NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Fudo turcine, dodje svemu kraj !
Re: Re: NK Čelik Zenica
Cuj 12kredbull93 je napisao/la: ↑19 maj 2022, 15:20Ovo je zlocin nad sportom u Zenici.Istovremeno je paradoksalno da je Grad za koji se tvrdi kako ima „najbolje sportske uvjete u državi“, od 750.000 KM koliko je predviđeno za sport iz budžeta Grada Zenica, sportskim klubovima dodijelio samo 390.000 KM, dok je ostatak sredstava raspoređen na Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata u iznosu od čak 260.000 KM, a iznos od 100.000 KM ostavljen kao budžetska rezerva kojom upravlja gradonačelnik.
Čelik dobio slovom (dvanaesthiljadakonvertibilnihmaraka) i brojem 12.000KM od grada![]()
Po sporazumu su nam duzni 296.156,80 KM, dok kamata iznosi: 22.814,24 KM.

Jesu li skontali na koji ce racun uplatiti idioti

Kako ce ih samo klub pomesti na sudu

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Kakva je fudbalska prica ovaj Velež. Sta su sve prozivjeli bili u situaciji kao i mi. Često kazem da bi najbolje bilo da pogledamo Velež i da se ugledamo u njih za povratak u stare staze. Respekt 
-
- Kontakt:
Taj klub je miljenik politike. U to mozes da se uvjeris kada vidis koliko budzetskih para se upumpava u taj klub. Mi smo totalna suprotnost od toga, nas politika zeli da ugasi, al nece moci ove noci
Velez je od Federacije dobio 1.5mil.KM,a šta je Celik? Politika kad digne ruke od tebe onda si donji.
Mi smo dobili 12.000KM

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
I tih 12,000 je doslo od grada. Prosle godine ja mislim 5,000 je uslo od kantona. Mislim da su i koncepti dva kluba potpuno drugaciji. Velez je postao inat klub, doveden je jedan "parali" covjek koji je alfa i omega kluba, a da bi se zabio prst u oko "anamo njima" s druge strane obale pare se ubrizgavaju u klub sa svih strana. Nadati se da oni najvatreniji oko Veleza vide taj narativ i da se pripremaju ili bar prave planove za zivot poslije parajlije i polike. Ako nisu svjesni toga i ne prave paralelne mehanizme zastite kluba, mogu vrlo lahko da zavrse i gore od nas.
@habuba vrlo dobar komentar. Znamo svi šta je politika, i uzdajući se samo u nju, budućnost je totalno nesigurna. Sve se promijeni poslije jednih izbora i neko te prekriži za naredne 4 godine i više, ili čak u najgorem slučaju (kao što je naš), radi sve da nestaneš i ne postojiš više. Super je imati jake biznismene uz klub, ali takvih je malo u BiH. Rješenje je imati jaku podršku lokalne zajednice, stvarati brend koji će privući i velike firme na nivou države i naravno navijače koji su uvijek uz klub pomažući kroz članstvo, karte, kupovinu klupskih artikala, itd. Uz sve to, maksimalno podržati omladinski pogon i razvijati i prodavati igrače iz svoje avlije.
Odlično je imati podršku i grada, kantona, itd.. ali samo kao dodatna injekcija za pozitivno poslovanje. Ovo što sam naveo prije treba da bude "core" finansijske strukture jednog kluba u državi poput naše.
Odlično je imati podršku i grada, kantona, itd.. ali samo kao dodatna injekcija za pozitivno poslovanje. Ovo što sam naveo prije treba da bude "core" finansijske strukture jednog kluba u državi poput naše.
Sto dalje od politike to smo probali i sad sku tu gdje jesno
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Ko će platiti za uništene stolice i travnjak 

Nema tu puno filozofije, svako gura kako misli da treba. Nas fokus treba biti iskljucivo na nas klub. Imamo svoj put i kad se pojednostavi cilj je imati zdrav klub kojem sve interesne strane doprinose, od navijaca i simpatizera, sponzora iz grada, drzave, te i inostranih do Grada i svih institucija od kojih klub moze imati podrsku. Kad svi doprinose, uspjeh je neminovan. Ta institucionalna podrska mora biti na zdravim osnovama da se to radi kako bi pomogli klubu da sto bolje predstavlja Zenicu. Ipak je Čelik reprezent Zenice i trebaju imati takav cilj, a ne da pokusavaju klub iskoristiti u politicke svrhe ili zbog nekih drugih svojih kokosarskih interesa. Kad je politika nakaradna onda ides sa onim sto imas, ali da bi se prica dizala u bilo kojim okolnostima doprinos navijaca i simpatizera mora biti veci od trenutnog.
Prije svega, clanstvo, kupovina karata i podrska na stadionu su nasa navijacka i simpatizerska duznost! U tom kontekstu, nas treba da zanima samo Čelik i kako mu dati doprinos u svojim mogucnostima, dok su ostali nebitni.
Prije svega, clanstvo, kupovina karata i podrska na stadionu su nasa navijacka i simpatizerska duznost! U tom kontekstu, nas treba da zanima samo Čelik i kako mu dati doprinos u svojim mogucnostima, dok su ostali nebitni.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Slazem se @Steelman. Ono što nam treba biti važno, jeste da kada jednom dođe normalna vlast koja želi npr. da ubrizga finansijsku injekciju 500k KM u klub za godinu dana, mi ne budemo muhe bez glave koje će spiskati taj novac na basnoslovne plate nekoliko isluženih 30+ "zvijezda", nego racionalno trošiti, obzirom da je taj faktor u budžetu izrazito varijabilan. Rano je pričati o tim ciframa i vrstama podrške, ali krećemo se dobrim putem. Niko nam ne treba biti važan, izabrali smo put koji treba nastaviti slijediti, a prave i iskrene priče se vremenom prepoznaju i bivaju adekvatno nagrađene.
497 clanova, do pocetka juna, preko 500. Polako raste i ova brojka, prosle godine 550, ove godine ide dosta preko. Pogotovo ako ekipa ostane na okupu i nastave ove dobre igre na pocetku naredne sezone. Nadam se da ce naredna sezona biti odskocna daska za klub u svakom smislu. Da se naplati tuzba, publika polako krene vracati na stadion i da naredne godine slavimo ulazak u prvu federalnu i odblokiran racun 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Mislim da takve vandredne prihode ne treba planirati za prvi tim, jer dosta faktora igra ulogu tu. Ok ako npr gori pod nogama, pa treba uloziti da se ostane npr u PL, ali generalno takav novac treba ulagati u dugorocne projekte. Npr. u infrastrukturu, akademija, pomocni teren za prvi tim, pa nekad kad se stadion vrati u nase vlasnistvo za radove na stadionu, za logistiku, kvalitetniju opremu, itd...zicer je napisao/la: ↑20 maj 2022, 13:25Slazem se @Steelman. Ono što nam treba biti važno, jeste da kada jednom dođe normalna vlast koja želi npr. da ubrizga finansijsku injekciju 500k KM u klub za godinu dana, mi ne budemo muhe bez glave koje će spiskati taj novac na basnoslovne plate nekoliko isluženih 30+ "zvijezda", nego racionalno trošiti, obzirom da je taj faktor u budžetu izrazito varijabilan. Rano je pričati o tim ciframa i vrstama podrške, ali krećemo se dobrim putem. Niko nam ne treba biti važan, izabrali smo put koji treba nastaviti slijediti, a prave i iskrene priče se vremenom prepoznaju i bivaju adekvatno nagrađene.
Klub definitivno mora težiti da osigura što više izvora prihoda:
1. navijači i simpatizeri (kroz ulaznice, donacije, akcije, članarine, fan shop...)
2. sponzori (manji kroz programe 12. igrač, Vjerni navijač; a veći putem ostalih pozicija koje klub nudi u marketing ponudi)
3. Grad
4. Kanton
5. FBiH
6. Razni ostali fondovi poput crowdfundinga, projekata za sufinansiranje, i sl.
Međutim, pokretač prihoda moraju biti 1.) navijači i simpatizeri (kroz ulaznice, donacije, akcije, članarine, fan shop...).
Ostali izvori prihoda (od 2 do 6) ponajviše ovise od toga koliko su uz klub stali navijači.
Svakom sponzoru je puno lakše prići s pričom od 1000+ članova i nekoliko hiljada ljudi svaku utakmicu.
Isto vrijedi i za sve nivoe vlasti. Grad i Kanton se ponašaju kako se ponašaju jer od tih 500-800 "stalnih" ne osjete nikakvu prijetnju za svoje pozicije i glasove.
Klub se može institucionalno boriti za novac iz svih izvora, ali dok navijači ne stanu uz Čelik u mjeri da i potencijalni sponzori i nivoi vlasti shvate koliko je Čelik bitan faktor u životu svih Čelikovaca, klub neće biti ni blizu ostvarenja svojih kapaciteta.
1. navijači i simpatizeri (kroz ulaznice, donacije, akcije, članarine, fan shop...)
2. sponzori (manji kroz programe 12. igrač, Vjerni navijač; a veći putem ostalih pozicija koje klub nudi u marketing ponudi)
3. Grad
4. Kanton
5. FBiH
6. Razni ostali fondovi poput crowdfundinga, projekata za sufinansiranje, i sl.
Međutim, pokretač prihoda moraju biti 1.) navijači i simpatizeri (kroz ulaznice, donacije, akcije, članarine, fan shop...).
Ostali izvori prihoda (od 2 do 6) ponajviše ovise od toga koliko su uz klub stali navijači.
Svakom sponzoru je puno lakše prići s pričom od 1000+ članova i nekoliko hiljada ljudi svaku utakmicu.
Isto vrijedi i za sve nivoe vlasti. Grad i Kanton se ponašaju kako se ponašaju jer od tih 500-800 "stalnih" ne osjete nikakvu prijetnju za svoje pozicije i glasove.
Klub se može institucionalno boriti za novac iz svih izvora, ali dok navijači ne stanu uz Čelik u mjeri da i potencijalni sponzori i nivoi vlasti shvate koliko je Čelik bitan faktor u životu svih Čelikovaca, klub neće biti ni blizu ostvarenja svojih kapaciteta.
"The only thing necessary fot the triumph of evil is for good men to do nothing".
- BatistutA19
- Kontakt:
ca samo nastavit ovim putem i doci se to akobogda za par godine sve na svoje,mi sad imamo solidan budzet za mozdda federalnu ligu al eto vracamo dugove i tako treba .
Apsolutno mi ne fali PL ni sekunde,sinoc sam malo gledo finale kupa i naravno da je to puno jaca liga i kvalitetnija,malo me dirnulo puno Bilino al bez Celika i gledas sarajlije i mostarce po kaficima ,stadionu al doci ce mo tamo gdje pripadamo i mi.
Sto manje politike oko kluba to je bolje i ovi klubovi bukvalno zavisi il od par ljudi il politike.
Al nema tu nafake dugorocno ,svaki klub treba gradit se na domacem kadru i omladinskom pogonu i gdje treba popunit strancem al kvalitetnim a ne ko dosad kod nas sto je bilo.Svako nek sebi bira put .
Mi kad udjemo u FL meni ce bit ravno ko PL jer znam da je se tad stalo na noge i nadam se iduca sezona da ce bit cilj ulazak i da se sve poklopi okolo.
Apsolutno mi ne fali PL ni sekunde,sinoc sam malo gledo finale kupa i naravno da je to puno jaca liga i kvalitetnija,malo me dirnulo puno Bilino al bez Celika i gledas sarajlije i mostarce po kaficima ,stadionu al doci ce mo tamo gdje pripadamo i mi.
Sto manje politike oko kluba to je bolje i ovi klubovi bukvalno zavisi il od par ljudi il politike.
Al nema tu nafake dugorocno ,svaki klub treba gradit se na domacem kadru i omladinskom pogonu i gdje treba popunit strancem al kvalitetnim a ne ko dosad kod nas sto je bilo.Svako nek sebi bira put .
Mi kad udjemo u FL meni ce bit ravno ko PL jer znam da je se tad stalo na noge i nadam se iduca sezona da ce bit cilj ulazak i da se sve poklopi okolo.
Opet odgođeno ročište, Boze sacuvaj ja države i k.urca radi imenovanja sudije, ove pare ako dobijemo za 5 godina šutat se nogama u guzicu nema od ovoga ništa ovo halalit a uhvatit se drugog izvora prihoda.
E svasta..
-
- Kontakt:
Ovo.Przunjer je napisao/la: ↑20 maj 2022, 14:00
Pa jel realno ovo? I to cuj do daljnjeg, nabijem ih sve na qurac. U ofanzovu braco, u ofanzivu treba krenuti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.