Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Romagnoli13
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 apr 2022, 22:14

Milan će makar biti ekipa koja će na ljeto dovesti 4-5 ozbiljnih igrača. Dok će Inter izgleda opet morati prodati nekoga, jer Kinezi ne mogu da tek tako da pare prebace u Italiju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 apr 2022, 22:15

Morat ce Inter malo vise da se preznoji nego sto su ocekivali da bi dosli do nove titule

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 27 apr 2022, 22:16

Romagnoli13 je napisao/la:
27 apr 2022, 22:07
Uostalom veći dio sezone su bili prvi i ne može niko reći da nisu zaslužili.
Tko hoće pogledati istini u oči, bio on Juventino, Milanista ili Interista, vidi da Milan svojom igrom nije zaslužio biti prvak. Drugi par opanaka je što je Juve odradio start sezone za ****, Inter start 2022. pa Milan ni kriv ni dužan u dobroj poziciji da to iskoristi. Nešto ko Leicester prije par godina, naravno s tim, da je Milan puno veći klub s puno više trofeja nego je to Leicester, ali titule osvojene na osnovu loše konkurencije.

No bez obzira na sve, ako se uzme osvajaču treba čestitati jer nije uz sudački poguranac.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 apr 2022, 22:17

grohotom se smijem

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 apr 2022, 22:18

Cekam pojedine upise ovdje :kafa:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 apr 2022, 22:19

Imp je napisao/la:
27 apr 2022, 22:16
27 apr 2022, 22:07
Uostalom veći dio sezone su bili prvi i ne može niko reći da nisu zaslužili.
Tko hoće pogledati istini u oči, bio on Juventino, Milanista ili Interista, vidi da Milan svojom igrom nije zaslužio biti prvak. Drugi par opanaka je što je Juve odradio start sezone za ****, Inter start 2022. pa Milan ni kriv ni dužan u dobroj poziciji da to iskoristi. Nešto ko Leicester prije par godina, naravno s tim, da je Milan puno veći klub s puno više trofeja nego je to Leicester, ali titule osvojene na osnovu loše konkurencije.

No bez obzira na sve, ako se uzme osvajaču treba čestitati jer nije uz sudački poguranac.
Sve ja to razumijem. Imao je Milan utakmica gdje su igrali nikako. Ali su više pokazali od Juventusa i Intera.

Uostalom već dvije godine Milan je prvi ili drugi na tabeli, nije to slučajno brate.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 27 apr 2022, 22:19

Uradio se Radu : D
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 apr 2022, 22:20

Simeone je doktor :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 apr 2022, 22:22

Zato su oni htjeli da uopšte ne igraju ovu utakmicu već da im se upiše 0-3. :mrgreen:

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 27 apr 2022, 22:25

nek je zasluzila ekipa gdje skrinjar igra. Veci antitalenat nije igrao na kalco terenima. A rijetko odvratna njuska.
Mada nije ovo nista gotovo, nas ce viole namuciti 100%, plus Atalanta gdje ce biti svega.Nece ni Interu biti nista lakse sa dva davljenika, Empoli i Sampdoria. Ko uzme vise 8 poena do kraja je prvak.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 27 apr 2022, 22:25

27 apr 2022, 22:19
Sve ja to razumijem. Imao je Milan utakmica gdje su igrali nikako. Ali su više pokazali od Juventusa i Intera.

Uostalom već dvije godine Milan je prvi ili drugi na tabeli, nije to slučajno brate.
Ja koji sam pogledao ove godine skoro 90% Milanovih utakmica, cca 70% Juventusovih i gotovo sve Interove se s ovim nikako ne mogu složiti.
Ali dobro. Imaš pravo na svoje mišljenje.

Pa evo ova 4 dana sve pokazuju, Milan dolazi do 2 dodatna boda u 92. minuti nakon grešketine Acerbia, Inter gubi bod nakon grešketine vlastitog golamana. Čisti faktor sreće, no **** ga, i on je nekad presudan. I nitko Interu nije kriv da se doveo u ovu situaciju da se gonja s momčadi kao Milan, Juventus im je ponudio titulu na pladnju, a oni su sve prosluli i nisu definitivno zaslužili biti prvaci i ako budu. Inter je izgubio titulu u utakmicama kontra Genoe i Udinesa. Tu se moralo konsolidirati u onom teškom rasporedu i uzeti svih 6 bodova, a ne da ti Milan drži priključak cijelu sezonu i dovodiš se u situaciju da ti ovakve sitnice određuju hoćeš biti prvak ili ne, nimalo šampionski.

No **** ga sad, kako je tako je, nad prolivenim mlijekom se ne treba plakati, odigrati ove 4 utakmice a na ljeto tražiti kvalitetno rješenje za klupe i napadača.
edoox je napisao/la:
27 apr 2022, 22:25
nek je zasluzila ekipa gdje skrinjar igra. Veci antitalenat nije igrao na kalco terenima.
:rol: :rol:

Edit: inače, Škriniar je 4. stoper po vrijednosti na transfermarkt i logično najskuplji u klaču, al da, najveći antitalenat. :rol:
Zadnja izmjena: Imp, dana/u 27 apr 2022, 22:30, ukupno mijenjano 2 puta.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 27 apr 2022, 22:27

edoox je napisao/la:
nek je zasluzila ekipa gdje skrinjar igra. Veci antitalenat nije igrao na kalco terenima. A rijetko odvratna njuska.
Mislio sam da sam jedini. Ima neki poseban tretman kod sudaca. Čovjek stalno sa rukama na protivniku, grljenje, guranje, neki prljavi, šugavi fauli. Baš odvratna njuška.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 27 apr 2022, 22:28

Ma Inter osvaja, nema Milan tu rutinu jos uvijek.

Vec ce kiksati iducu utakmicu protiv Fiorentine

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 apr 2022, 22:30

Šalu na stranu. Daleko je ovo od završenog. Mada je sad puno puno veći pritisak na Inzaghija i Inter nego Milan.

No, ako Milan nije u stanju dobiti 10 bodova u sljedeća 4 utakmice, onda vala ne znam ni šta im treba još da bi uzeli titulu. No ako se desi da Udinese uzme još bodova Interu a Milan dobije Fiorentinu, onda je to gotovo.

Udinese je u dobroj formi već par sedmica, dok je Fiorentina sve lošija.

Ali hajde vidjet ćemo inshallah.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 27 apr 2022, 22:33

Samo neka oni nas podcjenjuju, dok sebi priznaju da smo masinerija, mi cemo i klempu podici ;).
Bas mi zao golmana , nije on sekunde kriv.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 apr 2022, 22:35

Realno i mi smo često potcijenjulo Milan. Ima tu loših stvari, napadač, desetka, deseto krilo. Sve to treba Milanu. Ali i bez njih opet su prvi skoro pa cijelu sezonu.

Igrali su 14 utakmica pored najjačih klubova u Italiji i imaju 8 pobjeda i samo 2 poraza.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 apr 2022, 22:37

Imp je napisao/la:
27 apr 2022, 22:19

Ja koji sam pogledao ove godine skoro 90% Milanovih utakmica, cca 70% Juventusovih i gotovo sve Interove se s ovim nikako ne mogu složiti.
Ali dobro. Imaš pravo na svoje mišljenje.

Pa evo ova 4 dana sve pokazuju, Milan dolazi do 2 dodatna boda u 92. minuti nakon grešketine Acerbia, Inter gubi bod nakon grešketine vlastitog golamana. Čisti faktor sreće, no **** ga, i on je nekad presudan. I nitko Interu nije kriv da se doveo u ovu situaciju da se gonja s momčadi kao Milan, Juventus im je ponudio titulu na pladnju, a oni su sve prosluli i nisu definitivno zaslužili biti prvaci i ako budu. Inter je izgubio titulu u utakmicama kontra Genoe i Udinesa. Tu se moralo konsolidirati u onom teškom rasporedu i uzeti svih 6 bodova, a ne da ti Milan drži priključak cijelu sezonu i dovodiš se u situaciju da ti ovakve sitnice određuju hoćeš biti prvak ili ne, nimalo šampionski.

No **** ga sad, kako je tako je, nad prolivenim mlijekom se ne treba plakati, odigrati ove 4 utakmice a na ljeto tražiti kvalitetno rješenje za klupe i napadača.
edoox je napisao/la:
nek je zasluzila ekipa gdje skrinjar igra. Veci antitalenat nije igrao na kalco terenima.
:rol: :rol:

Edit: inače, Škriniar je 4. stoper po vrijednosti na transfermarkt i logično najskuplji u klaču, al da, najveći antitalenat. :rol:
Gledaj ovoga sta pise, pa Milan izg u zadnjoj sekundi od Spezije i to nakon sto smo trebali povesti 2-1 sudija nas sjebo, Udine 1-1 ljudi dali rukom gol, onda da ste toliko dominantni dobili bi nas obe tekme, a koliko znam mi imamo bolji medjusobni sto nas dovodi u poziciju da ako imamo isto bodova mi smo prvi, a ti pjevaj borbene

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 apr 2022, 22:41

Ma de ba popusti ih, cuj kaze nisu trebali dozvoliti da Milan drzi prikljucak trebali su ko fol prije rjesavati. A Milan vecinu sezone prvi i oni su ti koji vecinom ganjaju prikljucak. Ajde nejse ne vide pored ociju hahah
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 apr 2022, 22:42

Inzaghi je imao momentum na svojoj strani ali nije znao dobiti utakmicu rutinski jer covjek je nikakav trener. Fali mu mnogo znanja ali i mentaliteta da dobije utakmicu na borbu u odbrani.

Ovo Milan i Inter sto predstavljaju u toku sezone je smijesno, kao i odbrane na utakmici City-Real. Nije to atomski fudbal, vec jednostavno odbrane za one stvari i pomalo mi je gadno to gledati, a jos gadnije ove ekipe koje se bore za titulu a nemaju mentaliteta da Berluskoni kup osvoje.

I ne treba se vaditi na greske sudija protiv Spezije, Udinesea itd, jer to je apsurdno previse, te ekipe ako ne mozes dobiti nemoj se ni boriti za titulu. Isto tako i nas tabor neka shvati, ne igra se zadnjih 5 kola za titulu, a prije toga se kiksa protiv Torina, Lazia kuci i jos par paraplegicarskih ekipa koje nista ne pokazu, to treba da te bude stid, vadis se na situacije protiv top 3-4 ekipe kako te neko ostetio i tjt.
Zadnja izmjena: tiffoso, dana/u 27 apr 2022, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 27 apr 2022, 22:42

ok, eto Milan sila, uskoro pohod na klempu, sretno vam i s tim.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.