Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
PapirnaMarka
-
Kontakt:
Postao/la PapirnaMarka » 11 maj 2022, 14:17
bordobijeli je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:07
Jakirevic sad da preuzme u septembru bi ga pljuvali isto kao i predhodne trenere. Kad neko budeo imao petlju zadrzati trenera 3 godine, onda ce i biti nesto od nas. Ovako samo idemo iz šupljeg u prazno.
Buraz pa Klopp, Guardiola i Ancelotti da nas skupa preuzmu otjerani bi bili i ne jer nemamo strpljenja, već zato jer NEMAMO PLAN!
Možeš ti kakvog god hoćeš stručnjaka dovesti na klupu, al ako mu ekipu kroje ljudi koji pojma nemaju ne može on ništa. Nema se plan, ideja, neka strategija dugoročna. Jel cilj promovisat mlade igrače, ili osvajati trofeje, ili izboriti plasman u Evropu, ili šta već? Ako je ideja da se sa polovnjacima ganja titula, kup onda ok. Samo što je to bacanje para koje ide u beskonačnost.
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 11 maj 2022, 14:20
Problem je sto nema ni strpljenja Sablić je došao u haos i otjeran je nakon 5 mjeseci, evo Vasoski isto i šta smo dobili?? Veliko Nista. Pisao sam i kad je Sablić otisao da nista ne dobijamo s promjenom trenera, nama treba mir i kontinuitet. Umjesto da se na tome radi mi suprotno, samo mjenjaj i iz greske u gresku.
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 11 maj 2022, 14:27
PapirnaMarka je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:17
Jakirevic sad da preuzme u septembru bi ga pljuvali isto kao i predhodne trenere. Kad neko budeo imao petlju zadrzati trenera 3 godine, onda ce i biti nesto od nas. Ovako samo idemo iz šupljeg u prazno.
Buraz pa Klopp, Guardiola i Ancelotti da nas skupa preuzmu otjerani bi bili i ne jer nemamo strpljenja, već zato jer NEMAMO PLAN!
Možeš ti kakvog god hoćeš stručnjaka dovesti na klupu, al ako mu ekipu kroje ljudi koji pojma nemaju ne može on ništa. Nema se plan, ideja, neka strategija dugoročna. Jel cilj promovisat mlade igrače, ili osvajati trofeje, ili izboriti plasman u Evropu, ili šta već? Ako je ideja da se sa polovnjacima ganja titula, kup onda ok. Samo što je to bacanje para koje ide u beskonačnost.
Pa nemamo plan zato sto zelimo titule i pobjede po svaku cijenu. Evo pred ovu sezonu je došao Sablic i trebalo je reci cilj je osvježiti ekipu, podmladiti i iduce krenuti u borbu za naslov. Al jok kod nas je mač nad glavom trenera hocemo titulu, hocemo kup, mjenjaj jednog pa drugog trenera, pa direktora itd itd. A mi imamo realne rezultate ove sezone kad se uzme u obzir sta je sve bilo prošle godine i kako se ušlo u ovu sezonu. Kod nas ljudi misle evo imao Vasoski pripreme doveo Catakovića i Suljica i sad cemo sve pomesti ne ide to tako, pa Vasoski još nije upoznao ni našu ekipu a kamo li ligu i protivnike. Kad se spustimo na zemlju i pustimo nekog da radi par godina onda se moze nesto vise ocekivati, ovo lutanje nigdje ne vodi.
-
PapirnaMarka
-
Kontakt:
Postao/la PapirnaMarka » 11 maj 2022, 14:31
bordobijeli je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:27
Pa nemamo plan zato sto zelimo titule i pobjede po svaku cijenu. Evo pred ovu sezonu je došao Sablic i trebalo je reci cilj je osvježiti ekipu, podmladiti i iduce krenuti u borbu za naslov.
Al jok kod nas je mač nad glavom trenera hocemo titulu, hocemo kup, mjenjaj jednog pa drugog trenera, pa direktora itd itd. A mi imamo realne rezultate ove sezone kad se uzme u obzir sta je sve bilo prošle godine i kako se ušlo u ovu sezonu. Kod nas ljudi misle evo imao Vasoski pripreme doveo Catakovića i Suljica i sad cemo sve pomesti ne ide to tako, pa Vasoski još nije upoznao ni našu ekipu a kamo li ligu i protivnike. Kad se spustimo na zemlju i pustimo nekog da radi par godina onda se moze nesto vise ocekivati, ovo lutanje nigdje ne vodi.
Al vidi ovdje nije problem u nama navijačima, većina nas je u startu otpisala totalno sezonu. Ovo tjeranje je čisto zbog manjka strpljenja Ismira i ljudi iz kluba. Očigledno je da je Mirvić klasični Amerikanac, koji razmišlja u fazonu: Daj odmah sve, hoću najskuplje igrače, novog trenera i želim da na proljeće deremo sve redom. Ne ide to tako.
Moje je mišljenje da smo se itekako ogriješili o Sablića kada smo ga otjerali, jer je čovjek došao kad niko drugi nije htio prismrditi klubu, na dnevnoj osnovi mu igrači dolazili i odlazili, registracija kasnila 3 mjeseca i za njega i za igrače. Trebalo ga je ostaviti do kraja sezone da prođe barem zimske pripreme sa ekipom pa kako god, barem je mlade igrače više gurao, a kone je razvalio na derbiju, baš ih rutinski pobjedio sa 10 puta limitiranijom ekipom nego što je sad. Daleko od toga da ga branim, da nešto govorim da je stručnjak, al gori od ovog sigurno nije. Tjeranje njega je baš bio potez bez bilo kakvog plana i ideje, trebao je dobiti pošteno pravu priliku, ali šta je tu je.
-
NisamInSajder
-
Kontakt:
Postao/la NisamInSajder » 11 maj 2022, 14:35
Pa Sablić je i rekao da je jedini cilj podmlađivanje ekipe i da će ova sezona biti tranziciona. I imao i igru i rezultate odlične u skladu sa ekipom i situacijom u klubu. A ko je Sablića otjera, a doveo Vasoskog ispao je velika neznalica.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 11 maj 2022, 14:37
PapirnaMarka je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:31
bordobijeli je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:27
Pa nemamo plan zato sto zelimo titule i pobjede po svaku cijenu. Evo pred ovu sezonu je došao Sablic i trebalo je reci cilj je osvježiti ekipu, podmladiti i iduce krenuti u borbu za naslov.
Al jok kod nas je mač nad glavom trenera hocemo titulu, hocemo kup, mjenjaj jednog pa drugog trenera, pa direktora itd itd. A mi imamo realne rezultate ove sezone kad se uzme u obzir sta je sve bilo prošle godine i kako se ušlo u ovu sezonu. Kod nas ljudi misle evo imao Vasoski pripreme doveo Catakovića i Suljica i sad cemo sve pomesti ne ide to tako, pa Vasoski još nije upoznao ni našu ekipu a kamo li ligu i protivnike. Kad se spustimo na zemlju i pustimo nekog da radi par godina onda se moze nesto vise ocekivati, ovo lutanje nigdje ne vodi.
Al vidi ovdje nije problem u nama navijačima, većina nas je u startu otpisala totalno sezonu. Ovo tjeranje je čisto zbog manjka strpljenja Ismira i ljudi iz kluba. Očigledno je da je Mirvić klasični Amerikanac, koji razmišlja u fazonu: Daj odmah sve, hoću najskuplje igrače, novog trenera i želim da na proljeće deremo sve redom. Ne ide to tako.
Moje je mišljenje da smo se itekako ogriješili o Sablića kada smo ga otjerali, jer je čovjek došao kad niko drugi nije htio prismrditi klubu, na dnevnoj osnovi mu igrači dolazili i odlazili, registracija kasnila 3 mjeseca i za njega i za igrače. Trebalo ga je ostaviti do kraja sezone da prođe barem zimske pripreme sa ekipom pa kako god, barem je mlade igrače više gurao, a kone je razvalio na derbiju, baš ih rutinski pobjedio sa 10 puta limitiranijom ekipom nego što je sad. Daleko od toga da ga branim, da nešto govorim da je stručnjak, al gori od ovog sigurno nije. Tjeranje njega je baš bio potez bez bilo kakvog plana i ideje, trebao je dobiti pošteno pravu priliku, ali šta je tu je.
Slazem se, samo i 95 % navijaca je bilo da se tjeraju Sablic i Vasoski. Opcenito ovdje nemaš pravo na gresku, čovjek bi rekao da smo Real Madrid kako nikog ne mozemo istrpiti kad nesto pogrijesi. Zelimo Savrešenstvo a to ne postoji.
-
Sahbazkirija
-
Kontakt:
Postao/la Sahbazkirija » 11 maj 2022, 14:39
NisamInSajder je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:35
Pa Sablić je i rekao da je jedini cilj podmlađivanje ekipe i da će ova sezona biti tranziciona. I imao i igru i rezultate odlične u skladu sa ekipom i situacijom u klubu. A ko je Sablića otjera, a doveo Vasoskog ispao je velika neznalica.
Sabliću, nećeš se vratiti, prestani pisati.
Mehmed Janjoš!
...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.
-
Zeko87
-
Kontakt:
Neko spominje da je bolje da ne osvojimo kup kao da ako se to desi nekom će se otvoriti oči u kakvom se stanju nalazimo. Ja kažem, ako naš zaostatak nad Zrinjskim od skoro 40 bodova, plastičnom Tuzlom i mrtvim Borcem, te raspadnutim Željom koji ako pobijedi naredne dvije kući ide ispred nas na tabeli, ako to sve ništa ne govori odgovornima...onda smo mi u većoj dubiozu i zabludi nego što mislimo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
Torino
-
Kontakt:
Dženo vadi kestenje. Hadžibegić želja.
🇵🇸
-
Benkara21
-
Kontakt:
Milion svaku sezonu za Hadžibegića i Sušića.
Ali dupla kruna pod moranjem.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
-
zagor1987
-
Kontakt:
Kakav Faruk kakvi bakraci,naci nekog trenera koji ima viziju i prati moderan fudbal,sa Farukom nista dobit necemo
-
belosevic23
-
Kontakt:
Postao/la belosevic23 » 11 maj 2022, 14:58
jel još vrijedi ponuda klupski autobus za trofej kupa, pitam za jarana...
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
zagor1987 je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:58
Kakav Faruk kakvi bakraci,naci nekog trenera koji ima viziju i prati moderan fudbal,sa Farukom nista dobit necemo
Hadžibegić kao sportski direktor, neko drugi na poziciji trenera.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Unknown2
-
Kontakt:
Faruk ce sigurno zivit u Sarajevu za 5000 €.
-
SarajevoForza
-
Kontakt:
Postao/la SarajevoForza » 11 maj 2022, 14:59
Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa Predsjednikom, g. Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog kojem se ovim putem zahvaljujemo na angažmanu u našem klubu. Gospodinu Vasoskom i njegovim saradnicima, Radenku Bojoviću i Mihajlu Kostiću, želimo sve najbolje i mnogo sreće u nastavku karijere.
Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi u i oko kluba ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.
„Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za Klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U Klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.
Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu” istakao je Predsjednik Upravnog odbora Ismir Mirvić.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
-
FCUM
-
Kontakt:
SarajevoForza je napisao/la: ↑11 maj 2022, 14:59
Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa Predsjednikom, g. Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog kojem se ovim putem zahvaljujemo na angažmanu u našem klubu. Gospodinu Vasoskom i njegovim saradnicima, Radenku Bojoviću i Mihajlu Kostiću, želimo sve najbolje i mnogo sreće u nastavku karijere.
Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi u i oko kluba ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.
„Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za Klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U Klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.
Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu” istakao je Predsjednik Upravnog odbora Ismir Mirvić.
Mirvic jedina osoba koja u klubu valja , ovo ostalo MRS iz svetinje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
-
zagor1987
-
Kontakt:
Inace nasi veliki strucnjaci tj navijaci koji su poznati diljem svijeta pljuju Mirvica,covjek uzeo klub kad je najteze,nije za par mjeseci mogao napraviti Real,prqvi greske kojih je svjestan i koje pokusava da otkloni,uglavnom svaka mu cast. Nasim pljuvacima niko na ovom svjetu nece valjati toga Mirvic mora biti svjestan,mjenjanjem trenera svake sezone nista dobit necemo,vec samo podrskom nesto postic mozemo. Mirvic uci na greskama,nije imao iskustva u vodjenju kluba i ovo je sve normalno,nista preko noci nece doci.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Hajde majstore

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
vedinjo98
-
Kontakt:
FCUM je napisao/la: ↑11 maj 2022, 15:03
Mirvic jedina osoba koja u klubu valja , ovo ostalo MRS iz svetinje
Pa tako nekako Unitedovac. Valja, samo mora biti jaci autoritet i mora razmisljati kod izbora nekih ljudi. Jer sto kaze raja dosada se vodio svime osim mozgom.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
Hajdeee
-
Kontakt:
Mirvic je dobronamjeran. Predan. Ima taj pozitivni entuzijazam.
Samo je povukao par jako losih kadrovskih poteza koji su sada dosli na naplatu!
Nadam se iz sveg srca da ce nadoci na prave i pozitivne poteze.
Sretno Mirvicu, sretno nama svima.
Volim te Saraj'vo. Danas jos vise nego jucer!
Tacka.
Zadnja izmjena:
Hajdeee, dana/u 11 maj 2022, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Aduka87, Amidzaa, amypitar, BeYaZ, BLN030, boki86, bordobijeli, bordospartanac, bvsic, Combattente87, Dadox, Dobrinja12345, egocentrik, Fudo, galia95, iliyaa8, insimadop, Inspiracija, J1897, JackW, James1987, Kabinet1987, keli, kogmagie46, Kyle88, laznokrilo, mercurial, MokraKifla, n0dix, napoleon72, NazorUso, Pantelija, perodeformero, Posejdon, Proximic, Rauber33, relativizam, rimljanin90, ristagrad, samoFKS, Sanfrancisco, sassari, stokastoka23, strahmeipomisliti, tajsamja, Taree, tuitamo, UltraNorth, Vanja8, ZaZelju, ZmajOdBosne33 i 473 gosta.