Pa dokle više, majke mu...
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Vjerovatno se posvetio skupljanju željeza i bakra.
Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
Ma ne diskutuje se o njemu, nego se ljudi ibrete koliko je propao uzimajuci u obrzir koliko i kako bombastično je hvaljen u medijima.Imajednabrigada je napisao/la: ↑05 maj 2022, 16:25Nije isto igrat ovdje i biti igrac, okupiti djecu sa sela i driblat djecu koja nogomet uopste ne igraju ili poenakad iz razonode. Mi mislimo ovdje ako bilo sta malo neko pokaze da je to odmah neki svjetski talenat a ustvari u svjetskim okvirima to dijete je prosjek obicni. Ko se razumije u nogomet imalo vidio je da taj mali Ramic nije za veceg nivoa, nije fudbal uzeti loptu predriblati djecu iz komsiluka i zabit gol, posebno u danasnjem modernom nogometu.
U Fudbal danas najvise se gleda postavljanje igraca, ulazak u prostor, markiranje prostora, trcanje a najvise postavljanje pravilno na terenu.
Pa skoro kad sam gledao naša u16 protiv slovenije, uvjerio se koliko djeca nemaju osnove nogometa , lose se postavljaju i samim tim ispadaju, ne mogu pratiti ritam utakmice niti protivnickog igraca, u vecini slucajeva kasne s izlaskom na igraca. Nekako kod nas je talenat ko napimpla do 20 i evo odmah idu price o tom igracu.
Bas se covjek iznenadi nekim nasim procjenama i forsiranje nekih igraca iz slovackih, austrijskih 2 liga koji vecinom imajju preko 20 god i koji su propali kao i ovaj mali igra 7.ligu i sad se o njemu diskutuje .
Inace Romi imaju mahanu sto nisu disciplinovani cim dodju do para odma auta zlato muzika gotiva Ramic je premlad otiso iz Kalesije nije imao ko da ga usmjerava kroz zivot i sve se svodi na jedno talenat je 10% a rad 90%Imajednabrigada je napisao/la: ↑05 maj 2022, 16:25Nije isto igrat ovdje i biti igrac, okupiti djecu sa sela i driblat djecu koja nogomet uopste ne igraju ili poenakad iz razonode. Mi mislimo ovdje ako bilo sta malo neko pokaze da je to odmah neki svjetski talenat a ustvari u svjetskim okvirima to dijete je prosjek obicni. Ko se razumije u nogomet imalo vidio je da taj mali Ramic nije za veceg nivoa, nije fudbal uzeti loptu predriblati djecu iz komsiluka i zabit gol
Da ovo nije sin od Amira japaura sto je harao nasom ligom prije 20 godinaImajednabrigada je napisao/la: ↑04 maj 2022, 00:05
Ovaj mali zaboravljen a uopste nema losu statistiku, visok 1.92m uz kahvica bas bi bili jak dvojac mislim.
Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.Sheyi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 13:54Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
Ja sam ovog gledao prije par godina u našoj repci i nisam nešto bio oduševljen. Jedino što je bio fizički dominantniji od protivnika.gruezi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:04Da ovo nije sin od Amira japaura sto je harao nasom ligom prije 20 godinaImajednabrigada je napisao/la: ↑04 maj 2022, 00:05
Ovaj mali zaboravljen a uopste nema losu statistiku, visok 1.92m uz kahvica bas bi bili jak dvojac mislim.
Ja ga gledao u Ligi Šampiona prije par godina. Igrali protiv neke jake ekipe, zaboravio sam koje. Vidi se da voli loptu i da je tehnički bolji od ostalih.Wanderson je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:19Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.Sheyi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 13:54Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
2 puta sam u BiH dovodio sefa omladinske skole i sefa skauting sluzbe AC Milana, pravili smo okupljanja, utakmice samo radi njega i ocekivao sam da ce ljudi pasti na guzicu kad vide potencijal koji je imao.
Na jednoj toj utakmici je zabio 7 golova, sprdao se s djecom, da bi mi tadasnji skaut Milana Gabriele Visentin rekao da nije bas odusevljen i da ga ne mozemo odvesti u Milan, nego da idemo prvo u Domzale da probamo tamo, pa cemo vidjeti. Kad smo otisli u Sloveniju, drugi igrac, jednostavno nije nista odskakao tamo i ljudi su odustali.
Poslije smo preko jednog menadzera iz Zagreba koji je bio mog misljenja, a tvrdio je i da je veci talenat od Ante Corica kojem je bio menadzer, odveli ga u Grcku na Arsenalov kamp, ali nista i tamo.
Bio je veliki talenat, ali previse gresaka je napravljeno, nije imao klub kao dijete nego ga je privatno trenirao Suljo Sinanovic, Sinanov brat, a igrao je za neke skole fudbala od turnira do turnira.
Iz Dinama su tada molili da dođe kod njih, ali otac mu nije dao jer je trazio vise para nego sto su davali iz Dinama.
Wanderson je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:19Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.Sheyi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 13:54Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
2 puta sam u BiH dovodio sefa omladinske skole i sefa skauting sluzbe AC Milana, pravili smo okupljanja, utakmice samo radi njega i ocekivao sam da ce ljudi pasti na guzicu kad vide potencijal koji je imao.
Na jednoj toj utakmici je zabio 7 golova, sprdao se s djecom, da bi mi tadasnji skaut Milana Gabriele Visentin rekao da nije bas odusevljen i da ga ne mozemo odvesti u Milan, nego da idemo prvo u Domzale da probamo tamo, pa cemo vidjeti. Kad smo otisli u Sloveniju, drugi igrac, jednostavno nije nista odskakao tamo i ljudi su odustali.
Poslije smo preko jednog menadzera iz Zagreba koji je bio mog misljenja, a tvrdio je i da je veci talenat od Ante Corica kojem je bio menadzer, odveli ga u Grcku na Arsenalov kamp, ali nista i tamo.
Bio je veliki talenat, ali previse gresaka je napravljeno, nije imao klub kao dijete nego ga je privatno trenirao Suljo Sinanovic, Sinanov brat, a igrao je za neke skole fudbala od turnira do turnira.
Iz Dinama su tada molili da dođe kod njih, ali otac mu nije dao jer je trazio vise para nego sto su davali iz Dinama.
ASD je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:21Ja sam ovog gledao prije par godina u našoj repci i nisam nešto bio oduševljen. Jedino što je bio fizički dominantniji od protivnika.gruezi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:04Da ovo nije sin od Amira japaura sto je harao nasom ligom prije 20 godinaImajednabrigada je napisao/la: ↑04 maj 2022, 00:05
Jeste, gledao sam ga i ja tad i slazem se da nije nesto pokazao, ali vidim za augsburg ove sezone ima desrtak golova i par asistencija u Bundesligi za juniore jos visina preko1.9m ...mislim da treba obratiti paznju za njega on i Kahvic oba snazni ; visoki i nezgodni za odbnu bi bili. Ne znam da neki nas u19 napdac ima ovakvu statistiku ove sezone i predispozicije osim mozda onaj mali iz Zrinjskog.
Ja ga gledao u Ligi Šampiona prije par godina. Igrali protiv neke jake ekipe, zaboravio sam koje. Vidi se da voli loptu i da je tehnički bolji od ostalih.Wanderson je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:19Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.Sheyi je napisao/la: ↑05 maj 2022, 13:54
Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
Dva put trener na njeg galami da se krene vraćati u defanzivu, on totalno nezainteresovan. Iako ponajbolji s loptom, trener ga prvog izvadi.
Poslije te utakmice sam ovdje napisao. Da nema ništa od njeg.
Ma teško da to možeš promijeniti, prvo što treba izbaciti je nacionalni ključ u stručnim štabovima omladinskih selekcija, a to je prilično sam siguran nemoguće uraditi.ReX je napisao/la: ↑02 maj 2022, 12:35Ne znam sto se bilo ko iznenadju za "sumnjive" pozive u omladinskim selekcijama, kad imate selektora A i pogotovo U21 reprezentaciju koji to rade na jos bezobrazniji nacin. Pa eto ovaj zadnji slucaj sa ovim iz Istre kojeg Starcevic hladnokrvno zove bez jednog nastupa i jos opravdava pa i glumi neko nevinasce u medijama. Slucaj Piric. Itd.
No treba biti i fer prema njima, nije to pocelo sa Petevom i Starcevicem, radilo se i prije njih a ako se ne promjene neke stvari iz korjena, radit ce se i poslije. Tako da ovo sto se radi sa ovom djecom je mala maca na kraju krajeva.
Bas bi volio da znam pozadine ovakvih poziva. Kako to ide iza kulisa... Ako neko ima svoju pricu neka slobodno podjeli sa nama, bas bi volio cuti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.