English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Sport90
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Sport90 » 29 apr 2022, 07:53

StevieG8 je napisao/la:
28 apr 2022, 23:56
Jel moguce da nam West Ham i Leicester ovako sramote NBA :(
Nije moguce - nego je to pokazatelj da prosjecna engleska ekipa (ekipa koja nije u top 4 u EPL) je na nivou istih takvih ekipa iz kako se ovdje voli reci farmerskih liga.
Jasno mi je bilo da se najbolje ekipe iz EPL uzdizu i pricaj se epske price o njima, ali nikad mi nije bilo jasno sto se te neke ekipe iz srednjeg i donjeg dijela tabele uzdizu tipa lako je Realu i Barci protiv Levantea haj nek igraju protiv Stoke ili sta ja znam takvih ekipa - a te ekipe koje nisu iz top 4 Engleza vazda po evrpi osramoceni bili i ponizeni od ekipa iz slabijih liga. Covjece pa Dinamo Z jednog Tot izdominira pa rasturi i ugasi i izbaci iz Evrope, ali eto kao Bayern, Barca i Real M. i slicni bi se napatili jer hej valja igrati protiv Hulla.
Najveci mit ljubitelja EPL - te ekipe ne zele da igraju evropu nije im to privlacno - jer toboze i West Ham i Everton i Tot i Lester i sve te ekipe iz drugog dijela lige su prepune trofeja i prepune uspjeha pa eto nije im do evropskog trofeja - ali kad dodje United u EL bogami do trofeja je i slavi se i osvaja se.
Moje misljenje EPL je trenutno kao liga najkvalitetnija, sa najboljom organizacijom i najvecom finansijskom moci - da ne bude kakve zabune da ja mislim da EPL nije trenutno broj 1.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 apr 2022, 08:36

Sport90 je napisao/la:
29 apr 2022, 07:53
StevieG8 je napisao/la:
Nije moguce - nego je to pokazatelj da prosjecna engleska ekipa (ekipa koja nije u top 4 u EPL) je na nivou istih takvih ekipa iz kako se ovdje voli reci farmerskih liga.
Jasno mi je bilo da se najbolje ekipe iz EPL uzdizu i pricaj se epske price o njima, ali nikad mi nije bilo jasno sto se te neke ekipe iz srednjeg i donjeg dijela tabele uzdizu tipa lako je Realu i Barci protiv Levantea haj nek igraju protiv Stoke ili sta ja znam takvih ekipa - a te ekipe koje nisu iz top 4 Engleza vazda po evrpi osramoceni bili i ponizeni od ekipa iz slabijih liga. Covjece pa Dinamo Z jednog Tot izdominira pa rasturi i ugasi i izbaci iz Evrope, ali eto kao Bayern, Barca i Real M. i slicni bi se napatili jer hej valja igrati protiv Hulla.
Najveci mit ljubitelja EPL - te ekipe ne zele da igraju evropu nije im to privlacno - jer toboze i West Ham i Everton i Tot i Lester i sve te ekipe iz drugog dijela lige su prepune trofeja i prepune uspjeha pa eto nije im do evropskog trofeja - ali kad dodje United u EL bogami do trofeja je i slavi se i osvaja se.
Moje misljenje EPL je trenutno kao liga najkvalitetnija, sa najboljom organizacijom i najvecom finansijskom moci - da ne bude kakve zabune da ja mislim da EPL nije trenutno broj 1.
Samo da raspored skrate bilo bi drugacijee.
Vcrs WH trebao igrati bez ijednog zdravog stopera pa su krenuli sa rovitim..vidjelo se da je zouma svaki kontakt lezao 20 minuta.

Nije ogromna razlika izmedu klubova ali je isto tako ogromna razlika u donjem domu lige gdje se WHu mora dobro potrosit protiv bilo koga da bi dobio,ne zaboravimo do neki dan su se borili za LP dok se Frankfurt npr ne bori nizasta ima 28kola.

Leicester cijele sezone do nedavno nije spojio dvije tekme sa istom odabranom.Amartey im je igrao stopera koji je nominalno 5. Vezni ekipe itd itd.

A i tko god dode u polufinale bilo cega nije slaba ekipa iako slozit cemo se da ni Villareal nije jaci od klubova koje je izbacio pa se zalomi da ih izbacis.
Knockout faza nije dokaz ničega nit je ikad bila (čitaj italija i eu/sp).

Potežeš priču koja nema realnog rezona jer onda je Škotska liga=Njemačka liga jer su rangersi izbacili dortmund imaju aktivan rezultat protiv leipziga itd

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 29 apr 2022, 08:45

Rosicky je napisao/la:
29 apr 2022, 07:36
Realno ovai chelsea je taraba bez Kovacica cijele sezone
Pa I nije bas. Kova je naravno strasno bitan ali igra je tu ocito mozemo nadigrati protivnika ali zavrsnica je nula. Jednostavno ljudi nemaju to nesto sto imaju City I Liverpool u tom dijelu. Nije to ni vise do kvalitete igraca jer su ocito kvalitetni nego neki kolektivni retardizam. Nema konstantosti nikako Werner ce tri tekme zabijati pa nece 7. Havertz isto na momentu Van persie, Kaka a na momente katastrofa. Da ne spominjem da i odbrana curi u posjednje vrijeme ko kad pola tih igraca nece tu vise biti. Ima Tuchel pun **** posla.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 apr 2022, 09:42

Rosicky je napisao/la:
29 apr 2022, 08:36
Sport90 je napisao/la:
29 apr 2022, 07:53
StevieG8 je napisao/la:
Samo da raspored skrate bilo bi drugacijee.
Vcrs WH trebao igrati bez ijednog zdravog stopera pa su krenuli sa rovitim..vidjelo se da je zouma svaki kontakt lezao 20 minuta.

Nije ogromna razlika izmedu klubova ali je isto tako ogromna razlika u donjem domu lige gdje se WHu mora dobro potrosit protiv bilo koga da bi dobio,ne zaboravimo do neki dan su se borili za LP dok se Frankfurt npr ne bori nizasta ima 28kola.

Leicester cijele sezone do nedavno nije spojio dvije tekme sa istom odabranom.Amartey im je igrao stopera koji je nominalno 5. Vezni ekipe itd itd.

A i tko god dode u polufinale bilo cega nije slaba ekipa iako slozit cemo se da ni Villareal nije jaci od klubova koje je izbacio pa se zalomi da ih izbacis.
Knockout faza nije dokaz ničega nit je ikad bila (čitaj italija i eu/sp).

Potežeš priču koja nema realnog rezona jer onda je Škotska liga=Njemačka liga jer su rangersi izbacili dortmund imaju aktivan rezultat protiv leipziga itd
Potezem pricu da se ovdje podcjenjuju druge lige i ekipe iz tih liga jer Englezi kada su Spanci bili na vrhuncu nisu mogli u Evropi nista jer je eto teze igrati protiv Hulla i Stoke nego protiv Levantea ili Frankfurta pa se Englezi kao umore - sto naravno nije istina nego tad najbolji Engleski klubovi su bili kvalitetom iza najboljih spanskih klubova, a sad kada su Englezi postali broj 1(odnosno kada je Liverpool i Citiy postali u Engleskoj ono sto su predhodnu deceniju bili Real i Barca u Spaniji) nije problem vise ni osvojiti u EPL 90+ bodova i ne biti prvak, nije problem vise igrati protiv Stoke i ostalih i doci u Finale LP i osvojiti LP.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 apr 2022, 09:55

Pa ne pričamo o top dva kluba lige.

Ne moze biti isto Arsenalu koji će u 5 tekmi igrati protiv Chelsea,Utda,Whua i Totta i nekim drugim klubovima.

Ne znam da li znaš ali engleska liga je liga sa najmanje pauze,zima se igra dok npr Frankfurt ima 2,3 tjedna pauze pa 2,3 kola pa reprezentacije kada opet dosta ekipe odmara itd.

Akumulirani odmor ekipa koje igraju toliko natjecanja pogotovo sada i konferencija ako nista dovode do čestih ozljeda.

Kažeš kada su Spanci bili na vrhuncu..pa evo sad su englezi na vrhuncu i spanci na istoj poziciji kao i englezi,polufinala.

To što su dva kluba španjolske lige pa kasnije bila iznad svih u Epl nije dokaz jake lige (atl nije bio jaci od engleskih klubova ali je bio jednak) ali da li je onda dokaz jake lige je taj što je npr 5 razlicitih engleskih klubova bilo u finalu?
Znači li to da je taj jaz toliko manji kada 5 klubova PLa može doci do finala a tu nisu UtD i Arsenal u jednadzbi.

Ne postoji ogroman jaz izmedu tih svih ekipa ali je evidentno liga jača i suludo je govoriti na osnovu jedne,dvije tekme da to nije tako.
Dortmund je ispao od Rangersa,Bayern i Juve od Villareala da li to znaci da je srednja ekipa La Lige jača od dva najbolja kluba Bundes i Seria A.Ne znaci.

WH je do sada odigrao 52 tekme a Frankfurt npr 42.

Ako sam dobre podatke našao

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 29 apr 2022, 10:52

BL je poluamaterska liga, i francuzi su to shvatili pa ce za koju sezonu skratiti ligu na 18.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 apr 2022, 11:18

Rosicky je napisao/la:
29 apr 2022, 09:55

Ne moze biti isto Arsenalu koji će u 5 tekmi igrati protiv Chelsea,Utda,Whua i Totta i nekim drugim klubovima.

Ne znam da li znaš ali engleska liga je liga sa najmanje pauze,zima se igra dok npr Frankfurt ima 2,3 tjedna pauze pa 2,3 kola pa reprezentacije kada opet dosta ekipe odmara itd.

Akumulirani odmor ekipa koje igraju toliko natjecanja pogotovo sada i konferencija ako nista dovode do čestih ozljeda.

Kažeš kada su Spanci bili na vrhuncu..pa evo sad su englezi na vrhuncu i spanci na istoj poziciji kao i englezi,polufinala.

To što su dva kluba španjolske lige pa kasnije bila iznad svih u Epl nije dokaz jake lige (atl nije bio jaci od engleskih klubova ali je bio jednak) ali da li je onda dokaz jake lige je taj što je npr 5 razlicitih engleskih klubova bilo u finalu?
Znači li to da je taj jaz toliko manji kada 5 klubova PLa može doci do finala a tu nisu UtD i Arsenal u jednadzbi.

Ne postoji ogroman jaz izmedu tih svih ekipa ali je evidentno liga jača i suludo je govoriti na osnovu jedne,dvije tekme da to nije tako.
Dortmund je ispao od Rangersa,Bayern i Juve od Villareala da li to znaci da je srednja ekipa La Lige jača od dva najbolja kluba Bundes i Seria A.Ne znaci.

Problem je prica da bi se jedna Sevilja ili Atletiko M ili Bilbao u EPL borili za opstanak ili bili ispod 10 mjesta (govorimo o periodu kad su Spanci bili na vrhuncu) - a ustvari fakt je bio da bi i Real i Barca dominirali kao sto sad to rade City i Liverpool - a ovi ostali pomenuti klubovi bi se borili za Evropu i Ligu prvaka.
I naravno da postoji ogroman jaz izmedju Citya, Liverpoola i ostatka lige - sezona liverpoola sa 90+ boda bez titule i ova sezona gdje ce opet neko imati 90+ bodova, a ostati kratkih rukava. FInale su igrali City, Liverpool, Chelsea i Tott - gdje je raelno Tott zalutao kao recimo ove godine Viljareal, Dok Chelsea je trenutno ono sto je Atletiko M bio u toj Spanskoj eri. -
A sto bi United i Arsenal bili u jednadzbi kada su kvalitetom u zadnjih 10tak godina nisu top ekipe engleske (to sto imaju love pa mogu ulagati pare i sto imaju od 90tih i do 2010tih uspjeha ne znaci nista za sadasnji period).
Opet ovoim ne zelim da kazem da EPL nije najbolja, uzbudljiva je, dinamicna, medijski briljantno ispracena, najbolji svijetski strucnjaci rade u EPL - sve vise i vise top svijetskih igraca zele da igraju EPL (mada jos uvijek je zov Real i Barcelone je primamljiv, ali pare ce i to srediti)
To sto ove godine ima se i 2 spanska tima u 1/2 govori ono sto ja hocu da kazem da je EPL najbolja, ali da se i u drugim ligama ima kvaliteta i kad bi izbacio City i Liverpool ostatak EPL je na slicnom nivou kao recimo sto je Primera, ali Sta je prednost EPL i vjerovatnoca da ce njeno zlatno doba trajati duze od jedne decenije i da ce vjerovatno vremenom ta prosjecna engleska ekipa 6-7-8 mjesto biti konkurentna da moze i prvak biti i da ce imati bolju ekipu i roster nego sto mozda ce imati prvak Spanije, Njemacke ili Italije - je to sto je sve vise i vise ulagaca prisutno i sve vise i vise je novaca - i cenjenica je da su sve enegleske ekipe puno finansijski jace nego spanske, njemacke, talijanske.

1. EPL bez ikakvoh pitanja Liga broj 1 trenutno u svijteu i mislim da ce tako ostati dugo vremena
2. Zeli reci da cinjenica koja kaze da je EPL no 1 ne daje za pravo da se druge lige vrijedjaju i omalovazavaju jer i u tim ligama ima jos uvijek jako puno kvaliteta - i da razlika u prosjecnoj ekipi koja je 7-15 mjesto u EPL i recimo primeri 7-15 je zanemariva - i vjerovatno ce buducnosti stvoriti razlika ali trenutno ja je ne vidim.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 29 apr 2022, 11:21

BREAKING: Mo Salah has been named Footballer of the Year for the second time. #awlive [
@theofficialfwa
]
Salah received 48 per cent of the vote beating Kevin De Bruyne and Declan Rice, who finished second and third in the poll. It is the second time Salah has been recognised, having won the award in 2018, as per
@theofficialfwa
Tata.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 apr 2022, 11:28

De Bruyne? Covjek propustio 10 meceva u EPL, i City ni u jednom momentu nije izgledao slabije bez njega, a konstantno se trpa medju ove nagrade najboljih igraca sezone
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 29 apr 2022, 11:36

Brokula je napisao/la:
29 apr 2022, 11:28
De Bruyne? Covjek propustio 10 meceva u EPL, i City ni u jednom momentu nije izgledao slabije bez njega, a konstantno se trpa medju ove nagrade najboljih igraca sezone
Ma ima dobar PR, mnogo vise igraca je zasluzilo top 3 od njega.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 29 apr 2022, 13:06

Pa mora neko iz Citya bit, a koga mozes stavit prije Kevina? Samo Cancela mozda
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

HuseinKapetan9

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 29 apr 2022, 13:13

Salah zasluzeno :clap: :clap:

A James igra bolju sezonu od KDB i Rice.
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 29 apr 2022, 13:41

KdB je velika klasa od igrača. Imao je klimav start sezone ali čim se dozvao, postao je najbolji igrač Citya i top3 lige.
41:34

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 29 apr 2022, 13:43

To sto je City dobar i bez Bruynea ne znaci da on nije medju najboljim igracima lige i svijeta.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 29 apr 2022, 14:09

Sledece sezone ova nagrada ide u ruke RJ-a. Zapamtite dobro moje rijeci :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 29 apr 2022, 14:14

I ove sezone je pokraden.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 29 apr 2022, 14:26

Gledajući Prem, Bernardo Silva je mogao ući u top3 iz Citya, najkonstantniji igrač ubjedljivo i mislim da ima najviše odigranih minuta. Blizu je i Cancelo bio. Međutim, ako ćemo uzeti čisto kvalitet, znamo svi da je KDB najbolji igrač ove ekipe i to sigurno pokazuje sad na najvećoj sceni. Ukoliko City dođe do LP, najbliži je balonu, pa i na ovakvu sezonu Benzeme koja je nevjerovatna.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 29 apr 2022, 15:05

City officials have been visiting Raiola in hospital to progress with Haaland negotiations.
Na samrti jebu čovjeka, sramota. :kafa:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 apr 2022, 16:14

:urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 apr 2022, 16:18

Sport90 je napisao/la:
29 apr 2022, 11:18
Rosicky je napisao/la:
29 apr 2022, 09:55

Problem je prica da bi se jedna Sevilja ili Atletiko M ili Bilbao u EPL borili za opstanak ili bili ispod 10 mjesta (govorimo o periodu kad su Spanci bili na vrhuncu) - a ustvari fakt je bio da bi i Real i Barca dominirali kao sto sad to rade City i Liverpool - a ovi ostali pomenuti klubovi bi se borili za Evropu i Ligu prvaka.
I naravno da postoji ogroman jaz izmedju Citya, Liverpoola i ostatka lige - sezona liverpoola sa 90+ boda bez titule i ova sezona gdje ce opet neko imati 90+ bodova, a ostati kratkih rukava. FInale su igrali City, Liverpool, Chelsea i Tott - gdje je raelno Tott zalutao kao recimo ove godine Viljareal, Dok Chelsea je trenutno ono sto je Atletiko M bio u toj Spanskoj eri. -
A sto bi United i Arsenal bili u jednadzbi kada su kvalitetom u zadnjih 10tak godina nisu top ekipe engleske (to sto imaju love pa mogu ulagati pare i sto imaju od 90tih i do 2010tih uspjeha ne znaci nista za sadasnji period).
Opet ovoim ne zelim da kazem da EPL nije najbolja, uzbudljiva je, dinamicna, medijski briljantno ispracena, najbolji svijetski strucnjaci rade u EPL - sve vise i vise top svijetskih igraca zele da igraju EPL (mada jos uvijek je zov Real i Barcelone je primamljiv, ali pare ce i to srediti)
To sto ove godine ima se i 2 spanska tima u 1/2 govori ono sto ja hocu da kazem da je EPL najbolja, ali da se i u drugim ligama ima kvaliteta i kad bi izbacio City i Liverpool ostatak EPL je na slicnom nivou kao recimo sto je Primera, ali Sta je prednost EPL i vjerovatnoca da ce njeno zlatno doba trajati duze od jedne decenije i da ce vjerovatno vremenom ta prosjecna engleska ekipa 6-7-8 mjesto biti konkurentna da moze i prvak biti i da ce imati bolju ekipu i roster nego sto mozda ce imati prvak Spanije, Njemacke ili Italije - je to sto je sve vise i vise ulagaca prisutno i sve vise i vise je novaca - i cenjenica je da su sve enegleske ekipe puno finansijski jace nego spanske, njemacke, talijanske.

1. EPL bez ikakvoh pitanja Liga broj 1 trenutno u svijteu i mislim da ce tako ostati dugo vremena
2. Zeli reci da cinjenica koja kaze da je EPL no 1 ne daje za pravo da se druge lige vrijedjaju i omalovazavaju jer i u tim ligama ima jos uvijek jako puno kvaliteta - i da razlika u prosjecnoj ekipi koja je 7-15 mjesto u EPL i recimo primeri 7-15 je zanemariva - i vjerovatno ce buducnosti stvoriti razlika ali trenutno ja je ne vidim.
Ma dobro na ovoj temi prevladava taj narativ zbog upisa raznih likova sa teme La lige pa se tu ide u krajnosti jer su se nekakve rasprave sa argumentima davno raspale zbog raznih botova a i promjene internetske komunikacije opcenito gdje prevladavaju kratki bajt upisi (i sam koristim to).

Odvojio sam odma ta dva kluba(Liv,City),možda nisam skroz jasan jer sam pisao sa mobitela pa je malo teže pratit misao kad nemaš cijeli tekst.
Utd i Arsenal sam stavio kao klubove koji imaju tradiciju igranja u ligi prvaka koja je više manje veća od bilo kojeg drugog kluba La lige ili Bundeslige koji se natječu zadnjih 20tak godina u istoj.
Upravo ta baza financijskih jakih klubova je ono što će vrlo vjerojatno poraze tih klubova od sredine tablice Bundeske npr ciniti iznimkom a ne pravilom i tu se više manje slažemo

Uživamo kao što se 90tih uživalo u talijanskom nogometu ali la liga i kada je bila najjača nije imala popraćenost srednjih klubova i onih donjih kao što ih nema ni sada (odlaskom mesija i ronalda još je manja posjećenost na stadionima) i to što la liga nije podigla te klubove dolje nego ih bezobrazno pljačkala je dovelo do brzog pada i financijskih slomova većine klubova..

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: denimen99, Pensioner26, soxx i 11 gostiju.