FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 06 feb 2011, 00:08

pile87 je napisao/la:
AYAN je napisao/la:Svi smo mi za to da Željo dobije pojačanje...

Postavlja se pitanje, šta je to pojačanje?
Da li je to dovođenje nekoga ko košta određenu sumu love i proglasiti ga "pojačanjem". A onda čekamo početak sezone da vidimo jel to baš pojačanje ili nije.

Ili je možda pojačanje, imati uigranu i fizički dobro potkovanu ekipu?
Stanić, Višća, Bešlija, Zeba, Radovanović, Čolići, Stančeski... Nabrojah ja nekoliko igrača. Mislim da se radi o igračima koji su za klasu bolji od svoje konkurencije u drugim klubovima... To su prije svega brzi igrači, a brzina je danas ono nešto najvažnije. Ti ljudi čine kostur ekipe, a evo nabrojao sam ih 8... dodaš im još trojicu i eto mašine za mljevenje PL BiH. Mislim da je Osim upravo imao želju da napravi uigran tim. Da se ne dešavaju "bezidejna stanja" koja su se u protekloj polusezoni znala desiti.

Željo je doveo tri dobra pojačanja: Stančeski, Jamak i Gerhart...zar to nije dovoljno?
Prosle godine nam je uigranost bila glavni adut i sam kolektiv, u takvu ekipu je lako ukonponovati jednog igraca koji je klasa, pojacanje u nasoj ligi je neko ko ima internacionalno iskustvo neko ko dolazi iz jace lige nego sto je nasa takav igrac je za nase uslove pojacanje i tesko da bi bilo fule sa njim...igraci koje si nabrojao sigurno su veoma bitni ali ja pricam o igracu koji je stalna prijetnja protivnickom golu....uostalom do pocetka nije ostalo jos puno vidjecemo...
Neko rece da smo igrali sa hrvatskim drugoligasem koliko znam i jesmo mada sam danas cini mi se procitao negdje na net da smo igrali protiv slovenaca...opet i to nebitno bitno je da se igra...
ne bih reko da smo prosle godine bili nesto posebno uigrani, meni se cini da smo vise igrali na snagu i lomili oko 70 minute utakmice , bili smo spremniji od ostatka ekipa plus sto nam je na ruku isla borceva trgovina koji je rasprodo pola igraca i trenera... eh ove godine imamo puno vise "znalaca" u sredini pa bi se mkogla ocekivat i ljepsa pass igra ali opet napad nam je tanak igramo sa jednim napadacem kojem su rastimane nisanske sprave :) iskreno meni jos uvijek zao sto ode mesanovic :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 06 feb 2011, 00:11

Seyo_TM je napisao/la:Jucer na sajtu:
Željezničar će već sutra odigrati novu test utakmicu a protivnik bi trebao biti sastav Gorenja.
Danas:
U posljednjoj utakmici puljanskog dijela priprema, Željezničar je odigrao neriješeno 1:1 sa slovenačkom Goricom. Slovenci su poveli već na samom početku utakmice, ali su ''plavi'' do kraja prvog dijela uspjeli poravnati rezultat za konačnih 1:1 golom Srđana Savića.
Primjetio sam to, mada je ovo 'rvatska Gorica.. Jbga, dešava se.. :roll:
Samo mi nije jasno ima li u Sloveniji i Gorenje i HIT Gorica? Mada, to nije tema današnje emisije..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 06 feb 2011, 01:40

Fajić recimo :lol: Možda bi trebali da vratimo Dudića i još kakvog znalca. Uvalimo se za njih 150.000 a oni propadnu ko žetoni :mrgreen: Bolje te pare da damo postojećim igračima i još poguramo kojeg juniora.

Amar je to davno pričao o ovome o čemu se sada priča. Nema logike dovoditi nekog "ekstra igrača" i platiti ga "ekstra" kada nam ostatak ekipe nije ekstra plaćen. Unosi nemir u ekipu. Bio je intervju na izvoru na početku ove sezone iz 5-6 dijelova. Isto tako taj "ekstra igrač" može biti i ekstra promašaj a i da nije promašaj neće nam omogućiti da prođemo Hapoela. Đe si bio, šta si radio, sjebo pare i još te boli glava poslije. Podsjeća me na moju (neuspješnu) filozofiju :mrgreen:

Moram priznati da se potpuno slažem sa Amarovim stavom. Također, zanemarujemo da je ovo BiH. Slomiše se kvalitetni igrači da dođu i igraju u našoj ligi :mrgreen:

Još bi trebalo biti nekih finih vijesti, al otom-potom. Nisu klupske vijesti al su vrlo bitne.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 06 feb 2011, 01:46

nikad_izvini je napisao/la:

Fajić recimo :lol: Možda bi trebali da vratimo Dudića i još kakvog znalca. Uvalimo se za njih 150.000 a oni propadnu ko žetoni :mrgreen: Bolje te pare da damo postojećim igračima i još poguramo kojeg juniora.

Amar je to davno pričao o ovome o čemu se sada priča. Nema logike dovoditi nekog "ekstra igrača" i platiti ga "ekstra" kada nam ostatak ekipe nije ekstra plaćen. Unosi nemir u ekipu. Bio je intervju na izvoru na početku ove sezone iz 5-6 dijelova. Isto tako taj "ekstra igrač" može biti i ekstra promašaj a i da nije promašaj neće nam omogućiti da prođemo Hapoela. Đe si bio, šta si radio, sjebo pare i još te boli glava poslije. Podsjeća me na moju (neuspješnu) filozofiju :mrgreen:

Moram priznati da se potpuno slažem sa Amarovim stavom. Također, zanemarujemo da je ovo BiH. Slomiše se kvalitetni igrači da dođu i igraju u našoj ligi :mrgreen:

Još bi trebalo biti nekih finih vijesti, al otom-potom. Nisu klupske vijesti al su vrlo bitne.

hajde prosvjetli nas pucanstvo sto nemeremo da spavamo :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 feb 2011, 09:56

Izgleda da smo mi najzadovoljniji da dodjemo do evrope,uzmemo pare otamo i boli nas neka stvar,kao da je u nase dzepove legla...i mi zadovoljni skroz...pa opravdavamo sve i super se osjecamo i dajemo ovim igracima plate bez problema,pojacavamo ugovore,a u evropu i ne moramo,tamo svakako primamo golove...i u pravu su mnogi,ako je takav cilj...sta ce nama neko ko je bolji od Laze...sta ce nama neko ko je bolji od Mesica...imamo Viscu,zar nam treba neko bolji...imamo i Bajru haubicu...na kraju krajeva i nema u ovoj ligi nekih igraca koji bi bili nesto puno bolji,ako neki i naleti,neka dodje dzaba jer mi lovu iz svojih dzepova ne damo..sta ce nam Jese,moze Mesic svakoga u ovoj ligi prekucati...to je dokazano i vrlo jasno...ostvarili smo vec napredak i sa ovim igracima mozemo svake godine biti na tabeli u samom vrhu i otici u evropu da primimo nekoliko golova i dodjemo punih nasih dzepova...ne treba nam daljnji napredak...ako nam i treba on moze doci tek za nekoliko godina kada dzepovi vec budu dobro napunjeni,tada cemo biti zreli za evropu...volio bih da nadjem ekipu u evropi gdje igraci imaju slicne ugovore svi do jednog...da zaradjuju isto,jer ako to nije slucaj,igraci ce biti nezadovoljni...ne dao Bog da neko ima veci ugovor od drugog za 20 000...da ne kazem 50 000...pobuna u nasim redovima odmah,svi igraci bi trazili odmah da se revidira njihov ugovor na taj veci iznos...i najgore mi je kad neko upita koga bi to mi kupili,da ne bi mozda Fajica ili Dudica kupili...pa hajmo se malo smijati na to...ekstra zah.ebancija,ali naravno da ne bi...isti tako ne mogu ni ocekivati nekoga drugog,jer smo kao klub cigani i ne damo nista za dobrog igraca,pa nam u glavi i jesu samo Fajici i Dudici...doci cemo opet u evropu,ovaj put iskusniji,i ne vjerujem da ce ova ekipa vise primiti pet golova...ali cemo opet izgubiti...onda ce svi reci da smo se mogli pojacati,zasto su u klubu takvi cigani...ne trebaju nama neka pojacanja da bi mi izasli na kraj sa ovom ligom,ovde je samo Siroki ozbiljna ekipa...ako cemo tako razmisljati,nema frke,idemo nas dvije milje koji tako razmisljamo redovno na tekmu,a ostali nek sjede u kuci,na zeljinoj utakmici ce uvijek biti dvije milje...nebitno da li je protivnik iz banovica,tuzle,gradacca,itd...pobjedicemo sa ovom ekipom,to je sasvim sigurno
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

la la laaaand
Kontakt:

Post Postao/la la la laaaand » 06 feb 2011, 13:43

gancev sinoc viden u gradu kako se kvalitetno opija i pusi kao turcin...nije ni cudo sto ne igra

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 feb 2011, 13:49

la la laaaand je napisao/la:gancev sinoc viden u gradu kako se kvalitetno opija i pusi kao turcin...nije ni cudo sto ne igra
sad kad ti pabizo uleti ... :lol:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 06 feb 2011, 13:56

slika
slikaslika
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2011, 14:05

boccaccio je napisao/la:Izgleda da smo mi najzadovoljniji da dodjemo do evrope,uzmemo pare otamo i boli nas neka stvar,kao da je u nase dzepove legla...i mi zadovoljni skroz...pa opravdavamo sve i super se osjecamo i dajemo ovim igracima plate bez problema,pojacavamo ugovore,a u evropu i ne moramo,tamo svakako primamo golove...i u pravu su mnogi,ako je takav cilj...sta ce nama neko ko je bolji od Laze...sta ce nama neko ko je bolji od Mesica...imamo Viscu,zar nam treba neko bolji...imamo i Bajru haubicu...na kraju krajeva i nema u ovoj ligi nekih igraca koji bi bili nesto puno bolji,ako neki i naleti,neka dodje dzaba jer mi lovu iz svojih dzepova ne damo..sta ce nam Jese,moze Mesic svakoga u ovoj ligi prekucati...to je dokazano i vrlo jasno...ostvarili smo vec napredak i sa ovim igracima mozemo svake godine biti na tabeli u samom vrhu i otici u evropu da primimo nekoliko golova i dodjemo punih nasih dzepova...ne treba nam daljnji napredak...ako nam i treba on moze doci tek za nekoliko godina kada dzepovi vec budu dobro napunjeni,tada cemo biti zreli za evropu...volio bih da nadjem ekipu u evropi gdje igraci imaju slicne ugovore svi do jednog...da zaradjuju isto,jer ako to nije slucaj,igraci ce biti nezadovoljni...ne dao Bog da neko ima veci ugovor od drugog za 20 000...da ne kazem 50 000...pobuna u nasim redovima odmah,svi igraci bi trazili odmah da se revidira njihov ugovor na taj veci iznos...i najgore mi je kad neko upita koga bi to mi kupili,da ne bi mozda Fajica ili Dudica kupili...pa hajmo se malo smijati na to...ekstra zah.ebancija,ali naravno da ne bi...isti tako ne mogu ni ocekivati nekoga drugog,jer smo kao klub cigani i ne damo nista za dobrog igraca,pa nam u glavi i jesu samo Fajici i Dudici...doci cemo opet u evropu,ovaj put iskusniji,i ne vjerujem da ce ova ekipa vise primiti pet golova...ali cemo opet izgubiti...onda ce svi reci da smo se mogli pojacati,zasto su u klubu takvi cigani...ne trebaju nama neka pojacanja da bi mi izasli na kraj sa ovom ligom,ovde je samo Siroki ozbiljna ekipa...ako cemo tako razmisljati,nema frke,idemo nas dvije milje koji tako razmisljamo redovno na tekmu,a ostali nek sjede u kuci,na zeljinoj utakmici ce uvijek biti dvije milje...nebitno da li je protivnik iz banovica,tuzle,gradacca,itd...pobjedicemo sa ovom ekipom,to je sasvim sigurno
pa dobro, hajde ti reci jednog koji bi stvarno bio pojačanje, a da je realno da zaista dođe u bilo koji tim BiH premijer lige.

realno - takvih je jako malo iz primarnog razloga što u ovoj ligi i ovoj državi ne igra haman niko ko može igrati negdje drugo. u ovakvoj situaciji kakva je, mnogo je veća vjerovatnoća da bi to "pojačanje" bilo samo prinova. (k'o onomad sa sergejom ticom, najskupljim igračem želje poslije rata...) realnost je takva da pravi igrači radije odlaze u kinu i iran nego da igraju ovdje, a o jačim evropskim ligama da ne govorim. onih koji su stvarno puno bolji od naših igrača a voljni da dođu - je strahovito malo. i zato je amar po meni sto posto u pravu što olako ne plaća igrače.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 06 feb 2011, 14:08

[youtube][/youtube]

"...ko ne voli Želju jadna mu majka!!" :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 feb 2011, 14:22

ChWilla je napisao/la:
pa dobro, hajde ti reci jednog koji bi stvarno bio pojačanje, a da je realno da zaista dođe u bilo koji tim BiH premijer lige.

realno - takvih je jako malo iz primarnog razloga što u ovoj ligi i ovoj državi ne igra haman niko ko može igrati negdje drugo. u ovakvoj situaciji kakva je, mnogo je veća vjerovatnoća da bi to "pojačanje" bilo samo prinova. (k'o onomad sa sergejom ticom, najskupljim igračem želje poslije rata...) realnost je takva da pravi igrači radije odlaze u kinu i iran nego da igraju ovdje, a o jačim evropskim ligama da ne govorim. onih koji su stvarno puno bolji od naših igrača a voljni da dođu - je strahovito malo. i zato je amar po meni sto posto u pravu što olako ne plaća igrače.
Onda cemo jos dugo godina biti tu gdje jesmo sa takvim nacinom razmisljanja za pare dolaze igraci i niko ne kaze da bi igrac trebao biti iz nase lige ali ga treba platiti nemoze mi niko reci da neki igrac koji igra recimo belgisku ligu ne bi bio pojacanje za nas i da bi bio prinova, vrijeme je da mi pocnemo ulagati pogledaj klubove koji su bili u rangu sa nasim Zeljom a u regionu su netreba dalje ici od vojvodine ulazu prodaju vraca im se ne treba sve gledati u okvirima nase lige ako cemo tako gledati onda je dovoljno i biti u sredini nase lige to mozemo svake godine i necemo rizikovati da budemo losi i necemo napredovati i mirna Bosna.Nadam se da ce se crnac pokazati kao pojacanje i da ce Stanceski odigrati na nivou i obradovao me povratak Lazara i to je nesto ali umjesto da budemo apsolutni favoriti za osvajanje lige mi smo jedan od kunkurenata...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 06 feb 2011, 14:32

nime_tm87 je napisao/la:
la la laaaand je napisao/la:gancev sinoc viden u gradu kako se kvalitetno opija i pusi kao turcin...nije ni cudo sto ne igra
pozdrav iz Sidneja,,,---ha,ha.ha

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 feb 2011, 14:47

pabizo je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
pozdrav iz Sidneja,,,---ha,ha.ha
naslutio sam ... :D

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 06 feb 2011, 14:51

Jedino je kod nas nenormalno da razliciti igraci trebaju imati razlicite ugovore, a najsmjesnija je fraza to da se ne dovodi skuplji igrac da ne poremeti ravnotezu plata i odnosa u svlacionici, zato smo ovdje gdje jesmo sto tako razmisljamo i samo gledamo pravo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2011, 14:57

bi bio pojačanje, nesumnjivo. al' zašto bi iz belgijske lige i države belgije došao u bih premijer ligu i državu bih?

mislim, ako je pri zdravoj pameti? :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 feb 2011, 15:01

ChWilla je napisao/la:bi bio pojačanje, nesumnjivo. al' zašto bi iz belgijske lige i države belgije došao u bih premijer ligu i državu bih?

mislim, ako je pri zdravoj pameti? :mrgreen:
Zasto se takav igrac vrati u srijansku ili hrvatsku ligu jer ima i neke pare nemoze sve dzaba ono sto valja treba i platiti, za moje pojam nama treba neko ko je konkurentan Lazi imace ekipa od toga vise koristi...Nebitno sto se tice dolazaka / odlazaka to je to najvjerovatnije jedino ako ispadne neki igrac koji bi dosao budi zasto a pri tom bio i dobar takvog bi uzeli s obzirom da su mogucnosti ali bas male ne ocekuje se niko vise da bi mogao doci...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2011, 15:11

ma sve je to u redu. al' eto, hipotetički, zašto bi neko ko može igrati u belgiji došao ovdje, a da nije neka kombinacija vratio se da završi karijeru ili tako nešto? nema nijednog racionalnog razloga :mrgreen: realno, i u hrvatsku i srbiju se iz jačih liga vraćaju samo oni koji tu više ne mogu igrati, ili su duže vrijeme bili povrijeđeni, ili su u katastrofalnoj formi...ako izuzmemo dinamo koji, ****, ima plus na računu 50-60 miliona eura, i donekle zvezdu i partizan, mada se ni tamo niko ko može igrati makar u genku neće vratiti, iz milion razloga.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 feb 2011, 15:16

ChWilla je napisao/la:ma sve je to u redu. al' eto, hipotetički, zašto bi neko ko može igrati u belgiji došao ovdje, a da nije neka kombinacija vratio se da završi karijeru ili tako nešto? nema nijednog racionalnog razloga :mrgreen: realno, i u hrvatsku i srbiju se iz jačih liga vraćaju samo oni koji tu više ne mogu igrati, ili su duže vrijeme bili povrijeđeni, ili su u katastrofalnoj formi...ako izuzmemo dinamo koji, ****, ima plus na računu 50-60 miliona eura, i donekle zvezdu i partizan, mada se ni tamo niko ko može igrati makar u genku neće vratiti, iz milion razloga.
Pa dobro uzeo sam belgiju kao primjer ali evo recimo neki napadac koji je igrao u partizanu a vise nema mjesta tamo i evo na brzinu par takvih obojica su slobodni igraci nesto malo vise para i eto ih:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 06 feb 2011, 15:26

Za ligu nam ne trebaju bolji napadaci, a za europu nam treba (skoro) cijeli tim...
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 06 feb 2011, 15:28, ukupno mijenjano 2 puta.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2011, 15:26

odita otišao u kinu radije nego u srbiji da ostane :mrgreen:

e o tome ti ja pričam.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Mamba21, Sarun i 33 gosta.