Ljudi, nemojte sami sebe ponižavati.napoleon72 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 01:28Entitet u sastavu BiH iz kojeg dolaze sudije koje sude Borcu. Znam koja je svrha tog komentara al je lakse napisat "RS" nego "gradovi u BiH sa vecinskim srpskim.stanovnistvom".
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Sutra apsolutno nebitna utakmica. Uopste i ne razmisljam o tekmi. Ako ne igraju za juniore dao bi priliku mladjima obavezno, nece biti nista gori. Jedino bi na derbiju izveo najjaci sastav, kako bi se zagrijali pred kup.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Pobjeda sutra, pogotovo dva razlike, ostavila bi nas u nekoj maloj šansi za trece mjesto, jer Borac do kraja sezone ide na Grbavicu, Tušanj i Posušje, ali....
Dvije podjednake ekipe + Luka Bilbija = Nema ništa od bodova.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ja pišem o idealnom scenariju gdje su svi igrači top i motivisani. Nadam se da klub ne razmišlja ko ja, jer oni spominju akademiju. Ja to napisem vise kao neka moja zelja da forum ugasimo od euforije. Samo sam htio nešto da prokomentarišem, mozemo mi te momke gurati, ali sad baš da se ekipa pravi oko tih momaka to je teško. Da budem jasniji, teško da mi mozemo odjednom momke promovisati i to u prvih 11. Daj bože druže, ne bi bilo sretnijeg od mene da mali Jovašević na ljeto dođe na pripreme prvog tima i dokaže se kao neko ko je top talenat. U to sumnjam jer prvi Kepčija spominje novog lijevog beka za dovođenje npr. Možda sam i ja lose shvatio tvoj komentar, pa si ti mislio da te momke postepeno guramo( sto se bar do sad pokazivalo kao bolja opcija, jer su znali igraci cesto da pregore od forsiranja i pisi propalo ) Gdje vidim nas najbolji kvalitet jeste Buljubašić, Bijelonja, Pramenković, itd. Možda bi mogli promovisati malog Mulalića, desni bek, ne vidim da je išta lošiji od Šabanovića.napoleon72 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 01:52I citam danima price o nekom Burekovicu, Gogicu... Zar vam Zrinjski ove sezone, mi u sezoni DK, Zeljo u sezoni 11/12 (ako zanemarimo ocajno sudjenje tad) nisu pokazatelj kojim putem trebamo ici? Sta su nama donijeli razni Susici, Stepanovi, Oremusi, Zelji neki Lendrici, Stevanovici, Bokaciji, Vranjesi, Zrinjskom Ibanjezi i Kukoci? Pobjednicki.tim.je spoj mladih domacih igraca zeljnih dokazivanja te iskusnih premijerligaskih vukova. Sto mislite da bi taj Burekovic imao ikakvog motiva u nasem klubu, ili Gogic? Imao bi kao sto i Suljic ima. Pa Tuzla City je po imenima bosanski PSG pa ne mogu jedan yebeni trofej da osvoje, jer dovode igrace s napucanim CVem koji nikakve motivacije nemaju. Kad si student bez radnog iskustva radis sve zivo, pedantan si, detaljan, zelis da se dokazes... Kad si senior sa 12 godina iskustva biras projekte koje zelis da radis, trazis da te neko masira i kafu ti donosi da bi upalio racunar i pogledao problem. Isto je i u fudbalu, potpuno isto.
Zaboravit nake Gogice, Mihojevice, Tatare... Gradit ekipu oko Dala, dva Ramica, Trake, Jovasevica, Bijelonje, Dizdarevica, Buljubasica... Evo, ja bih glavu na panj smio stavit da Irfan Ramic NIKAD ne bi pustio igraca da centrira kao Suljic u Mostaru, niti bi Trako uradio glupost kao Dupovac na derbiju, niti bi Tarik Ramic guzeljao po terenu kao Secerovic. Evo cisto statisticki da pogledamo, koliko puta su nas u historiji "izradili" mladi igraci a koliko puta ovi preplaceni stranci? Ne moraju bit nasi akademci u pitanju, al nek su igraci u23, da se fokusiramo na dovodjenje takvih igraca. Odlicni su bili spomenuti akademci iz sezone 18/19, pa Mihojevic onda, Adnan Kovacevic, Radovac dok se nije posvadjao s navijacima, Duljevic, Cimirot, Djokanovic, Delac... Puni potencijal kod nas nisu ostvarili Andjusic, Nedim Hadzic i Salcin, al realno, nisu ni dobili bas pravu priliku. Dok je omjer uspjesnih i neuspjesnih skupih iskusnijih pojacanja manje-vise suprotan, odlicni su bili Benko, Krste, Merso, donekle Stanojevic i Lazic, Jajalo, Tatar i Rahman, a mali milion je propaliteta tipa Susic, Letic, Barbaric, Pavlovic, brazilci, Oremus, svi ovi povratnici koji u drugom mandatu nisu ni 30% igraca kakvi su bili itd itd.
Traku neću ni da nabrajam, jer se iskreno nadam da im je plan lazica sutnuti a da Traku promovišemo.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- napoleon72
- Kontakt:
@GiS ma naravno, ne u vatru svih 6-7 odjednom, ali barem trojicu u prvu postavu a ostali da budu prva izmjena. Npr Trako i Tarik Ramic bi morali svaku pocinjat, pa i jedan od bekova, recimo Mulalic. Dala ne racunam, njega svakako izgurat. Al onda, prva izmjena Hamzi da bude Bijelonja a ne Bagaric, Suljicu da bude izmjena Pramenkovic a ne Krste ili Kobiljar, Avramovskom Irfan Ramic a ne Hebib, Buljubasic Kapicu, Jovasevic prvom beku... Ne samo izmjene, dodje tekma npr u kupu protiv nizeligasa, gurnes odmah trojicu u prvu postavu. Naravno, pametno ih rasporedit, neces dat trojici tinejdzera da drze odbranu ili obojicu gurnut u vezni red od prve minute, nego da svaki stasa uz jednog iskusnijeg igraca. Jer ja fkt ne znam sta ekipi mogu dat Krste, Hebib, Bagaric, Palic, Kobiljar, Merso, Dupovac... A svi zavidnu minutazu imaju. Prodat ih ne mozes, volje nemaju, vecini je Sarajevo vrhunac karijere... Sve to pocistit i umjesto njih dat priliku u21 igracima.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Upravo to. Ko trenutno pravo puno obećava, a ne može dobiti baš toliko jaku minutazu, slati ga na posudbu. Tu dolazi do značaja filijala gdje bi trener bio postavljen od strane nas pa bi nam dao adekvatne informacije da li su akademci napredovali i pokazali zrelost. Primjera radi grijeh bi bio da sad od iduce sezone Sahinovic grije klupu, posalji ga negdje u federalku ili neki klub iz premijer lige koji se biti za opstanak, jer je momak strasan talenat. Isto tako, ne moraju to biti nasi akademci samo, sto si i ti spomenuo gore. Dovedi 2 momka iz 2. HNL gdje su se momci pokazali, ali ih nije niko do sad kupio iz HNL.napoleon72 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 10:27@GiS ma naravno, ne u vatru svih 6-7 odjednom, ali barem trojicu u prvu postavu a ostali da budu prva izmjena. Npr Trako i Tarik Ramic bi morali svaku pocinjat, pa i jedan od bekova, recimo Mulalic. Dala ne racunam, njega svakako izgurat. Al onda, prva izmjena Hamzi da bude Bijelonja a ne Bagaric, Suljicu da bude izmjena Pramenkovic a ne Krste ili Kobiljar, Avramovskom Irfan Ramic a ne Hebib, Buljubasic Kapicu, Jovasevic prvom beku... Ne samo izmjene, dodje tekma npr u kupu protiv nizeligasa, gurnes odmah trojicu u prvu postavu. Naravno, pametno ih rasporedit, neces dat trojici tinejdzera da drze odbranu ili obojicu gurnut u vezni red od prve minute, nego da svaki stasa uz jednog iskusnijeg igraca. Jer ja fkt ne znam sta ekipi mogu dat Krste, Hebib, Bagaric, Palic, Kobiljar, Merso, Dupovac... A svi zavidnu minutazu imaju. Prodat ih ne mozes, volje nemaju, vecini je Sarajevo vrhunac karijere... Sve to pocistit i umjesto njih dat priliku u21 igracima.
Zna se nekad desiti i po federalci da bude par igraca dobre kvalitete kao sto se ispostavilo za onog Memića što sad u Sloveniji igra.
Ono što mi je zasmetalo sad kad sam na Transfermarkt oko provirio, a to je da nam ovi mladi momci imaju ugovor vecinom jos godinu ipo do dvije. Odmah im svima ugovore na jos 5 god, da se ne dovedemo u situaciju da neki momak iduce sezone bude odlican, pa onda kad hocemo da mu ugovor produzimo da se on predomišlja jer 2-3 kluba iz inostranstva mu nude bolje uslove.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mogao bi ti dobiti onu opkladuGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 apr 2022, 10:56https://sportsport.ba/fudbal/nermin-has ... eda/424369
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Zar je bilo upitno ikadMortemHz je napisao/la: ↑30 apr 2022, 11:03Mogao bi ti dobiti onu opkladuGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 apr 2022, 10:56https://sportsport.ba/fudbal/nermin-has ... eda/424369
Danas vec Hamza zabija i prelazim u vodstvo
ma rinaka nam samopouzdanje,ja bih u BL izveo izmijesan sastav sve karte baciti na kup,da ne bude ko interu na svim frontovima pa lahko moze izgubiti sve frontove
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- napoleon72
- Kontakt:
Svakako se jedva imamo cemu nadat, al posebno ako izadje isti sastav, utakmica se ne mora ni gledat. Samo ludjak moze ponavljat iste poteze i nadat se drugacijem ishodu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Evropu preko lige definitivno nismo ni po cemu zasluzili.Hej 10 poraza...10
To ako nam vec sad nije rekord poraza u jednoj sezoni onda ne znam.
Zrinjski+Tuzla+Borac=8 poraza
Nijednu od navedeni ekipa nismo nijednom ove sezone dobili. 8 utakmica,0 pobjeda,gol razlika protiv top 3 ekipe 3:13
Danasnja utakmica skroz nebitna jer mi ni u ludilu ne mozemo stici Borac.Vidim vazda vesela atmosfera na treningu kao da smo evropu jos u martu osigurali.Nesto nisam uvjeren da cemo danas zabiti gol a kamoli doci do nekog finog rezultata.Volio bi da grijesim
IGRAJ BORDO BIJELI!!
To ako nam vec sad nije rekord poraza u jednoj sezoni onda ne znam.
Zrinjski+Tuzla+Borac=8 poraza
Nijednu od navedeni ekipa nismo nijednom ove sezone dobili. 8 utakmica,0 pobjeda,gol razlika protiv top 3 ekipe 3:13
Danasnja utakmica skroz nebitna jer mi ni u ludilu ne mozemo stici Borac.Vidim vazda vesela atmosfera na treningu kao da smo evropu jos u martu osigurali.Nesto nisam uvjeren da cemo danas zabiti gol a kamoli doci do nekog finog rezultata.Volio bi da grijesim
IGRAJ BORDO BIJELI!!
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 30 apr 2022, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Derbi U-15.
U 14:00 ide derbi U-17
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ovaj 7 krilo,ljevak, vec sad bolji od Hebiba
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Dobar mali, nema govora.
Sarajevo ljubavi moja.
Kakav je ovo antitalenat na desnom beku? Da nije hebin mali? 
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Vodi U-17 0-1 7.minut
Koliko samo trce za svaku loptu,grehota sto se ovim momcima ne pruzi prilika
Koliko samo trce za svaku loptu,grehota sto se ovim momcima ne pruzi prilika
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 43 gosta.