milanist je napisao/la: ↑05 maj 2022, 00:58
Italia je napisao/la: ↑05 maj 2022, 00:50
milanist je napisao/la: ↑05 maj 2022, 00:32
To sto je Carlo osvojio Max nece za 3 zivota. Titula u Italiji, Njemackoj, Spaniji, Engleskoj, Francuskoj. O ligi prvaka da ne pricam.
Allegri se doduse nije brukao

ne prosipaj se Daffy vise. Zivi u uvjerenju da je Max najbolji i sve 5.
2X WORLD'S BEST CLUB COACH
2X FIFA CLUB WORLD CUP WINNER
3X CHAMPIONS LEAGUE WINNER
1X ENGLISH CHAMPION
1X ENGLISH FA CUP WINNER
1X SPANISH CHAMPION
1X SPANISH CUP WINNER
1X SPANISH SUPER CUP WINNER
1X GERMAN CHAMPION
1X ITALIAN CHAMPION
1X ITALIAN CUP WINNER
1X ITALIAN SUPER CUP WINNER
1X FRENCH CHAMPION
3X UEFA SUPERCUP WINNER
2X GERMAN SUPER CUP WINNER
1X ENGLISH SUPER CUP WINNER
'ta ce Don Carlo, sramota ga je i porediti sa Maxom.
A zasto si preskocio navode koje sam ja naveo?
Koje navode, rekao sam ti da je se i Allegri brukao. Jel izgubio titulu sa Milanom jeste, jel se brukao sa Juveom jeste. Carlo osvojio titula sto Max moze sanjati koji nije maknuo iz Italije, a ti se uhvatio toga da je bio trener Evertona. Fino bogami.
Ah kako lijepo relativiziranje. Karlu cemo malkice dodat malenog evertoncica, a Allegriju cemo dodati i sto je bilo i sto nije bilo.
jel se brukao sa Juveom jeste
Brukao i posle Trapa postao drugi najuspjesniji trener najuspjesnijeg kluba u Italiji. E da mi se tako u zivotu obrukati.
Jel izgubio titulu sa Milanom jeste
Tacno tako. Izgubio jednu titulu i onda dobio otkaz. Posljednji put u zadnjih 15 godina, kada je Milan bio relevantan na nekoj evropskoj i talijanskoj sceni je bio taj period. Nakon Maxa Milan je na nivou Fiorentine. Poredjenja radi, veliki Karlu je imao nekih cca 10ak takvih sezona gdje je gubio titule i to sa kakvim Milanom ? A osvojio svega jednu. Pa samo jednu malu malecku titulicu (kao i Allegri

).
Karlo u Evertonu na nivou Rafe Beniteza.
Karlu u Bayernu obrukan i otjeran. Trebao ispasti u grupnoj fazi LP sa onakvim Bayernom.
Karlo Napoli doveo od kandidata za titulu do borbe za EL. Otjeran da bi dosao Gatuzo koji se i duze zadrzao u odnosu na njega
Karlo u PSG-u uspio osvojiti domace titule, kao i u Bayernu. Nakitio si te vrijedne trofeje.
U Realu "otjeran" kao i Allegri iz Juventusa. Zahvalilo mu se na uspjesnom radu i okrenulo se ka novom projektu. Ali nije ni bitno nesto sto se desilo prije 8 godina zar ne. Od 2015. godine nema ozbiljnog angazmana niti ozbiljnog rezultata, te je u svakom klubu bivao otpusten i ostvario znacajan nazadak u klubu. I to traje vec 8 godina sa izuzetkom ove sezone koja je takodjer "li-la", kako ti Pogba rece. Amnezija, iluzija, neshvatanje, pa je nekom sigurno i Unai Emeri trenercina bez premca kojem ce se zazmiriti failovi 2016-2020 u Arsenalu i PSG-u.
Nece srce zaboliti niti ruka otpasti ako napisemo da su Vidal, Pogba ili Tevez igrali brilijantno u Juventusu i da su nam donijeli ogromnu srecu, radost i uspjehe, bez obzira sto su otisli dalje za vece stvari, trofeje i pare. Nece srce zaboliti ako kazemo da je Conte bio dijelom tvorac ovog Juventusa, bez obzira sto posle popljuva klub i jos gore ode za inter i osvoji titulu.
Allegri
Donaruma
Hakan
Kessie