Pa oslikava da mu je ekipa za **** kao sto se pokazivalo i u RS i sama cinjenica da je dovukao tamo je ogroma stvar i zasluzuje MVP po mojim kriterijima,druga stvar sto u zadnjih dvadesetak godina sem Russa niko MVP nije dobio van top 3 kompletne lige.
NBA Playoffs 2021/22
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2021/22
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa imao je Harrisa i Maxeya, sto je vjerovatno bolje od svega onog sto je Jokic imao tokom cijele sezone.emir18 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 16:45Pa nije ni Embiid imao sad puno bolju ekipu do dolaska Hardena, a Bucksi i Boston su bolje ekipe, Miami ima duži rotaciju.
Možemo se složiti da je Embiid pokraden ove sezone jer je bar trebao biti u prvom timu.
Opet, ja ovo ne pisem da bih potkopavao Embiida. Fenomenalan igrac sa fenomenalnom sezonom, sto se vidi i u PO. Ali pricati kako je nagrada izgubila smisao jer je Jokic uzeo, iako sudeci po medijima i onome sto citam na redditu vlada prakticno koncezus da je Jokic zasluzio, je smijesno ili izrazito povrsno pracenje kosarke. A sudeci sta ovaj lik pise, rekao bih kombinacija oboje.
Da je Jokic, ne daj boze, propustio 15 utakmica zbog povrede, ova ekipa ne bi ni play in turnir vidjela, a kamoli play off.
A zar su uopste izasli all nba timovi?
Sad napravi poll među igračima i 80% ce ih reci da je Embiid MVP. Mvp lik kojeg vade na kraju tekme sa terena jer je toliko uzasan u odbrani, smijesna nagrada postala.
Denver bi bez Jokica bio najgora ekipa lige. Nema potrebe da se omalovazava sezona najboljeg srpskog sportiste.
Sem toga nagrade i jeste za RS. Postoji nagrada i za MVP-a finala playoffa.
Sem toga nagrade i jeste za RS. Postoji nagrada i za MVP-a finala playoffa.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- OldFashioned
- Kontakt:
Ne može se minimalizirati igračev učinak radi pravila lige godinama unazad.donDondon je napisao/la: ↑09 maj 2022, 16:34za tebe sam u ovom sportu licno james naismith.OldFashioned je napisao/la: ↑09 maj 2022, 15:57Kako si ti to fino pojednostavio. Vidi se da pratiš ovaj sport.
dobijemo finale lige dallas -fila,pa taj trofej mvp Jokica ce biti nanevazniji trofej koji se moze nekom udijeliti.
Mislim nije kriv Jokic ,strasan je igrac to nema dileme jedan od najboljih ali ove titule mvp su toliko glupe,kao sto ovaj rece tajming im je katastrofa
Nema veze sa PO.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
I Gobert je bio DPOY realno pa se koristio neki drugi kriterij da se da Smartu, ne čudi ni ovo Jokicu sto su dali.
Ma bezveze je omalaožavati Jokaru, zasluženo bi bilo bilo ko od njih 2 da je uzeo, oba imaju argumente.dscile je napisao/la: ↑09 maj 2022, 16:50Pa imao je Harrisa i Maxeya, sto je vjerovatno bolje od svega onog sto je Jokic imao tokom cijele sezone.
Opet, ja ovo ne pisem da bih potkopavao Embiida. Fenomenalan igrac sa fenomenalnom sezonom, sto se vidi i u PO. Ali pricati kako je nagrada izgubila smisao jer je Jokic uzeo, iako sudeci po medijima i onome sto citam na redditu vlada prakticno koncezus da je Jokic zasluzio, je smijesno ili izrazito povrsno pracenje kosarke. A sudeci sta ovaj lik pise, rekao bih kombinacija oboje.
Da je Jokic, ne daj boze, propustio 15 utakmica zbog povrede, ova ekipa ne bi ni play in turnir vidjela, a kamoli play off.
Nije još ali Giannis Tatum Jokić su na krilnim i centarskim pozicijama, Embiid je bio u konkurenciji za PF i C i tu su mu rasparcani glasovi, Tatum je 99% ispred njega.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
@emir18
Svakako, bice steta kao Embiid kao drugi u MVP glasanju ne bude u prvoj petorci. Steta i baksuzluk, iako se ja nadam da ce ugurati i njega i Jokica, jer obojica zasluzuju.
Generalno treba izbjegavati odgovarati likovima kao sto je ovaj, ali dzabe kad je to jace od nas. Znas da lik svjesno ili nesvjesno pise gomilu gluposti i time sto mu odgovoris dajes mu na paznji, a opet mu odgovoris. To je mana vecine ovdje.
Svakako, bice steta kao Embiid kao drugi u MVP glasanju ne bude u prvoj petorci. Steta i baksuzluk, iako se ja nadam da ce ugurati i njega i Jokica, jer obojica zasluzuju.
Generalno treba izbjegavati odgovarati likovima kao sto je ovaj, ali dzabe kad je to jace od nas. Znas da lik svjesno ili nesvjesno pise gomilu gluposti i time sto mu odgovoris dajes mu na paznji, a opet mu odgovoris. To je mana vecine ovdje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislim da si malo potcijenio Mourninga (hajde i nekako, ali vrlo snazan i pokretljiv lik), a pogotovo Ewinga i Robinsona koji su bili itekako atleticni i bez problema bi mogli izlaziti i braniti sut za 3p.David je vjerovatno i najatleticniji centar ikad, uz mladog Shaqa (kad je tek dosao u ligu) i Wilta. Tako da ta tvrdnja da oni ne bi mogli izlaziti i braniti sut za 3p, bas i ne stoji. U najmanju ruku bi bili pristojni u odbrani perimetra.Za Mutomba se donekle slazem.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑09 maj 2022, 12:37ja i dalje tvrdim da su individvualno odbrambeno igraci nikad jaci, samo je napad toliko napredovao da je to nevjerovatno.
Pa ti 90ih nisi imao ekipe u ligi koja je u stanju ubacivati 10 trica redovno, sad svaka od ovih sto su ostale u playoffu ti mogu sašit 20 trica lagano. Pa ti ne znas odakle udara.
prije su odbrane bile uze, punio se reket, igralo se inside out. Na trici si morao branit maksimalno 2-3 igraca po ekipi. Sad svaka ekipa ima 5-6 prijetnji sa trice i dvojicu koji su legitimna prijetnja sa 9 metara.
Odmah se siri reket, siri se odbrana, svi moraju biti perimetar defenderi. Gobert koji bi 90ih bio cudo postaje minus igrac u playoff jer je svako u stanju probit svog igraca 1 na 1, pogotov bez hand checka, napadac je u ogromnoj prednost, a na pomoc mozes zaboraviti jer skoro ni sa koga ne smijes pomagati, a mozes i zaboraviti na pomoc centra od 2.15 u reketu jer ga izvlace na 9 metara.
volio bih gledati Zoa, Ewinga, Robinsona, Mutomba kako ganjaju Moranta, Currya, Doncica, Tatuma, Younga, Hardena na 9 metara od kosa.
i ja sam nostalgican za tim periodom, i ja mislim da su Bullsi sa Rodmanom i Tonijem najbolji tim ikad, ali nije tad bilo ovakvih napadaca, zvijezda je bilo u svakoj ekipi ali da svaka ekipa ima toliko igraca koji te mogu zatrpati nije bilo. Eto sinoc Bertans i DFS skupa koliko 12-13 trica i niko se ne cudi
imas igrace kojima je otvorena trica postala zicer
Licno bih vise volio vidjeti kako bi danasnji igraci cuvali ovakve centre sa prostorom koji bi danas imali ti igraci, a bili su dominantni cak i kad su reketi bili "puni"!? To bi bio siguran kos svaki napad ili otvoren sut za 3p.Evo vidimo kakvu Embiid prevagu pravi, a on i Jokic su postali izuzeci.Nikako pravilo.
- OldFashioned
- Kontakt:
Nedavno sam pisao o ovome, danas je stvarno teško biti odličan odbrambeni igrač ali prije svega zbog pravila koja su više prilagođena ofanzivnom igraču. Ima danas liga puno više odličnih odbrambenih igrača nego li se to čini.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑09 maj 2022, 12:37ja i dalje tvrdim da su individvualno odbrambeno igraci nikad jaci, samo je napad toliko napredovao da je to nevjerovatno.
Nije bio forte, sve je bilo rezonski i baza napada se svodila na centre i čekanje kada će oni izbaciti loptu vani. Midrange se također mnogo više koristio. Sada imamo definitivno mnogo više boljih šutera nego ikada prije, međutim ima tu i bespotrebnih ispucavanja i igrača koji umisle sebi u glavi da su Steph. Sretni su ako od 10 pogode 2-3 trojke. Ono što mi se ne sviđa su trojke u kontrama 2 na 1 4 na 2 i slično. Kažu 3 je više od 2, istina, ali promašena trica je kontra koš s druge strane.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑09 maj 2022, 12:37Pa ti 90ih nisi imao ekipe u ligi koja je u stanju ubacivati 10 trica redovno, sad svaka od ovih sto su ostale u playoffu ti mogu sašit 20 trica lagano. Pa ti ne znas odakle udara.
Gobert bi bio i u 90-im čudo na def. strani parketa, ali on nema nikakvo napadačko oružje i previše ovisi o odličnim playmakerima, lobovima i off skokovima. Tako da bi on bio prosjek u napadu i prije kao što je i sada. Mnogi ne razumiju koliko je upravo to izbacivanje hand checka (samo to, a da ne govorim o ostalim prilagodbama) vinulo ofanzivni dio u nebesa. Ima ponešto objašnjeno ovdje da sad ne detaljišem.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑09 maj 2022, 12:37Gobert koji bi 90ih bio cudo postaje minus igrac u playoff jer je svako u stanju probit svog igraca 1 na 1, pogotov bez hand checka, napadac je u ogromnoj prednost, a na pomoc mozes zaboraviti jer skoro ni sa koga ne smijes pomagati, a mozes i zaboraviti na pomoc centra od 2.15 u reketu jer ga izvlace na 9 metara.
https://blog.statmuse.com/stat-stories- ... 9d16a8179/
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Felixians4
- Kontakt:
kao đoković sr. ortodoksne serbian da kažem seljačine.
rijetko koji dominantan igrač 90-ih ne bi i danas bio makar povremeni all star minimalno i obratno. samo ne znam zašto se 80-e kao bolja era zaobilazi nego uvijek 90-e se ističu
Bird-Magic najbolja era.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Zato sto i dalje mnogi pamte 90te,pa i cinjenica da si nesto i mogao pogledati u to vrijeme za razliku od 80ih.Felixians4 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 18:59kao đoković sr. ortodoksne serbian da kažem seljačine.
rijetko koji dominantan igrač 90-ih ne bi i danas bio makar povremeni all star minimalno i obratno. samo ne znam zašto se 80-e kao bolja era zaobilazi nego uvijek 90-e se ističu
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- OldFashioned
- Kontakt:

Tatum veceras choka opet, ali Brown ubacuje 30+ uz jos jednu doktorsku disertaciju Alfreda i 15 trojki seltiksa.
Taj neandertalski gen istočno od Drine je neriješiva enigma.
nisudscile je napisao/la: ↑09 maj 2022, 16:50Pa imao je Harrisa i Maxeya, sto je vjerovatno bolje od svega onog sto je Jokic imao tokom cijele sezone.
Izgleda da nema suspenzije za smecara Poolea. Warriorsima dozvoljeno da povrijedjuju glavne igrace protivnika.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Ne blamiraj se ziv bio. Bas si eksponencijalno debilniji na ovoj temi nego na ostalim
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.