NBA Playoffs 2021/22

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Neutral
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2021/22

Post Postao/la Neutral » 04 maj 2022, 12:49

dark44 je napisao/la:
04 maj 2022, 12:00
Neutral je napisao/la:
04 maj 2022, 11:45
Warriorsi katastrofalno sutirali i opet jedva izgubili.

Boston pogadjao sto je trebao i rastavio je Buckse koji ne mogu napdacki parirati protivniku bez Khrisa na cetiri pobjede.
Ovo liči na seriju Boston - Milwaukee iz 2019 kad je Boston iznad svojih mogućnosti dobio prvu utakmicu pa bio razmontiran sljedeće četri na čelu s ravnozemljašem
Bucksi jedino kompletni mogu nesto. Ovdje se ide iz krajnost u krajnost. Evo Warriorsi ostali bez vaznog igraca u rotaciji. Opet ce neko reci da to nije veliki hendikep a zapravo je ogroman.

Klupa igra veoma vaznu ulogu. Da sam na mjestu Kerra opet bi Currya stavio na klupu, njegov impact na igru je s te pozicije ogroman.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 maj 2022, 12:58

Opet Morant odro Currija

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 maj 2022, 12:58

Sarmica je napisao/la:
04 maj 2022, 12:07
Tracy3McGrady je napisao/la:
03 maj 2022, 22:06
dscile je napisao/la:
03 maj 2022, 17:59
Ma problem je sto je velika vecina na ovoj temi ili u pubertetskim godinama ili sa pubertetskim mozgom. Proglasavaju igrace ovakvim ili onakvim sa 23 godine, donose zakljucke nakon jedne utakmice, seru po igracima samo zato sto ih ne vole, itd..

Sunsi su najbolja ekipa u RS, proslosezonski finalisti, ekipa koja kroz cijelu ovu sezonu vazi kao top 3 kandidat za prsten. Oni ako budu zdravi Dallas ih sigurno ne moze proci. Na zapadu ih jedino Warriorsi mogu izbaciti i to je to. Luka moze davati i 30 i 50 poena u prosjeku, ali ishod serije ce biti isti. Jednostavno ovaj Dallas jos nije spreman da napadne prsten, potrebno je tu jos dobro rekonstruisati ekipu i dovesti drugu zvijezdu koja ce nositi ekipu uz Luku. Ono, razumijem ja da su neki i subjektivni, neke i pucaju kompleksi, ali drugi i treci igrac ove ekipe su Jalen Brunson i Spencer Dinwiddie. Nista protiv njih, sasvim dobri igraci za rotacije, ali daleko od toga da mogu biti nosioci igre u ekipi koja cilja prsten.
Vidi, nije u redu da me nazivaš pubertetskim mozgom, jer godine imam dovoljno. Ni ja ne vidim da sam ikog ko drugačije razmislja od mene uvrijedio.

Uopšte nisam hejter niti sam ikada bio u bilo kojem sportu, pogotovo ne zbog toga što je neko Srbin ili Hrvati na što se većina odnosi kad su Luka i Jokic u pitanju. Ja sam za Jokica pisao da je yebena igračina kad sam gledao 5 tekmi protiv Warriorsa, nisam očekivao da će biti onoliko dobar u PO, a lik je kidao i bukvalno igrao sa letvama, ali je opet igrao i činio saigrače boljim.
Luka buraz nikog ne čini boljim vjeruj mi, davaljenje lopte 20 sekundi i bacanje vrucog krompira saigračima ne može biti uspješna košarka. Ako to ne promjeni sigurno će teško ikad išta osvojiti osim eventualno ličnih nagrada. Lopta ne kruži, svi su statični jer je on statičan sa loptom, a dok na primjer Spencer ili Brunson vode loptu i dok nije bilo Luke, cijela ekipa je bila pokretljivija.

Sad za sad ne zna igrati bez lopte, dadne pas i čeka da mu vrate loptu na 1m od centra, što ti daje dojam da bukvalno dečko ne zna ništa osim da igra na ovakav način. To je Musu najviše koštalo jer takođe nije znao, ali ni dalje ne zna bas dobro ali se popravio jer nije nastavio da ima loptu u rukama nakon što je otišao iz Cedevite. Evo sad kad je ponovo ima u rukama u igri je za MVPa španske lige, ali nebitan je Musa ovdje. Imas primjer Hardena, koji takođe teško funkcioniše bez lopte.

Da se razumijemo, Luka je strašan igrač u napadu, ima to nešto kad igra Iso košarku jer ima i pregled pa kad sam ne može, onda doda dobar pas i to mu niko ne može oduzeti i sigurno je top 5 sto se toga tice, jedino je KD sigurno bolji u tome od nbega. E sad da li je to košarka za uspjeh, ne bih rekao, ali ja mu svakako želim da uspije.

À pored svega toga, jutros je igrao sramotnu odbranu, odnosno nije ju nikako ni igrao, prolaze kraj njega kao da ne postoji u par navrata, i to takođe mora popraviti jer sve sto napravi u napadu, pokvari sa svojom lošom i nepokretlnivom odbranom.
Igrači poput Luke, koji su alfa mužjaci u ekipi ne igraju bez lopte, ne da ne znaju nego im dto njihova uloga alfa mužjaka ne dozvoljava. to su ljudi koji imaju loptu u rukama i koji vode igru i upravljaju akcijama a ne da sami budu dio akcije. To ćeš teško vidjeti. To nije slučaj samo sa Lukom nego sa bilo kojim igračem koji ima loptu u rukama i koji je glavni dasa. I tako će i ostati. I igra u odbrani isto tako nije segment koji krasi takve košarkaše.

Što se tiče kretanja i igre bez lopte logičnije je da se drugi igrači pomjeraju, prave i traže sebi pozicije, a ne da budu statični. To je tako u svakoj ekipi koja ima dominantnog igrača u ekipi. Luka ima apsolutnu slobodu i vođstvo. Da li ostatak tima ponekad pati zbog toga - vjerovatno DA ponekad, ali često puta ta njegova uloga donosi prevagu, jer je on igrač koji donosi prevagu i to jedan od rijetkih. I to je to.
Zato će beta mužjaci Steph, Giannis, Duncan svojevremeno osvajati prstene a takvi poput Luke idu na smetljište historije(ako se ne promjeni). Ne sekiraj se i ja sam tako mislio prije par godina dok nisam shvatio kuda je to odvuklo Hardena, a evo čim je i Tatum prestao se ložiti na to alfa sranje Boston pobjedjuje
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 maj 2022, 13:02

Pa moze i dalje biti alfa ekipe samo treba da nauci i da igra bez lopte, Harden to nikad nije naucio, kad nema loptu iskljucen iz napada, takav je i Luka.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 maj 2022, 13:07

Aha,kao rookie u Thunderu je znao,a kao veteran nije naučio igrati bez lopte. U reprezentaciji je mogao,pa i u Netsima lani je to klapalo super s njime,Irvingom i Durantom,ali ne zna bez lopte... kako da ne. Isto i s Lukom u reprezentaciji,Real Madridu... a ovo u Mavsima je dokazano veleuspješno da je on alpha i omega. Brunson je sekundaran kreator i problem u tome definitivno nije. Ovo sve zapravo samo kao hateri dajete na značaju Lukinoj klasi da s takvim sastavom mu zamjerate takvo što i da je to razlog da "nisu uspješni".

Ovaj uspoređuje Duncanove Spurse,Giannisove Buckse i Stephove Warriorse te su oni osvajali ,a Luka neće jer igra tako kako igra... nadmašio si ih sviju,buraz s tom poredbom

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 maj 2022, 13:39

Ovo samo pokazuje pod kakvim standardima se drži Luka Dončić tako da nema briga za njega i za njegovu karijeru. Ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da kojim slučajem izgubi seriju u koju Dallas uđe kao favorit kad mu se prigovara što je onakve Clipperse dovukao "samo" do g7. :yawn: Svakako da ima svojih mušica(bilo bi suludo da nema sa tek navršene 23 godine) i da zna pretjerati "davljenjem" lopte, ali kad mu za to vadiš utakmice poput ove g1 u Phoenixu, to nije ništa drugo do hejtanje ili hvatanje za slamčicu botova koji su mrtvi hladni izjavljivali da su on i Musa tu negdje. :rol:
(U manjoj mjeri ima i trolanja.)
Te nebuloze je svakako i bolje zaobilaziti a ostaje da se vidi šta FO može uraditi da ga dovede u situaciju da postane kontender. Ukoliko tada bude zapinjao na svakakvim preprekama i gubio serije od "lošijih" ekipa zbog tzv. Ball hogginga biti ću prvi koji će ga nalijepiti.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 04 maj 2022, 14:56

Ma normalno, liku malo falilo da se posere po Kawhiu i PGu a najbolji saigrac mu bio onaj propali latvijac

Da ima ekipu vec bi igrao finale dosad easy

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 maj 2022, 15:09

Moram odati priznanje Bostonu na odbrani koju igraju. Lijepo za vidjeti u 2022. godini. Ali nadam se opet da ispadaju, naravno.

Memphis pokazao ciganima da nece proci udaranje protiv njih. Pa nek Green opet nekoga udari po glavi ili pokusa izbiti oko.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 maj 2022, 15:14

Golden se ispratit sa 2 blowouta Mede u Chase centru samo zbog onog divljastva Brooksa.

Ekipa prepuna prljavih i prgavih igraca
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 04 maj 2022, 15:19

Justin je napisao/la:
04 maj 2022, 15:09
Moram odati priznanje Bostonu na odbrani koju igraju. Lijepo za vidjeti u 2022. godini. Ali nadam se opet da ispadaju, naravno.

Memphis pokazao ciganima da nece proci udaranje protiv njih. Pa nek Green opet nekoga udari po glavi ili pokusa izbiti oko.
Bolje da Celticsi igraju finale nego da gledaš grčkog rukometaša kako ore po terenu

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 maj 2022, 15:49

Brokula je napisao/la:
04 maj 2022, 15:14
Golden se ispratit sa 2 blowouta Mede u Chase centru samo zbog onog divljastva Brooksa.

Plakao si na iskljucenje magarca mec prije. Ne budi dvolican. :stop:

slika

:kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 maj 2022, 16:15

S-Y-L-A-R je napisao/la:
04 maj 2022, 13:39
Ovo samo pokazuje pod kakvim standardima se drži Luka Dončić tako da nema briga za njega i za njegovu karijeru. Ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da kojim slučajem izgubi seriju u koju Dallas uđe kao favorit kad mu se prigovara što je onakve Clipperse dovukao "samo" do g7. :yawn: Svakako da ima svojih mušica(bilo bi suludo da nema sa tek navršene 23 godine) i da zna pretjerati "davljenjem" lopte, ali kad mu za to vadiš utakmice poput ove g1 u Phoenixu, to nije ništa drugo do hejtanje ili hvatanje za slamčicu botova koji su mrtvi hladni izjavljivali da su on i Musa tu negdje. :rol:
Te nebuloze je svakako i bolje zaobilaziti a ostaje da se vidi šta FO može uraditi da ga dovede u situaciju da postane kontender. Ukoliko tada bude zapinjao na svakakvim preprekama i gubio serije od "lošijih" ekipa zbog tzv. Ball hogginga biti ću prvi koji će ga nalijepiti.
Luka je vanserijski talenat, igrac i masina - ali sa ovim stilom mu vrhunac karijere ce biti odveo neku seriju u G7 (uostalom vidjeli smo jednog takvog igraca koji je mozda i jaci od luke Harden i kad pricas sa njegovim fanovima vrhunac karijere je G7 protiv nekis GSW - a nije da mu se nije pravila ekipa i da nije imao strasne saigrace oko sebe). Vrijeme je ispred njeg - covjek je sa svoje 23 godine pokazao da je rodjeni pobjednik (Euro sa SL i EL sa RM), ali bolje je pobjediti utakmicu sa 5-8 suteva manje (10tak poena manje) nego imati prosjek 40+ i gubiti utakmice - U ovom ritmu jako je tesko odigrati 7 vrhunskih utakmica pogotovo sa stilom kakv Luka trenutno gaji - Daj meni loptu jer ja mogu sve sam i tako 40 minuta po utakmici.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 maj 2022, 16:27

bombaysaphire je napisao/la:
04 maj 2022, 11:15
BernardBarnjak je napisao/la:
04 maj 2022, 10:49
Čuj nije prljav igrač ??? Ako ovo nije oličenje prljave i nesportske igre , ja ne znam šta je :puke:

Sa leđa udaraš lika u glvau , koji je u skoku !?!?
Kakav debil , rang Greena :kafa:
Dillon Brooks je jedan od najvecih debila u ligi.To zna svako ko je pogledao 3 tekme MEM.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 04 maj 2022, 16:57

emir18 je napisao/la:
04 maj 2022, 12:43
Felixians4 je napisao/la:
04 maj 2022, 12:26
emir18 je napisao/la:
04 maj 2022, 12:20
Sve što Dončić radi, evo radi i Ja trenutno i to bez nekog opasnog šuta za 3.
Bio je i Tatum takav igrač do ove sezone, ali je shvatio da trebaju svi biti uključeni da bi konačno došli do toga završim čina možda to bude ove sezone, možda ne, Luki treba još jedan star koji će bit jaka B opcija, sam neće nikad ništa postići, nije mogao KD nije mogao Harden, ne vidim da će Luka biti bolji ISO igrač od njih, na njemu je da se prilagodi.
Odbranu mora igrati, ima fizikalije za to da bude dobar i da pridionsi na oba kraja.
daj njemu horforda,r.williamsa,jaylen browna,smarta... banea,brooksa,jarena,adamsa,clarke. jel realno ovo što vi uspoređujete? ispada ko da je lukin stil igre problem dallasa,a ne da je prava istina da su zbog njega stalno u playoffu,konkurentni top ekipama,da su imali povijesno moćan off.rating pod carlisleom,držali kawhija,georgea i clipperse za muda.

a luka u obrani-dovoljno dobar u ovoj fazi karijere i gradnje mavericksa oko njega
Pa nije ni to samo došlo, sve je to planski izgrađeno kod navedenih ekipa, to što Dallas nije sposoban, normalno da nije njegova krivica, ali ako spada u top5 igrača lige jer svi ga stavljaju u taj koš jel i preteduje da bude najbolji, još je on mlad tako da bezveze je donositi neke zaključke ima vremena da radi na svojoj igri, koliko će on imati strpljenja da ostane u Dallasu ako mu ne naprave kontendersku ekipu vidjeti ćemo, a nije potrebno puno da na zapadu bude konkurentan jer svi ozbiljni igrači su u poznim godinama.
Koji je to ozbiljan igrac na zapadu u poznim godinama osim CP3 i Brona? A i oni ne igraju kao da imaju toliko godina.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 04 maj 2022, 17:02

dark44 je napisao/la:
04 maj 2022, 15:19
Justin je napisao/la:
04 maj 2022, 15:09

Bolje da Celticsi igraju finale nego da gledaš grčkog rukometaša kako ore po terenu
Zanimljivo je kakav bi CV tek imao da je kosarkas a ne rukometas :urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 maj 2022, 17:12

Stepp je napisao/la:
04 maj 2022, 16:57
emir18 je napisao/la:
Felixians4 je napisao/la:
04 maj 2022, 12:26

daj njemu horforda,r.williamsa,jaylen browna,smarta... banea,brooksa,jarena,adamsa,clarke. jel realno ovo što vi uspoređujete? ispada ko da je lukin stil igre problem dallasa,a ne da je prava istina da su zbog njega stalno u playoffu,konkurentni top ekipama,da su imali povijesno moćan off.rating pod carlisleom,držali kawhija,georgea i clipperse za muda.

a luka u obrani-dovoljno dobar u ovoj fazi karijere i gradnje mavericksa oko njega
Pa nije ni to samo došlo, sve je to planski izgrađeno kod navedenih ekipa, to što Dallas nije sposoban, normalno da nije njegova krivica, ali ako spada u top5 igrača lige jer svi ga stavljaju u taj koš jel i preteduje da bude najbolji, još je on mlad tako da bezveze je donositi neke zaključke ima vremena da radi na svojoj igri, koliko će on imati strpljenja da ostane u Dallasu ako mu ne naprave kontendersku ekipu vidjeti ćemo, a nije potrebno puno da na zapadu bude konkurentan jer svi ozbiljni igrači su u poznim godinama.
Koji je to ozbiljan igrac na zapadu u poznim godinama osim CP3 i Brona? A i oni ne igraju kao da imaju toliko godina.
Evo ja cu ti odgovoriti,niko.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 maj 2022, 17:16

Sport90 je napisao/la:
04 maj 2022, 16:15
S-Y-L-A-R je napisao/la:
04 maj 2022, 13:39
Luka je vanserijski talenat, igrac i masina - ali sa ovim stilom mu vrhunac karijere ce biti odveo neku seriju u G7 (uostalom vidjeli smo jednog takvog igraca koji je mozda i jaci od luke Harden i kad pricas sa njegovim fanovima vrhunac karijere je G7 protiv nekis GSW - a nije da mu se nije pravila ekipa i da nije imao strasne saigrace oko sebe).
Kako i rekoh, čim bude imao ekipu koja je legitiman kandidat za titulu sudite o stilu i "pobjedničkoj košarci" koliko hoćete. Do tada su usporedbe s Hardenom(koji je u ligi 13 godina i imao je svakakvih i sistema i ekipa) suvišne.
ali bolje je pobjediti utakmicu sa 5-8 suteva manje (10tak poena manje) nego imati prosjek 40+ i gubiti utakmice
S važnom napomenom da ovo uopće nije pitanje trenutno. Konkretno g1 s Phoenixom od koje je ponovo i potekla ova nebulozna diskusija imala je dva moguća scenarija: prvi je viđen, Lukinih 45/12/8 i držanje priključka do samog kraja(svakako nedovoljno za pobjedu zbog ostalih faktora). Drugi je tih Lukinih 5-8 šuteva manje, BO poraz da se "zadovolje" narodne mase koje bi mu zatim spočitavale kako se nije ponio kao superstar i doveo ekipu u priliku da uopšte igra egal utakmicu. Već viđeno.
U ovom ritmu jako je tesko odigrati 7 vrhunskih utakmica pogotovo sa stilom kakv Luka trenutno gaji - Daj meni loptu jer ja mogu sve sam i tako 40 minuta po utakmici.

Opet ona priča kako Dallas bolje i ljepše izgleda kad on ne igra iako nijedan statistički parametar to ne prikazuje. :rol:
Zapravo je alem jedini koji iznosi legitiman problem kad je Luka u pitanju. To nije njegovo "carinjenje" lopte po 40 minuta kad igra(to je svakako ono što ovaj trenutni Dallas i treba i jedina stvar koja ga i drži u PO), nego apsolutna statičnost u trenucima kad je na parketu a lopta mu nije u rukama. To je već problem koji će morati riješiti. A tu priču o ljepšem i konstantnom protoku lopte u PO košarci zaboravite. Postoji samo jedna ekipa koja je sposobna igrati to svaku utakmicu i pri tome imati rezultate. Naravno, pričam o Warriorsima koji su se od prvog dana uklapali u taj sistem i doveli su ga do savršenstva(jer je svaki igrač ponaosob prihvatio svoju ulogu i prilagodio se tom sistemu). Ko razumije i hoće to da vidi, ne treba mu bolji primjer od ekipe koju je Dallas sa Lukinom "odvratnom" košarkom i izbacio. Evo godinama su u vrhu po off ratinzima i redovno igraju "najljepšu" košarku....ali dok ne počne PO.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 maj 2022, 17:29

Od upravo titule dirkovih mavericksa,na zapadu su bili nastanjeni OKC koji je imao i do dan danas biti dinastija s makar 1-2 titule zatim spursi,warriorsi, paul-harden-MDA-morey rocketsi, paul-griffin-redick-rivers clippersi,lebron-ad lakers. Warriorsi su i dalje tu s istom jezgrom Steph-Klay-Dray-Kerr-Iggy,no ne na tom nivou. Paul je sada možda u boljoj ekipi od tih Sunsa,no pitanje je hoće li ostati Ayton i da li će CP3 konačno pasti. Lebron.AD Lakersi su i dalje tu,no ne na tom nivou,mijenjaju trenera,a ekipu teško da će posložiti kao 2019.

No projicirati da se nekome otvara put trenutno ne znam da itko može reći,i na Zapadu,a i u manjem obujmu na Istoku. Kad bi prebacili Mem i Vukove na kontra stranu,ravnoteža bi se postigla do kraja,no to su priče za neke druge teme i prigode.

TV gledanost ogromna,tu bi upravo povratak Sixersa ili Mavsa unio dodatno zanimanje

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 04 maj 2022, 17:31

L-Train je napisao/la:
04 maj 2022, 17:12
Stepp je napisao/la:
04 maj 2022, 16:57
emir18 je napisao/la:

Evo ja cu ti odgovoriti,niko.
Nema ni u ligi znacajan broj ovih 30+ koji su elita. Mladi su preuzeli ligu.

Jedino GS kao ekipa je stara.

slika

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 04 maj 2022, 18:08

Justin je napisao/la:
04 maj 2022, 15:49
Brokula je napisao/la:
04 maj 2022, 15:14

Plakao si na iskljucenje magarca mec prije. Ne budi dvolican. :stop:

slika

:kafa:
"Ballsack sports"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.