FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja bi takodje volio kao neki ozbiljniji clanovi ovog foruma da konstantno napredujemo,popravljamo rezultate,ekipu,budemo kvalitetniji i atraktivniji, u evropskim takmicenjima i dizemo se step by step svake godine,ALI.........
Po meni u zadnjih par godina najkvalitetnije rezultate iz regije pravi Partizan,a zatim Dinamo.Ja ne znam koliki su njihovi budgeti,ali znam da Partizan svake godine kroz CL cvakne 10 mio eura,i gdje su?Ne mogu ni pod razno da prezime u Evropi.Dinamo ista prica,ne moze se prezimiti ni u Euro ligi.A toliko se ulaze u ekipe,trenere, igrace.Po meni nije stvar budgeta,nego jednostavno kvalitetni i vrhunski igraci osim finansija,uslova i logistike traze i jake i kvalitetne utakmice svake nedelje.Ne mogu igrati kvalitetno ako se tekme igraju na blatnjavim livadama,i ako im zimska pauza traje po 2-3 mjeseca.
Sta hocu reci?Jedini izlaz da vidimo Zelju znacajnije jaceg i ozbiljnijeg nego sada je regionalna liga,pa da ima vise jakih i atraktivnih protivnika i utakmica.Nije ni igracima svejedno kada znaju da ih gleda neko od trenera ekipa koje imaju milionske budgete i plate za igrace od 100-200 milja eura i da se mogu zainteresovati za njih,i da je na tekmama po 15-20 milja raje moraju dati i vise od maksimuma na svakoj tekmi...
Dok ne bude nesto od ovoga,zivotari tu,dovedi kakvog talenta iz malih sredina,prodaj kakvo dijete iz svoje skole,uzmi naknadu za treniranje i pomiri se da u ovim uslovima nije moguce napraviti neke velike iskorake.Kakva je drzava,i koliko je zanima i koliko je spremna da ulaze u sport ovo je odlicno sta mi uspjevamo napraviti,skupiti po 10-ak hiljada raje na tekme koje kvalitetom ne zasluzuju ni da ih 200 ljudi gleda....
Po meni u zadnjih par godina najkvalitetnije rezultate iz regije pravi Partizan,a zatim Dinamo.Ja ne znam koliki su njihovi budgeti,ali znam da Partizan svake godine kroz CL cvakne 10 mio eura,i gdje su?Ne mogu ni pod razno da prezime u Evropi.Dinamo ista prica,ne moze se prezimiti ni u Euro ligi.A toliko se ulaze u ekipe,trenere, igrace.Po meni nije stvar budgeta,nego jednostavno kvalitetni i vrhunski igraci osim finansija,uslova i logistike traze i jake i kvalitetne utakmice svake nedelje.Ne mogu igrati kvalitetno ako se tekme igraju na blatnjavim livadama,i ako im zimska pauza traje po 2-3 mjeseca.
Sta hocu reci?Jedini izlaz da vidimo Zelju znacajnije jaceg i ozbiljnijeg nego sada je regionalna liga,pa da ima vise jakih i atraktivnih protivnika i utakmica.Nije ni igracima svejedno kada znaju da ih gleda neko od trenera ekipa koje imaju milionske budgete i plate za igrace od 100-200 milja eura i da se mogu zainteresovati za njih,i da je na tekmama po 15-20 milja raje moraju dati i vise od maksimuma na svakoj tekmi...
Dok ne bude nesto od ovoga,zivotari tu,dovedi kakvog talenta iz malih sredina,prodaj kakvo dijete iz svoje skole,uzmi naknadu za treniranje i pomiri se da u ovim uslovima nije moguce napraviti neke velike iskorake.Kakva je drzava,i koliko je zanima i koliko je spremna da ulaze u sport ovo je odlicno sta mi uspjevamo napraviti,skupiti po 10-ak hiljada raje na tekme koje kvalitetom ne zasluzuju ni da ih 200 ljudi gleda....
Evo ne treba ti bolji primjer od Jesea...to je igrac koji vrijedi i koji je komandant odbrane u pravom smislu,nesto kao Hare Alihodzic sto je bio...mi takvog danas nemamo u svojim redovima...Mesic i ekipa su dobri igraci,za nasu ligu najbolji,ali za evropu su kanta obicna...Jese bi bio pravo pojacanje za evropski "pokusaj",a kazem pokusaj zato sto nikad nisi siguran da ces proci u evropi,jednostavno je tako,sta da se radi...Da bi taj Jese dosao,to znaci dati mu dobar ugovor,bolji od ostalih,jer realno on vise vrijedi od Mesica,Ganceva,Bogicevica,Vasilica...bolji je igrac,iskusniji je i nije toliko star,u istoj je ravni ,ako ne i mladji od Vasilica i Mesica...ali mi ne damo bolji ugovor boljem igracu,jer se moze napraviti nezadovoljstvo kod igraca profesionalaca ????...ja ne znam nijedan tim u evropi koji ima takvo razmisljanje...svako ima svoj ugovor i odradjuje ga u skladu kako je dogovoren i sa cim je taj igrac potpisao...ChWilla je napisao/la:bi bio pojačanje, nesumnjivo. al' zašto bi iz belgijske lige i države belgije došao u bih premijer ligu i državu bih?
mislim, ako je pri zdravoj pameti?
Shvati da ja uopste ne razmisljam kada me pitas kojeg bi to ja igraca doveo...pa zar nije smijesno to da mene pitas...nisam ja direktor kluba,ni menadzer niti se bavim tim stvarima...bas me briga za ime igraca koji bi dosao...ja sam navijac koji ne razmislja vise u okvirima nase lige...zahvalan sam Amaru Osimu na tome do groba...mi ovu ligu prekucavamo kad hocemo,u najgorem slucaju samo je Siroki konkurent i motaju se jos dva konkurenta,sa kojim na kraju mozemo izaci kao pobjednici...i ja vise ne razmisljam o igracima koji su nas pojacali na nacin da dodju besplatno...Nemojte mi samo reci da je Jamak pojacanje koje ce nam dobro doci u evropi...on je dosao jer je solidan za nasu ligu,povecao je konkurenciju,a najveci razlog njegovog dolaska je taj sto se uklopio u budzetski sistem kluba,tj. dosao besplatno i plata u okviru ovih igraca koje imamo...eto dobili smo igraca...ima ko ce da lupa imenima pojacanja i ko ce to da prati na trzistu...ali cak i kad dobijes igraca koji je besplatan,a trazi vecu platu kao sto je Jese,nasi nece da daju zbog neke ravnoteze u timu...kad mi neko kaze ime jednog kluba u evropi koji tako razmislja,ja cu se poklopiti za sva vremena...nama Jese ne treba u ovoj ligi,takve igrace imamo...i to sam vec rekao,mi cemo sa ovom ekipom biti u vrhu...ali smo prvi put u situaciji da finansijski solidno stojimo,poklopljena polusezona,plus dzekine pare...onda je mozda momenat da se neka lova,ne sva lova,nego neka lova pokrije sa dovodjenjem nekoga...da li cemo ispusiti tu lovu ili necemo,to je stvar koga je Amar doveo,grijesio je i prije,grijesice uvijek,ali je brate znao i dobro da pogodi,za deset...tako bi imali nekoga jos koji bi se u ovoj polusezoni dobro uigravao,imali bi rezultate,a bio bi vec uigran za evropu...ne moze dzaba nista,tako cemo dovoditi Jamake i slicne i bicemo uvijek medju prvima,ovde,i ako je to cilj,meni je i to sasvim u redu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
okej. sve prihvatam. ješe bi stvarno bio pojačanje.
ali, da li željo, ili bilo koji drugi klub u PL, u ovom trenutku može ponuditi bolje uslove od te kavale gdje je ješe otišao? žalosna istina je da ne može. i žalosna istina je da čim se pojavila ta mogućnost - želje nije bilo nigdje. s ješeom je od početka bila priča - ako propadne inostrani angažman. i žalosna istina je da niko relevantan ovdje neće doći dok mu ne propadne inostrani angažman ili ako ne završava karijeru...
ali, da li željo, ili bilo koji drugi klub u PL, u ovom trenutku može ponuditi bolje uslove od te kavale gdje je ješe otišao? žalosna istina je da ne može. i žalosna istina je da čim se pojavila ta mogućnost - želje nije bilo nigdje. s ješeom je od početka bila priča - ako propadne inostrani angažman. i žalosna istina je da niko relevantan ovdje neće doći dok mu ne propadne inostrani angažman ili ako ne završava karijeru...
Jese je bio nezadovoljan ponudjenim ali da smo mu dali priblizno onome koliko je nudio olimpic on je bio voljan potpisati i prije kavale, ja se upravo zbog toga i ljutim...Zadnji put kad su se sastali sa njim otovreno im je rekao meni olimpic nudi vise ali ako mi ponudite priblizno postisao bih odmah za Zelju.ChWilla je napisao/la:okej. sve prihvatam. ješe bi stvarno bio pojačanje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ja mislim da je Vedran Jese igrac ozbiljnog kalibra,i da je kvalitet za Evropska takmicenja da ne bi igrao dvije godine u Olimpiku,ne bi se dovodio u vezu sa Zeljom,ne bi potpisao za Kavalu,nego bi igrao bar u Osjeku,Cibaliji,nekoj Slovenackoj ili Austrijskoj ekipi koja ce(ili je) igrala u Evropi.Da on vrijedi tih para koje je trazio doveo bi Amar njega,ali nije to to.Najkvalitetniji put za bilo kakaviskorak u evropi je ufatiti jedu mladju generaciju kadeta,raditi sa njima par godina,izvuci nesto za prvi timi dopuniti kvalitetom iz vani,i mooozda proci 2-3 kola euro lige.
Svi vi koji imalo poznajete Amara ,znate da je i za vrijeme prvog mandata imao politiku da igracima treba cast biti igrati u Zelji,pa tek onda postavljati finansiske uslove.Bilo je mnogo slucajeva,u kojima su vec dogovoreni angazmani propadali zbog toga sto Amar nije htio odstupiti od svojih stavova.Bilo je tu primjera Rajovic,Kerkez,Milenkovic i mnogi drugi.Svi mi bi voljeli pojacanja,ako nista bar zbog toga sto nam to psihicki donosi rasterecenje,ali taj covjek godinama radi isto ,a ujedno je najtrofejniji trener u istoriji.Ne znam zasto ste zapeli za tog Jesea,digli ste ga u zvijezde,ja stvarno ne znam zbog cega.Uopste covjek nije toliko kvalitetan,da bi mu se sada nudili neki bolji ugovori,nego sto imaju ovi nasi.Amar tesko daje pare,ocito da zna kako je to bilo,kada su mu dovodili Ticu,Mudrinica i slicne za ogromne pare,a da nsita pokazali nisu.Slazem se da bi za nekog kvalitetnog igraca trebao biti malo fleksibiliji,ali opet isto tako mislim,da takvim stavom,on zeli pokazati da je autoritet,da mu se takav igrac ,ne moze kurciti,traziti bolje uslove,traziti ugovore na maximalno godinu dana i slicno sto ide uz sve te nase zvijezde.Apsolutno mi je drago sto je Amar procijenio kakvi su to igraci tipa Dzafic iz Celika i mnogi slicni njemu.Svjesni su da bi u Zelji napredovali iza par godina uzeli finu lovu,ali ne to je glupi mozak,konta zavrnuti dobru lovu u Zelji za pola godine i otici guzovace.Zato on fino odustane,haj ti sine u Celik,pa zaprdjuj koliko hoces,i opet se neces prodati naredne 3-4 godine,jer si vec umislio da si igracina.Pa kad nece da daje pare za takve i uslovljava ih ,onda mora da shvatite kakav je to fakin i poznavalac fudbala.Mozda se i meni cini da nekada treba dovesti i neko finog igraca,cisto psiholoski da djeluje na sve nas,ali brate covjek zna sta radi,svjestan je limitiranih kvaliteta pojedinih zvijezda.Eto zali za Jeseom,usra se od placa sto je ovaj otisao u Kavalu.
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 06 feb 2011, 16:16, ukupno mijenjano 2 puta.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Zapravo je fora u tome sto Zeljo kao klub trenutno moze ponuditi bolje uslove nego sto ih inace nudi...nije bitno ime,Jese je samo primjer nekog igraca koji se nije upecao na to i otisao gdje mu je bolje,ne mora ni svaki pokusaj biti uspjesan cak i da smo dali bolje uslove nego sto ih dajemo...fora je sto ne dajemo bolje uslove nikome...da me pogresno ne shvatis,potpuno podrzavam klupski renome u ovom trenutku naspram svih klubova iz premijer lige,ova garnitura nas je dovela da razmisljamo o vrhu i prvom mjestu i imamo pobjednicke ambicije i zahvalan sam im do groba,pogotovo kad se okrenem i prisjetim gdje smo bili i kakvu smo prasinu gutali...znaci,apsolutno svaka cast...ali imamo mogucnost,a sa davanjem tih boljih uslova dolazili bi i bolji igraci od ovih koje imamo...pa postepeno,naravno,dva igraca godisnje na vecem nivou i za tri godine maltene si promijenio cijeli postojeci kadar,uz neku prodaju dobrog igraca i kvalitetnije izlaske i pokusaje u evropi...pa za bar nijansu bolji igraci su opet bolji igraci...uvijek imas evropu,sa takvim igracima i sansu da se uvijek jos bolje poslluje...pile je imao odlican primjer u jednom ranijem postu o firmi u kojoj on radi i sta se u toj firmi cijeni...mrsko mi da ga trazim,ali primjer je za desetChWilla je napisao/la:okej. sve prihvatam. ješe bi stvarno bio pojačanje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
e hajde to znaj bi li ili ne bi. u odnosu na olimpik sigurno bi, ali što se tiče kavale, nažalost, u ovom trenutku je grčka liga premiership za nas u svakom pogledu. i od početka je bila priča "ako ne bude inostranog angažmana".
evo pogledaj sastav kavale, pa reci realno možemo li se mi takmičiti sa njima u pogledu para i uslova?
http://en.wikipedia.org/wiki/Kavala_FC
evo pogledaj sastav kavale, pa reci realno možemo li se mi takmičiti sa njima u pogledu para i uslova?
http://en.wikipedia.org/wiki/Kavala_FC
Ma tu je matematika jasna igraci koji igraju za vecu cifru i kad se prodaju imaju vecu cijenu, mislim necemo mi nista promjeniti pisanjem po forumu niti ima neko zamjerku na dosadasnje vodjenje kluba ali imam neke svoje stavove po tom pitanju, nije da nije ni ovo napredak eto tekma protiv branitelja pokazace mnogo toga...
nemojte krivo shvatiti, i ja sam htio ješea i smatram da bi stvarno bio pojačanje. al' isto tako mislim da je to palo u vodu tog trena kad se pojavila ta kavala i da ne bi pomoglo ni da su se amar i žujo na glavu nasadili. to vam je žalosna stvarnost ove lige i države.
da je produžio sa olimpikom umjesto sa nama, e to bi drugo bilo

- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Pa do kavale smo se mogli dogovoriti jer smo imali hejbet dana za razgovore, no ja se ne pitam vec ljudi u klubu...ChWilla je napisao/la:nemojte krivo shvatiti, i ja sam htio ješea i smatram da bi stvarno bio pojačanje. al' isto tako mislim da je to palo u vodu tog trena kad se pojavila ta kavala i da ne bi pomoglo ni da su se amar i žujo na glavu nasadili. to vam je žalosna stvarnost ove lige i države.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
to niko od nas ne može znati. ali u medijima je sve vrijeme i u svakom napisu bila i rečenica "ako ne nađe inostrani angažman".
Olimpic mu je ponudio puno vise nego mi al nebitno je i to ne mozes sve dovesti sto pozelis al eto kako sam cuo ovaj je crnac navodno vise nego dobar i da bi mogao dobro upasti u tim...ja nesto jedva cekam taj branitelj i tu utakmicuChWilla je napisao/la:nemojte krivo shvatiti, i ja sam htio ješea i smatram da bi stvarno bio pojačanje. al' isto tako mislim da je to palo u vodu tog trena kad se pojavila ta kavala i da ne bi pomoglo ni da su se amar i žujo na glavu nasadili. to vam je žalosna stvarnost ove lige i države.
kad vec pisete duze tekstove barem ih pisite tako da se moze procitati. ovako izgleda kao da ste bombu rijeci bacili bezveze
treba nam jos igraca iz BiH
zar jepile87 je napisao/la: Olimpic mu je ponudio puno vise nego mi

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Sad se pocelo baratati ciframa oko ugovora za pojedine...prvo su bila pojacanja,sad se zna koliko se nudilo pojedinim,zna se koliko i Olimpic nudi...ma sve se zna 

1921-2011
za nadati se da je dobar. valjda ga ne bi zadržali da nije dobar makar kao ovi što ih imamo.
Zivi si svjedok da je to iz njegovih ustaSeyo_TM je napisao/la:zar jepile87 je napisao/la: Olimpic mu je ponudio puno vise nego mi

- nikad_izvini
- Kontakt:
Vidim da se povela konstruktivna rasprava
Moram dodati još par stvari iako je dosta doga već napisano.
Koliko ja znam, "kuća", u ovom slučaju klub se pravi od temelja a ne od krova. Šta su temelji ?
Infrastruktura(ne mislim na stadion koji je trenutno SF, mislim na teren(e)/glavni i pomoćne/, svlačionice, par pratećih prostorija.
Imamo li mi terene kako treba. Nemamo. Glavni je isto park ispred moje zgrade, pomoćni su još gori. Jel to košta da se napravi, jašta radi.
Omladinski pogoni. Znači, uslovi da mala raja trenira, kvalifikovani treneri, pedagozi, finansije, stipendije za talente.
Jel to imamo. Skoro da nemamo. Mali Hodžić je dobio samo jednu stipendiju od Želje. Opet, dobio je barem nešto. Prije par godina su se mladi igrači talili da idu na neku završnicu u Krajinu meni se čini.
Skauti. Jel to imamo. Nemamo.
Marketing i ostale prateće službe mimo stručnog štaba. Profesionalce na tim mjestima koje moraš platiti. Jel to imamo. Nemamo.
Zadovoljne igrače. To imamo. Obećano se ispuni i oni sretni. Sad, neko priča kako nigdje u svijetu nema da su svi igrači plaćeni "jednako". Stoji primjedba. Isti zaboravljaju da su u "svijetu" igrači plaćeni tako da im je egzistencija više-manje riješena. Naime, nije isto imati igrača koji je plaćen milion a onda dovedeš igrača kojeg platiš pet miliona. Onaj što zarađuje milion je riješio svoju egzistenciju, osim ako nije nekakav narkoman ili kockar
pa nema zašto da se buni.
S druge strane mi imamo igrače koji su plaćeni 20.000 godišnje, par hiljada gore-dole. To je smiješna cifra, realno. Sad, dovedeš igrača i platiš ga 100 hiljada. Iako je matematički ista razlika između 1M i 5M vs 20 hiljada i 100.000 to uopšte nije isto. Sa 100 hiljada, kod nas, igrač je predobro plaćen a skoro da ima riješenu egzistenciju. Ovaj sa 20 hiljada životari. To je potencijalni problem.
Također, ulaganje para ne znači sigurni prosperitet. Ima masa primjera za to. Dobar juniorski pogon sigurno znači, uz prateću infrastrukturu.
Za Europu nam treba skoro kompletna ekipa, i to je upitno šta će biti. Real nema s tim problema. Uvali se u kredit milijardu, dovedu Ronalda i Zinedina Zidana, imaju 80 hiljada gledalaca po utakmici, dobijaju pare od TV prava, sponzora, artikala, bla, bla. Kako bi se mi izvadili da fulimo ? Čarobni štapić ? Magija ?
Za kraj, Ješe je otišao u Kavalu(uvijek mi je asocijacija na poštara)
Kavala, mislim stvarno. Evo primjera, Moreira u Partizanu je zarađivao oko 400 hiljada eura po sezoni pa hoće da bježi.

Moram dodati još par stvari iako je dosta doga već napisano.
Koliko ja znam, "kuća", u ovom slučaju klub se pravi od temelja a ne od krova. Šta su temelji ?
Infrastruktura(ne mislim na stadion koji je trenutno SF, mislim na teren(e)/glavni i pomoćne/, svlačionice, par pratećih prostorija.
Imamo li mi terene kako treba. Nemamo. Glavni je isto park ispred moje zgrade, pomoćni su još gori. Jel to košta da se napravi, jašta radi.
Omladinski pogoni. Znači, uslovi da mala raja trenira, kvalifikovani treneri, pedagozi, finansije, stipendije za talente.
Jel to imamo. Skoro da nemamo. Mali Hodžić je dobio samo jednu stipendiju od Želje. Opet, dobio je barem nešto. Prije par godina su se mladi igrači talili da idu na neku završnicu u Krajinu meni se čini.
Skauti. Jel to imamo. Nemamo.
Marketing i ostale prateće službe mimo stručnog štaba. Profesionalce na tim mjestima koje moraš platiti. Jel to imamo. Nemamo.
Zadovoljne igrače. To imamo. Obećano se ispuni i oni sretni. Sad, neko priča kako nigdje u svijetu nema da su svi igrači plaćeni "jednako". Stoji primjedba. Isti zaboravljaju da su u "svijetu" igrači plaćeni tako da im je egzistencija više-manje riješena. Naime, nije isto imati igrača koji je plaćen milion a onda dovedeš igrača kojeg platiš pet miliona. Onaj što zarađuje milion je riješio svoju egzistenciju, osim ako nije nekakav narkoman ili kockar

S druge strane mi imamo igrače koji su plaćeni 20.000 godišnje, par hiljada gore-dole. To je smiješna cifra, realno. Sad, dovedeš igrača i platiš ga 100 hiljada. Iako je matematički ista razlika između 1M i 5M vs 20 hiljada i 100.000 to uopšte nije isto. Sa 100 hiljada, kod nas, igrač je predobro plaćen a skoro da ima riješenu egzistenciju. Ovaj sa 20 hiljada životari. To je potencijalni problem.
Također, ulaganje para ne znači sigurni prosperitet. Ima masa primjera za to. Dobar juniorski pogon sigurno znači, uz prateću infrastrukturu.
Za Europu nam treba skoro kompletna ekipa, i to je upitno šta će biti. Real nema s tim problema. Uvali se u kredit milijardu, dovedu Ronalda i Zinedina Zidana, imaju 80 hiljada gledalaca po utakmici, dobijaju pare od TV prava, sponzora, artikala, bla, bla. Kako bi se mi izvadili da fulimo ? Čarobni štapić ? Magija ?

Za kraj, Ješe je otišao u Kavalu(uvijek mi je asocijacija na poštara)

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
sta ste zapeli za tog jesea ko da je ferdinand pa mi nikog lakse nismo dobijali u ove dvije godine kao olimpica i lakse davali golve odbrani u kojoj je on bio komandant . i on ni u kojem slucaju nebi imao zagarantovano mjesto u nasem timu
Trenutno korisnika/ca: mavi, svrakino1921 i 57 gostiju.