali posto smo mi mentalitet Istok i je... mrtvih majki i naninih truhlih kostiju, nema nista od toga

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, boki86, Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, MSOZ101, Proximic, skoJaa i 70 gostiju.