To kamate nakon 30 godina placanja, neces dati 40 hiljada kamate ako ga prodas za 5 godina. A i ako ga budes placo 30 godina, koliko ce vrijediti za 30 godina, pa sigurno duplo vise barem, ne mozes izgubiti. Za rentanje i to ti treba cash da kupis nekoliko stanova pa da izdajes, a ti da uzmes na kredit 2 stana, onda zavisis od stanara, nemas stanare ti moras placati te kredite jebga.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:21Jesu ekstra investicija kad imaš već sređeno stambeno pitanje pa investiraš tako i onda rentaš.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:16Skocile cijene materijala svigdje po svijetu zbog covida, i logicno je da ako im je trebalo bubam 20 hiljada km da naprave stan sad im treba 35km, logicno da ce dici cijenu tog istog stana. A i to ti govori koliko su nekretnine extra investicija, eto za 3 godine ti toj maminoj prijateljici skocio stan za 40 hiljada km. Neko kaze 30 godina ropstvo, pa bolje ti davati pare u tu nekretninu nego na bankovski racun, u nekretnini ti rastu te pare a u banci opadaju. Slobodno ti uzmi stan ako mozes placati, ako se desi da izgubis posao ili sta vec ne, uvijek mozes prodati i u najgorem slucaju izvuc ulozene pare.Marsal je napisao/la: ↑07 maj 2022, 16:04Neki dan sam baš gledao cijene stanova i zaključio sam da nema šanse da ikad kupim stan. Cijene su jednostavno otišle dođavola.
Novogradnja u Zenici i to izvan grada
Prije 3 godine mamina drugarica ovaj od 37m2 kupila za 55 hiljada. Isti investitor, isti stan, zgrada udaljena od ove nekih 50 metara.
Razlika skoro 40 hiljada u cijeni.![]()
Inače 40 hiljada ti je kamata banci, na tih 120 hiljada vrijednosti kredita, tako da ništa ne dobiješ, moraš odmah uračunati i to u tu vrijednost.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
A moze li ti banka naplatiti tu kamatu iz postojece imovine pored tog stanaalemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:35To kamate nakon 30 godina placanja, neces dati 40 hiljada kamate ako ga prodas za 5 godina. A i ako ga budes placo 30 godina, koliko ce vrijediti za 30 godina, pa sigurno duplo vise barem, ne mozes izgubiti. Za rentanje i to ti treba cash da kupis nekoliko stanova pa da izdajes, a ti da uzmes na kredit 2 stana, onda zavisis od stanara, nemas stanare ti moras placati te kredite jebga.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:21Jesu ekstra investicija kad imaš već sređeno stambeno pitanje pa investiraš tako i onda rentaš.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:16
Skocile cijene materijala svigdje po svijetu zbog covida, i logicno je da ako im je trebalo bubam 20 hiljada km da naprave stan sad im treba 35km, logicno da ce dici cijenu tog istog stana. A i to ti govori koliko su nekretnine extra investicija, eto za 3 godine ti toj maminoj prijateljici skocio stan za 40 hiljada km. Neko kaze 30 godina ropstvo, pa bolje ti davati pare u tu nekretninu nego na bankovski racun, u nekretnini ti rastu te pare a u banci opadaju. Slobodno ti uzmi stan ako mozes placati, ako se desi da izgubis posao ili sta vec ne, uvijek mozes prodati i u najgorem slucaju izvuc ulozene pare.
Inače 40 hiljada ti je kamata banci, na tih 120 hiljada vrijednosti kredita, tako da ništa ne dobiješ, moraš odmah uračunati i to u tu vrijednost.
I am Lumis, EC3s younger brother
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa zato gledaš gdje ćeš kupiti, nećeš negdje u pripizdini nego u Sarajevu gdje uvijek možeš izdati vala, plus imaš opciju airbnb, arapi i ostalo.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:35To kamate nakon 30 godina placanja, neces dati 40 hiljada kamate ako ga prodas za 5 godina. A i ako ga budes placo 30 godina, koliko ce vrijediti za 30 godina, pa sigurno duplo vise barem, ne mozes izgubiti. Za rentanje i to ti treba cash da kupis nekoliko stanova pa da izdajes, a ti da uzmes na kredit 2 stana, onda zavisis od stanara, nemas stanare ti moras placati te kredite jebga.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:21Jesu ekstra investicija kad imaš već sređeno stambeno pitanje pa investiraš tako i onda rentaš.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:16
Skocile cijene materijala svigdje po svijetu zbog covida, i logicno je da ako im je trebalo bubam 20 hiljada km da naprave stan sad im treba 35km, logicno da ce dici cijenu tog istog stana. A i to ti govori koliko su nekretnine extra investicija, eto za 3 godine ti toj maminoj prijateljici skocio stan za 40 hiljada km. Neko kaze 30 godina ropstvo, pa bolje ti davati pare u tu nekretninu nego na bankovski racun, u nekretnini ti rastu te pare a u banci opadaju. Slobodno ti uzmi stan ako mozes placati, ako se desi da izgubis posao ili sta vec ne, uvijek mozes prodati i u najgorem slucaju izvuc ulozene pare.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Neum, apartmani ljetirio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:46Pa zato gledaš gdje ćeš kupiti, nećeš negdje u pripizdini nego u Sarajevu gdje uvijek možeš izdati vala, plus imaš opciju airbnb, arapi i ostalo.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:35To kamate nakon 30 godina placanja, neces dati 40 hiljada kamate ako ga prodas za 5 godina. A i ako ga budes placo 30 godina, koliko ce vrijediti za 30 godina, pa sigurno duplo vise barem, ne mozes izgubiti. Za rentanje i to ti treba cash da kupis nekoliko stanova pa da izdajes, a ti da uzmes na kredit 2 stana, onda zavisis od stanara, nemas stanare ti moras placati te kredite jebga.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:21
Jesu ekstra investicija kad imaš već sređeno stambeno pitanje pa investiraš tako i onda rentaš.
I am Lumis, EC3s younger brother
Ne kazem, i to je dobro jer ti se sam odplacuje, jedino sto zavisis od stanara u tom slucaju, i to ti je rizik.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:46Pa zato gledaš gdje ćeš kupiti, nećeš negdje u pripizdini nego u Sarajevu gdje uvijek možeš izdati vala, plus imaš opciju airbnb, arapi i ostalo.alemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:35To kamate nakon 30 godina placanja, neces dati 40 hiljada kamate ako ga prodas za 5 godina. A i ako ga budes placo 30 godina, koliko ce vrijediti za 30 godina, pa sigurno duplo vise barem, ne mozes izgubiti. Za rentanje i to ti treba cash da kupis nekoliko stanova pa da izdajes, a ti da uzmes na kredit 2 stana, onda zavisis od stanara, nemas stanare ti moras placati te kredite jebga.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 17:21
Jesu ekstra investicija kad imaš već sređeno stambeno pitanje pa investiraš tako i onda rentaš.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Dobre su vam ovo cijene, Tuzla je skuplja od Zenice 20-30 hiljada za ovu kvadraturu ali najlosija lokacija u gradu koja se prodaje. Postoje stanovi koji kostaju 800 hiljada trenutno. Dobar stan na dobroj lokaciji dvosoban od 50 kvadrata je 200 hiljada i moras kupiti parking mjesto uz to dodatno.Marsal je napisao/la: ↑07 maj 2022, 16:04Neki dan sam baš gledao cijene stanova i zaključio sam da nema šanse da ikad kupim stan. Cijene su jednostavno otišle dođavola.
Prije 3 godine mamina drugarica ovaj od 37m2 kupila za 55 hiljada. Isti investitor, isti stan, zgrada udaljena od ove nekih 50 metara.
Moj savjet ti je uzimaj sto prije. Skupite svi sve sto imate para i kupite stan jer znam da je trend novogradnje u Zenici tek u zacecu. U Tuzli je to vec organizovana mafija koja gradi 15 godina, nicu zgrade kao gljive.
Kolko se krecu na Stupinama? Stupine su dobra lokacijatuzlak1987 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 21:55Dobre su vam ovo cijene, Tuzla je skuplja od Zenice 20-30 hiljada za ovu kvadraturu ali najlosija lokacija u gradu koja se prodaje. Postoje stanovi koji kostaju 800 hiljada trenutno. Dobar stan na dobroj lokaciji dvosoban od 50 kvadrata je 200 hiljada i moras kupiti parking mjesto uz to dodatno.Marsal je napisao/la: ↑07 maj 2022, 16:04Neki dan sam baš gledao cijene stanova i zaključio sam da nema šanse da ikad kupim stan. Cijene su jednostavno otišle dođavola.
Moj savjet ti je uzimaj sto prije. Skupite svi sve sto imate para i kupite stan jer znam da je trend novogradnje u Zenici tek u zacecu. U Tuzli je to vec organizovana mafija koja gradi 15 godina, nicu zgrade kao gljive.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne mogu ti tacno reci, znam da je uslov kupovina parking mjesta/garaze. Azmir je prodao ovu zgradu koju gradi trenutno 20 spratova.
Ima Tim Gradnja koja pravi iza B14 i Tehnograd ing koji pravi do njih. 3500 mozda da je cijena ali nisam siguran.
Ima Tim Gradnja koja pravi iza B14 i Tehnograd ing koji pravi do njih. 3500 mozda da je cijena ali nisam siguran.
- ASD
- Kontakt:
Stupie su nekad bile ok, sad su prebukirane i non stop se gradi tu.
Mislim. Kod mene otac kupio stan 2002-e godine u Banovićima za 30 000, sad je cijena 110 000 najmanje.
Mislim. Kod mene otac kupio stan 2002-e godine u Banovićima za 30 000, sad je cijena 110 000 najmanje.
Ne vjerujem da one Murex zgrade imaju garaze, nesto se ne sjecam. Parking je uvijek bilo zeznuto naci, ja na ulici preko puta pekare parkiro. Sto se tice Tuzle meni su Stupine top lokacija, sve ti u 5 minutatuzlak1987 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 22:20Ne mogu ti tacno reci, znam da je uslov kupovina parking mjesta/garaze. Azmir je prodao ovu zgradu koju gradi trenutno 20 spratova.
Tesko onom ko je kupio stan u Murex zgradialemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 23:28Ne vjerujem da one Murex zgrade imaju garaze, nesto se ne sjecam. Parking je uvijek bilo zeznuto naci, ja na ulici preko puta pekare parkiro. Sto se tice Tuzle meni su Stupine top lokacija, sve ti u 5 minutatuzlak1987 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 22:20Ne mogu ti tacno reci, znam da je uslov kupovina parking mjesta/garaze. Azmir je prodao ovu zgradu koju gradi trenutno 20 spratova.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Sto? Tu sam bio top mi bilo, stan sve rega.StevieG8 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 23:30Tesko onom ko je kupio stan u Murex zgradialemsa je napisao/la: ↑07 maj 2022, 23:28Ne vjerujem da one Murex zgrade imaju garaze, nesto se ne sjecam. Parking je uvijek bilo zeznuto naci, ja na ulici preko puta pekare parkiro. Sto se tice Tuzle meni su Stupine top lokacija, sve ti u 5 minutatuzlak1987 je napisao/la: ↑07 maj 2022, 22:20Ne mogu ti tacno reci, znam da je uslov kupovina parking mjesta/garaze. Azmir je prodao ovu zgradu koju gradi trenutno 20 spratova.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /220507100
uhapsen bald hahhahahah koji je ovo budalas dobro je i do sada se izvlacio
uhapsen bald hahhahahah koji je ovo budalas dobro je i do sada se izvlacio
Cuj avaz collab sa ramizom zmajem
koje je ovo vrijeme.. sad je samo pitanje dana kad ce od ovoliko sadrzaja koji izbacuje lupit neku glupost koja ce uvrijedit nekog

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
U Britaniji je situacija cak i gora, gdje im recemo za spas situacije sto prije treba preko 100k, jer dolazi do zastoja u lancima opskrbe. To opet predstavlja udar, kako onom u pocetnoj proizvodnji (pa farbike biljeze i prijavljuju zastoje), do krajnje isporuke u skladista.Njemačkoj nedostaje do 80 hiljada vozača
Više od trećine vozača kamiona u Njemačkoj (35 posto) prošle je godine imalo 55 ili više godina, objavio je Državni zavod za statistiku. Nedostatak kvalificiranih radnika u prijevozu tereta mogao bi u narednim godinama biti još veći.
Udio dobne skupine od 55 i više godina u teretnom prometu znatno je veći od njihovog broja u ukupnom broju zaposlenih u Njemačkoj, gdje ih je oko četvrtine, rekli su u srijedu statističari, piše DPA.
S druge strane, broj novih vozača mlađih od 25 godina relativno je nizak, tek nešto više od tri posto. Mlađi od 25 godina čine gotovo 10 posto svih zaposlenih njemačkih državljana.
Teretni promet već neko vrijeme pati od nedostatka radnika. Njemačkoj nedostaje 60.000 do 80.000 vozača, a manjak se svake godine povećava za 15.000, navodi savezna udruga prijevoznika tereta.
Evropi je krajem prosle godine nedostajalo preko 400k profesionalnih vozaca kamiona.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Marsal
- Kontakt:
Ima li kakav lijek za hunjavicu, već tri dana mi oči suze i nos curi ko lud, glavobolja me zakla, jbm ti prehladu i sve
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Jedva cekam robovlasnike kada se budu hvatali za glavu jer im ne prolazi prica ako ti neces ima ih desetero koji hoce.
Znate sta se u Mo radi? Fis, plata 650KM, nece ni Bosnjaci ni Hrvati da rade, sada imate dvadesetak, ako ne i vise Srba koji iz Nevesinja po petero u autu dolaze na posao. Cega su se likovi sjetili.
Nevesinje 30+km udaljeno od Fisa.
Dok je jeftine radne snage, robovlasnici trljaju ruke.
Znate sta se u Mo radi? Fis, plata 650KM, nece ni Bosnjaci ni Hrvati da rade, sada imate dvadesetak, ako ne i vise Srba koji iz Nevesinja po petero u autu dolaze na posao. Cega su se likovi sjetili.
Nevesinje 30+km udaljeno od Fisa.
Dok je jeftine radne snage, robovlasnici trljaju ruke.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.