FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Možda je to povezano a možda i nije: ono praćenje Jale i Bube Corelli po instagramu i ovo poskupljenje karata. Cijenu pokušavaju dići jer pokušavaju da pozicioniraju klub - kad je nešto jeftino izgleda nekvalitetno, kad je nešto skupo izgleda kvalitetno, govoreći uprošteno ili što bi naš narod rekao ako ne znam šta je dobro, znam šta je skupo.
To nije usmjereno na navijače, više je usmjereno na gledatelje. Cilj je (i trebao bi biti) napuniti stadion makar do neke tačke rentabilnosti a za to ti trebaju i gledatelji a ne samo navijači. Vjerovatno se radi o tome da se pokušava promijeniti percepcija.
PS. Pišem k'o da je to genijalan potez a u stvari treba sačekati da vidimo koji će biti rezultati svega toga i jesam li uopšte dobro pretpostavio jer i ja nagadjam k'o i mnogi ali sam iznio tezu jer vidim da je prije mene nije niko.
To nije usmjereno na navijače, više je usmjereno na gledatelje. Cilj je (i trebao bi biti) napuniti stadion makar do neke tačke rentabilnosti a za to ti trebaju i gledatelji a ne samo navijači. Vjerovatno se radi o tome da se pokušava promijeniti percepcija.
PS. Pišem k'o da je to genijalan potez a u stvari treba sačekati da vidimo koji će biti rezultati svega toga i jesam li uopšte dobro pretpostavio jer i ja nagadjam k'o i mnogi ali sam iznio tezu jer vidim da je prije mene nije niko.
- JavierBosnia
- Kontakt:
S obzirom da nedostaju Avramovski i Varesanovic danas ce biti zanimljivo u vrhu napada vjerovatno ovo:
Bagaric
Suljic Catakovic Hebibobic
A ja prizeljkujem
Catakovic
Suljic Bodul Kapic
Ramic Djokanovic
Bagaric
A ja prizeljkujem
Catakovic
Suljic Bodul Kapic
Ramic Djokanovic
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ma ja vala Suljica ne bi forsirao, tek se oporavio malo od povrede, radije da ga uvede u drugom ako ne bude islo. Imas Irfana Ramica krilo vala ga mogu sada gurnuti, kazu da je potencijal veliki. Takodjer Pidro ima 2 zuta treba mu neko reci ako bude igrao da se cuva maksimalno jer zamjene za njega prakticno nemamo.JavierBosnia je napisao/la: ↑06 maj 2022, 09:28S obzirom da nedostaju Avramovski i Varesanovic danas ce biti zanimljivo u vrhu napada vjerovatno ovo:
Bagaric
A ja prizeljkujem
Catakovic
Suljic Bodul Kapic
Ramic Djokanovic
- napoleon72
- Kontakt:
Danas je idealna prilika da zaigraju oba Ramica i Dino Islamovic. Koliko znam, Tarik Ramic je prirodno prednji vezni koji kod nas igra centralnog, i na pripremama je igrao prednjeg, a Irfana na krilo. Dinu Islamovica ubacit na beka jer ce Pidro 99% dobit neki zuti karton, samo da propusti derbi.
Dizdarevic
Sabanovic Lazic Mujakic Pidro
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Ili, sto @guadalupe kaze, cuvat Suljica a ubacit Irfana Ramica lijevo, Kapica desno, Tarika na AMF, Djokanovica i Secerovica iza. Ili Bodula na AMFa a Tarika Ramica uz Djokanovica iza, al je potpuno svejedno da li igra Bodul ili Secerovic, obojica ne mogu potrcat.
Dizdarevic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Ili, sto @guadalupe kaze, cuvat Suljica a ubacit Irfana Ramica lijevo, Kapica desno, Tarika na AMF, Djokanovica i Secerovica iza. Ili Bodula na AMFa a Tarika Ramica uz Djokanovica iza, al je potpuno svejedno da li igra Bodul ili Secerovic, obojica ne mogu potrcat.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Neće niko od ove djece igrati opet, sad će još više zaganjati titulu u Omladinskoj Premijer ligi nakon kiksa Zrinjskog.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sve isto kako si sastavio, samo ne bi ja Pidru uopste koristio, gurnemo Islamovića, protiv Igmana je fino odigrao. Ako je već Vasoskog strah da ovako izadjemo, nek krene Bodul od prve minute pa oko 60. nek udje Tare.napoleon72 je napisao/la: ↑06 maj 2022, 09:49Danas je idealna prilika da zaigraju oba Ramica i Dino Islamovic. Koliko znam, Tarik Ramic je prirodno prednji vezni koji kod nas igra centralnog, i na pripremama je igrao prednjeg, a Irfana na krilo. Dinu Islamovica ubacit na beka jer ce Pidro 99% dobit neki zuti karton, samo da propusti derbi.
Dizdarevic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Samo da ne gledamo yebenog Hebibovica ni na jednoj poziciji, ja ne znam kako Vasoski ista vidi u njemu

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Ja ne bi imao muda danas staviti Pidru.Ako on dobije zuti,lijevog beka na derbiju igra nam Islamovic koji ima 180 minuta pro fudbala.Sabanovica isto velik rizik staviti s obzirom da mu je Heba prva i jedina zamjena.
Ne vjerujem da ce to uraditi ali da sam na mjestu Vasoskog danas bi malo kombinovao sa Islamovicem,Hebom,zasto ne i oba Ramica,a stoperski par Dupovac/Trako-Mujakic kako bi sacuvao sto vise igraca sa 2 zuta.Bitno je samo da ne dobiju Pidro,Sabanovic,Lazic i eto Kobiljar da imamo nekoga pokretljivog na klupi za kone.
Sreca pa igramo danas sa najgorom ekipom u ligi.Iako je nama tradicionalno patnja protiv njih i ovdje i u Bijeljini uvijek,danas pobjeda ne bi trebala doci u pitanje i mislim da mozemo sebi dozvoliti taj 'luksuz' da sa nekim kombinovanim timom udjemo u utakmicu(mada Vasoski jucer rece da nece to raditi)
Ne vjerujem da ce to uraditi ali da sam na mjestu Vasoskog danas bi malo kombinovao sa Islamovicem,Hebom,zasto ne i oba Ramica,a stoperski par Dupovac/Trako-Mujakic kako bi sacuvao sto vise igraca sa 2 zuta.Bitno je samo da ne dobiju Pidro,Sabanovic,Lazic i eto Kobiljar da imamo nekoga pokretljivog na klupi za kone.
Sreca pa igramo danas sa najgorom ekipom u ligi.Iako je nama tradicionalno patnja protiv njih i ovdje i u Bijeljini uvijek,danas pobjeda ne bi trebala doci u pitanje i mislim da mozemo sebi dozvoliti taj 'luksuz' da sa nekim kombinovanim timom udjemo u utakmicu(mada Vasoski jucer rece da nece to raditi)
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- napoleon72
- Kontakt:
Ma to sam i htio reci, vidis da gore dozivam Islamovica, al ruka sama poletjela na Pidru. Kad nam je lik evo 4 god jedini izbor na LBu pa mozak automatski o njemu misliGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑06 maj 2022, 10:05Sve isto kako si sastavio, samo ne bi ja Pidru uopste koristio, gurnemo Islamovića, protiv Igmana je fino odigrao. Ako je već Vasoskog strah da ovako izadjemo, nek krene Bodul od prve minute pa oko 60. nek udje Tare.napoleon72 je napisao/la: ↑06 maj 2022, 09:49Danas je idealna prilika da zaigraju oba Ramica i Dino Islamovic. Koliko znam, Tarik Ramic je prirodno prednji vezni koji kod nas igra centralnog, i na pripremama je igrao prednjeg, a Irfana na krilo. Dinu Islamovica ubacit na beka jer ce Pidro 99% dobit neki zuti karton, samo da propusti derbi.
Dizdarevic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Samo da ne gledamo yebenog Hebibovica ni na jednoj poziciji, ja ne znam kako Vasoski ista vidi u njemu![]()

Naravno, Dinu lijevo, Pidri ce ova ubleha od sudije dat neki karton pa nam je pusalgija na derbiju.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- napoleon72
- Kontakt:
Expectations:
Dizdarevic
Sabanovic Lazic Mujakic Islamovic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Reality:
Dizdarevic
Djokanovic Secerovic
Kapic Catakovic Suljic
Bagaric
Sreca Velkoskog nema, danas bi 100% dobio priliku.
Dizdarevic
Sabanovic Lazic Mujakic Islamovic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Reality:
Dizdarevic
Djokanovic Secerovic
Kapic Catakovic Suljic
Bagaric
Sreca Velkoskog nema, danas bi 100% dobio priliku.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
AKCIJA DARIVANJA KRVI - UČESNICIMA BESPLATNA ULAZNICA ZA DERBI
U ponedjeljak 9. maja u periodu od 8 do 17 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, FK Sarajevo organizuje akciju dobrotvornog darivanja krvi. Zavod se nalazi na adresi Čekaluša 86.
Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba koji su u mogućnosti da se pridruže akciji i daju svoj doprinos.
Učesnici akcije će, kao i uvijek do sada, biti nagrađeni besplatnom ulaznicom za tribinu po želji za predstojeću utakmicu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Željezničar. Derbi se igra u utorak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 20 sati.
I KRV SVOJU ZA BORDO BOJU!
U ponedjeljak 9. maja u periodu od 8 do 17 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, FK Sarajevo organizuje akciju dobrotvornog darivanja krvi. Zavod se nalazi na adresi Čekaluša 86.
Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba koji su u mogućnosti da se pridruže akciji i daju svoj doprinos.
Učesnici akcije će, kao i uvijek do sada, biti nagrađeni besplatnom ulaznicom za tribinu po želji za predstojeću utakmicu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Željezničar. Derbi se igra u utorak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 20 sati.
I KRV SVOJU ZA BORDO BOJU!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Zato sam i bio malo zbunjen, kontam da ne mislis da ga na poluvremenu ubacimonapoleon72 je napisao/la: ↑06 maj 2022, 10:14Ma to sam i htio reci, vidis da gore dozivam Islamovica, al ruka sama poletjela na Pidru. Kad nam je lik evo 4 god jedini izbor na LBu pa mozak automatski o njemu misliGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑06 maj 2022, 10:05Sve isto kako si sastavio, samo ne bi ja Pidru uopste koristio, gurnemo Islamovića, protiv Igmana je fino odigrao. Ako je već Vasoskog strah da ovako izadjemo, nek krene Bodul od prve minute pa oko 60. nek udje Tare.napoleon72 je napisao/la: ↑06 maj 2022, 09:49Danas je idealna prilika da zaigraju oba Ramica i Dino Islamovic. Koliko znam, Tarik Ramic je prirodno prednji vezni koji kod nas igra centralnog, i na pripremama je igrao prednjeg, a Irfana na krilo. Dinu Islamovica ubacit na beka jer ce Pidro 99% dobit neki zuti karton, samo da propusti derbi.
Dizdarevic
Djokanovic Kapic
Ramic Ramic Suljic
Catakovic
Samo da ne gledamo yebenog Hebibovica ni na jednoj poziciji, ja ne znam kako Vasoski ista vidi u njemu![]()
![]()
![]()
Naravno, Dinu lijevo, Pidri ce ova ubleha od sudije dat neki karton pa nam je pusalgija na derbiju.

Sreća ode na ljeto, mogao bi dosta bolji doći

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Kad krece prodaja karata za kup ??
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nezvanično ponedjeljak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Je li ikad manja euforija bila pred neku tekmu, ali i pred derbi. Veceras ce na kosevu bit 800 ljudi, a derbi vjerovatno nikad slabije posjecen...
- JavierBosnia
- Kontakt:
- HordasOdMalena
- Kontakt:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Tri magicne rijeci: Ismir Pape Hadzibegic

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Osttribine
- Kontakt:
A zasto bi uopste euforije bilo, iskreno nikakav optimizam nam ne ulijevaju neovisno o vecerasnjoj utakmici, a niti je utakmica znacajna, mislim znacajna je jedino radi prestiza da do kraja zadrzimo četvrtu poziciju. I ja sam misljenja da ce daleko ispod milje veceras biti posjeta, a i derbi bi mogao biti jedan od najlosije posjecenih sa nase strane tako da ona forumska rasprava ima mjesta o poskupljenju ulaznica. Niko nista ne trazi besplatno kako onaj lupa, ali jednostavno tajming za poskupljenje je los, losi rezultati, a sa tim losa i atmosfera oko kluba i ti je zacinis dodatnim glupostima u vidu poskupljenja ulaznica.
Trenutno korisnika/ca: Lecler, nedimmmm1337, tenpenny i 54 gosta.