Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Miralem Pjanić
shisha shera ni sa klupe ne ulazi:-)
turci mu odvalise vecu shamarcinu od holandskog zutokljunca:-)
gdje sad shera, gdje?
turci mu odvalise vecu shamarcinu od holandskog zutokljunca:-)
gdje sad shera, gdje?
- ASD
- Kontakt:
Što je još jače. Ovaj Besiktas je daleko od vrha u Turskoj. U ekipi igra Atiba Hutchinson s 40 godina u veznom redu.
Drugi veznjak 2004-to godiste.
Drugi veznjak 2004-to godiste.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Repka je propala nakon Misketa, mogu svi pričati koliko hoće protiv njega.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Repka je propala jer su foteljasi se nakrali para i para nakon SP u Brazili i ego im je skocio u nebesa. A nisu ulozili ni 10 % u boljitak bh fudbala. A imas veliki dio navijaca i medija koji samo sute i klimaju glavom, cak sta vise kritikuju i sprdaju se sa rajom koja iznosi kritike na racun tih isti imbecila sto vode fudbal.
Kakav Miske kakav qurac.
Kakav Miske kakav qurac.
@igrajlopte 🐦
Moze Miralem Pjanic jos igrati za respektabilan klub u Italiji gdje je cijenjen i ima rezultate duzi niz godina. To se ne gubi tek tako. Samo mu je bitno da predje u normalan klub i zdrav ambijent, gdje ce biti fokusiran.
Meni on izgleda kao gotov igrač, prvo je psihički ubijen u Barceloni a onda je sam sebi "pucao u nogu" odlaskom u Bešiktaš. Jer ko ode u Tursku igrati ozbiljan fudbal, taj je sa ozbiljnim fudbalom završio.
Na ljeto neka moli Boga da mu dođe kakva ponuda iz Fiorentine i klubova sličnog ranga ili možda neki francuski klub tipa Lyon, Lille (a i to bi premija bila sada), pa neka se proba dozvati i odigrati još koju sezonu u ligama petice.
Što se tiče vrhunskog fudbala i kluba, mislim da je za Pjanića ta priča završena, jer igrač koji dvije godine (u najboljim fudbalskim godinama) provede mahom na tribinama taj će se teško vratiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Normalno da je zavrsio sa vrhunskim fudbalom, ako mislis na top klubove kao Barcelona i Juventus koji imaju ambicije da budu u tom rangu. Nama a i njemu bi bilo odlicno da predje u slicne klubove koje i sam spominjes. Upravo takvi i klubovi i zive od toga da "zazive" kvalitetne igrace koji su iz nekih razloga izgubili nesto. Opet kazem, kvalitetne pripreme u Italiji ili Francuskoj i on bi se mogao vratiti u formu i biti pojacanje tim klubovima.Raonffa je napisao/la: ↑09 maj 2022, 14:56Meni on izgleda kao gotov igrač, prvo je psihički ubijen u Barceloni a onda je sam sebi "pucao u nogu" odlaskom u Bešiktaš. Jer ko ode u Tursku igrati ozbiljan fudbal, taj je sa ozbiljnim fudbalom završio.
Na ljeto neka moli Boga da mu dođe kakva ponuda iz Fiorentine i klubova sličnog ranga ili možda neki francuski klub tipa Lyon, Lille (a i to bi premija bila sada), pa neka se proba dozvati i odigrati još koju sezonu u ligama petice.
Što se tiče vrhunskog fudbala i kluba, mislim da je za Pjanića ta priča završena, jer igrač koji dvije godine (u najboljim fudbalskim godinama) provede mahom na tribinama taj će se teško vratiti.
Ma ja, mislim na ovo što si napisao.Tristan10 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 15:11Normalno da je zavrsio sa vrhunskim fudbalom, ako mislis na top klubove kao Barcelona i Juventus koji imaju ambicije da budu u tom rangu. Nama a i njemu bi bilo odlicno da predje u slicne klubove koje i sam spominjes. Upravo takvi i klubovi i zive od toga da "zazive" kvalitetne igrace koji su iz nekih razloga izgubili nesto. Opet kazem, kvalitetne pripreme u Italiji ili Francuskoj i on bi se mogao vratiti u formu i biti pojacanje tim klubovima.Raonffa je napisao/la: ↑09 maj 2022, 14:56Meni on izgleda kao gotov igrač, prvo je psihički ubijen u Barceloni a onda je sam sebi "pucao u nogu" odlaskom u Bešiktaš. Jer ko ode u Tursku igrati ozbiljan fudbal, taj je sa ozbiljnim fudbalom završio.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Doveden i dosao u Barcelonu u momentu kad imaju i vise igraca na sredini terena, trener ga fakticki nije ni zelio, a odbrana im bazirana na nekim Araujom, i primaju golove ko da je turnir pjetlica. Doduse, njegova motivacija i fokus na teren je nesto i pala ono zadnje vrijeme u Juventusu, jer je i tesko zadrzati fokus i motivaciju u istom okruzenju, kad si sve o osvijio. Samo odabir kluba je ispao jako los.
-
- Kontakt:
Tačno, nikad više ni približno fluidno nismo igrali nakon njegovog oproštaja. Jeste poneki bljesak bio, ali nikad u kontinuitetu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 14:33Repka je propala nakon Misketa, mogu svi pričati koliko hoće protiv njega.
Misimovic je bio vrhunski igrac, i na njegovoj poziciji nikad nismo nasli neko rijesenje. Samo ne vidim kako je to relevantno u kontekstu Pjanica. Samo jeste tacno, da bi vise imali koristi od Misimovica dok je igrao, nego Pjanica. Za Pjanica bi nekako nasao zamjenu, ali igraca koji ce da kreira te zadnje pasove, izmisli nesto to definitvno nemamo godinama.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Miske je jedan od zadnjih staromodnih, debeloguzih 'Desetki' koji su znali 'lopte' igrati. Naravno takav igrač danas ne bi ni u HNL igrao.
Danas bi recimo naš njabolji i najkorisniji igrač bio neki brzi krilni koji zna pucati na kontra nogu.
Palamudi se ovdje previše o temama koji nemaju veze sa talentom.
Kod nasih ljudi još uvijek je talenat neko ko zna provuć loptu kroz noge. A to što je spor i mrsav i kondicija u rangu nargila pušača nije previše bitno.
Najbolji primjer je Hasić koji je fizički antitalenat, mal, lijen i spor ali kod nas se još uvijek pika kao talenat. Gojak je sličan primjer.
Nema talenata, nema genetskog bazena.
Danas bi recimo naš njabolji i najkorisniji igrač bio neki brzi krilni koji zna pucati na kontra nogu.
Palamudi se ovdje previše o temama koji nemaju veze sa talentom.
Kod nasih ljudi još uvijek je talenat neko ko zna provuć loptu kroz noge. A to što je spor i mrsav i kondicija u rangu nargila pušača nije previše bitno.
Najbolji primjer je Hasić koji je fizički antitalenat, mal, lijen i spor ali kod nas se još uvijek pika kao talenat. Gojak je sličan primjer.
Nema talenata, nema genetskog bazena.
⚜️~⚜️~⚜️
Nema talenta, nema genetskog bazena. A jesmo daleko genetski od Hrvatske i Srbije.
Jednostavno netalentovana nacija. U kosarci za koju imamo bolji genetski materijal nego bilo koja druga nacija i gdje je generalno konkurencija slabija, opet nemamo uspjeha. Tako da ne cudi da ga nema ni u fudbalu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Tesko da to ima naucno smisla, kad imamo identicnu ili jako slicnu genetiku kao populacija Hrvatske:
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_s ... n_Bosniaks
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Croats
Cini mi se isto da je Damir Marjanovic napravio studiju slicne teme.
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_s ... n_Bosniaks
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Croats
Cini mi se isto da je Damir Marjanovic napravio studiju slicne teme.
Eto vas ko one babe što drve o horoskopu.
Nama fali para, organizacije i zdravog mentaliteta. Bez dvije od ove tri stavke, nema uspjeha.
Nama fali para, organizacije i zdravog mentaliteta. Bez dvije od ove tri stavke, nema uspjeha.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 09 maj 2022, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Mozda zato sto nam kradu djecu od u7, u9, u12 u14 u16 u18 itd?
Apsolutni nije tema sada ko i zasto (roditelji, pare, uslovi, pasosi,, sve sve sve od toga ali to nije tema).
Imas sistematsku kradju, nepotizam, neznanje, neodgovornost i kurcobolju u savezima....
Sve ovo nema veze sa talentom, koji je tu...ali kako su nas ucili, talenat je samo 5%.
Ostalih 95% je milion detalja koje Bosna i Hercegovina ne daju svojim talentovanim sportistima.
Talenat je tu, sigurno, ali vrijedi nista ili blizu tome.
To da nema genetskog bazena je samo ogromna pretpostavka bez ikakvog dokaza. Ne mora značiti da je netačna, ali ni nema dokaza da je tačna. A više imamo razloga da vjerujemo da nije tačno.
Ne bavim se proučavanjem genetike, ali kao sto neko reče nije da se uveliko razlikujemo od komsija po tome. Ako ćemo već neku genetsku karakteristiku uzimati koja je mjerljiva onda je to da smo u prosjeku visoka nacija.
Genetika može biti faktor kod brzine i određenih motoričkih sposobnosti, ali nikako nije ključni faktor npr. kod kondicije na čemu se može raditi.
Prije bih rekao da kod nas nema kvalitetnih trenera koji rade sa djecom i da se kod nas fudbal ne posmatra kao industrija.
A prosto stvar je statistike i "normalne raspodjele" da ćeš i u prosječno sporom uzorku, u ovom slučaju naciji, pronaći brže/pokretljivije ljude. To je stvar matematike i Gaussove krivulje, ne može biti netačno. Samo moraš znati "u šta da gledaš" u mlađim uzrastima, tj. koje indikatore kod djece da pratiš.
Znači vrlo vjerovatno da nije genetika, nego struka.
U Bosni nema kvalitetnih trenera, prije će to biti nego bilo šta drugo. Nisu igrači koje nam je "napravila" Njemačka, Švedska itd. značajno ili možda nikako genetski drugaciji od igrača koji igraju u Bosni. Može se jednostavno zakljuciti da je stvar u boljem treningu ili obrazovanju. Zovite kako hoćete.
Ne bavim se proučavanjem genetike, ali kao sto neko reče nije da se uveliko razlikujemo od komsija po tome. Ako ćemo već neku genetsku karakteristiku uzimati koja je mjerljiva onda je to da smo u prosjeku visoka nacija.
Genetika može biti faktor kod brzine i određenih motoričkih sposobnosti, ali nikako nije ključni faktor npr. kod kondicije na čemu se može raditi.
Prije bih rekao da kod nas nema kvalitetnih trenera koji rade sa djecom i da se kod nas fudbal ne posmatra kao industrija.
A prosto stvar je statistike i "normalne raspodjele" da ćeš i u prosječno sporom uzorku, u ovom slučaju naciji, pronaći brže/pokretljivije ljude. To je stvar matematike i Gaussove krivulje, ne može biti netačno. Samo moraš znati "u šta da gledaš" u mlađim uzrastima, tj. koje indikatore kod djece da pratiš.
Znači vrlo vjerovatno da nije genetika, nego struka.
U Bosni nema kvalitetnih trenera, prije će to biti nego bilo šta drugo. Nisu igrači koje nam je "napravila" Njemačka, Švedska itd. značajno ili možda nikako genetski drugaciji od igrača koji igraju u Bosni. Može se jednostavno zakljuciti da je stvar u boljem treningu ili obrazovanju. Zovite kako hoćete.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google [Bot], MostarNeretva i 15 gostiju.