Ma da dovedemo Inaki Williamsa pokido bi ligamente.PapirnaMarka je napisao/la: ↑09 maj 2022, 10:35Kraj sezone za Avramovskog? Biće nezgodno u finalu bez njega..
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Samo nek to saopšte na današnjem pressu, da bezveze ne kidamo živce zbog njega narednih 10 dana i ne živimo u zabludi.PapirnaMarka je napisao/la: ↑09 maj 2022, 10:35Kraj sezone za Avramovskog? Biće nezgodno u finalu bez njega..
za koga navija glavni sudija
Nek vala ne sudi kaljanac ****

Nek vala ne sudi kaljanac ****
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Igrao je on i za kmelju ako me sjecanje dobro sluzi
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Jes eto Avramovski nam je garant svega. Svih 11 igrača treba odigrati dobro i dati maksimum, pa da očekujemo pehar. Jedan igrač ne može ništa ako nema potporu ostalih. Mi ako budemo mlitavi kao dosad, a Velež će biti maksimalno naložen poznavajući Dudića, onda piši propalo odmah.
Iskreno, ja nešto i nisam optimist da ćemo uzeti Kup.
Ljeta 1998 je bila razmjena, Memišević prešao iz Želje kod nas, a Aldin Čenan od nas otišao u Želju.Mi od Memiševića nismo dobili apsolutno ništa, a Čenan bio među najzaslužnijim kada su nas kone klepile u onom Superkupu 4:0.Što ti je život

A nije garant svega, ali cinjenica je da je daleko najkreativniji igrac i da smo puno bolja ekipa s njimGalileoGalilei je napisao/la: ↑09 maj 2022, 11:40Jes eto Avramovski nam je garant svega. Svih 11 igrača treba odigrati dobro i dati maksimum, pa da očekujemo pehar. Jedan igrač ne može ništa ako nema potporu ostalih. Mi ako budemo mlitavi kao dosad, a Velež će biti maksimalno naložen poznavajući Dudića, onda piši propalo odmah.
Sarajevo ljubavi moja.
Da smo bili malo pametniji mogli smo imati najubijitiji tander navale a mozda medju bolji u regiji
Catakovic
Fanimo.......Avrakovski......Parris
Jest da Fanimo nije za lijeve strane al naucio bi on meni tu da igra.
Catakovic
Fanimo.......Avrakovski......Parris
Jest da Fanimo nije za lijeve strane al naucio bi on meni tu da igra.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Normalno da će se dobiti na značaju krila, jer onda oni imaju dosta prostora u napadu, a na kao kada su u 4231 formaciji, pa onda oni još uđu u sredinu i praktično u 20 metara u liniji imaš naša tri igrača, oba krila i polušpica i ništa nisi postigao sa tim, svi u horizontali. Samo se puni sredina, a nema niti lopti u nju, a niti su nešto oni kreativni igrači na malom prostoru pa da iskoristiš. Krila i Varešanović i Suljić su dobri tehničari, brzi, za obojicu se moraju praviti "izolacijske" situacije gdje će oni biti 1vs1 sa protivnikom i tu tražiti višak i našu prednost, a onda dodatnu opasnost možeš tražiti da ih bekovi overlapaju i pokušavaju centrirati.Cora1946 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 01:31Ja sam primijetio tu promjenu na zadnjoj utakmici protiv Radnika. Poceli smo sa 4-2-3-1, i kad je u zadnjih 10-15 minuta izvadio Catakovica i ubacio Secerovica, fakticki nije vise bilo ofanzivnog veznog nego 3 defanzivna/centralna vezna te su tako i stali u formaciji, moglo se na oko vidjeti:NisamInSajder je napisao/la: ↑09 maj 2022, 00:51Ma računat da si bez Avramovskog do daljnjeg. Jedina prava opcija treba biti prebacivanje u 433 sistem, Kapić, Đokanović i Šećerović u vezu, krila Suljić i Varešanović, špic Čataković. Imaš popunjenu sredinu i možeš vladati sredinom terena, špic ti je svakako jedan koji se zna izvuči po loptu i tako može povući nekog od štopera i stvoriti rupu za Varešanovića ili Suljića koji su brzi, a i obojica svakako vole ulaziti u sredinu, pa neka sada budu okomitiji sa tim ulascima, a ne horizontalno da samo naprave prostor za bekove i ništa nemaš od tih ulazaka osim rupe iza bekova što se do sada radilo. Ovdje možeš i igrat presing, za razliku kad si u 4231 sistemu pa imaš umrtvljenog Bagarića ispred, pa protivnički štoperi pokreću akcije kako žele i koliko dugo žele. Ne znam što se forsira ta 4231, kad nemaš ni krila za nju, nit imaš rotaciju za takvu formaciju, a i realno sistem kojeg gotovo niko ne koristi više, igra se ili 433 ili nešto sa 3 štopera.miky_hz je napisao/la: ↑08 maj 2022, 20:06
Ti stavio isto ko prosli derbi gdje nam je po ušima bilo![]()
Ako hoce da izgubi derbi stavit ce opet tako, prije svega taj potez Catakovica iza Bagaric. Izmedju ostalog i najveci razlog sto smo i izgubili prosli derbi jel su imali igraca vise u sredini sa tim potezom Vasoskog.
Nema se sta izmisljat ja mislim ako se bude Avramovski cuvao,jedina prirodna zamjena je Kapic i po nacinu igre i po svemu na toj poziciji.
Ramic Ahmetovic Hebibovic
Djokanovic Secerovic Palic
I u tih zadnjih 15tak minuta se i stvorilo par finih prilika pogotovo su krila dobila na znacaju al steta sto je Heba uprskao nekoliko sansi.
Danas niko ne igra tu 4231, i ako igra na polušpici je u velikom slučaju veznjak sa ofanzivnim kvalitetama (recimo Ivanušec u Dinamu, Kleinheisler ili Fiolić u Osijeku), a u Europi rijetko ko da igra 4231, prevaziđena formacija. One ekipe što su to igrale prešle su na sisteme sa 3 štopera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Dobro je sto je reako da će Ahmetović igrat. Da ne gledam utakmicu.
Nekim igračima jednostavno leže utakmice protiv nekih klubova. Merso je Želji najviše golova utrpao poslije Haseta ako se ne varam, to je mentalna prednost u startu. Željo je svakako spora i loša ekipa kao i mi, Bagarić opasan po gol protivnika kao i ja sa zapadne tribine...tako da ..neka Merse sutra u prvih 11.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
predpostavljam
Belmin
Heba Lazic Niho Pidro
Šećerović Đoka
Kapic Dal Sejtan
Ahmo
Belmin
Heba Lazic Niho Pidro
Šećerović Đoka
Kapic Dal Sejtan
Ahmo
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Dizdarević
Hebib Dupovac Mujakić Pidro
Ramić Đokanović Kobiljar
Dal Ahmetović Bagarić
Najbolja u ovom trenutku.
Ramić Đokanović Kobiljar
Dal Ahmetović Bagarić
- BegovicRamiz
- Kontakt:
budemo li igrali 4 3 3 nebitno s kojim igracima, popusit cemoGalileoGalilei je napisao/la: ↑09 maj 2022, 13:04Dizdarević
Ramić Đokanović Kobiljar
Dal Ahmetović Bagarić
natrpati sredinu nek se guzva
samo da bagaric ne igra
- NisamInSajder
- Kontakt:
Slična selekcija koju bi I Vasoski izabrao vjerovatno. Sa mnogo fula u sastavu.GalileoGalilei je napisao/la: ↑09 maj 2022, 13:04Dizdarević
Ramić Đokanović Kobiljar
Dal Ahmetović Bagarić
Dizdarević - Šabanović. Lazić, Mujakić, Pidro - Šećerović, Đokanović, Kapić - Varešanović, Suljić, Čataković.
I još imaš Oremuša koji umjesto Đokanovića može, Cmiljanića sa klupe. I eto još sa oporavljenim Avaramovskim umjesto Varešanovića.
Ako 433 nije punjenje sredine šta je onda?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Boljeg napadaca u ovom trenutku nemamo.Od Bagarica je i sa 37 godina puno bolji,na Cmiljanica ne racunaju.I sto bi Hamzu stavio na napadaca ne moze jer nema Avramovskog,tako da Dal mora na desno krilo a Catakovic na 10-ku.Moze jedino Kapic na AM,Hamza u napad ali onda bi ti morao igrati Secerovic.
Zna Merso igrati derbije.Nek gura dokle moze(moze sigurno jedno poluvrijeme)onda cemo vidjeti za dalje.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
vala i hamza kad igra desetku je kriminalan.
Sad bi podpisao remi, i nebi me zacudio i da bude.. blagu prednost dajem konama za triunf..
Posebno kad sam procitao izjavu zeljo nas iznenadio iskoristicemo sve njihove mane i takve gluposti..
Obje ekipe teski skart, samo sto zeljeznicar ima vise energije volje za pobjedu i malo losi individualni kvalitet..
10 dana odmora dok nasi 3, i povrh svega najbolji igrac nece igrat kod nas..utakmica nema nikakav znacaj tabelarno nece bit nekog naboja nijedna ekipa nema napadaca ili imaloji daje 00,024 posto golova po utakmici
Ajvardzija treba da uradi sve da uigra igrace ekipu za kup i nebudel ga osvoio bice naj gore i naj neuspjesni trener u histori kluba od skoro 80 godina..
ova ekipa kvalitetom i sporednim glavnim stvarima plate doktori navijaci (teren) kamp itd je za 3 mjesto a zavrsicr na 7
Posebno kad sam procitao izjavu zeljo nas iznenadio iskoristicemo sve njihove mane i takve gluposti..
Obje ekipe teski skart, samo sto zeljeznicar ima vise energije volje za pobjedu i malo losi individualni kvalitet..
10 dana odmora dok nasi 3, i povrh svega najbolji igrac nece igrat kod nas..utakmica nema nikakav znacaj tabelarno nece bit nekog naboja nijedna ekipa nema napadaca ili imaloji daje 00,024 posto golova po utakmici
Ajvardzija treba da uradi sve da uigra igrace ekipu za kup i nebudel ga osvoio bice naj gore i naj neuspjesni trener u histori kluba od skoro 80 godina..
ova ekipa kvalitetom i sporednim glavnim stvarima plate doktori navijaci (teren) kamp itd je za 3 mjesto a zavrsicr na 7
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ledesma, misstianopenaldo, napoleon72, Proximic, riki46 i 57 gostiju.