Tracy3McGrady je napisao/la: ↑03 maj 2022, 22:06
dscile je napisao/la: ↑03 maj 2022, 17:59
Ma problem je sto je velika vecina na ovoj temi ili u pubertetskim godinama ili sa pubertetskim mozgom. Proglasavaju igrace ovakvim ili onakvim sa 23 godine, donose zakljucke nakon jedne utakmice, seru po igracima samo zato sto ih ne vole, itd..
Sunsi su najbolja ekipa u RS, proslosezonski finalisti, ekipa koja kroz cijelu ovu sezonu vazi kao top 3 kandidat za prsten. Oni ako budu zdravi Dallas ih sigurno ne moze proci. Na zapadu ih jedino Warriorsi mogu izbaciti i to je to. Luka moze davati i 30 i 50 poena u prosjeku, ali ishod serije ce biti isti. Jednostavno ovaj Dallas jos nije spreman da napadne prsten, potrebno je tu jos dobro rekonstruisati ekipu i dovesti drugu zvijezdu koja ce nositi ekipu uz Luku. Ono, razumijem ja da su neki i subjektivni, neke i pucaju kompleksi, ali drugi i treci igrac ove ekipe su Jalen Brunson i Spencer Dinwiddie. Nista protiv njih, sasvim dobri igraci za rotacije, ali daleko od toga da mogu biti nosioci igre u ekipi koja cilja prsten.
Vidi, nije u redu da me nazivaš pubertetskim mozgom, jer godine imam dovoljno. Ni ja ne vidim da sam ikog ko drugačije razmislja od mene uvrijedio.
Uopšte nisam hejter niti sam ikada bio u bilo kojem sportu, pogotovo ne zbog toga što je neko Srbin ili Hrvati na što se većina odnosi kad su Luka i Jokic u pitanju. Ja sam za Jokica pisao da je yebena igračina kad sam gledao 5 tekmi protiv Warriorsa, nisam očekivao da će biti onoliko dobar u PO, a lik je kidao i bukvalno igrao sa letvama, ali je opet igrao i činio saigrače boljim.
Luka buraz nikog ne čini boljim vjeruj mi, davaljenje lopte 20 sekundi i bacanje vrucog krompira saigračima ne može biti uspješna košarka. Ako to ne promjeni sigurno će teško ikad išta osvojiti osim eventualno ličnih nagrada. Lopta ne kruži, svi su statični jer je on statičan sa loptom, a dok na primjer Spencer ili Brunson vode loptu i dok nije bilo Luke, cijela ekipa je bila pokretljivija.
Sad za sad ne zna igrati bez lopte, dadne pas i čeka da mu vrate loptu na 1m od centra, što ti daje dojam da bukvalno dečko ne zna ništa osim da igra na ovakav način. To je Musu najviše koštalo jer takođe nije znao, ali ni dalje ne zna bas dobro ali se popravio jer nije nastavio da ima loptu u rukama nakon što je otišao iz Cedevite. Evo sad kad je ponovo ima u rukama u igri je za MVPa španske lige, ali nebitan je Musa ovdje. Imas primjer Hardena, koji takođe teško funkcioniše bez lopte.
Da se razumijemo, Luka je strašan igrač u napadu, ima to nešto kad igra Iso košarku jer ima i pregled pa kad sam ne može, onda doda dobar pas i to mu niko ne može oduzeti i sigurno je top 5 sto se toga tice, jedino je KD sigurno bolji u tome od nbega. E sad da li je to košarka za uspjeh, ne bih rekao, ali ja mu svakako želim da uspije.
À pored svega toga, jutros je igrao sramotnu odbranu, odnosno nije ju nikako ni igrao, prolaze kraj njega kao da ne postoji u par navrata, i to takođe mora popraviti jer sve sto napravi u napadu, pokvari sa svojom lošom i nepokretlnivom odbranom.