FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
34
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 235

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2022, 23:17

keli je napisao/la:
08 maj 2022, 23:06
joker90 je napisao/la:
08 maj 2022, 22:52
Vasoje zna vaznost derbija, zato ocekujemo pobjedu. :kafa: Sablja 4/4..
Ako vasoski treba uciti belmina, pidru, mujakica, sabanovica, hebu, djokanovica, suljica, catakovica, varesanovica (naveo igrace koji su ponikli kod nas ili su tu bas dugo) sta je derbi onda ja stvarno evo ne znam. U redu je on ce postaviti taktiku kakvu ce postaviti, ali ako on iz makedonije mora ove momke nafurati za derbi onda je to njihova sramota a ne od vasoskog. Meni je ta prica suluda.
Ma treba bit ta dodatna doza lozenja i furanja, taman da imas sve igrace odrasle u Sarajevu. Mora ih neko nahajcat. I u ratu su svi borci znali za sta se bore i sta brane, pa su ipak oni moralisti dolazili i drzali govore, hajcali raju, davali taj "boost" koji moze bit presudan. Prosli kosevski derbi smo i jedni i drugi igrali bez domaceg trenera pa smo mi njih uzeli na kvalitet, al dosta derbija je presudio bas taj hajc trenera koji da ekipi dodatnih 30% (svi njihovi derbiji sa Mulalicem, 5:2 i 1:3, nasa pobjeda sa Calom 2017., pa i ona 2009 1:2 itd itd).
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 08 maj 2022, 23:29

napoleon72 je napisao/la:
08 maj 2022, 23:17
keli je napisao/la:
08 maj 2022, 23:06
joker90 je napisao/la:
08 maj 2022, 22:52
Vasoje zna vaznost derbija, zato ocekujemo pobjedu. :kafa: Sablja 4/4..
Ako vasoski treba uciti belmina, pidru, mujakica, sabanovica, hebu, djokanovica, suljica, catakovica, varesanovica (naveo igrace koji su ponikli kod nas ili su tu bas dugo) sta je derbi onda ja stvarno evo ne znam. U redu je on ce postaviti taktiku kakvu ce postaviti, ali ako on iz makedonije mora ove momke nafurati za derbi onda je to njihova sramota a ne od vasoskog. Meni je ta prica suluda.
Ma treba bit ta dodatna doza lozenja i furanja, taman da imas sve igrace odrasle u Sarajevu. Mora ih neko nahajcat. I u ratu su svi borci znali za sta se bore i sta brane, pa su ipak oni moralisti dolazili i drzali govore, hajcali raju, davali taj "boost" koji moze bit presudan. Prosli kosevski derbi smo i jedni i drugi igrali bez domaceg trenera pa smo mi njih uzeli na kvalitet, al dosta derbija je presudio bas taj hajc trenera koji da ekipi dodatnih 30% (svi njihovi derbiji sa Mulalicem, 5:2 i 1:3, nasa pobjeda sa Calom 2017., pa i ona 2009 1:2 itd itd).
Ma samo daj sve od sebe i ako si bolji pobijedit ces vjerovatno. Sportska sreca i hladna glava igraju veliki faktor u derbiju. Eh sad sto imas igrace koji se useru derbija to je drugi par cipela. Ma bit ce tvrda tekma prognoziram ili 0:0 ili ako neko pobijedi bit ce 1:0. Antifudbal u svakom slucaju.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 09 maj 2022, 00:08

08 maj 2022, 22:47
Foux87 je napisao/la:
08 maj 2022, 22:33
Oko 6-7K biti će nas osim ako ne bude nevrijeme. Ali koliko god nas došlo svejedno ćemo popušiti. Pogotovo ako Bagarić bude tu.
Zeljo nema gostujuce pobjede ove sezone, a do kraja imaju dva gostovanja, nas i Slobodu. Da li cemo srusit jos jednu neugodnu tradiciju? :kafa:
Ove sezone rušimo sve rekorde (doduše one negativne :mrgreen: ) poraz i prvi primljen gol od Leotara na Koševu, poraz od Veleža na Koševu nakon ihihihi godina, čini mi se da je ove godine bio najgori poslijeratni start sezone, nekoliko utakmica bez udarca prema golu. Povedi na Aco u nove rekorde :opaopa:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 09 maj 2022, 00:25

08 maj 2022, 21:30
Lucas je napisao/la:
08 maj 2022, 19:01
Ovi sto vode našu fb stranicu, objavili da je danas tri godine od pobjede nad Širokim u prvoj utakmici finala kupa, a stavili golove sa prvenstvene pobjede 3:0 iz naredne sezone :facepalm: :facepalm:
Hajde Boga ti, bitno je da su protivnika potrefili, nek se zna da smo Sirokog nabili. Nema veze u kojem takmicenju, mjesecu, sezoni. Sta se uvijek hvatate tih sitnica, hocete da nam budu pismeni ovi sto vode drustvene mreze, da znaju napisat smislenu recenicu, da objavljuju rezultat poslije svake tekme, da znaju postavit ispravan video... Mnogo trazite Bgm, nismo Real. :kafa:
Pretjeruje se stvarno sa tim trazi se dlaka u jajetu.. Ne znam šta očekujete?
Zakasni se sa lajv videom, al najave da će kasniti pola sata, pa se objavi sat kasnije.
Objavi se najava utakmice na kojem je igrač koji za istu ne konkuriše, al barem zavaramo protivnika.
Objavi se da smo igrali neku utakmicu na današnji dan, ali se objavi druga neka da se i nje odmah prisjetimo.
Objavi se rezultat poslije pobjede, a kad izgubimo nema ga, al nema zato ni galerije.
SFK je prisutan u objavama jednako koliko i naši prvotimci, znači nismo šovinistički klub.

Ovakve mreže ni puno veći klubovi nemaju! :salut:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 maj 2022, 00:51

miky_hz je napisao/la:
08 maj 2022, 20:06
JavierBosnia je napisao/la:
08 maj 2022, 18:52
Lucas je napisao/la:
08 maj 2022, 18:19

Sutra je press pred derbi (barem bi se trebao održati, ali sa ovim iz kluba nikad ne znaš).Nadam se da ce se neko od ovih imbecilnih novinara sjetiti da pita Vasoskog kada ce Avramovski biti spreman za utakmice.
Avram i ako bude spreman ne vjerujem da ce poceti, puno je bitnije finale, a u utakmici gdje mu je misic ostecen forsirati na grubu igru u derbiju nema smisla. Moglo bi to opet biti gore u vrhu Suljic Catakovic Varesanovic i gore Bagaric
Ti stavio isto ko prosli derbi gdje nam je po ušima bilo :)

Ako hoce da izgubi derbi stavit ce opet tako, prije svega taj potez Catakovica iza Bagaric. Izmedju ostalog i najveci razlog sto smo i izgubili prosli derbi jel su imali igraca vise u sredini sa tim potezom Vasoskog.

Nema se sta izmisljat ja mislim ako se bude Avramovski cuvao,jedina prirodna zamjena je Kapic i po nacinu igre i po svemu na toj poziciji.
Ma računat da si bez Avramovskog do daljnjeg. Jedina prava opcija treba biti prebacivanje u 433 sistem, Kapić, Đokanović i Šećerović u vezu, krila Suljić i Varešanović, špic Čataković. Imaš popunjenu sredinu i možeš vladati sredinom terena, špic ti je svakako jedan koji se zna izvuči po loptu i tako može povući nekog od štopera i stvoriti rupu za Varešanovića ili Suljića koji su brzi, a i obojica svakako vole ulaziti u sredinu, pa neka sada budu okomitiji sa tim ulascima, a ne horizontalno da samo naprave prostor za bekove i ništa nemaš od tih ulazaka osim rupe iza bekova što se do sada radilo. Ovdje možeš i igrat presing, za razliku kad si u 4231 sistemu pa imaš umrtvljenog Bagarića ispred, pa protivnički štoperi pokreću akcije kako žele i koliko dugo žele. Ne znam što se forsira ta 4231, kad nemaš ni krila za nju, nit imaš rotaciju za takvu formaciju, a i realno sistem kojeg gotovo niko ne koristi više, igra se ili 433 ili nešto sa 3 štopera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 09 maj 2022, 00:54

Ta 433 sto si naveo bi bila u stvari 4231 gdje bi Kapic bio iza napadaca manje vise, a s obzirom na njegovu ogranicenu kretnju, a vrlo dobar osjecaj za pas ne bi to mozda ni lose bilo.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 maj 2022, 01:07

Dakle, otpiši Avramovskog do početka ljetnih priprema. U tom slucaju, ja bih za derbi i Velež izveo ovih 11: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Pidro, Đokanović, Šečerović, Kapić, Varešanović, Suljić i Čataković. Najviše me strah kako bi se Dal snašao na desnom krilu, s obzirom da je svaki put na jačim utakmicama bio katastrofičan.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 09 maj 2022, 01:10

Mislim da ce Daniel biti spreman za finale. Bar bi trebao
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 maj 2022, 01:18

09 maj 2022, 01:10
Mislim da ce Daniel biti spreman za finale. Bar bi trebao
Nadam se da ce neko od ovih mutavih novinara, sutra pitati direktno i konkretno Vasiskog, kada ce Avramovski biti spreman za utakmice.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 maj 2022, 01:22

09 maj 2022, 00:54
Ta 433 sto si naveo bi bila u stvari 4231 gdje bi Kapic bio iza napadaca manje vise, a s obzirom na njegovu ogranicenu kretnju, a vrlo dobar osjecaj za pas ne bi to mozda ni lose bilo.
Ma zavisi. Zna se šta je 433, trokut na sredini, Đokanović kao box to box na lijevoj strani, Kapić na desnoj kao osmica, iza Šećerović.

Ali, to se sigurno neće igrati, već klasična 4231 sa jednom ili dvije igračke promjene do sada. Krila će se uvlačiti u sredinu da bi bekovima omogućili da se odu visoko i ostave iza sebe autoput i to je to. Možda se opet zapne sa prenosom lopte kao, pa Mujakić i Lazić pokušaju svoje duge lopte koje će Željo osvajati.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 09 maj 2022, 01:31

NisamInSajder je napisao/la:
09 maj 2022, 00:51
miky_hz je napisao/la:
08 maj 2022, 20:06
08 maj 2022, 18:52

Avram i ako bude spreman ne vjerujem da ce poceti, puno je bitnije finale, a u utakmici gdje mu je misic ostecen forsirati na grubu igru u derbiju nema smisla. Moglo bi to opet biti gore u vrhu Suljic Catakovic Varesanovic i gore Bagaric
Ti stavio isto ko prosli derbi gdje nam je po ušima bilo :)

Ako hoce da izgubi derbi stavit ce opet tako, prije svega taj potez Catakovica iza Bagaric. Izmedju ostalog i najveci razlog sto smo i izgubili prosli derbi jel su imali igraca vise u sredini sa tim potezom Vasoskog.

Nema se sta izmisljat ja mislim ako se bude Avramovski cuvao,jedina prirodna zamjena je Kapic i po nacinu igre i po svemu na toj poziciji.
Ma računat da si bez Avramovskog do daljnjeg. Jedina prava opcija treba biti prebacivanje u 433 sistem, Kapić, Đokanović i Šećerović u vezu, krila Suljić i Varešanović, špic Čataković. Imaš popunjenu sredinu i možeš vladati sredinom terena, špic ti je svakako jedan koji se zna izvuči po loptu i tako može povući nekog od štopera i stvoriti rupu za Varešanovića ili Suljića koji su brzi, a i obojica svakako vole ulaziti u sredinu, pa neka sada budu okomitiji sa tim ulascima, a ne horizontalno da samo naprave prostor za bekove i ništa nemaš od tih ulazaka osim rupe iza bekova što se do sada radilo. Ovdje možeš i igrat presing, za razliku kad si u 4231 sistemu pa imaš umrtvljenog Bagarića ispred, pa protivnički štoperi pokreću akcije kako žele i koliko dugo žele. Ne znam što se forsira ta 4231, kad nemaš ni krila za nju, nit imaš rotaciju za takvu formaciju, a i realno sistem kojeg gotovo niko ne koristi više, igra se ili 433 ili nešto sa 3 štopera.
Ja sam primijetio tu promjenu na zadnjoj utakmici protiv Radnika. Poceli smo sa 4-2-3-1, i kad je u zadnjih 10-15 minuta izvadio Catakovica i ubacio Secerovica, fakticki nije vise bilo ofanzivnog veznog nego 3 defanzivna/centralna vezna te su tako i stali u formaciji, moglo se na oko vidjeti:
Ramic Ahmetovic Hebibovic
Djokanovic Secerovic Palic

I u tih zadnjih 15tak minuta se i stvorilo par finih prilika pogotovo su krila dobila na znacaju al steta sto je Heba uprskao nekoliko sansi.
90!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2022, 02:57

spezial je napisao/la:
08 maj 2022, 15:17
SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
08 maj 2022, 15:03
Prodaja ulaznica za Željine navijače vršit će se u ponedjeljak i utorak od 9:30 do 17:30 sati ispred stadiona Grbavica.

U prodaji će biti 1.500 ulaznica za južnu tribinu po cijeni od 10 KM te 2.000 ulaznica za zapadnu tribinu po cijeni od 20 KM.

Visoke cijene ulaznice dolaze u trenutku kada je interes za Sarajevom i Željom na niskim granama, a pogotovo za susret koji gotovo nema nikakav rezultatski značaj.

Niti Sarajevo niti Željezničar kroz prvenstvo ne mogu izboriti plasman u evropska takmičenja pa će ovaj susret biti samo stvar prestiža dva velika rivala.
:rol: :rol: :rol:

Podsjetimo, utakmica se igra u utorak u 20:00 sati na stadionu Koševo.
Ako se mi ne plasiramo kroz kup u Evropu, bit ce to najveca poslijeratna sramota za sportski zivot grada Sarajeva, gdje nas bukvalno ni u jednom sportu nece biti na mapi...
To ti sve govori o jadu i cemeru ljudi koji vode grad,kantonu,i ostalim politickim ublehama i njihovom ulaganju u sport. Misle levati doniraju 30 milja,slikaju se,objavljuju u medijima kao da su 2 miliona dali.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 maj 2022, 09:42

Veliki derbi bosanskohercegovačkog fudbala između Sarajeva i Željezničara će suditi Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem također iz Sarajeva dok će četvrti sudija biti naš najbolji sudija Irfan Peljto.

Delegat susreta je Jasmin Memišević iz Breze dok je posmatrač suđenja Ermin Halilagić iz Sarajeva.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 09 maj 2022, 09:50

miky_hz je napisao/la:
09 maj 2022, 09:42
Veliki derbi bosanskohercegovačkog fudbala između Sarajeva i Željezničara će suditi Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem također iz Sarajeva dok će četvrti sudija biti naš najbolji sudija Irfan Peljto.

Delegat susreta je Jasmin Memišević iz Breze dok je posmatrač suđenja Ermin Halilagić iz Sarajeva.
Musić :rol: :rol: :rol:
To onaj kepec što je šiljio po prvoj federalnoj, lajt verzija Kazlagića, a ovaj Zahiragić je deklarisani štrumf. Samo pokazatelj na šta je spao derbi, nit ima rezultatskog značaja utakmica, nit se očekuje zanimljiv meč, pa su nam tako u skladu sa tim delegirali 4. po kvaliteti sudiju iz Sarajeva.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 maj 2022, 09:55

Admir Musić je iz Hrasnice, možda zbog Mirvića bude na našoj strani :D A delegat Jasmin Memišević je naš bivši igrač iz sezone 1998/1999.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 09 maj 2022, 10:00

Nećemo ih dobiti da igramo 4x 90 minuta.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 09 maj 2022, 10:08

Benkara21 je napisao/la:
09 maj 2022, 10:00
Ja nesto kontam da cemo ih rasuti, samo da ih nacnemo ranije :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 maj 2022, 10:14

guadalupe je napisao/la:
09 maj 2022, 10:08
Benkara21 je napisao/la:
Joj brate ja ti ne mogu opisati koliko mi je nebitna sutrašnja utakmica, više sam mislio o Ljubiću
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 maj 2022, 10:19

MortemHz je napisao/la:
09 maj 2022, 10:14
guadalupe je napisao/la:
09 maj 2022, 10:08
Benkara21 je napisao/la:
Joj brate ja ti ne mogu opisati koliko mi je nebitna sutrašnja utakmica, više sam mislio o Ljubiću
Kakve su vam to priče momci, sve ima da vas ovako bijem
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 09 maj 2022, 10:35

Kraj sezone za Avramovskog? Biće nezgodno u finalu bez njega..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: hibrid, KarloIvandic, Lavcina, Samba71 i 63 gosta.