U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Vucevich » 02 maj 2022, 13:27

U ovu U-19 pozvan onaj klupirani stoper iz Borca 2005. godista (jedini igrač tog godišta na ovom spisku) koji je glavni krivac za poraz protiv Belgije 6-0 u elitnom krugu kadeta :puke:

Pa dokle više, majke mu...

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 04 maj 2022, 00:05

slika

Ovaj mali zaboravljen a uopste nema losu statistiku, visok 1.92m uz kahvica bas bi bili jak dvojac mislim.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 maj 2022, 10:34

Yebote sta bi sa onog malog Ramica iz kalesije, u sestoj ligi igra
naprijed rejal

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 maj 2022, 08:44

Sveti je napisao/la:
04 maj 2022, 10:34
Vjerovatno se posvetio skupljanju željeza i bakra.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 maj 2022, 10:24

😂😂
naprijed rejal

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 maj 2022, 13:26

To vam je kad proglasite nekog Mesijem, a on tek hodati naučio.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 maj 2022, 13:54

MoodyHank je napisao/la:
05 maj 2022, 08:44
Sveti je napisao/la:
Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 maj 2022, 16:25

Nije isto igrat ovdje i biti igrac, okupiti djecu sa sela i driblat djecu koja nogomet uopste ne igraju ili poenakad iz razonode. Mi mislimo ovdje ako bilo sta malo neko pokaze da je to odmah neki svjetski talenat a ustvari u svjetskim okvirima to dijete je prosjek obicni. Ko se razumije u nogomet imalo vidio je da taj mali Ramic nije za veceg nivoa, nije fudbal uzeti loptu predriblati djecu iz komsiluka i zabit gol, posebno u danasnjem modernom nogometu.

U Fudbal danas najvise se gleda postavljanje igraca, ulazak u prostor, markiranje prostora, trcanje a najvise postavljanje pravilno na terenu.

Pa skoro kad sam gledao naša u16 protiv slovenije, uvjerio se koliko djeca nemaju osnove nogometa , lose se postavljaju i samim tim ispadaju, ne mogu pratiti ritam utakmice niti protivnickog igraca, u vecini slucajeva kasne s izlaskom na igraca. Nekako kod nas je talenat ko napimpla do 20 i evo odmah idu price o tom igracu.

Bas se covjek iznenadi nekim nasim procjenama i forsiranje nekih igraca iz slovackih, austrijskih 2 liga koji vecinom imajju preko 20 god i koji su propali kao i ovaj mali igra 7.ligu i sad se o njemu diskutuje .
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 maj 2022, 16:55

Imajednabrigada je napisao/la:
05 maj 2022, 16:25
Nije isto igrat ovdje i biti igrac, okupiti djecu sa sela i driblat djecu koja nogomet uopste ne igraju ili poenakad iz razonode. Mi mislimo ovdje ako bilo sta malo neko pokaze da je to odmah neki svjetski talenat a ustvari u svjetskim okvirima to dijete je prosjek obicni. Ko se razumije u nogomet imalo vidio je da taj mali Ramic nije za veceg nivoa, nije fudbal uzeti loptu predriblati djecu iz komsiluka i zabit gol, posebno u danasnjem modernom nogometu.

U Fudbal danas najvise se gleda postavljanje igraca, ulazak u prostor, markiranje prostora, trcanje a najvise postavljanje pravilno na terenu.

Pa skoro kad sam gledao naša u16 protiv slovenije, uvjerio se koliko djeca nemaju osnove nogometa , lose se postavljaju i samim tim ispadaju, ne mogu pratiti ritam utakmice niti protivnickog igraca, u vecini slucajeva kasne s izlaskom na igraca. Nekako kod nas je talenat ko napimpla do 20 i evo odmah idu price o tom igracu.

Bas se covjek iznenadi nekim nasim procjenama i forsiranje nekih igraca iz slovackih, austrijskih 2 liga koji vecinom imajju preko 20 god i koji su propali kao i ovaj mali igra 7.ligu i sad se o njemu diskutuje .
Ma ne diskutuje se o njemu, nego se ljudi ibrete koliko je propao uzimajuci u obrzir koliko i kako bombastično je hvaljen u medijima.

Što se tiče ostalog što si napisao vezano za edukaciju igrača imas sigurno pravo. Pored ostalih velikih problema u nasem fudbalu, kao sto su losi stadioni, nemar Saveza, loše sudije, pa i losa politika klubova, možda čak najveći problem jeste što mi ne znamo proizvesti tj. edukovati igrače.

Svi se čudimo uspjesima u prvom redu Hrvatske, ali oni to najviše duguju trenerima koji su kreirali te igrače i školama fudbala širom Hrvatske koje odlično rade. Otprilike Hrvatska ima omjer 20% igrači koje im je neka druga država proizvela, a 80 % su oni. Ovo su otprilike cifre bez da sam recunao, ne moraju biti tačne. Dok je kod nas obrnuto.

Ali to ne čudi, jer mi imamo i loš generalno školski sistem.
Ja ću reći, i to je nažalost 99% tačno, da Hrvatska ima barem duplo bolji obrazovni sistem i rad sa učenicima od nas. Pa kao indirektna ili čak direktna posljedica toga je da imaju i kvalitetnije fudbalske trenere.
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 05 maj 2022, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 maj 2022, 18:09

05 maj 2022, 16:25
Nije isto igrat ovdje i biti igrac, okupiti djecu sa sela i driblat djecu koja nogomet uopste ne igraju ili poenakad iz razonode. Mi mislimo ovdje ako bilo sta malo neko pokaze da je to odmah neki svjetski talenat a ustvari u svjetskim okvirima to dijete je prosjek obicni. Ko se razumije u nogomet imalo vidio je da taj mali Ramic nije za veceg nivoa, nije fudbal uzeti loptu predriblati djecu iz komsiluka i zabit gol
Inace Romi imaju mahanu sto nisu disciplinovani cim dodju do para odma auta zlato muzika gotiva Ramic je premlad otiso iz Kalesije nije imao ko da ga usmjerava kroz zivot i sve se svodi na jedno talenat je 10% a rad 90%

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 maj 2022, 23:04

04 maj 2022, 00:05
slika

Ovaj mali zaboravljen a uopste nema losu statistiku, visok 1.92m uz kahvica bas bi bili jak dvojac mislim.
Da ovo nije sin od Amira japaura sto je harao nasom ligom prije 20 godina

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 05 maj 2022, 23:19

Sheyi je napisao/la:
05 maj 2022, 13:54
MoodyHank je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Jest mali bio zvjerka nema sta, prije na onim turnirima i skolama fudbala u Kalesiji i okruzenju ko da gledas Messija uzivo naspram one djece, nisam nikad vidio onakvu razliku, fakat steta sto nije uspio. Da je ostao u Bosni rekli bismo nasa liga ga unistila, ali ne uspjeti u Njemackoj s onakvim talentom je majstorluk
Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.

2 puta sam u BiH dovodio sefa omladinske skole i sefa skauting sluzbe AC Milana, pravili smo okupljanja, utakmice samo radi njega i ocekivao sam da ce ljudi pasti na guzicu kad vide potencijal koji je imao.

Na jednoj toj utakmici je zabio 7 golova, sprdao se s djecom, da bi mi tadasnji skaut Milana Gabriele Visentin rekao da nije bas odusevljen i da ga ne mozemo odvesti u Milan, nego da idemo prvo u Domzale da probamo tamo, pa cemo vidjeti. Kad smo otisli u Sloveniju, drugi igrac, jednostavno nije nista odskakao tamo i ljudi su odustali.

Poslije smo preko jednog menadzera iz Zagreba koji je bio mog misljenja, a tvrdio je i da je veci talenat od Ante Corica kojem je bio menadzer, odveli ga u Grcku na Arsenalov kamp, ali nista i tamo.

Bio je veliki talenat, ali previse gresaka je napravljeno, nije imao klub kao dijete nego ga je privatno trenirao Suljo Sinanovic, Sinanov brat, a igrao je za neke skole fudbala od turnira do turnira.
Iz Dinama su tada molili da dođe kod njih, ali otac mu nije dao jer je trazio vise para nego sto su davali iz Dinama.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 maj 2022, 23:21

gruezi je napisao/la:
05 maj 2022, 23:04
slika

Ja sam ovog gledao prije par godina u našoj repci i nisam nešto bio oduševljen. Jedino što je bio fizički dominantniji od protivnika.
Wanderson je napisao/la:
05 maj 2022, 23:19
Sheyi je napisao/la:
MoodyHank je napisao/la:

Moj drugi posao sto se tice skautinga je bio Miralem Ramic, za mene tad strasan potencijal, jednostavno lopta se lijepi ono sto vidis kod Messija kad ga gledas uzivo mogao si vidjeti i kod njega, druga dimenzija.

2 puta sam u BiH dovodio sefa omladinske skole i sefa skauting sluzbe AC Milana, pravili smo okupljanja, utakmice samo radi njega i ocekivao sam da ce ljudi pasti na guzicu kad vide potencijal koji je imao.

Na jednoj toj utakmici je zabio 7 golova, sprdao se s djecom, da bi mi tadasnji skaut Milana Gabriele Visentin rekao da nije bas odusevljen i da ga ne mozemo odvesti u Milan, nego da idemo prvo u Domzale da probamo tamo, pa cemo vidjeti. Kad smo otisli u Sloveniju, drugi igrac, jednostavno nije nista odskakao tamo i ljudi su odustali.

Poslije smo preko jednog menadzera iz Zagreba koji je bio mog misljenja, a tvrdio je i da je veci talenat od Ante Corica kojem je bio menadzer, odveli ga u Grcku na Arsenalov kamp, ali nista i tamo.

Bio je veliki talenat, ali previse gresaka je napravljeno, nije imao klub kao dijete nego ga je privatno trenirao Suljo Sinanovic, Sinanov brat, a igrao je za neke skole fudbala od turnira do turnira.
Iz Dinama su tada molili da dođe kod njih, ali otac mu nije dao jer je trazio vise para nego sto su davali iz Dinama.
Ja ga gledao u Ligi Šampiona prije par godina. Igrali protiv neke jake ekipe, zaboravio sam koje. Vidi se da voli loptu i da je tehnički bolji od ostalih.
Dva put trener na njeg galami da se krene vraćati u defanzivu, on totalno nezainteresovan. Iako ponajbolji s loptom, trener ga prvog izvadi.
Poslije te utakmice sam ovdje napisao. Da nema ništa od njeg.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 maj 2022, 23:25

Wanderson je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
MoodyHank je napisao/la:

Hhahahahah s ovim sto ti je rekao skaut Milana i kako je prosao u Domzalama sva se prica zavrsava o ovom malom i njegovom talentu. Ima neko ko vidi ono sto mi ne vidimo i opet kazem suvisno je uopste pricati nesto dalje.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 maj 2022, 23:33

ASD je napisao/la:
05 maj 2022, 23:21
gruezi je napisao/la:
05 maj 2022, 23:04
slika

Ja sam ovog gledao prije par godina u našoj repci i nisam nešto bio oduševljen. Jedino što je bio fizički dominantniji od protivnika.

Jeste, gledao sam ga i ja tad i slazem se da nije nesto pokazao, ali vidim za augsburg ove sezone ima desrtak golova i par asistencija u Bundesligi za juniore jos visina preko1.9m ...mislim da treba obratiti paznju za njega on i Kahvic oba snazni ; visoki i nezgodni za odbnu bi bili. Ne znam da neki nas u19 napdac ima ovakvu statistiku ove sezone i predispozicije osim mozda onaj mali iz Zrinjskog.
Wanderson je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:

Ja ga gledao u Ligi Šampiona prije par godina. Igrali protiv neke jake ekipe, zaboravio sam koje. Vidi se da voli loptu i da je tehnički bolji od ostalih.
Dva put trener na njeg galami da se krene vraćati u defanzivu, on totalno nezainteresovan. Iako ponajbolji s loptom, trener ga prvog izvadi.
Poslije te utakmice sam ovdje napisao. Da nema ništa od njeg.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 maj 2022, 23:48

Mada mislim da ima po Bosni dosta to djece što u tim godinama dominiraju nad vršnjacima. Ne samo u Bosni.
Ja sam recimo u Banovićima gledao dvojicu. Jedan je Ajdin Hasić 2001. godište, drugi Ahmed Hasanbegović 2002. godište.
Preskakali djecu po raznim turnirima. Predominantni.
S nekih 12 godina pozvani u Dinamo. Prvi otišao, kod drugog otac odbio da ide dijete mlado od kuće.
Sad ovaj prvi u turskoj drugoj ligi, ovaj drugi igra u Gradini u prvoj federalnoj, daleko od ispunjenog potencijala.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 maj 2022, 23:52

@ asd

Vjerovatno tako je sudjeno tim momcima bilo

Ali isto ne mogu se oteti zakljucku koliko glupo bosnjo otac moze dijete unezaditi s tim nekim svojim velikobosnjinim siledzijskim stavovima i nerazumijevanjem. Umjesto da djeteth omoguce sve predispozicije za uspjeh u zivotu oni misle da su najpametniji i upropaste tu djecu ili polete za parama i na kraju karinu dobiju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2022, 23:53

ReX je napisao/la:
02 maj 2022, 12:35
Ne znam sto se bilo ko iznenadju za "sumnjive" pozive u omladinskim selekcijama, kad imate selektora A i pogotovo U21 reprezentaciju koji to rade na jos bezobrazniji nacin. Pa eto ovaj zadnji slucaj sa ovim iz Istre kojeg Starcevic hladnokrvno zove bez jednog nastupa i jos opravdava pa i glumi neko nevinasce u medijama. Slucaj Piric. Itd.

No treba biti i fer prema njima, nije to pocelo sa Petevom i Starcevicem, radilo se i prije njih a ako se ne promjene neke stvari iz korjena, radit ce se i poslije. Tako da ovo sto se radi sa ovom djecom je mala maca na kraju krajeva.

Bas bi volio da znam pozadine ovakvih poziva. Kako to ide iza kulisa... Ako neko ima svoju pricu neka slobodno podjeli sa nama, bas bi volio cuti.
Ma teško da to možeš promijeniti, prvo što treba izbaciti je nacionalni ključ u stručnim štabovima omladinskih selekcija, a to je prilično sam siguran nemoguće uraditi.

Odnosno, da bi izbacio nacionalni ključ iz omladinskih selekcija morao bi ga izbaciti i iz saveza generalno a to je neizvodivo.

Ja sam uvjeren da je to dogovoreno pri samom formiranju zajedničkog saveza i lige prije 20-ak godina i da je to temelj postojanja zajedničke fudbalske organizacije na nivou države.

Jer zamisli da sutra npr u omladinskim selekcijama imaš dominaciju Bošnjaka, garantujem da bi Srbi i Hrvati bojkotovali ovaj savez od čistačice pa do klubova u ligi i onda to može samo značiti suspenzija od UEFA-e i FIFA-e ili u konačnici ostaješ samo na Bošnjacima, a onda bi direktno gubio i na kvalitetu jer logično da ima Srba i Hrvata kvalitetnijih od Bošnjaka, od čistačica preko trenera do samih igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 maj 2022, 09:09

Hajde, Branko!
@igrajlopte 🐦

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 maj 2022, 13:01

Legendarni fudbaler mostarskog Zrinjskog, Mario Ivanković, biće novi selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nezvanično saznaje SportSport.ba.

:rol:

Toni Karacic
Slaven Musa
Ivica Barbaric
Mario Ivankovic

dobar je ovaj "hrvatski kljuc"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.