Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

armageddon666
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la armageddon666 » 06 feb 2011, 16:18

Probisvjet je napisao/la:Nema sumnje da je Edin vrhunski igrac! Jednostavno ne moze biti slucajnos u bundes ligi dati toliki broj golova i biti jedan od najzasuznijih za osvajanje sampionske titule.
Njemacka liga nije nista manje kvalitetna od ENGLESKE, ali jeste mozda manje atraktivna.
MC je klub koji je napucan dovodjenjem skupih igraca, ali to ne mora da bude presudno da budu jaki i kao kolektiv.
Sto se tice MC-ija, nikada me ne bi interesovao da tamo nije dosao Edin! MC je kolektivno vrlo los klub. To ce se vidjeti (ako se do tada nista ne promjeni) u evropskim takmicenjima. Mislim da ce ga prosjecan evropski klub koji ima kolektivnu igru razbiti i tu ce biti kraj razmisljanja o tome da MC ima jak tim.
MC je kao ogrlica od razlicitih skupih dragulja, koji strce jedan od drugog i zajedno ne izgledaju lijepo!
Edin je doveden iz jedne sredine gdje je disciplina jedna od najvrijednijih osobina. Tim gore sto dolazi u jednu ekipu koju ne krasi disciplina niti kolektiv. MC je trenutno DJL Teveza koji na pijacarski nacin stavlja sebe u prvi plan.
On jedino vrijedi u klubu kao sto je trenutno MC. Tamo mu se dozvoljava da radi sta zeli.
Edin nije taj karakter, on je posvecen kolektivu i sigurno je da se ne snalazi trenutno najbolje, isto kao sto se dobar profesor ne bi snalazio najbolje na buvljaku-pijaci.
Medjutim za Edina je veliki dobitak sto je dosao u ovakav tim jer iskustvo koje ce steci ( a veoma mlad) vrijedice bogatstva! On je prilagodljiva licnost, spremna da premosti i najvece prepreke. To je do sada dokazao.
Znaci nema sumnje da ce Edin opet biti u centru paznje, da ce biti opet najbolji.
Jedino sto nece Edin biti onaj isti kao u Njemackoj, bice to novi Edin, mnogo jaci, bolji nego sto je ikada bio!
U Njemackoj je bio bomba, a ovdje ce postati atomska! Jednostavno on nece imati izbora! Edin ce morati biti najbolji!
Zapamtite MC ce brzo zaboraviti Teveza, a Edin ce uci u istoriju! Jednostavno Edin Dzeko je takav lik i takva mu je sudbina!
Super si ovo rekao :) Svaka cast !
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 06 feb 2011, 16:21

Probisvijet svaka cast, samo mislim da ce se City promjeniti pod palicom Mancinija jer on ne dovodi igrace bez veze ima viziju i gura je, ne bi igrao sa 2-3 defanzivna vezna da nije tako.. Treba vremena samo ovom timu..

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 06 feb 2011, 16:25

Jucer se ono sto sam mislio i obistinilo... Tevez je trenutno jedan od najboljih igraca u premier ligi ali to je i igrac koji gusi ekipu Mc-a. To se najbolje vidjelo jucer kada je izasao gdje je city odmah dosao do kakvih takvih poluprilika dok sa njim sve nesto pokusavaju a nista konkretno da urade(svaka cast za njegove golove, i on je klasa za sebe ali lutalica nema sanse da bude). Njeg na treningu treba nauciti samo jedno a to je kad vodis loptu digni glavu... pregled igre da napravi pravi pas je ravan nuli ali on je i dalje igrac koji drzi city tu gdje jest i do skorije buducnosti ne vidim veliku promjenu u ekipi citya..
Argentina sa njim moze u rat isti momenat a najvise zbog njegovog nacina igre izvisi centarfor, to se isto desavalo sa adebayorom evo sada i sa nasim dijamantom... Dzeko jucer bez teveza barem dodje do dva suta ili cak 3 dok sa tevezom nije imao tako reci prilike za sut.. za nadat je se da ce tevez uvibjeti kvalitete dzeke i da ce naci zajednicki jezik na terenu... a dzekin talenat je neupitan, on ce to sve pokazati ja sam siguran ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2011, 16:28

Probisvjet je napisao/la:MC je kolektivno vrlo los klub. To ce se vidjeti (ako se do tada nista ne promjeni) u evropskim takmicenjima. Mislim da ce ga prosjecan evropski klub koji ima kolektivnu igru razbiti...
Naprimjer Lech Poznan? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Analiticar=Ahmo
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 06 feb 2011, 17:20

[youtube][/youtube]

Neka svi pricaju sta hoce, da ne zna, da je los u Manchesteru, da je kloc, ali on je jedini i pravi ambasador ove nase male napacene zemlje.Najvise nam je srece donio Edin Dzeko bas on,Sarajevsko djete koje hara fudbalskim univerzumom, i onda neki imaju obraza da mu nesto kazu.Oni ti ga **** Dzeksone !

HVALA DIJAMANTU !
R.I.P VEDRAN PULJIC

Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 06 feb 2011, 17:33

Covjekse jednom sa klupe zapocne igru i odmah govore kako s ene racuna na njega vise i kako ce propasti ccc. Sve sami strucnjaci na ovom forumu.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 06 feb 2011, 17:35

MANCINI JEDNOSTAVNO NESMIJE TEVEZA OSTAVIT NA KLUPI A UBACIT EDINA U PRVU POSTAVU..TO JE JENDOSTAVNO TAKO JA IMAM OSJECAJ DA U CITY-U GLAVNU RIJEC IMA TEVEZ PA MANCINI.....AL DAJ DZEKI PRILIKU PROVIT UNITEDA U PRVOJ POSTAVI OSJECAM DA CE IH DZEKSON RAZBIT AL U PRAVOM SMISLU TE RIJECI...JEDVA CEKAJM TAJ MANCHESTERSKI DERBIII....OSJECAM DA CE TU DZEKSON KONACNO BLJESNUT..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 06 feb 2011, 17:37

miralem444 je napisao/la:MANCINI JEDNOSTAVNO NESMIJE TEVEZA OSTAVIT NA KLUPI A UBACIT EDINA U PRVU POSTAVU..TO JE JENDOSTAVNO TAKO JA IMAM OSJECAJ DA U CITY-U GLAVNU RIJEC IMA TEVEZ PA MANCINI.....AL DAJ DZEKI PRILIKU PROVIT UNITEDA U PRVOJ POSTAVI OSJECAM DA CE IH DZEKSON RAZBIT AL U PRAVOM SMISLU TE RIJECI...JEDVA CEKAJM TAJ MANCHESTERSKI DERBIII....OSJECAM DA CE TU DZEKSON KONACNO BLJESNUT..
ma odmara dzeku za uniteda. zna roberto sta radi. nije onako dzeki jer ne racuna na njega zabranio put u atlantu. treba mu dzeko odmoran. vidjecete da ce dzeko biti u pocetnom sastavu protiv uniteda.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 feb 2011, 17:53

miralem444 je napisao/la:MANCINI JEDNOSTAVNO NESMIJE TEVEZA OSTAVIT NA KLUPI A UBACIT EDINA U PRVU POSTAVU..TO JE JENDOSTAVNO TAKO JA IMAM OSJECAJ DA U CITY-U GLAVNU RIJEC IMA TEVEZ PA MANCINI.....AL DAJ DZEKI PRILIKU PROVIT UNITEDA U PRVOJ POSTAVI OSJECAM DA CE IH DZEKSON RAZBIT AL U PRAVOM SMISLU TE RIJECI...JEDVA CEKAJM TAJ MANCHESTERSKI DERBIII....OSJECAM DA CE TU DZEKSON KONACNO BLJESNUT..
Što bi najboljeg strijelca i kapitena ostavio na klupi ?
100% sportski i krajnje opušten potpis

beckham

Post Postao/la beckham » 06 feb 2011, 17:59

RiNo je napisao/la:
Što bi najboljeg strijelca i kapitena ostavio na klupi ?
ma veze ovaj nea sta prica,covjek svaku utakmicu po go zabije,i on bi ga na klupu stavio.ja tebi nebih dao da vodis neki vrtic a komoli neku fudbalsku ekipu
one only david beckham

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 feb 2011, 17:59

Ako Džekson zabije protiv Uniteda ima zagarantovano mjesto u prvih 11 do isteka svog mandata u ovom cirkusu od kluba :!:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 06 feb 2011, 18:08

Jao cuj ovoga ne smije Mancini staviti Teveza na klupu, a lik trpa li trpa.
U redu i meni je odvratan i svi znaju da je skrt, ali Tevez im je statisticki najbolja karika :) rijesio je masu utakmica.
Sto se Dzeke tice, ljudi bezveze se sekirate i opterecavate sto je poceo jednu utakmicu sa klupe, to ne mora odmah znaciti da ga vise Mancini ne cijeni kao u pocetku, sto se mene tice on je i prerano ubacen u vatru ( bez obzira koliko god nam ga je bilo merak gledati odmah u prvih 11 ) i mozda to Mancini tek sad shvaca.

Muhamed Konjic kad je govorio da ce Dzeki najteze biti u pocetku i kad je navodio svoj licni primjer kako je prvu utakmicu bio odlican a poslije ga sav umor stigao te se nije mjesec-dva mogao oporaviti, mnogi su ga proglasili izdajnikom i dusmanom, a prica mu itekako ima smisla.

Dzeko je ljudi klasa, nadoci ce on na ono svoje,samo laganica.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 feb 2011, 18:17

Merima Šemić je Džekina cura, rodjena je 1987. godine u Sarajevu.

Njemacki BILD
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... Semic.html

slika

Džekoooooooooooooo!
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 feb 2011, 18:20

Auuuu Dzeko .. Dobar si komad izabro dijamantu ! :D ;)

Za bild izjavio da hoce samo Bosanke :D

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 06 feb 2011, 18:20

Jebla ga cura, njemu bilo pametnije da se prihvati poslom.. vidim stalno nesto cacka po facebooku itd..
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 feb 2011, 18:25

Ma mame im se nayebem i Tavezu i Silvi. Goni ih u 3PM. Nevjerovatno koliko su PLANIRANO i SMISLJENO sebicni. Ocito miniraju naseg dijamanta. Ti bekame bujrum u Zeniciu da ti mi pokazemo kako se cijeni nas fudbaler. A yebali te oni koje ti vrijednujes vise od naseg dijamanta. Volio bi da ovo moderator ne obrise da ti ko kaze neku pametnu :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 06 feb 2011, 18:27

Ma pustite ovog beckhaama, ocigledno je da pripada onim preko drine, admini su sada na djelu ...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 feb 2011, 18:28

Goalgetter je napisao/la:Auuuu Dzeko .. Dobar si komad izabro dijamantu ! :D ;)

Za bild izjavio da hoce samo Bosanke :D
Tako i treba - ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Deniss
Kontakt:

Post Postao/la Deniss » 06 feb 2011, 18:30

dzeko je za torresa dzeko,tores nula bodova prva utakmica...dzeko će biti ponovo najbolji

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 feb 2011, 18:52

Deniss je napisao/la:dzeko je za torresa dzeko,tores nula bodova prva utakmica...dzeko će biti ponovo najbolji
Al' i ti pretjera
100% sportski i krajnje opušten potpis

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Google Adsense [Bot], Sheyi i 43 gosta.