Champions League 2021/2022
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2021/2022
Cuj Vini brazilski Sterling.Lik kad se stusti ka golu i kad ima prostor , nezaustavljiv.Neuporediv sa Sterlingom.Mozda prije godinu / dvije bio je taj igrac , ovo sad sto igra je bas yebacki fudbal , preopasan je cim primi loptu.Golovi mu nisu strani , na kraju lik im je sa centra usao u go.
Atletico je igrao kako je zelio , oni su svoju taktiku bolje sproveli nego je to Real uradio 3x.Cityu je ispadnje visilo 20 minuta jer su na Wandi zadnjih 20 minuta na kisiku bili i sabijeni u 16 metara kao nikada ove godine.Shategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:03Kad uporediš s onim dvomečom s Atleticom, tv zadnje generacije vs crnobijeli EI iz NišaJoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 09:52Pogledao sam skraceni snimak jos jednom.
Pa ovo sinoc je bila fantasticna utakmica.Bas ona mudonjska utakmica , prsa o prsa.Niko , ni u jednom momentu nije imao zelju da se brani.
City je ocepio rano , malo je usla voda u usi Realu.
I dalje mislim da je ovo 50-50.
Gleda postavke utakmice , Pep je savrsenstvo odradio.Ekipa je totalno balansirana bila , nije se gasila ali fudbal je precudan jer ako si bolji 80 minuta , onih 10 rivala su mozda bolji od svih 80 tvojih.
Pravilo u zivotu i sportu je da iskoristis momentum najbolje sto mozes , Real je iskoristio svoj bolje nego City i odrzao aktivan rezultat.
Cityev momemntum je bilo prvih 30 minuta gdje su mislim mogli i morali zabiti jos jedan.Na 3:0 moral igraca rivala definitivno pada , ma kakav tim bili.
Realovo oruzje u revansu je neigranje Krosa , igranje Vaskeza.Oruzje Citya je igranje Walkera , igranje Cancela vise - manje i Gundogan.Mislim da bi Pep trebao poceti sa Gundom jer je igrac koji ima daleko najbolju realizaciju u ekipi i ubacivanja iz drugog plana.Malo je tromiji ali nadoknadi necim drugim.
Sinoc po ko zna koji put bez daha me ostavio Foden.Kakav fudbaler , cista magija.Fulio je 2 sanse ali ne umanjuje utisak jer svaki prijem lopte mu je cudesan.![]()
A imamo još revanš.
Real se ne gubi koliko god da bude na koljenima.
Na 2-0 nakon 10 minuta većina ekipa ne bi znala gdje i udara.
Onaj Benzov gol je nekako bio logičan nakon ranog vodstva. I sve što se poslije dešavalo je nekako tipično za Real.
Uz svu dominaciju Cityja i propuštene prilike.
Tačno je to da bi na 3-0 u pola sata vjerovatno i ovim iskusnjarama iz Reala bila debelo voda u ušima.
Opet, protiv Chelsea su imali 0-3 i ispadanje u 75. min na Bernabeu. Ne znam, nisam pametan i ne može ih niko i nikad otpisati.
Fodden je odličan igrač, ali kad ga u krupni plan, tipični onaj Englez za razbiti mu njušku![]()
Totalno dvije razlicite filozofije.Real voli da prsti da je neizvjesno i da ima neocekivane rasplete po fazama utakmice , Atletico voli mirnocu , rov , borbu , fiziku i sta vec ne.
Konceptualno Cityu vise odgovaraju ekipe ala Real ali ekipa kao sto je Real u 15 minuta napravi blitz krig i unisti ti sve sto si dobro uradio.
Fantazija utakmica , ne sumnjam da ce i revans biti paklen.
- Shategabri
- Kontakt:
Jest, gledali smo utakmicu i City je bio dominantan.KSG je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:18City ih je pojeo u svakom smislu, statistika, eye test sta god. Stogodisnji Fernandinho desno igrao bgt, ne slavi ih dzaba pola poraz kao pobjedu jer znaju da nisu ni to zasluzili. Ukoliko City bude u uzvratu imao Walkera i Cancela umjesto ove 3 veceras, a hoce bice to rutina. Kao navijac Liverpoola logicno da bi vise volio Real u finalu jer su daleko slabija ekipa od Citya, a samim tim i od Liverpoola, ali jednostavno nemaju sanse. 0 pozitivnih stvari u Realu osim Benzeme. Vini samo pokazuje da je brazilski Sterling, Kroos se nije vidio citavu utakmicu, Alaba je glup sam od sebe ne trebaju mu povrede. Pep izlevatio Carla bez pola muke i to je to.Shategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:05Pa nije da si i ti ono bio objektivan, navodiš kako su jedni izvukli dobar rezultat zahvaljujući kiksevima jednog igrača, dok je kao na drugoj strani sve zasluga Cityja, zanemarićemo rahmetli Carvajala i povrijeđenog Alabu koji su bili igrači manje na terenu.
Pa ja ti kažem, igrao je i kod Reala rahmetli Carvajal, lik je igrač manje već duže vrijeme. I uz to povrijeđeni kikser Alaba.
Al to ti je zanemarivo, a ovamo se pozivaš nema ovog, igrao onaj...budi bar malo realan.
Bogme dosta je tu onih koji su igrali finale 2018. i sa jedne i sa druge strane. Pretpostavljam i šta ćeš reći, nema kiksare na golu Liverpoola.
Real je samo triput izgubio finale, istina zadnji put baš od Liverpoola davne '81. Dakle, prošlo je više od 40 godina kako su zaplakali u finalu zbog poraza. A ovi se još sjećaju tog poraza u finalu.
Bilo vam je i za ovaj prvi duel neke prognoze 4-0, rutina, zgaziće ih, al eto imali su sreće, pa dadoše tri gola. Zato u revanšu neće, kad se svi Cityju vrate, rutiniraće Carlov PIO.
Brazilski Sterling? Po čemu?
Izlevatio ga, 4-3 završeno. Ok

Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Ma pusti, prati se samo fudbalska NBA, ne pogleda se utakmica Reala i onda se priča o onom što se čulo o Vinicijusu ili što je važilo možda prošle sezone.JoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:36Cuj Vini brazilski Sterling.Lik kad se stusti ka golu i kad ima prostor , nezaustavljiv.Neuporediv sa Sterlingom.Mozda prije godinu / dvije bio je taj igrac , ovo sad sto igra je bas yebacki fudbal , preopasan je cim primi loptu.Golovi mu nisu strani , na kraju lik im je sa centra usao u go.
Nema potrebe takvim objašnjavati, samo kažeš ok i produžiš.
Nisu mu strani ni golovi a bogme ni asistencije, dijeli ih ko rukom.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Govorim o gledljivosti utakmice.JoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:40
Atletico je igrao kako je zelio , oni su svoju taktiku bolje sproveli nego je to Real uradio 3x.Cityu je ispadnje visilo 20 minuta jer su na Wandi zadnjih 20 minuta na kisiku bili i sabijeni u 16 metara kao nikada ove godine.
Totalno dvije razlicite filozofije.Real voli da prsti da je neizvjesno i da ima neocekivane rasplete po fazama utakmice , Atletico voli mirnocu , rov , borbu , fiziku i sta vec ne.
Konceptualno Cityu vise odgovaraju ekipe ala Real ali ekipa kao sto je Real u 15 minuta napravi blitz krig i unisti ti sve sto si dobro uradio.
Fantazija utakmica , ne sumnjam da ce i revans biti paklen.
Ono je bilo da oči iskrvariš, osim možda te završnice kad je Atletico morao krenuti na sve ili ništa, pa smo vidjeli i folklora bez lopte.
A vidiš ta Atleticova filozofija uvijek fasuje od Reala

Revanš je kao da sjedu napiju se vode i nastavi dalje u istom ritmu.
City ima gol prednosti i Real mora dati bar jedan da stvari vrati na početak.
Kao da gledam ipak će City prvi zabiti i onda kreće dernek.
Koševo Zapad
Prestani da pises gluposti.JoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:36Cuj Vini brazilski Sterling.Lik kad se stusti ka golu i kad ima prostor , nezaustavljiv.Neuporediv sa Sterlingom.Mozda prije godinu / dvije bio je taj igrac , ovo sad sto igra je bas yebacki fudbal , preopasan je cim primi loptu.Golovi mu nisu strani , na kraju lik im je sa centra usao u go.
Nije ti dosta bila najava pred mec.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- HuseinKapetan9
Onaj rejalov rodrigo je jedno od najlosijih krila koje sam u zivotu gledao na elitnom nivou,u potpunosti beskoristan
Jedan Pulisic je 2 puta bolji igrac od njega
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.
Pitat ćemo ga ako Walker bude igro hoćel se spustit 50 metara na golJustin je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:37Prestani da pises gluposti.JoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:36Cuj Vini brazilski Sterling.Lik kad se stusti ka golu i kad ima prostor , nezaustavljiv.Neuporediv sa Sterlingom.Mozda prije godinu / dvije bio je taj igrac , ovo sad sto igra je bas yebacki fudbal , preopasan je cim primi loptu.Golovi mu nisu strani , na kraju lik im je sa centra usao u go.

Neko sinoć napisa nije Mahrez mogao dodati zatvoren pas bio

Mogao birati kako će poslati pas, ispred defanzivca Reala u prostor Foden bi samo naletio na nju i ljevicom završio...

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Shategabri
- Kontakt:
Dvije godine stariji i skoro sto utakmica više odigrao.HuseinKapetan9 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:42Onaj rejalov rodrigo je jedno od najlosijih krila koje sam u zivotu gledao na elitnom nivou,u potpunosti beskoristan
Istina, mislio sam da će biti bolji od Vinija, ali čini se novi Robinho.
Mada tek mu je 21, možda se i dozove.
On svakako i nije bio startno krilo u Realu ove sezone, ta pozicija se krpi iz utakmice u utakmicu.
Kad dođe Mbappe igraće kup i to je to.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Šta je ta Walker, Maldini i Cafu u jednom?bodi123 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:44Pitat ćemo ga ako Walker bude igro hoćel se spustit 50 metara na golJustin je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:37Prestani da pises gluposti.JoeBleck je napisao/la: ↑27 apr 2022, 10:36Cuj Vini brazilski Sterling.Lik kad se stusti ka golu i kad ima prostor , nezaustavljiv.Neuporediv sa Sterlingom.Mozda prije godinu / dvije bio je taj igrac , ovo sad sto igra je bas yebacki fudbal , preopasan je cim primi loptu.Golovi mu nisu strani , na kraju lik im je sa centra usao u go.
Neko sinoć napisa nije Mahrez mogao dodati zatvoren pas bio![]()
![]()
![]()
Mogao birati kako će poslati pas, ispred defanzivca Reala u prostor Foden bi samo naletio na nju i ljevicom završio...![]()
![]()
Koliko ga hvalite, nema kud ispod toga.
Koševo Zapad
Dobar je Walker, prije dvije godine mu Vini uzeo loptu iz nogu i asistirao Iscu. Nadam se da ce igrati.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- HuseinKapetan9
Robinho je bio igracina za ovu prevaru,45 milki. koja propala investicijaShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:46Dvije godine stariji i skoro sto utakmica više odigrao.HuseinKapetan9 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:42Onaj rejalov rodrigo je jedno od najlosijih krila koje sam u zivotu gledao na elitnom nivou,u potpunosti beskoristan
Istina, mislio sam da će biti bolji od Vinija, ali čini se novi Robinho.
Mada tek mu je 21, možda se i dozove.
On svakako i nije bio startno krilo u Realu ove sezone, ta pozicija se krpi iz utakmice u utakmicu.
Kad dođe Mbappe igraće kup i to je to.

Ali srecom za vas,ako dođe Mbappe necete morati gledati prevaru rodriga vise
Samo u nebitnim utakmicama
Tako nekakoShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:48Šta je ta Walker, Maldini i Cafu u jednom?

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Bice zanimljivo citati kastiljce nakon revanša 

Ne može biti propala investicija, samo onim golom protiv Chelsea je donio dobru lovu zbog prolaska u polufinale LP. Recimo Sane je propala investicija.
Samo je Reece James Maldini i Cafu u jednomShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:48
Šta je ta Walker, Maldini i Cafu u jednom?
A Arnold je Beckenbauer. Levitira po cijelom terenu.
Blejzer10 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:57Samo je Reece James Maldini i Cafu u jednomShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2022, 11:48
Šta je ta Walker, Maldini i Cafu u jednom?
Misliš RJ i TAA ? molim te piši samo inicijalima, onako kako treba, da svi razumiju

- HuseinKapetan9
Koja mentalna gimnastika

Dadnes 45 milki za krilo od 18 godina jer je navodno veliki potencijal,na kraju se pokaze da mu je maximum 5 golova po sezoni ali nije flop

Onaj gol je 95 posto zasluga Luke Modrica
Sane ove sezone ima 15 golova 15 asistencija,Rodrigo to nebi postigao ni u turskoj ligi
- Shategabri
- Kontakt:
Rano je još o tome pričati.
Osim toga, 45 miliona danas i nije neka investicija, određeni rizik se mora preuzeti.
Svakako da hoće mogu ga prodati za te pare, al neka ga u rotaciji, dobro će doći.
Evo recimo sjeća li se neko Reiniera?
Lik ima 20 godina, ove godine na posudbi u Dortmundu, plaćen 30 miliona i najavljivan kao nešto veliko.
Danas vrijedi 10 miliona i očito da ne opravdava ono što se pričalo o njemu.
Vjerovatno ide na novu posudbu po povratku.
Al to je tako, ne može svaki biti Vinicijus ili Valverde ili šta ja znam Marcelo, Roberto Carlos, mora se nekad i profuliti.
Real Madrid generalno vodi dobru transfer politiku.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.