Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Arvid
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Arvid » 05 maj 2022, 19:01

Pogba je napisao/la:
05 maj 2022, 18:59
Je li moguće ovoliko pisati o ispranom Ancelottiu? :tokralju:
I kazu Milanisti da su Juventini subjektivni. :rol:
Interesuje me tvoja prognoza za finale LP? Cijenim tvoja razmišljanja pa bi mi drago bilo čuti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 maj 2022, 19:07

Sta likovi pisu ovo nije normalno, i jos bi da su u pravu haha. a i sta ocekivati od pojedini koji su sa 14 znali sve o Juventusu ( i zenama ) nema dalje.
Kao i sad bi nekakve opklade bacali, kao da ce to nesta znaciti, u fazonu ko doceka sljedecu sezonu bolji trener :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 19:15

milanist je napisao/la:
05 maj 2022, 19:07
Sta likovi pisu ovo nije normalno, i jos bi da su u pravu haha. a i sta ocekivati od pojedini koji su sa 14 znali sve o Juventusu ( i zenama ) nema dalje.
Kao i sad bi nekakve opklade bacali, kao da ce to nesta znaciti, u fazonu ko doceka sljedecu sezonu bolji trener :D
Pa da. Ovako u toku dana ubijes par minuta citajuci gluposti, al generalno i zaboravis da si nekad raspravljao ili diskutovao sa nekim na forumu. Zato napisem Milanisti (uz duzno poštovanje vecini normalnih fanova). Takva jeftina misljenja se brzo izlizu i niko ne pamti sta neka nedefinisana osoba iznosi kao stav, jer istog i nema. Pa tako i ova diskusijica sa vama koje se necu ni sjecati za 10 dana.

Nije da mi je bitno misljenje takvih, ali hajde da bude malo uzbudljivo i da zavrsimo sa ovako glupom raspravom gdje pominjemo penzionisanog trenera. Imas stav, tvrdis nesto, cvrsto si uvjeten u svoje nekakvo poznavanje nečega? Ako jesi onda nemas problem da ja nosim avatar milana kao neka mala satisfakcija tvoje pobjede. Ili je mozda stav i misljenje labilan, pa varira od sedmice do sedmice :rol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 maj 2022, 19:22

Ne znam bogami na cemu si ti, ajde sto iznosis neistine nego u to i vjerujes. Cuj ti njeg, Carlo ne postoji zadnji 10 godina, a uzeo je lik 10-tak trofeja sigurno u tih 10 godina, prije toga da ne spominjemo. Nemoj da izmisljas i lazes ovdje ne ide ti. A to za opkladu jos zesca glupost od svega ovoga sto tvrdis, kao da je to neko mjerilo ko je bolji trener.
I jos jedna stvar, posto vidim da vise put pises kako se ovdje laje, da ti samo kazem ako si naucio da ti po kuci laju, ovdje se ne laje samo da znas. Toliko od mene na tu temu.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2022, 19:30

Italia je napisao/la:
05 maj 2022, 15:55
Njima je i Benitez u vrhu fudbalskih trenera. Sta bi sad, amnezija cini svoje, slabo se fudbal pratio zadnjih 10 godina. :rol:

Lik ne postoji 10 godina na fudbalskoj sceni, dodje jednu (ne treba govoriti sretnu, ali nije ni da je nije manjkalo pocevsi od Barce, pa do PSG-a i Citija) i svrsava se ovdje na njega.

Evo ako ste toliki znalci vi Milanisti, smijete li jednu opkladu da bacimo. Ja tvrdim da ce vec iduce sezone biti bivsi i da nece biti Real one tamo sezone ? A isto tako mogu garantovati da ce Max biti na klupi Juventusa ?
Carlo se rijetko gdje, a možda i nigdje (ne računajući Milan), zadržavao duže od dvije sezone, takav tip trenera.

Sa druge strane Max sa svojim stilom fudbala teško da će ikad dalje od Italije otići.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 05 maj 2022, 19:34

Talijani nešto moraju raditi,moraju se probuditi,LS im je postao takmicenje reda radi da se nesto malo zaradi i odigra revijalno,stvarno sramota,niti jedne ozbiljne talijanske ekipe u UCL jos od Juventusa u Cardiffu
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 05 maj 2022, 19:37

Max je 2x odbio Real sto je sam potvrdio kad se vratio proslo ljeto... da nije to istina demantovali bi iz Reala... a ranije se povezivao i sa Chelseom i Arsenalom... jednostavno covjek se ne vidi nigdje van Italije i nece da radi bilo gdje vani... anceloti je trener specijalist za LP i tu je medju najuspjesnijim, a za ligaska takmicenja da se razumijemo nije jedan od najboljih iako kad mu pogledas karijeru vidiš da je nesto i osvajao ali skromno u poredjenju sa tim koliko trenerski traje...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 maj 2022, 20:02

Moglo bi se i o tome. Zašto nije prihvatio ponudu Reala? Zašto ne želi van Italije?
Dobar trener al dok se ne okusa i u drugim vrhunskim klubovima ne može se porediti sa Ancelotijem.
Il Club più titolato al mondo!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 05 maj 2022, 20:03

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 20:04

Raonffa je napisao/la:
05 maj 2022, 19:30
Italia je napisao/la:
Njima je i Benitez u vrhu fudbalskih trenera. Sta bi sad, amnezija cini svoje, slabo se fudbal pratio zadnjih 10 godina. :rol:

Lik ne postoji 10 godina na fudbalskoj sceni, dodje jednu (ne treba govoriti sretnu, ali nije ni da je nije manjkalo pocevsi od Barce, pa do PSG-a i Citija) i svrsava se ovdje na njega.

Evo ako ste toliki znalci vi Milanisti, smijete li jednu opkladu da bacimo. Ja tvrdim da ce vec iduce sezone biti bivsi i da nece biti Real one tamo sezone ? A isto tako mogu garantovati da ce Max biti na klupi Juventusa ?
Carlo se rijetko gdje, a možda i nigdje (ne računajući Milan), zadržavao duže od dvije sezone, takav tip trenera.

Sa druge strane Max sa svojim stilom fudbala teško da će ikad dalje od Italije otići.
Bravo. O tome ja i pricam. Covjek u prosjeku dobije otkaz vec u drugoj sezoni u svim klubovima nakon Milana. Konacno neko da shvata poentu.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 maj 2022, 20:14

slika
Salernitana u najboljoj formi zadnjih 5 utakmica u cijeloj ligi.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 maj 2022, 20:18

Sportska priča sa Salernitanom se može pretvoriti u neki film ako uspiju ostati u ligi. Ekipa je limitirana i imala bi poteškoća da se plasira u Evropu u Premijer ligi BiH, a pored toga, srčano, puni entuzijazma koračaju krupnim koracima k opstanku u Seria A. Sljedeće kolo je spektakl, utakmica koja će možda i odlučiti ekipu koja će igrati prvu ligu i sljedeće sezone, idu u goste ekipi Cagliari-a.

Pobijedili su Sampdoriju, pobijedili su jako neugodnu Fiorentinu, a protiv Atalante su primili gol u 88 minuti i to na gostovanju. Večeras su pobijedili Veneziju i to relativno teško, ali svaka njihova pobjeda, bod je težak znajući o kakvom limitiranom timu se radi. Ekipa je primila do sada nestvarnih 72 golova, a Cagliari ima dosta lakši raspored jer u posljednjem kolu idu Veneciju.

Fantastični navijači, trener kao Mulalić, borbenost, strast, sve što nedostaje današnjem fudbalu imamo u ekipi iz Salerna.

Zaista se nadam da će ova priča imati sretan svršetak.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 maj 2022, 20:32

Neutral je napisao/la:
05 maj 2022, 20:18

Sportska priča sa Salernitanom se može pretvoriti u neki film ako uspiju ostati u ligi. Ekipa je limitirana i imala bi poteškoća da se plasira u Evropu u Premijer ligi BiH
, a pored toga, srčano, puni entuzijazma koračaju krupnim koracima k opstanku u Seria A. Sljedeće kolo je spektakl, utakmica koja će možda i odlučiti ekipu koja će igrati prvu ligu i sljedeće sezone, idu u goste ekipi Cagliari-a.

Pobijedili su Sampdoriju, pobijedili su jako neugodnu Fiorentinu, a protiv Atalante su primili gol u 88 minuti i to na gostovanju. Večeras su pobijedili Veneziju i to relativno teško, ali svaka njihova pobjeda, bod je težak znajući o kakvom limitiranom timu se radi. Ekipa je primila do sada nestvarnih 72 golova, a Cagliari ima dosta lakši raspored jer u posljednjem kolu idu Veneciju.

Fantastični navijači, trener kao Mulalić, borbenost, strast, sve što nedostaje današnjem fudbalu imamo u ekipi iz Salerna.

Jel moguce sta covjek napisa, hladno :rol: :rol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2022, 20:43

Italia je napisao/la:
05 maj 2022, 20:04
Raonffa je napisao/la:
05 maj 2022, 19:30
Italia je napisao/la:

Bravo. O tome ja i pricam. Covjek u prosjeku dobije otkaz vec u drugoj sezoni u svim klubovima nakon Milana. Konacno neko da shvata poentu.
Tačno, što ga svakako ne čini lošijim trenerom od Maxa.

Jer i pored otkaza Carlo je uvijek osvajao trofeje (osim u Napoliju i Evertonu) pa makar i u te dvije sezone.

Mislim glupo je o tome raspravljati, čovjek će postati najuspješniji trener ukoliko sada uzme LP sa Realom, a gdje bi bio da je uzeo više trofeja sa onim Milanom, što je objektivno i morao uraditi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 05 maj 2022, 20:45

Znači, predlažem da se potegne neka nova tema, a ovu ostavite neutralcima.
I onda će te valjda i sami vidjeti da samo pojedini Juventini misle da je ovaj bolji od Carla.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2022, 20:45

Padovan je napisao/la:
05 maj 2022, 20:32
Neutral je napisao/la:

Sportska priča sa Salernitanom se može pretvoriti u neki film ako uspiju ostati u ligi. Ekipa je limitirana i imala bi poteškoća da se plasira u Evropu u Premijer ligi BiH
, a pored toga, srčano, puni entuzijazma koračaju krupnim koracima k opstanku u Seria A. Sljedeće kolo je spektakl, utakmica koja će možda i odlučiti ekipu koja će igrati prvu ligu i sljedeće sezone, idu u goste ekipi Cagliari-a.

Jel moguce sta covjek napisa, hladno :rol: :rol:
I ostade ziv. Ili nije? 😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 05 maj 2022, 20:46

Neutral je napisao/la:
Sportska priča sa Salernitanom se može pretvoriti u neki film ako uspiju ostati u ligi. Ekipa je limitirana i imala bi poteškoća da se plasira u Evropu u Premijer ligi BiH, a pored toga, srčano, puni entuzijazma koračaju krupnim koracima k opstanku u Seria A. Sljedeće kolo je spektakl, utakmica koja će možda i odlučiti ekipu koja će igrati prvu ligu i sljedeće sezone, idu u goste ekipi Cagliari-a.

Saler je domacin cagliariu

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 20:56

Ja predlažem da se vratimo na pocetak diskusije. Par milanista se sinoc sprda (implicirajuci na mene) kako je Carlo neuporedivo bolji od Maxa. Niti sam ja, niti ostali Juventini, spomenuli tog Carla. Ko jos normalan spominje trenera koji nije faktor jos od 2015.

Sama ta konstatacija je glupa, i bez ranije navedene cinjenice, jer sam ja nekada rekao da je Max najuspjesniji ili najbolji trener Kalca. 6-1 pa se sabirajte i oduzimajte, ali u okvirima ovog Kalca koji je i pomenut.

A ako vam se prica i o kvalitetima jednog i drugog ja vam nudim malu igricu, gdje cete vi vase, a ja svoje stavove odbraniti/dokazati. Obzirom da su se muda malo smezurala, stavovi postali labilni, znaci da mi ovdje bezveze baljezgamo ko je bolji Rona ili Messi. A možda je Pele bolji?

Bilo je zanimljivo caskati ova 24 sata. Zao mi je sto malo vise niste uvjereni u vasa licna misljenja pa da vas gledamo sa Juventusovim avatarima :lol:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 05 maj 2022, 21:02

Allegri je malo bolji trener od Sarria i to je to. Na isti kalup kao Simeone. Dosao je u Juventus koji je bio lijepo poslozen u svakom smislu i financijski najstabiljniji klub sa svojim stadionom i to u vrijeme kad je liga bila u velikom ponoru.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 05 maj 2022, 21:04

sta se desilo sa ovim Djuricevim
bi jednom da do prvog januara moraju rijesit ono oko vlasnika, vlasnik im onaj iz Lazia inace izbacivanje
to je bilo oko 20. kola
a poslije nije bilo nikakvih detalja

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.