Postao/la LlullSergio » 27 apr 2022, 00:28
Joj ovdje smijesne price.
Pa znalo se da je City objektivno bolja i jaca ekipa i prije utakmice. Ljudi su odigrali vrhunski, naspanovani od starta, pretrcali boga oca, orali terenom. Cak im je Madrid i dobro parirao u tom segmentu jer su trkacki bili pofino iznad svog prosjeka, a to je opet bilo manje za 7-8 km od Citya.
Naravno utakmice se odmah otvorila usljed ranog gola Citya koji je direktna posljedica nedostatka Kazimira. On je taj koji pazi na ubacivanja protivnickih veznjaka, kupi, presijeca te lopte, a to je pogotovo bitno protiv Citya koji nema tog target mana vec hrpu ovih Fodena, De Bruynea i slicnih koji se iz drugog plana ubacuju.
Toni los ? Pa on nije nikad bio takav igrac jebote, to nije njegov fah i glupo je zaliti se na to u njegovoj 32. godini zivota. Falio je Kazo ****, jer stavio si Tonču na 5 da ti igra, a nemas posjed. **** on je mekan, spor, ne ulazi u duele, nije fizikalan kao jedan Casemiro.
Mislim do 80. minute su napravili 3 faula, ono koji qrac jarane. Ni Luka nije bio nesto bolji da se razumijemo. I na sve to imas glupih reakcija u odbrani, mislim nije ni njima lako igrati. Ja sam tu uvijek na strani igraca, jer sistemski je City bolja i pripremljenija ekipa. Ljudi ko osice pritišču citavu utakmuc, prave presing, imaju puno bolje napadacke mehanizme gdje bas bolesno dobro vezu i kroje svoje napade, tesko je tu ocekivati da ne prodje nijedna lopta. Ja gledam, to zuje, frcaju lopte oko sesnaesterca. Mada stoji da je moglo bolje u odbrani.
Opet mi smijesno sto se sve sreci i greskama pripisuje. Pa znalo se da je desni bek nedostatak kod Citya, jedan trenutak je bio potreban Vinicius i frajer je haos dobar gol dao. Mislim predivan trzaj tijelom i ko Bale onomad profura. Mogli su bolje mozda reagovati stoperi, ali ono je bilo prebrzo. Ne vidim ja tu sto se puno kritikuje odbrana. Pogotovo Fernandinho koji odradi pola posla kod gola 3 minute prije.
A i ono bilo je Realovih sansi, Alaba, Vinicius u prvom, Goes sut, Modric sut isto.
S tim da se previse kritikuje odbrana Citya, imali su oni dosta dobrih reakcija, presijecanja opasnih lopti i skidanja glavom 2-3 lopte koje su direktno trebale doci Benzemi, Viniciusu u situacijama 1 na 1.
A njima je jako nezahvalno igrati odbranu, lik posalje u napad 8 igraca i sad ova trojica trebaju da brane 50 metara otvorenog prostora i kad 4-5 puta naprave dobar posao niko ne primjeti, a jedna greska je jako upecatljiva. Ali dobro, ja sam zadovoljan.
Izgledalo je mnogo lose u pojedinim trenucima utakmice, a zavrsilo se sa aktivnim rezultatom za uzvrat. Mislim i dalje su poprilicni favoriti, ali Madrid se nikad ne predaje ono sto je toliko puta pokazano samo ove godine u LP.