Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

dinoo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la dinoo » 05 maj 2022, 13:01

muxa je napisao/la:
05 maj 2022, 12:37
Ja ih ni ne pokušavam uporediti. Jednostavno, kao što sam i rekao, da bi se poredili Max mora malo izaći iz svoje avlije i okušati se u ostalim ligama.
A ovo sto se spominje sreca, ne znam sta da kažem. Em Vilareal dodje do polufinala LP pukom srećom, em Anceloti osvoji većinu trofeja zahvaljujući sreći.
Po mišljenju pojedinaca jedino Juventus i njegovi treneri nemaju tu sreću.
Budite realni ljudi.
Ako se na moj post referises...nisam mislio ds je sreca sto je osvojio (ne ovaja se liga od 38 kola ili 34 na srecu NIKAD) nego dabje u nekom momentu bio u pravo vrijeme na pravom mjestu (bayern bez konkurencije, real bez kobkurencije, psg no comment...). Jbg, treba i znati biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali ne sada da je to vanzemaljski uspjeh, ovo gore nabrojano.

Ali, zelim jos jednom podvuci, posto volimo citati bez razumjevanja....kapa dole liku koji je to sve uvezao i kao takav mora visoko, visoko na tabelu hall od fame trenera ikad.
Allegri to moze tek na neku listu trenera u italiji sto je golemo ali nista dalje od toga.

Ps.ako nisi na mene referisao, halali :D

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 maj 2022, 13:28

Ma nisam se ni na kog referisao posebno već generalno pišem
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2022, 14:04

dinoo je napisao/la:
05 maj 2022, 13:01
muxa je napisao/la:
05 maj 2022, 12:37
Ja ih ni ne pokušavam uporediti. Jednostavno, kao što sam i rekao, da bi se poredili Max mora malo izaći iz svoje avlije i okušati se u ostalim ligama.
A ovo sto se spominje sreca, ne znam sta da kažem. Em Vilareal dodje do polufinala LP pukom srećom, em Anceloti osvoji većinu trofeja zahvaljujući sreći.
Po mišljenju pojedinaca jedino Juventus i njegovi treneri nemaju tu sreću.
Budite realni ljudi.
Ako se na moj post referises...nisam mislio ds je sreca sto je osvojio (ne ovaja se liga od 38 kola ili 34 na srecu NIKAD) nego dabje u nekom momentu bio u pravo vrijeme na pravom mjestu (bayern bez konkurencije, real bez kobkurencije, psg no comment...). Jbg, treba i znati biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali ne sada da je to vanzemaljski uspjeh, ovo gore nabrojano.

Ali, zelim jos jednom podvuci, posto volimo citati bez razumjevanja....kapa dole liku koji je to sve uvezao i kao takav mora visoko, visoko na tabelu hall od fame trenera ikad.
Allegri to moze tek na neku listu trenera u italiji sto je golemo ali nista dalje od toga.

Ps.ako nisi na mene referisao, halali :D
Moglo bi se reci za ovu sezovu kako je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme u odnosu na konkurenciju, ali da je to neki raniji Real sa vecim i mladjim zvijezdama. Ali ovakav igracki kadar, sa ovoliko problema sa povredama i izostancima, je u najmanju ruku u istoj ravni sa Barcom i ATM po kvaliteti, mada mi ATM ovdje ima mozda i najbolji napad.

I sve to gore sto kazes da i pije vode, ali motivisati onakvu ekipu i na onakve nacine da izbaci PSG, Chelsea i MC, e to je za izucavanje. Zalosno je sto se i pokrece prica i paralela izmedju Ancelotia i Maxa.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 14:09

Zalosno je sto se i pokrece prica i paralela izmedju Ancelotia i Maxa.
Vala bas. Poredimo trenera koji je osvojio jednu titulu u 15 godina i trenera koji ih ima 6.

Dogodine bi Max mogao na prvo mjesto sto se tice titula Serie A. Malo li je, a tek 54. godina.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 05 maj 2022, 14:12

:urnebes:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 maj 2022, 14:24

Smijesno je i poredit Allegrija sa Ancelottijem. Dobar trener ne zelim ga omalozavati, ali realno je noname za Carla.
embrace the chaos

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2022, 14:26

Italia je napisao/la:
05 maj 2022, 14:09
Vala bas. Poredimo trenera koji je osvojio jednu titulu u 15 godina i trenera koji ih ima 6.

Dogodine bi Max mogao na prvo mjesto sto se tice titula Serie A. Malo li je, a tek 54. godina.
Ne trudi se, tesko ces presisat onog forumasa @Gigio :urnebes:

075 ❤

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 maj 2022, 15:02

Allegri >> Ancelotti
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 05 maj 2022, 15:03

Italia je napisao/la:
05 maj 2022, 14:09

Od toga 5 titula bez ikakve konkurencije, imao je konkurenciju kao Dinamo Zagreb u Hrvatskoj u vrijeme najveće moci Mamica.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 maj 2022, 15:23

Evo ako jedan kapelo ima pravo da kaze ovako nesto, onda ne vidim razlog da se i mi ne slozimo:

"Real Madrid je imao sreće u pravom trenutku. Ancelottijeva sreća je opšte poznata i očigledna, ali svidjelo mi se kako je Real igrao, odlučno i zrelo. Stvorili su šanse, a Vinicius je napravio dvije nevjerovatne pogreške", kazao je Capello.

"Imali su sreće u nekim situacijama, ali opet mislim da je njihova pobjeda na kraju zaslužena", rekao je slavni trener.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2022, 15:28

Cekaj, Ancelotijeva opce poznata i ocigledna sreca, ali igrlali odlicno, odlucno i zrelo, stvarali sanse i zasluzeno prosli.

Bas cool, nije njegova zasluga, ali jeste Realova? Hhh 😂

Da sumiramo, Max nije imao srece kroz karijeru i tu je razlika. ❤️

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2022, 15:32

Isključiti Juventine iz ove rasprave, ne mogu biti objektivni zbog Maxa :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 maj 2022, 15:39

Samo mi nemoj maxa dirati, ostalo je ok.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 15:55

Njima je i Benitez u vrhu fudbalskih trenera. Sta bi sad, amnezija cini svoje, slabo se fudbal pratio zadnjih 10 godina. :rol:

Lik ne postoji 10 godina na fudbalskoj sceni, dodje jednu (ne treba govoriti sretnu, ali nije ni da je nije manjkalo pocevsi od Barce, pa do PSG-a i Citija) i svrsava se ovdje na njega.

Evo ako ste toliki znalci vi Milanisti, smijete li jednu opkladu da bacimo. Ja tvrdim da ce vec iduce sezone biti bivsi i da nece biti Real one tamo sezone ? A isto tako mogu garantovati da ce Max biti na klupi Juventusa ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2022, 17:25

Zar nije Juve slovio za favorita u ligi i ima daleko kvalitetniji tim od Milana pa ce na kraju jedva u LP izaci? 😂

Potvrdilo se da je ovaj @Italia bas levatina i smarac, nisu ga tek tako ismijavali cesto i na njihovoj temi.

Tacno nazor zeli biti novi Gigio ili TheIstina

075 ❤

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 05 maj 2022, 17:54

3 Lige prvaka osvojene, i tu je kraj price.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 05 maj 2022, 18:01

Italia je napisao/la:
05 maj 2022, 09:21
Juventinisimo je napisao/la:
05 maj 2022, 04:48
Carlo, ubleha od trenera...prvo udario temelje ovom Realu, kajmak pokupio Zidane...vratio se, udje u finale a izgubio lik cijelu odbranu ljetos..prevara od trenera..covjeku na klupi Bale, Hazard, Jovic...igraju mu neka djeca od 20 godina...ubleha trener..

Nas dragi Max, imao nekih povreda, rutinski ugrabio CL... :kafa:

Izvinite moji dragi Juventini, dok Max ne uzme CL jednostavno ne moze u istu recenicu sa Carlom...yebayi ga, tako je kako je..ne budalite vise i ne pisite...sramota za citati...halo ba!!!!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Po toj logici, Karlo je udario temelje u svim klubovima koje je vodio, jer su nakon njega svi rapidno napredovali i ostvarili rezultate.

Ovo je neki novi termin za trenera koji dobije otkaz. Iako je dobio otkaz zbog losih rezultata, dobija pocasnu titulu utemeljitelja. Utemeljivac.

Slijedom neke logike, utemeljivac, utemeljitelj Juventusa:
slika
muxa je napisao/la:
05 maj 2022, 07:25
Jbt šta se odmah palite ko da vam je u rod dirnuo. Nek se Max okusa van Italije da ih upoređujemo.
Logicno. Konstatacija na koju su se kolege nadovezale je od prije par mjeseci gdje je navedeno da je Allegri jedan od najuspjesnijih trenera Calcia. Karlo u toj diskusiji i ne postoji.
Samo logika, cinjenice i istina...

Godinu dana prije Carlovog preuzimanja Reala, Mourinho bio drugi u ligi, 15 bodova iza tadasnje Barce(oni koji gledaju fudbal, znaju sta pisem), zavrsili drugi u grupama CL, iza Dortmunda, ispali u polufinalu od Dortmunda(Lewa im zabio 4 komada)...u sesnaistini igrali protiv uniteda, bili na rubu ispadanja, spasio ih crveni karton, poslije zabili dva gola i prosli dalje...

Carlo dosao, 13/14, zavrsio treci, 3 boda iza Atletica, isto bodova sa Barcom...87
Zadnje 4 utakmice:
vs valencia 2:2
at Valladolid 1:1
at Celta 0:2
vs Espanol 3:1
7 bodova su prosuli...desava se..
Uzeo Kup(pobjedili Barcu u finalu), uzeo CL, izbacili Bayerna sa 5:0(koji je godinu prije uzeo CL) pobjedili Atletico u finalu...mi bili sa njima u grupi, zavrsili treci iza njih i Galate..Ronaldo mu nije smetao :mrgreen:

Godinu poslije ga "otjerali"...zavrsio drugi(92 boda), 2 boda iza Barce..ispao iz CL u polufinalu(od nase drage ziherice) valja ga pohvaliti.. :kafa:

Nakon toga, Zidane pokupio kajmak...tako je trebao i Pirlo, samo mu Max ostavio sami krs u timu...nego je on pokupio Conteov Juventus.. ;)

Dok je bio u Bayernu..uzeo ligu, ispao u SF kupa(vodili 2:1, zijanili 3:2)ispao u CL od Reala...brat Vidal promasio penal za 2:0, Martinez dobio crveni, Real preokrenuo za 1:2.
U Madridu vodili 2:1, opet se brat Vidal ukazao, dobio crveni, Bayo zijanio u produzetcima..
Vidal hladno otisao u Bayu da osvoji CL...doprinosio je "momacki".. :mrgreen:
PS. U Arsenalu(R16)ubili puru(10:2) :mrgreen:

U Napoliju bio drugi...U CL igrao sa PSG i Liverpool...valjda se neko sjeca sta se desilo u zadnjoj utakmici i promasaja za prolaz!?
Slijedece sezone "oceran" u decembru, ostavio ih na 7 mjestu, zavrsili 7, imao 4 poraza, zavrsili sa jos extra 8, ukupno 12...prosao grupe CL bez poraza..odmah poslije su zijanili..

Hajde da ga malo i "osramotimo" sa Evertonom...preuzeo u decembu, do kraja nakupio 6 poraza, do decembra imali 9...A i kako bolje kad Keana imas za napadaca.. :mrgreen: zavrsili 12, prije toga bili u zoni ispadanja..
Godinu "protjerivanja" zavrsio 10, iako je bio cijelo vrijeme top 8, cak i bolje...najbolji napadac danasnjice, nas dragi brat, vjecni talenat, Kean, zabio 2 gola i to u league cup... :mrgreen:
Da se od govana pita ne pravi, pokazala nam je ova sezona Evertona, gdje se grcevito bore za opstanak i na 18 mjestu su..jos su u zadnjih 5 utakmica pobjedili United i Chelsea :shock: ...bice nesto od njih ako ne ispadnu..

Ne bih rekao da se sramotio okolo...

Carlo vodio 11 klubova(po drugi puta Real) 3x imao manje od 50% pobjeda, od toga dvije u pocetku karijere + Everton.
Max vodio 9 klubova(2x Grosseto i Juve) 5x imao manje od 50% pobjeda.

Pocetkom 2000, jako tesko je bilo uzeti scuddeto od Juventusa...bili smo jaki k'o beton...poslije farsopolija, Interu par godina niko nije mogao nista..medjutim, igrao tri finala CL, uzeo dva...ovo mu PETO finale, prvi koji je to uspio...ta finala i trofeji imaju svoju tezinu...

Kako god okrenemo, Max je dobio Juve vec izgradjen, ligu u rikvercu bila, najveci konkurenti bili dno...mada su se forumasi nadali da ce Napoli i Roma uzeti dio kolaca...i ove godine su neki "prozivali" Napolija za scudetto...yeah right...20 godina se desi jednom u 20 godina...pisao sam i o ovome..
Nasem dragom Maxu samo treba CL da bude najveci Juventusov trener u historiji...sve ostalo ima....ali, dok ne uzme CL, nece moci.. :nene:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 05 maj 2022, 18:48

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 maj 2022, 18:56

Skupila se muda, nikome se ne nosi avatar Juventusa barem godinu dana? Haha. Jaki smo kad treba lajati i iznositi neargumentirane stavove bez ikakvih posljedica.

:rol:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 maj 2022, 18:59

Je li moguće ovoliko pisati o ispranom Ancelottiu? :tokralju:
I kazu Milanisti da su Juventini subjektivni. :rol:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.