NBA Playoffs 2021/22
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2021/22
Zdravi Sunsi koji su igrali finale prije 12 mjeseci, imali 64 pobjedu su upitan kvalitet? Sta nije upitan kvalitet onda?
Uvijek je bilo i uvijek će biti i trolla, kao i teških tvrdnji za osporiti. To je forum, svako ima pravo pisati šta želi, sad koliko argumentovano i da li su validni to je druga stvar.Felixians4 je napisao/la: ↑16 maj 2022, 16:13budeš li ti više pisao i inzistirao na tim konstruktivnim stvarima,bit će i više takvih upisa+da se ne pecamo na to stalno trollanje.dirkules je napisao/la: ↑16 maj 2022, 14:46Napisa se stranica i stranica o Luki, o Tatumu, o ovome o onome, a ne spomenu se za mene lično možda i dva prava MVP-a obje ekipe. Dva čovjeka i njihova tima pomoćnika koji su napravili taj zaokret od nove godine i u Dallasu i u Bostonu, koji su posložili stvari, koji su napravili defanzivnu elitu top 7 odbrane lige, koji su se izvrsno prilagodili i u PO-u i taj period od nove godine do danas prenijeli i u PO, u svojim prvim sezonama na klupi kao HC. Jason Kidd i Ime Udoka.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ljudi, recite koju rijec o CP3 aka Point God. Hvala.
Čitam da se Giannis potencira kao najbolji igrač lige, da može biti no.1 ikada, šta će mu onda Khris, imao je Holidaya, Lopeza, dokazani šampioni, LeBron je sam izbacivao Boston, bez Lovea bez Irvinga.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Giannis je najbolji igrac lige. Ko je bolji? Ne potencira se nego je to cinjenica.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Moglo bi se za Jokica naci argumenata.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
U finalu više sretno nego spretno (ko Bostonov ECF 2017), chokali protiv Milwaukeea izgubili četri u nizu, ove godine visili sa Pelicansima i epski raspad sinoć. Ovim ne želim da degradiram Luku momak je odigrao na nivou.
Milwaukee bez Khrisa je lošija ekipa, ali Milwaukee bez Khrisa je gori match up za Boston, a i nije imao neku sezonu. Svi smo svjesni činjenice šta znači loš match up.
Milwaukee bez Khrisa je lošija ekipa, ali Milwaukee bez Khrisa je gori match up za Boston, a i nije imao neku sezonu. Svi smo svjesni činjenice šta znači loš match up.
Da, sigurno da je Bostonu nezgodnije igrati kad Connaughton, Grayson ili Matthews igraju umjesto Middletona. Nezogdniji su Bucksi bez najopasnijeg kreatora iz driblinga u ekipi.dark44 je napisao/la: ↑16 maj 2022, 19:36U finalu više sretno nego spretno (ko Bostonov ECF 2017), chokali protiv Milwaukeea izgubili četri u nizu, ove godine visili sa Pelicansima i epski raspad sinoć. Ovim ne želim da degradiram Luku momak je odigrao na nivou.
Konaton i Grejson bi igrali iste minute kao što su igrali i to nema nikakve veze s povredom Khrisa, izmeđuostalog na krilima njihove šuterske rapsodije su uzeli Bullse, a Konaton je imao dobre momente i u ovoj seriji.
Zašto sam rekao match up? Iz razloga što su Bobi Portis i Wes igrali više minuta, Bobi Portis je zaslužen za dvije pobjede Milwaukee u ovoj seriji, strašan hasl na oba kraja parketa i strašan broj ofanizivnih skokova te game winner, a druge strane Wes je dobio više prilike bez značajnog napadačkog učinka ali kakvu je odbranu igrao na Tatumu i Brownu prve četri utakmice prije nego se potrošio? Pa Tatum šutao u jednom trenutku 0-10 kad ga ovaj čuva i ti misliš da Middletonom se ne bi više otvorilo i za Boston?
Zaboravlja se i cinjenica da je Boston od polovine treće utakmice igrao bez startnog centra i DPOY kandidata, a polovinu prve i drugu bez startnog playa i DPOYa
Zašto sam rekao match up? Iz razloga što su Bobi Portis i Wes igrali više minuta, Bobi Portis je zaslužen za dvije pobjede Milwaukee u ovoj seriji, strašan hasl na oba kraja parketa i strašan broj ofanizivnih skokova te game winner, a druge strane Wes je dobio više prilike bez značajnog napadačkog učinka ali kakvu je odbranu igrao na Tatumu i Brownu prve četri utakmice prije nego se potrošio? Pa Tatum šutao u jednom trenutku 0-10 kad ga ovaj čuva i ti misliš da Middletonom se ne bi više otvorilo i za Boston?
Zaboravlja se i cinjenica da je Boston od polovine treće utakmice igrao bez startnog centra i DPOY kandidata, a polovinu prve i drugu bez startnog playa i DPOYa

Jadna li je liga u kojoj je ragbista najbolji igrac. Bez jednog saigraca on ne moze proci drugi krug
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
I kako ne voliti ovaj pdf,pa ovdje nema sredine da ga **** 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Jel pricamo o onom istom Wes Matthewsu sto je izgledao ko klasicna lesina prosle sezone u Lakersima? Ok, sigurno da je ta ekipa bila maks disfunkcionalna ali pricati da bi se sa najboljim kreatorom iz driblinga Bucksa (s kojim bi i pick sa Giannisom kao rollerom bio kud i kamo opasniji nego sto je to bio sa Holidayom koji je upitan suter) i sasvim dobrim defanzivcem nesto dodatno otvorilo Bostonu je totalno ludilo. Definitivno ste ludji od Lakera.
Nisam pratio Wesa u Lakersima da budem iskren, ali ovo što je odigrao u odbrani je odlično te u jednoj utakmici tri trojke i to veoma važne. Čak čitam da se mnogi sprdaju da mu je serija s Bostonom omogućila novi ugovor.
Ne sporim da je Khris odličan igrač iz svega što si nabrojao i slažem se, ali ne možeš reći da bi Milwaukee dobio seriju jer je to neozbiljna priča (niko ne zna šta bi se desilo). Ne bi imali onoliko ofanzivnih skokova, hasl u odbrani i tijelo koje su mogli da bace samo da juri Tatuma i igra presing o tome sam više pisao na našoj temi, nije Khris neki Stef Kari pa da se stvara takav narativ izmeđuostalog serija ne bi išla u ovom pravcu da je i Khris bio na terenu i mislim da bi imali game 7 i s obje kompletne ekipe.
Prvi primjer toga ti je sezona 18 gdje su Celticsi izbacili Buckse bez Haywarda, Irvinga a sljedeće sezone kad su ovi igrali 4-1 za Buckse.
Ne sporim da je Khris odličan igrač iz svega što si nabrojao i slažem se, ali ne možeš reći da bi Milwaukee dobio seriju jer je to neozbiljna priča (niko ne zna šta bi se desilo). Ne bi imali onoliko ofanzivnih skokova, hasl u odbrani i tijelo koje su mogli da bace samo da juri Tatuma i igra presing o tome sam više pisao na našoj temi, nije Khris neki Stef Kari pa da se stvara takav narativ izmeđuostalog serija ne bi išla u ovom pravcu da je i Khris bio na terenu i mislim da bi imali game 7 i s obje kompletne ekipe.
Prvi primjer toga ti je sezona 18 gdje su Celticsi izbacili Buckse bez Haywarda, Irvinga a sljedeće sezone kad su ovi igrali 4-1 za Buckse.
U Regularnoj sezoni 2-2, u posljednjoj utakmici Boston igrao bez startera Bucksi zdravi i jedva dobili 7 razlike, klupu Bostona.
Namjerno izgubili utakmicu da izbjegnu Netse i to im se vrati sa povredom.
Ukrali su im Bullsi utakmicu dok je on bio zdrav.
Da li je neko kriv Lopezu što nije mogao tricu da pogodi, ubo samo jednu u ovoj zadnjoj utakmici, što je Allen zatvoren pa meda nije mogao.
Bez Roba reket ostao sakat, pa je Pat probijao, gdje inače da je Rob zdrav nema šanse da bi pomislio ići na ulaz, Smart igrao povrijeđen od 2 utakmice.
Khris naravno da je falio, a da bi bilo tako lako kao što se ovdje priča, varate se.
Ta ista ekipa je jedva uzela KD i sakatog Hardena.
Namjerno izgubili utakmicu da izbjegnu Netse i to im se vrati sa povredom.
Ukrali su im Bullsi utakmicu dok je on bio zdrav.
Da li je neko kriv Lopezu što nije mogao tricu da pogodi, ubo samo jednu u ovoj zadnjoj utakmici, što je Allen zatvoren pa meda nije mogao.
Bez Roba reket ostao sakat, pa je Pat probijao, gdje inače da je Rob zdrav nema šanse da bi pomislio ići na ulaz, Smart igrao povrijeđen od 2 utakmice.
Khris naravno da je falio, a da bi bilo tako lako kao što se ovdje priča, varate se.
Ta ista ekipa je jedva uzela KD i sakatog Hardena.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Najkvalitetniji pdf svakako.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Sve u svemu, Giannis je opet br1 u ligi. Na obe strane parketa svake sezone top 3 kandidat za nagradu. Ovu seriju imao 200+ poena 100+ skokova i 50+ asistencija, prvi u historiji, ispao jer mu suigrači nisu pomagali nimalo, kad god je dobio malo pomoći od njih uzeo je tekmu.
Prva stvar objektivna koju si napisao i slažem se apsolutnonerkolfc je napisao/la: ↑16 maj 2022, 20:24Sve u svemu, Giannis je opet br1 u ligi. Na obe strane parketa svake sezone top 3 kandidat za nagradu. Ovu seriju imao 200+ poena 100+ skokova i 50+ asistencija, prvi u historiji, ispao jer mu suigrači nisu pomagali nimalo, kad god je dobio malo pomoći od njih uzeo je tekmu.

Odma do njega ide Nikola Jokić, Giannis mi je za mrvicu bolji zbog tog nekog zvjerstva i žao mi je što mu prajm propada s ovakvim suigračima.
Jrue koliko god dobar, mislim da bi Giannis još bolje igrao pored nekog čistokrvnog playa i provjerenog šutera koji je sposoban da mu baci loptu tamo gdje je najjači a ne s 10 metara da napada i troši se, a i tu je sila.
Također i Khris je čovjek koji je potrebno da se zapali da bi bio koristan, trebaju zahvaliti Djani sto imaju prsten i mislim da bi FO Bucksa morao poraditi na ovom. To što je one good guy prema suigračima i franšizi ga stavlja loš položaj jer ne forsiraju da mu stvore dobru i kvalitetnu ekipu.
Jokic je i meni br2, a dalje nisam siguran, Embiid mi zestoko miriše da je tu s njima dvojicom.
Mogu oni opet do prstena samo treba malo rekonstrukcije rostera, Lopez im ne treba nikako, Wes, Hill, Allen također. Ostaviti Pata i Portisa i nadati se zdravlju. Valjda ugrabe nekog mobilnog centra.
Mogu oni opet do prstena samo treba malo rekonstrukcije rostera, Lopez im ne treba nikako, Wes, Hill, Allen također. Ostaviti Pata i Portisa i nadati se zdravlju. Valjda ugrabe nekog mobilnog centra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.