U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 apr 2022, 02:06

slika

Evo ako imate nekih rodjaka prijavite ih...kod nas je i onako sve na stelu i mucku😁

Koji kreteni organiziraju kamp za bajramske blagdane i kada je vecina dijaspore i te djece u Bosni
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 26 apr 2022, 02:13

Imajednabrigada je napisao/la:
26 apr 2022, 02:06
slika

Evo ako imate nekih rodjaka prijavite ih...kod nas je i onako sve na stelu i mucku😁

Koji kreteni organiziraju kamp za bajramske blagdane i kada je vecina dijaspore i te djece u Bosni
2016. godine druze

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 apr 2022, 02:25

Eh da je iskopati imena tih učesnika pa da vidimo gdje su i šta rade u 2022. godini.
it's football day

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 apr 2022, 02:39

😄😄😄😄dobro je budni ste
.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 28 apr 2022, 20:32

U19 igra protiv Crne Gore 10 i 12.05

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 29 apr 2022, 11:54

slika
Austrijo pjevaj s nama

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 29 apr 2022, 12:25

Kakav je potencijal ovaj Kenan Hadziavdic iz Herthe u19. Je li ga neko imao priliku gledati, nesto procitati?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2022, 13:35

Tristan10 je napisao/la:
29 apr 2022, 12:25
Kakav je potencijal ovaj Kenan Hadziavdic iz Herthe u19. Je li ga neko imao priliku gledati, nesto procitati?
Gledao sam ja.
Mislim da je pao zadnjih godinu, dvije i da se nije razvio kako je trebao. Što ne znači da se neće vratiti.
Trebao je da bude jedan od vođa te njihove generacije ali nije, totalno je nebitan igrač na spisku.

Mi kada smo ga zvali da igra za nas. Rekao je da ne može zbog škole i onda otišao igrati za Njemačku u isto vrijeme.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 apr 2022, 15:00

ASD je napisao/la:
29 apr 2022, 13:35
Tristan10 je napisao/la:
Gledao sam ja.
Mislim da je pao zadnjih godinu, dvije i da se nije razvio kako je trebao. Što ne znači da se neće vratiti.
Trebao je da bude jedan od vođa te njihove generacije ali nije, totalno je nebitan igrač na spisku.

Mi kada smo ga zvali da igra za nas. Rekao je da ne može zbog škole i onda otišao igrati za Njemačku u isto vrijeme.
Ma hajde to je bilo usput, i ne racuna se. Ovako bi morao vezati i roditelja/roditelje sa sebom, pa udaljenost, hotel itd. :D
@igrajlopte 🐦

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2022, 15:45

Ma mislim. Meni je sasvim ok. Kažeš da u ovom momentu želiš igrati za Njemačku, jaki su, rođen sam tu.
Kažem mu hvala ti, sve najbolje ti želim. Ali ti izgovori su mi malo degutantni.

Mada, opet. Vjerovatno će u skorije vrijeme ispasti iz njemačkih planova. Već je ispao, a nama bi u svakom slučaju dobro došao i ja bih ga prihvatio ukoliko želi.
Mada opet mislim da se on još uvijek tamo nada nečemu.

Inače, prije par godina je iz kadeta Herthe nama došao Adnan Alagić. Standardan igrač bio tamo, a Hertha bila prva na tabeli u Bundesligi.
Naši govore kako je strašan kvalitet pokazao kad je tek došao. U roku od nekih dvije godine momak je strašno propao. Mislim da je dobio otkaz u njemačkom četveroligašu i da je ovu polusezonu bez kluba.

Sjećamo se i Ramića iz Herthe koji je veći talenat od obojice bio. Nosio desetku, sve lopte išle prema njemu, izvodio sve prekide. Sad igra u 6.ligi Njemačke. Doduše, kad sam ga gledao u Herthi nagovjestio sam ovdje da će propasti kao žeton. Iako pokazivao kvalitet veći od drugih. Vukao se ko mačka po terenu još u juniorima. Strašna nedisciplina.

IgmanskiVukovi
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVukovi » 29 apr 2022, 19:30

ASD je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Gledao sam ja.

Nije istina što pišeš. On je prekuco svoju generaciju (2004) i igra A Junioren Bundesligu (2003). Pretrošlo kolo igrao od početka i zabijo protiv ETV. Zadnje kolo ušao sa klupe.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 29 apr 2022, 19:36

Nema ga na spisku Njemacke u19 reprezentacije, a bilo ga je u mladjim selekcijama, sto vjerovatno i pokazuje da nije na tom nivou. Nisam ga nikad gledao, ali bi trebao da bude nama interesantan.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2022, 19:53

IgmanskiVukovi je napisao/la:
29 apr 2022, 19:30
ASD je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Gledao sam ja.

Nije istina što pišeš. On je prekuco svoju generaciju (2004) i igra A Junioren Bundesligu (2003). Pretrošlo kolo igrao od početka i zabijo protiv ETV. Zadnje kolo ušao sa klupe.
Kakve to ima veze što si ti pisao s ovim što sam ja pisao? Pročitaj ponovo moj post.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 apr 2022, 20:39

Bristrić ponovo asistent za HD.
Rodjeni su pitarske picke!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2022, 21:08

Kad smo kod naših igrača u omladinskim školama.
Treba se prisjetiti mladog Alena Karahasanovića, koji je još uvijek mlad, 2003. godište je.
Pojedini su pisali kako ga treba zvati da nam ga Holandija ne bi ukrala. :D

Momak inače je član Puttena u holandskoj petoj ligi.
Nije se uspio nametnuti treneru te je odigrao samo 90 minuta ove sezone.
A Putten je na pragu ispadanja u 6.ligu jer su u opasnoj zoni.

Mislim generalno da nikada više igrača našeg porijekla nije bilo u omladinskim pogonima evropskih velikih klubova kao što je slučaj zadnjih godina.
Ali isto tako treba dodati da nikada gori igrači našeg porijekla nisu igrali za omladinske pogone velikih evropskih klubova.
Prije kada neko iz BiH bude u jakoj akademiji, imao je nešto, ako i ne uspije bude u drugoj, trećoj ligi igračina. Bude zapamćen po nečemu.
Ovi sada totalno sporedni igrači u tim akademijama. Nauče tu o fudbalu kao što bi i da šutaju pored zgrade. Ne mogu igrati ni u klubovima gdje ljudi dođu na utakmicu poslije 2 posla.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 apr 2022, 22:00

ASD je napisao/la:
29 apr 2022, 21:08
Treba se prisjetiti mladog Alena Karahasanovića, koji je još uvijek mlad, 2003. godište je.

Mislim generalno da nikada više igrača našeg porijekla nije bilo u omladinskim pogonima evropskih velikih klubova kao što je slučaj zadnjih godina.
Ali isto tako treba dodati da nikada gori igrači našeg porijekla nisu igrali za omladinske pogone velikih evropskih klubova.
Prije kada neko iz BiH bude u jakoj akademiji, imao je nešto, ako i ne uspije bude u drugoj, trećoj ligi igračina. Bude zapamćen po nečemu.
Ovi sada totalno sporedni igrači u tim akademijama. Nauče tu o fudbalu kao što bi i da šutaju pored zgrade. Ne mogu igrati ni u klubovima gdje ljudi dođu na utakmicu poslije 2 posla.
Dobro si ga se sjetio. Onaj mali Benjamin Besić igra 4 ligu Francuske na nekoj posudbi. Bez učinka.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 apr 2022, 22:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 apr 2022, 22:00
ASD je napisao/la:
29 apr 2022, 21:08

Dobro si ga se sjetio. Onaj mali Benjamin Besić igra 4 ligu Francuske na nekoj posudbi. Bez učinka.
Opet bilježi nešto nastupa i jako je blizu profesionalnog fudbala. Makar nešto da ima od fudbala. Naravno da je to daleko od nivoa fudbala o kojem diskutujemo ovdje.
Veće su mi misterije ovi što su miljama udaljeni od profesionalnog fudbala, a prošli kao najbolje akademije Svijeta.
Kad iz jednog Ajaxa ili šta ja znam Bayerna odeš u 6.ligu gdje si tek nešto više od čuna tek tad skontaš kako si nekom talentovanom dijetu uzimao mjesto u akademiji i džaba si trošio vrijeme koje si mogao potrošiti na knjigu ili na zanat.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 29 apr 2022, 23:05

Upravo tako. Benjamin Besic ne moze u istu kategoriju kao neki igraci koji nikad nisu bili blizu ozbiljnog fudbala, kao braca Modic npr. Bas prije ove sezone sam citao da su racunali da ce Benjamin Besic dobiti odredjenu minutazu u prvoj ekipi Strasburga. Eh sta se sad desilo stvarno ne znam. Mozda ni nisu racunali da ce ovako biti konkurentni ove sezone kao ekipa. Vise je to ekipa sredine ili donjeg dijela tabele. Za nas je steta, posto je momak vise puta izrazio da hoce da igra za nas, igra krilo, a isto tako nema sanse nastupati za Francusku. A treba isto imati u vidu koji bi nas trenutni BiH igrac sa 19 godina bio konkurentan u prvoj ekipi Strasbourg, samo radi neke perspektive u diskusiji.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 29 apr 2022, 23:09

Tristan10 je napisao/la:
29 apr 2022, 23:05
Upravo tako. Benjamin Besic ne moze u istu kategoriju kao neki igraci koji nikad nisu bili blizu ozbiljnog fudbala, kao braca Modic npr. Bas prije ove sezone sam citao da su racunali da ce Benjamin Besic dobiti odredjenu minutazu u prvoj ekipi Strasburga. Eh sta se sad desilo stvarno ne znam. Mozda ni nisu racunali da ce ovako biti konkurentni ove sezone kao ekipa. Vise je to ekipa sredine ili donjeg dijela tabele. Za nas je steta, posto je momak vise puta izrazio da hoce da igra za nas, igra krilo, a isto tako nema sanse nastupati za Francusku. A treba isto imati u vidu koji bi nas trenutni BiH igrac sa 19 godina bio konkurentan u prvoj ekipi Strasbourg, samo radi neke perspektive u diskusiji.
Ali nije bio konkurentan ni u jednom momentu, o tome se radi. Ispast će da te stalno ganjam da bih izrazio neslaganje s tobom, a nije fakat tako, naprotiv :D

Ali generalno, mislili su da bi mogao dostići neki nivo, imao je nešto u igri što im se sviđalo, ali su skontali da se dalje ne može razvijati i zato ga nigdje više nema.

Općenito se puno precjenjuju talentovani igrači iz tih većih klubova, preko 90% njih nikad ništa ne napravi. Čini mi se 3% igrača iz Atleticove akademije uopšte postanu fudbaleri, tako nekako je išla brojka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, hurem, Proximic i 23 gosta.