NBA Playoffs 2021/22

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

nerkolfc
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2021/22

Post Postao/la nerkolfc » 16 maj 2022, 09:10

Al kakvu mitomaniju prave navijači Bostona, izbacio Giannisa bez njegovog najboljeg suigrača i sad pišu izbacili najbolju ekipu Istoka a imali predikcije 4-1 da ce dobiti prije početka serije.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 maj 2022, 09:12

nerkolfc je napisao/la:
16 maj 2022, 09:10
Al kakvu mitomaniju prave navijači Bostona, izbacio Giannisa bez njegovog najboljeg suigrača i sad pišu izbacili najbolju ekipu Istoka a imali predikcije 4-1 da ce dobiti prije početka serije.
Kakve su predikcije bile pred BKN ? :hmmmmm:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 maj 2022, 09:14

Pa ja prvi mislim da bi Bucksi vjerovatno izbacili Boston da je Middleton bio zdrav. Lik je drugi igrac ekipe i tradicionalno igra dobro protiv Bostona. Sto opet ne znaci da Boston ne zasluzuje kvalitetom biti u finalu.

Ali jednostavno i povrede su dio igre, Boston nije na to uticao. Sjetimo se samo koliko su srece Warriorsi imali kod one jedne titule kad su im se redom povredjivali najbolji igraci protivnickih ekipa. Na kraju igrali finale protiv Lebrona bez Irvinga i Lovea.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 16 maj 2022, 09:18

Ma normalno da su povrede dio PO, ali ne možeš mjenjati činjenice, Bucksi nisu najbolja ekipa Istoka bez Khrisa i to je činjenica.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 09:18

vedinjo98 je napisao/la:
16 maj 2022, 08:51
dark44 je napisao/la:
16 maj 2022, 08:05
Tatumovo finale konferencije je preko KD, Kyrie te Jrue i Giannis. Dok je Luka došao preko chokera Mitchela, Gobera koji ne može ostati na terenu te vječitog chokera CP3.

Postoji razlika, ne osporavam Lukin kvalitet ali lakše sa hot takovima, obojica imaju još puno da rade i dokažu :)
Netsi su ekipa od dva covjeka i bukvalno nikoga vise. Mozda i najgore koncipirani u citavoj ligi. Boston daleko kompletnija i organizovanija ekipa. Bucksi su dobra ekipa, ali stigao ih je umor sinoc i uz neke odluke trenera i los sut desi se poraz u majstorici.

S druge strane, Luka ima mnogo slabiju ekipu u odnosu na Tatuma, ali i dalje nije zijanio nijednu seriju u karijeru, a da nije isla u 7. utakmica. Ove godine izbacio Utah koji je PO konstanta na Zapadu kakvi god bili, te nakon toga i ekipa od 64 pobjede.
Netsi su daleko od ekipe s dva čovjeka, stvara se pogrešan narativ to što su oni pogoršano i loše koristili igrače je drugi par cipela ili je možda odbrana Bostona zaslužna za to :mrgreen:

Složio bih se da Luka ima slabiju ekipu od Tatuma, ali ne ekstremno slabiju. Pa Boston je do polovine sezone imao negativan omjer, imali problema u napadu i sem Tatuma niko nije mogao izmisliti poene. Niko ih nije smatrao za ozbiljno a sad odjednom je to super ekipa :mrgreen:

Luka ima igrače oko sebe koji mu odgovaraju, čak više nego Tatum iako Tatum ima kvalitetnije, ali horor je kad Boston upadne u seriju promašaja i kad ne mogu kupiti koš u napadu i tad sve pada na leđa Tatumu a iskren da budem tad je rijetko kad prodao tekmu, clutch je igrač iako je imao horor utakmica ovu seriju (cijela odbrana je bila koncipirana na zaustavljanju onog što radi i šuteve koje je pogađao su nestvarni historijski a kako je serija odmicala sve je bolje napadao i koristio prilike).

Hoćemo zaboraviti utakmice Dinwiddie, Brunsona, pa onu rapsodiju DFSa i Klebera? Sve se propisuje Luki a s druge strane suigračima Tatuma. Nisam ekstremni fan Tatuma i Brown mi je draži igrač, čak i Smart ali ovako čovjeka degradirati je strašno.

Tatum je bolji u odbrani, ima bolji šut, playmaking mu je ekstremno popravljen pa iz njegovog playmakinga i drive and kick je otvoren prostor za ove otvorene trojke. Luka ima bolji playmaking ali ne ekstemno bolji, čak je talentovaniji igrač ali nema kvalitetnu radnu etiku.

Finese odlučuju za pojedinca ko je bolji igrač, za nekog Luka za nekog Tatum, to je do oka posmatrača i onog što pojedinac preferira a govoriti suprotno je apsurd. Tatum pored ofanzivnih kvaliteta je zaslužen za prolaz i zbog ODBRANE na Durentu, Jrue i pomaganju na Giannisu.

Možda zvuči kao hot take ali i Netsi i Bucksi bi dobili Dallas u seriji na četri dobijene.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 16 maj 2022, 09:21

Oyy yebem ti dan kad sam naučio čitati

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 maj 2022, 09:22

Daj ba, napisati da Luka nema ekstremno bolji playmaking od Tatuma. Nije playmaking samo drive and kick. Luka od pocetka karijere ima ekstremno dobru viziju i nema sanse da to Tatum ikada dostigne, a i ne mora, jer nisu isti tip igraca. Nije mu ni do peta sto se kreacije tice.

Mene fascinira koliko je Tatum napredovao u odbrani. Daleko vise nego u napadu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2022, 09:27

Ovi fakat vjeruju u gluposti da je Tatum bolji od Luke hahahahaha

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 09:27

nerkolfc je napisao/la:
16 maj 2022, 09:10
Ti si kralju toliko neobjektivan da je to postalo nevjerovatno, da je Khris na terenu bio skroz bi drugačiji koncept odbrane bio Giannis ne bi imao ovoliku potrošnju i ne bi zabijao ovoliko a pričaš kao da je Khris lično Stef Kari a ne do prošle godine poznati choker i preplaćen igrač. Do njegove povrede su umalo gubili 2-0 od Bullsa, šta sad ja treba da kažem da su igrali Irving i Hayward 2018te Boston bi pomeo GSW?

Realan rezultat je i trebao biti 4-1, Boston je bio bolja ekipa, Bucksi često nisu imali ideju i igrali su na silu sem utakmice jedan gdje se pogrešno procijenila situacija Boston je realno bio kvalitetniji, pričati šbbkbb je totalni apsurd.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 16 maj 2022, 09:30

Ali ti pises cijelo vrijeme da ste izbacili najbolju ekipu Istoka a onda 2 posta kasnije napises trebali smo ih dobiti 4 1, kako su oni najbolji na Istoku ako ste toliko bolji da ste trebali uzeti u 5 tekmi?

Plus Tatum nije imao nikakvog apsolutno posla u odbrani u ovoj seriji, znači nikog ko je aktivno imao loptu u rukama nije čuvao 2 putay čuvati Pata i pricati kako si neki igrač u odbrani nema smisla.
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 16 maj 2022, 09:31, ukupno mijenjano 1 put.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 09:31

Koji plač ne vjerujem i koja neobjektivnost, još se javljaju ljudi koji su pričali da je Ingram koplje iznad Tatuma, da je AD klasa ta Giannisa :tokralju:

Luka ima bolji playmaking ali ne toliko, pa Tatum je primarni ballhandler kod Bostona, to što je koncept igre ovakav ne znači da lik radi nešto loše, čuj ima viziju pa imam i ja viziju

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 09:35

nerkolfc je napisao/la:
16 maj 2022, 09:30
Ali ti pises cijelo vrijeme da ste izbacili najbolju ekipu Istoka a onda 2 posta kasnije napises trebali smo ih dobiti 4 1, kako su oni najbolji na Istoku ako ste toliko bolji da ste trebali uzeti u 5 tekmi?

Plus Tatum nije imao nikakvog apsolutno posla u odbrani u ovoj seriji, znači nikog ko je aktivno imao loptu u rukama nije čuvao 2 putay čuvati Pata i pricati kako si neki igrač u odbrani nema smisla.
Nigdje nisam spomenuo da su Bucksi najbolja ekipa istoka sem da je Giannis najbolji igrač lige trenutno. Ono što je na terenu prikazano je trebalo biti 4-1, ali nije i tu priča završava.

Više puta sam naglasio da je za mene Fila najkvalitetnija nigdje nisam rekao Boston, mi jašemo momentum i živimo od majstorstva Tatuma i povremenih bljeskova ostalih u napadu, a to što pišeš o odbrani Tatuma samo pokazuje koliko malo znaš o odbrani haha

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 maj 2022, 09:38

Ma daj ba druze, ti nemas ni O od objektivnosti. Ja navijam za Boston, to se moze vidjeti i u mojim prvim upisima na ovom forumu, ali ovo sto ti pises je smijesno.

Malo dijete koje odgleda dvije utakmice ce vidjeti koja je razlika u playmakingu Luke i Tatuma, a ti pises da nije velika zato sto je Tatum naucio raditi drive and kick :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2022, 09:40

Luka je jedan od par najboljih kreatora u ligi, naravno da je ekstremno iznad Tatumovog. To je ko da poredis LBJov i KDev playmaking. Jedan jednostavno ima urodjen taj pregled igre i jedan je od najboljih ikad u tom segmentu, a drugi je primarno scorer koji je naknadno razvio pregled igre sa skoro pa nepostojeceg na dobar. To se ne moze porediti. Luka i Tatum uopce nisu ista klasa igraca. Da li ce Tatum doci u tu klasu vremenom ostaje da vidimo ali trenutno se njih dva poredit ne mogu.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 16 maj 2022, 09:41

previse hot take-ova se uzima ovdje

mnogo se porede igraci, nema potrebe

mozda se susretnu i finale bude BOS i DAL, ali samo mozda

mozda jedna boljih nba sezona u posljednje vreme, gdje ni jedna ekipa nije sigurna za titulu
dobre guzove ima Belma

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 09:47

Nigdje nisam napisao da je to zbog drive and kick, već da su otvorene trojke protiv Bucksa došle iz tog, slažem se da je Luka bolji playmaker al se moje riječi izmjenjuju.

Ako već nisu u istoj klasi recite što kako a ne samo površni komentari kao i uvijek pa se ofirate i bježite s foruma na par mjeseci :)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2022, 09:52

Postavio sam ti brojke i Luke i Tatuma kroz kairjeru par stranica iza. Pogledaj i vidjet ces vrlo brzo zasto nisu ista klasa. Naravno, ako zelis da vidis.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 maj 2022, 10:09

Prestao sam citati kad sam vidio da je Tatum primarni ballhandler u Bostonu.
Ne znam zasto, i nisam do sada primjetio, ali su mi skoro svi navijaci Bostona postali nekako iritantni u zadnje vrijeme.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 16 maj 2022, 10:34

Epidaurus je napisao/la:
16 maj 2022, 09:52
Postavio sam ti brojke i Luke i Tatuma kroz kairjeru par stranica iza. Pogledaj i vidjet ces vrlo brzo zasto nisu ista klasa. Naravno, ako zelis da vidis.
Ako govorimo kroz karijeru Luka je sigurno bolji igrač i tu se slažemo, ali u zadnje tri sezone su tu negdje s tendencijom da se to skoro izjednačilo i da su trenutno u sličnoj kvaliteti. (kao što sam naveo finese odlučuju za pojedince i smatram da ne može se reći da je jedan za klasu bolji).

Statistika mi nije relevantna toliko iz više razloga, od usg preko postotaka, s činjenicom da je Tatum tek prošle godine preuzeo ulogu prvog igrača. Daj Tatumu loptu koliko je Luka ima, primjetit ćeš da je Luka bolji playmaker ali ne enormno. (IDALJE MISLIM DA JE BOLJI I DA ĆE UVIJEK BITI). Obojica su sama krema lige i u budućnosti će biti MVP obojica, s tim da imam mišljenje da Luka ima veći plafon, što ne znači da je bolji igrač.

Tatum je primarni ballhandler još od bubble, to što je zadnju trećinu sezone Smart privatizovao loptu ne znači da ovaj to nije, kad se lomi Tatum i završava i kreira.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2022, 10:47

Ne, nisu na slicnom nivou. Luka je klasa iznad i sad i prosle sezone. Da li ce ga Tatum stici nekad u buducnosti ostaje da vidimo.

Luka jeste drasticno bolji playmaker od Tatuma. Ako to ne vidis onda ti stvarno nema potrebe ista objasnjavati.

Ja razumijem da ste uzbudjeni zbog ECF i legitimne sanse da udjete u finale al ovakva poredjenja neuporedivih igraca stvarno nemaju smisla. Smjesnije od onog vremena kad su nas navijaci Spursa ubjedjivali da je Parker bolji od Paula.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.