Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Složićemo se onda da Muderis nema pojma.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ovo je definitivno postao baš bolestan sindrom kod političara osim što su umislili da su neke face, dodaj na to da su počeli i vjeru tumačiti. Likovi koji vezu sa teologijom imaju preko TV-a i sijela. Povraća mi se na ovakve stvari zaista, zato ulema sve manje i manje prostora dobija što je žalosno...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
,,Kod amidže Idriza". 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Objasnio čovjek. Kapa dole kraljuMarsal je napisao/la: ↑02 maj 2022, 14:20Poslanik je živio u vremenu kad baš i nije bilo previše izbora za odijela tj. za lijepom odjećom, a složit ćemo se da lijepa nije uvijek ni markirana ni najskuplja. Također, sumnjam da bi Poslanik u kontekstu vremena nosio skupocjeno Armani odijelo dok dosta njegovih sunarodnjaka pogotovo treće životne dobi možda nema danas i za Bajramskog ručka.
Muhammed a.s. je možda bio i najbolji i najsavršeniji čovjek u Islamu i ova ubleha zaista nema šta da ga spominje.
Ovo i jeste razlog zašto se ljudi udaljavaju od vjere. Ja lično nisam vjernik, a još manje ću biti ako na TV-u vidim čovjeka koji uz svoje ime ima pregršt afera kako priča šta bi Poslanik radio.

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Hayat je odavno neka vrsta "bošnjačke" Happy Tv, tako da je njihovu uređivačku politiku smiješno i komentarisati.
upravo razlog zašto sam se i ja udaljio od vjere a i bgm ljudi koji su u toj vjeri previše. Zdrav razum mi ne dozvoljava da vjerujem ljudima koji propovjedaju o nekoj vjeri i skromnosti a oni vozaju audije, najnovije pežoe, džipove razne.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 maj 2022, 18:53Objasnio čovjek. Kapa dole kraljuMarsal je napisao/la: ↑02 maj 2022, 14:20Poslanik je živio u vremenu kad baš i nije bilo previše izbora za odijela tj. za lijepom odjećom, a složit ćemo se da lijepa nije uvijek ni markirana ni najskuplja. Također, sumnjam da bi Poslanik u kontekstu vremena nosio skupocjeno Armani odijelo dok dosta njegovih sunarodnjaka pogotovo treće životne dobi možda nema danas i za Bajramskog ručka.
Muhammed a.s. je možda bio i najbolji i najsavršeniji čovjek u Islamu i ova ubleha zaista nema šta da ga spominje.
Ovo i jeste razlog zašto se ljudi udaljavaju od vjere. Ja lično nisam vjernik, a još manje ću biti ako na TV-u vidim čovjeka koji uz svoje ime ima pregršt afera kako priča šta bi Poslanik radio.![]()
A posebna stvar kada vidiš ljude koji su dubuko izvqan okvira zakona, koji ojadiše druge ljude da su tu oko vjere i još gore da imaju kontakt sa vjerskim vođama.
Na kraju jedino dodati, ne moli se on džaba Bogu svaki dan, Boga pitaj šta taj na duši nosi.....
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel pricao Fadil koje bi auto vozio?
Meni je to isto kao i ovi Facebook radikalisti koji se pretvaraju u vjerske influensere i tumače vjeru na svoj način a narod ih citira i žive po njihovim tumačenjima vjere.Sve je više Elvedina Pezića oko nas.*p!p!t@* je napisao/la: ↑02 maj 2022, 17:58Ovo je definitivno postao baš bolestan sindrom kod političara osim što su umislili da su neke face, dodaj na to da su počeli i vjeru tumačiti. Likovi koji vezu sa teologijom imaju preko TV-a i sijela. Povraća mi se na ovakve stvari zaista, zato ulema sve manje i manje prostora dobija što je žalosno...
Muftija Zukorlić npr rijetko odvatna njuška povezana sa kriminalom koji nije krio da posjeduje blindirana vozila i vozni park kao C.Ronaldo
Pa kakve veze tvoja vjera ima s ljudima koji vjeru koriste da se bogate i iskrivljaju je svakodnevno? Pomalo glup razlog da se udaljis od vjere. Vjerujes i klanjas za sebe, ne za njih. Nisu boziji poslanici pa da ih slijepo pratis.FoSte95 je napisao/la: ↑02 maj 2022, 19:52upravo razlog zašto sam se i ja udaljio od vjere a i bgm ljudi koji su u toj vjeri previše. Zdrav razum mi ne dozvoljava da vjerujem ljudima koji propovjedaju o nekoj vjeri i skromnosti a oni vozaju audije, najnovije pežoe, džipove razne.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 maj 2022, 18:53Objasnio čovjek. Kapa dole kraljuMarsal je napisao/la: ↑02 maj 2022, 14:20Poslanik je živio u vremenu kad baš i nije bilo previše izbora za odijela tj. za lijepom odjećom, a složit ćemo se da lijepa nije uvijek ni markirana ni najskuplja. Također, sumnjam da bi Poslanik u kontekstu vremena nosio skupocjeno Armani odijelo dok dosta njegovih sunarodnjaka pogotovo treće životne dobi možda nema danas i za Bajramskog ručka.
Ovo i jeste razlog zašto se ljudi udaljavaju od vjere. Ja lično nisam vjernik, a još manje ću biti ako na TV-u vidim čovjeka koji uz svoje ime ima pregršt afera kako priča šta bi Poslanik radio.![]()
A posebna stvar kada vidiš ljude koji su dubuko izvqan okvira zakona, koji ojadiše druge ljude da su tu oko vjere i još gore da imaju kontakt sa vjerskim vođama.
Na kraju jedino dodati, ne moli se on džaba Bogu svaki dan, Boga pitaj šta taj na duši nosi.....
Daleko od toga da sam fan njihove stranke ali evo upravo sam poslušao Novalićev interviju gdje on spominje Armanija i kao i svaki put do sada sam naišao na to da su ljudi njegove riječi isjekli iz konteksta i okrenuli onako kako njima odgovara.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Istraživajući o Poslaniku sasvim sam siguran da bi nosio najljepšu odjeću ali to ujedno i nije najskuplja. Znajući da je prvi čovjek ummeta i uvijek bi htio biti reprezentativan i biti u najljepšem svijetlu. Razumijem kontekst u kojem govori Novalić ali jeste glupo da oni baš o tome govore, koji ni 1% ne slijede tu osobu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ko shvati suštinu Islama, njemu nisu potrebni ni Pezic, ni Bugari, pogotovo ne neki političari kao ogledalo vjere.
Svoje odgovore ćeš naći u Kur'anu i Sunnetu.
Svako ima razum da promisli, prouči i shvati, nije tek onako napisano za one razumom obdarene.
To da li bi najbolji od nas nosio ”aramani” odijelo, kad bi bio u ovom vremenu i vidio kako mu živi ummet, ne bi sigurno nosio, razbacivanje novcem kojim su ljudi u ovom periodu civilizacije počašćeni, dok prve generacije muslimana nisu nekad imali za hurme, ali ko sam ja da o tome pričam..
Svoje odgovore ćeš naći u Kur'anu i Sunnetu.
Svako ima razum da promisli, prouči i shvati, nije tek onako napisano za one razumom obdarene.
To da li bi najbolji od nas nosio ”aramani” odijelo, kad bi bio u ovom vremenu i vidio kako mu živi ummet, ne bi sigurno nosio, razbacivanje novcem kojim su ljudi u ovom periodu civilizacije počašćeni, dok prve generacije muslimana nisu nekad imali za hurme, ali ko sam ja da o tome pričam..
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 02 maj 2022, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Mislim da vam je pogresan stav po tom pitanju. Ne mozete sebi dozvoliti da vas neko drugi udaljava od vjere, jer vjera je samo u vama i nigdje drugo.FoSte95 je napisao/la: ↑02 maj 2022, 19:52upravo razlog zašto sam se i ja udaljio od vjere a i bgm ljudi koji su u toj vjeri previše. Zdrav razum mi ne dozvoljava da vjerujem ljudima koji propovjedaju o nekoj vjeri i skromnosti a oni vozaju audije, najnovije pežoe, džipove razne.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 maj 2022, 18:53Objasnio čovjek. Kapa dole kraljuMarsal je napisao/la: ↑02 maj 2022, 14:20Poslanik je živio u vremenu kad baš i nije bilo previše izbora za odijela tj. za lijepom odjećom, a složit ćemo se da lijepa nije uvijek ni markirana ni najskuplja. Također, sumnjam da bi Poslanik u kontekstu vremena nosio skupocjeno Armani odijelo dok dosta njegovih sunarodnjaka pogotovo treće životne dobi možda nema danas i za Bajramskog ručka.
Ako postoji, vama ce se suditi za vasa djela. Nece vam predstavljat olaksavujucu okolnost to sto su vas od vjere udaljile korumpirane hodze i svestenici pedofili.
Sto se tice boldiranog dijela - s tim se slazem, tako i treba, ali ti se vodis obrnutom logikom. Ne vjerujes im, pa zbog si odlucio da vjerujes u suprotno od onoga sto oni propovijedaju. Znaci da na neki nacin oni opet uticu na tvoje misljenje. Zanemari sve to - uci, citaj, istrazuj sam za sebe, ako te to zanima. Ti treba sam da formiras svoje misljenje i ne postoji jedna osoba na svijetu koja bi trebala da u tome ucestvuje.
Da se razumijemo, ja nisam religiozan tip. Otprilike sam negdje na Marsalovom nivou religioznosti, ali znam kako sam izgubio svoju religioznost (na slican nacin kao vi) i mislim da sam pogrijesio. Vjerujem u Boga, nisam ateista, ali vjerujem da su danasnje religije vjestacke tvorevine i ne pratim iste.
Mada sam sebi zadao zadatak da u skorijoj buducnosti procitam sto vise svetih knjiga od razlicitih religija i istrazujem malo vise o religijama. Vjerujem da u sustini nijedna nije losa, samo su losi ljudi i danas je sve vise takvih i razne pogresne interpretacije vjere su istoj srozali imidz.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma znaš šta, imaš ljude koji se "lome" kojima je potrebna neka vrsta triggera da bi se približili vjeri. I onda se desi ovaj padobranac na TV-u kojem ne treba vjerovati ni da je mlijeko bijelo a ne ove nebuloze o vjeri. I šta će taj čovjek pomisliti za dalje? Čuj poslanik i Armani odijeloFinn je napisao/la: ↑02 maj 2022, 20:01Pa kakve veze tvoja vjera ima s ljudima koji vjeru koriste da se bogate i iskrivljaju je svakodnevno? Pomalo glup razlog da se udaljis od vjere. Vjerujes i klanjas za sebe, ne za njih. Nisu boziji poslanici pa da ih slijepo pratis.FoSte95 je napisao/la: ↑02 maj 2022, 19:52upravo razlog zašto sam se i ja udaljio od vjere a i bgm ljudi koji su u toj vjeri previše. Zdrav razum mi ne dozvoljava da vjerujem ljudima koji propovjedaju o nekoj vjeri i skromnosti a oni vozaju audije, najnovije pežoe, džipove razne.

Eto, preslušao sam tu njegovu nebulozu više puta i nema konteksta koji ga vadi.
I još da dodam @Foste kad bi se i približio vjeri, ne bi klanjao

E čuj Novalić kriv jer su oni izašli iz vjere hahahahahaha
41:34
- akisarajevo92
- Kontakt:
danasnja dva gosta u Bajramskom programu na Hayatu
jos je samo Fikro falio kao voditelj
ali zato ako upalis njihov dnevnik na YT ne prodje dan da ne kritikuju novu vladu i pokusavaju stvoriti aferu oko rekonstrukcije pruge
ne znam jesu li oni poznati kao SDA televizija il' sta

ali zato ako upalis njihov dnevnik na YT ne prodje dan da ne kritikuju novu vladu i pokusavaju stvoriti aferu oko rekonstrukcije pruge
Don't believe the hype.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Pa znaš ko je vlasnik Hayata jbo ga ti, logično da jesuakisarajevo92 je napisao/la: ↑02 maj 2022, 20:46danasnja dva gosta u Bajramskom programu na Hayatu
jos je samo Fikro falio kao voditelj![]()

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.