Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ovo što Maršal radi starmodnom je zločin protiv čovječnosti. 

“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”
zeleni bot i kmer na istoj strani 

Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
Pa ovo je generalno pokazatelj zasto nam nece jos dugo biti bolje. Imati ljude koji su toliko bolesni da politiku uplicu u ovakve tragedije, odnosno da brane politicare kod ovakvih tragedija samo zato sto im je ta ista politika omogucila drzavnu sisu u zamjenu za figurativni k*rac u dupe dokle god je na toj sisi.
A sto je najgore takvih ima bas dosta. Isto ko kad konjima stavis ono na oci da gledaju samo pravo pa ih usmjeravas u pravcu u kojem zelis da idu. E tako se ponasaju botovi svih stranaka i njihovi jahaci.
A sto je najgore takvih ima bas dosta. Isto ko kad konjima stavis ono na oci da gledaju samo pravo pa ih usmjeravas u pravcu u kojem zelis da idu. E tako se ponasaju botovi svih stranaka i njihovi jahaci.
Vozač je uvijek kriv, ali realno kultura pješaka i biciklista nam je za ****. Ispred mene neki dan pješak prelazi cestu 20 metara od pješačkog, koji **** je njemu falilo da ode do pješačkog i pređe? I to ne da je stajao i čekao da mu neke stane da pređe, nego samo krenuo. Ja kočim, koči onaj iza mene i eto ti sudara.dscile je napisao/la: ↑30 apr 2022, 16:38Pa ovo je generalno pokazatelj zasto nam nece jos dugo biti bolje. Imati ljude koji su toliko bolesni da politiku uplicu u ovakve tragedije, odnosno da brane politicare kod ovakvih tragedija samo zato sto im je ta ista politika omogucila drzavnu sisu u zamjenu za figurativni k*rac u dupe dokle god je na toj sisi.
Nema se ni normalnih biciklističkih staza i većina ih ide kraj ceste ili po trotoaru. Sve je to povezano. Imaš kretene koji voze kao da je cesta njihova, imaš pješake koje boli **** gdje prelaze i kako prelaze jer misle da su sveci i ne moraju paziti i imaš bicikliste koji misle isto.
Imaš ti i mog komšiju koji je prije dvije sedmice išao 200 u zoni 50, pa se izvrtio. Najviše nesreća se dešava jer su vozači kreteni, a kazne blage, vozačke se ne oduzimaju jer je neko nečiji sin ili ima para da to riješi mimo zakona. Ali, ne treba zanemariti da su nekad pješaći i biciklisti kreteni.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- ASD
- Kontakt:
Za pješake se mogu složiti ali za bicikliste ne.Otelo je napisao/la: ↑30 apr 2022, 16:46Vozač je uvijek kriv, ali realno kultura pješaka i biciklista nam je za ****. Ispred mene neki dan pješak prelazi cestu 20 metara od pješačkog, koji **** je njemu falilo da ode do pješačkog i pređe? I to ne da je stajao i čekao da mu neke stane da pređe, nego samo krenuo. Ja kočim, koči onaj iza mene i eto ti sudara.dscile je napisao/la: ↑30 apr 2022, 16:38Pa ovo je generalno pokazatelj zasto nam nece jos dugo biti bolje. Imati ljude koji su toliko bolesni da politiku uplicu u ovakve tragedije, odnosno da brane politicare kod ovakvih tragedija samo zato sto im je ta ista politika omogucila drzavnu sisu u zamjenu za figurativni k*rac u dupe dokle god je na toj sisi.
Nema se ni normalnih biciklističkih staza i većina ih ide kraj ceste ili po trotoaru. Sve je to povezano. Imaš kretene koji voze kao da je cesta njihova, imaš pješake koje boli **** gdje prelaze i kako prelaze jer misle da su sveci i ne moraju paziti i imaš bicikliste koji misle isto.
Imaš ti i mog komšiju koji je prije dvije sedmice išao 200 u zoni 50, pa se izvrtio. Najviše nesreća se dešava jer su vozači kreteni, a kazne blage, vozačke se ne oduzimaju jer je neko nečiji sin ili ima para da to riješi mimo zakona. Ali, ne treba zanemariti da su nekad pješaći i biciklisti kreteni.
Nisi nikada vozio auto u Zapadnoj Evropi ako misliš da su kod nas biciklisti nesavjesni i da nemaju kulturu.
Nisam vozio. Po Cazinu sam upratio par koji se vozaju ludo na biciklu, ali ništa strašno. Oni su najnormalniji, no ne mogu ih kriviti jer je biciklistički infrastruktura nepostojeća i trotoar služi kao staza ili se voze po kraju ceste.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
U mojem gradu napravljena pjesacka staza koja je prsten oko grada,prema selu je podjeljena i na biciklisticku ali narod i dalje hoda kraj put sve im yebem.
Neki dan zena vodi dvoje male djece po putu a trotoar udaljen 4m od ceste i sirok 2m skoro.
Svakog koga bi udario na taj nacin bi izgazio ko manijak nogama kad vec placam kaznu.
Neki dan zena vodi dvoje male djece po putu a trotoar udaljen 4m od ceste i sirok 2m skoro.
Svakog koga bi udario na taj nacin bi izgazio ko manijak nogama kad vec placam kaznu.
@Otelo
Slazem se ja i sa tobom, ne slazem se sa botovima.
Ja sam prosle ili pretprosle godine imao ovdje diskusiju bas oko takvih nesreca, gdje sam rekao da vozac generalno bude kriv pred sudom ako je bio smrtni ishod, ali nije da treba biti po difoltu kriv. Sam sam imao situacije gdje pjesaci izlijecu preko bulevara ko da su u tenku pa misle da im nece biti nista ako ih udari auto. Zbog toga su u Novom Sadu na svim ostrvima na bulevarima morali postaviti ogradu, jer ne mozes drugacije zaustaviti idiote od prelazenja ceste van pjesackog.
A da ne pricamo o pijanim biciklistima ili onim koji udju metar u put. Ili kad idu putem a imaju stazu pored.
Slazem se ja i sa tobom, ne slazem se sa botovima.
Ja sam prosle ili pretprosle godine imao ovdje diskusiju bas oko takvih nesreca, gdje sam rekao da vozac generalno bude kriv pred sudom ako je bio smrtni ishod, ali nije da treba biti po difoltu kriv. Sam sam imao situacije gdje pjesaci izlijecu preko bulevara ko da su u tenku pa misle da im nece biti nista ako ih udari auto. Zbog toga su u Novom Sadu na svim ostrvima na bulevarima morali postaviti ogradu, jer ne mozes drugacije zaustaviti idiote od prelazenja ceste van pjesackog.
A da ne pricamo o pijanim biciklistima ili onim koji udju metar u put. Ili kad idu putem a imaju stazu pored.
- ASD
- Kontakt:
U Italiji nema čovjeka da voli bicikliste. Voze luđački i ne gledaju oko sebe. Zaštićeni su maksimalno. Čak po Zapadu imaš znakove gdje piše "pješaci, pazite na bicikliste".
Sve je to s namjerom, i treba tako biti. Da bi se smanjio broj auta i povećao broj biciklista.
Dok je kod nas situacija drugačija. Kao biciklist si zadnji u saobraćaju i moraš paziti na sve. Zbog toga mislim da kod nas biciklisti nakulturnije voze.
Druga je stvar što nemamo biciklističke infrastrukture.
Pješačka kultura nam je s druge strane malo iznad Indije. Ljudi prelaze preko ceste gdje nema pješačkog i još pričaju na telefon ili pričaju s nekim ko se nalazi na trotoaru.
Vozači automobila su priča za sebe. Kod mene u gradu lik jedva ostao živ. Stao na pruzi gdje nema signalizacije i provjeraovao rezultate na mobitelu. Voz udario u auto ali srećom veliki dio auta je uspio pobjeć pa je na kraju ostao živ. Od auta nije ostlao ništa.
-
- Kontakt:
Nipošto , biciklisti su najveći kreteni ubjedljivo , dok vozači auta koliko toliko poštuju pješake , velika većina biciklista boli **** još ti sviraju kad si na pješačkom sve im yebem ...ASD je napisao/la: ↑30 apr 2022, 17:00U Italiji nema čovjeka da voli bicikliste. Voze luđački i ne gledaju oko sebe. Zaštićeni su maksimalno. Čak po Zapadu imaš znakove gdje piše "pješaci, pazite na bicikliste".
Sve je to s namjerom, i treba tako biti. Da bi se smanjio broj auta i povećao broj biciklista.
Dok je kod nas situacija drugačija. Kao biciklist si zadnji u saobraćaju i moraš paziti na sve. Zbog toga mislim da kod nas biciklisti nakulturnije voze.
Druga je stvar što nemamo biciklističke infrastrukture.
Pješačka kultura nam je s druge strane malo iznad Indije. Ljudi prelaze preko ceste gdje nema pješačkog i još pričaju na telefon ili pričaju s nekim ko se nalazi na trotoaru.
Vozači automobila su priča za sebe. Kod mene u gradu lik jedva ostao živ. Stao na pruzi gdje nema signalizacije i provjeraovao rezultate na mobitelu. Voz udario u auto ali srećom veliki dio auta je uspio pobjeć pa je na kraju ostao živ. Od auta nije ostlao ništa.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- ASD
- Kontakt:
Svaki drugi vozač auta drži mobitel i lista naslovnu stranu fb-a dok vozi.
Par puta sam bio u stituaciji kao biciklista, da na zelenom se zalete vozači iako me vide da idem, bezveze je generalizvoati.
Dok i dan danas pješaci stetaju po biciklističkim stazama, a tek ako staza prolazi kroz autobusko stajalište neće niko da se pomakne, svi nervozni i u svom svijetu nekom..
Dok i dan danas pješaci stetaju po biciklističkim stazama, a tek ako staza prolazi kroz autobusko stajalište neće niko da se pomakne, svi nervozni i u svom svijetu nekom..
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Ovo je najgore. Jučer žena neka ispred mene na semaforu, ja sviram jer je "zaspala", tačnije zabuljila se u telefon, ona diže glavu, vidjela zeleno i maše meni nešto u fazonu "šta sviraš toliko", a ruci kojom maše je cigara. Kad je krenula, samo je spustila glavu opet i lagano 25-30 na sat, dva puta u 200m je zabacilo na trotoar.

Prije toga - ja u traci za skretanje desno, ugasi mi se zeleno pred očima, pomoćno se pali za par sekundi, ona mene iz lijeve trake zaobišla i prošla kroz crveno desno jer eto teško je sačekati te dvije sekunde da se upali zeleno. Rek'o bi čovjek žuri joj se negdje.

Onakvima zabranit' doživotno da voze.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Jel koga kad freza udarila? Ili stoka skocilo na auto?
Mene je covjek jednom frezom udario, ja totalno stao, a on maše nekom komšiji, ispostavilo se na kraju da je covjek gotovo gluh.
Sa stokom sam mogao nagrabusit ali srećom izbjegao sam fatalne scenarije.
Mene je covjek jednom frezom udario, ja totalno stao, a on maše nekom komšiji, ispostavilo se na kraju da je covjek gotovo gluh.
Sa stokom sam mogao nagrabusit ali srećom izbjegao sam fatalne scenarije.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Kod mene su kolegu udarila kolica puna narezaka, znaci nikad smjesniji udes. Ima market malo uzbrdo i radnik tovario iz kombija u kolica i "otmu" mu se i nizbrdo i u zadnja vrata, a magistrala kuda smo se kretali. Neko odmah nazvo policiju
, pa ljudi savejtuju evropski da se popuni
, a naresci po cesti se kolutaju, otišla kolica 30 metara niz cestu, kud smo iz nocne, mrtvi od umora...lijepo iskustvo 

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- ASD
- Kontakt:
Kod mene dajdža iz Minhena vozio do Banovića i zec mu u Višći udario u auto, teško oštećenje na vozilu bilo.
Drugi udes imao kad je bilo nevrijeme u Minhenu, otela mu se prikolica na autu zbog nevremena i udarila u drugo auto.
Drugi udes imao kad je bilo nevrijeme u Minhenu, otela mu se prikolica na autu zbog nevremena i udarila u drugo auto.
Polozio vozio par puta zamalo da se lik zabije u mene i odnese me u provaliju od tad samo noge hvala lijepo
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Druze, ako je sudjeno zaginut cemo dok kolica vozimo, ne vidim razlog sto bi npr izbjegavao voznju samo radi neke budale.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- ASD
- Kontakt:
Kod mene brat skoro 20 godina ima vozačku, svega par puta vozio. Neće ni da priča o tome. Jednostavno se nečeg boji.
Mi smo stoka nevidjena u svakom segmentu zivota a tako i u saobracaju. I pjesaci i vozači i biciklisti. Cest izuzecima naravno.
Najjace mi je kad sviram nekome jer se parkirao na pola ceste i tipa ceka dijete iz skole i dok ga zaobilazim preko suprotne trake gleda u mene u fazonu sto sviras
Samo rigorozne kazne i kontrole apsolutno svih ucesnika u saobracaju dolaze u obzir. Ova punjenja budzeta sa radarima koji se kriju iza kanti sa smece nisu rigorozne kazne.
Najjace mi je kad sviram nekome jer se parkirao na pola ceste i tipa ceka dijete iz skole i dok ga zaobilazim preko suprotne trake gleda u mene u fazonu sto sviras

Samo rigorozne kazne i kontrole apsolutno svih ucesnika u saobracaju dolaze u obzir. Ova punjenja budzeta sa radarima koji se kriju iza kanti sa smece nisu rigorozne kazne.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.