Xiaomi 11T
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Pisalo se već, ali može li preporuka za telefon do 700 maraka? Naravno izbor vjerovatno pada na Samsung ili Xiaomi.
Do sada sam koristio Samsung A50 i prezadovljan sam i dan danas s njim nakon skoro 3 godine korištenja. Da li nastaviti istim tempom i kupiti npr A52s ili se okušati sa nekim (po vama) najboljim Xiaomi telefonom do tog cjenovnog ranga?
Kupio bih vjerovatno u Domodu ili Tehnomagu (na rate) zbog garancije, mada uzeo bih i ostale radnje u razmatranje kod kojih je ovlašteni serviser u pitanju za garancije, a ne oni lično.
Vidim izašao je već i A53, a ovaj A52s ne znam da li je i koliko bolji u odnosu na A52, nijanse su u pitanju. Oko Poco i ostalih Xiaomi telefona nemam toliko iskustva, nisam koristio do sada, pa eto, pomoć bi bila od velike koristi
Do sada sam koristio Samsung A50 i prezadovljan sam i dan danas s njim nakon skoro 3 godine korištenja. Da li nastaviti istim tempom i kupiti npr A52s ili se okušati sa nekim (po vama) najboljim Xiaomi telefonom do tog cjenovnog ranga?
Kupio bih vjerovatno u Domodu ili Tehnomagu (na rate) zbog garancije, mada uzeo bih i ostale radnje u razmatranje kod kojih je ovlašteni serviser u pitanju za garancije, a ne oni lično.
Vidim izašao je već i A53, a ovaj A52s ne znam da li je i koliko bolji u odnosu na A52, nijanse su u pitanju. Oko Poco i ostalih Xiaomi telefona nemam toliko iskustva, nisam koristio do sada, pa eto, pomoć bi bila od velike koristi

Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Ma A52S bez razmišljanja
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ili u Tehnomagu A53 i dobijes slusalice a imas mladji telefon
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
osim sto je mladji nema neke prednosti A53 u odnosu na A52S, baterija veca, ok, ali je procesor bolji u A52S, a i jeftiniji je, sad ne znam kako ide politika Samsunga, ali ako sam dobro upratio moguce je da ce i A52S dobiti najmanje jos dvije velike nadogradnje, a u tom slucaju se itekako isplati, svakako vecina raje telefon i mijenja poslije 2 do 3 god maksimalno
ps. Od Xiaomija za tu lovu su Poco F3, Xiaomi 11T, kao i Xiaomi 11 Lite 5g NE, e sad ne znam kako se cijene krecu ali ako bi se moglo i do Oneplus Nord 2 telefona, njega bih mozda najprije preporucio
ps. Od Xiaomija za tu lovu su Poco F3, Xiaomi 11T, kao i Xiaomi 11 Lite 5g NE, e sad ne znam kako se cijene krecu ali ako bi se moglo i do Oneplus Nord 2 telefona, njega bih mozda najprije preporucio
Pyro is not a crime !
- AshburtonG
- Kontakt:
Koristi li neko S22 Ultra slucajno?
Hvala vam. Uzeo sam A52s, frcera sve savršeno. Navikao sam jer me je A50 dosta dobro poslužio, tako da ovo je dobar upgrade opetTHEC je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:34osim sto je mladji nema neke prednosti A53 u odnosu na A52S, baterija veca, ok, ali je procesor bolji u A52S, a i jeftiniji je, sad ne znam kako ide politika Samsunga, ali ako sam dobro upratio moguce je da ce i A52S dobiti najmanje jos dvije velike nadogradnje, a u tom slucaju se itekako isplati, svakako vecina raje telefon i mijenja poslije 2 do 3 god maksimalno

Čak i neke slušalice uzeo od Xiaomi: https://tehnomag.com/slusalice-xiaomi-m ... C5%A1alice
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jesi to presao sa Iphonea, kontam ja sebi sad uzeti al me te recenzije za bateriju malo odbijaju, pa sam izmedju njega i 13 pro max
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- AshburtonG
- Kontakt:
Uzmi Pro Max. Evo i ja sam u procesu da ga zamijenim tj. vratim nakon 10 dana.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 18:25Jesi to presao sa Iphonea, kontam ja sebi sad uzeti al me te recenzije za bateriju malo odbijaju, pa sam izmedju njega i 13 pro max
Baterija dosta losija od Pro Maxa, pogotovo na ovoj evropskoj Exynos verziji. Nmg da vjerujem da jedna takva kompanija ima 2 yebene verzije, koje kostaju isto, a da je jedna ocigledno dosta potentnija(Snapdragon). Meni se vec nekoliko puta dogodilo, da se izgubi kontakt s displayom, freeza telefon i preko minute, ne mozes uradit nista, nestane fingerprint lock. Bas kao da su pozurili da ga izbace, bez ikakve optimizacije. U aprilu su izbacili 2 updatea, skoro 1.5gb, a ovaj zadnji je kao malo nesto popravio fluidnost, medjutim nisam impresioniran.
Mene su ove recenzije na yt natjerale da ga kupim, ali je nenormalna razlika izmedju US verzije sa Snapom i EU verzije. Ako si na socijalnim mrezama, ista prica. Ne mogu se poredit optimizacije dva telefona sa npr Instagramom i FB. Fluidnost uopceno iOSa je mnogo bolja, iako je npr ovaj S22U mozda i brzi, ali dzaba kad ima onaj yebeni androidov stuttering, pogotovo sad kad imaju adaptivni display, pa svako obaranje na 1Hz u toj prvoj milisekundi vracanja na 120hz izazove trzanje i izgleda sporije.
S druge strane, ako ti je bitan zoom i display, onda je S22 Ultra by far bolji. S-pen je isto tako cool i jako precizan. Vjerovatno ako nisi koristio iOS ce ti ovaj Ultra bit androidski iOS jer je znatno bolji npr od androida koje sam ja prije imao.
u J. Koreji prodaju SD verziju, pametnom dosta 

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ma dzabe sve komponente svijeta da ubace, ne moze Android nikad biti fluidan i pouzdan kao iOS.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
I meni vakat mijenjat J5, meda ne može više
Realme 9 Pro+
OnePlus Nord 2
Samsung A52S
Samsung A53
to sam zasad gledao, ima li ko kakvu preporuku
Realme 9 Pro+
OnePlus Nord 2
Samsung A52S
Samsung A53
to sam zasad gledao, ima li ko kakvu preporuku
Mozes li na ios skinuti "ilegalne" aplikacije?
Mozes li skinuti yt vanced, koji iskljuci sve reklame na yt? Ja reklame zadnjih pola godine ni na jednoj aplikaciji nisam vidio.
Ako to sve moze, onda je samo dobar, dok je android i dalje puno bolji. Svaka cast svakome, ali onako ogranicen sistem u ovo doba i sa ovom tehnologijom ne vrijedi one pare.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Samo Xiaomi.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Aha, i ja sam tako govorio dok nisam uzeo. Fluidnost pobjeduje sve ( subjektivno jel, govorim svoje misljenje ), u pocetku kontam bas slabo opcija za customiziranje, al role mobitel je napravljen da ga upalis i koristis. S22 ne radi dobro ko 11ka.redbull93 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:12Mozes li na ios skinuti "ilegalne" aplikacije?
Mozes li skinuti yt vanced, koji iskljuci sve reklame na yt? Ja reklame zadnjih pola godine ni na jednoj aplikaciji nisam vidio.
Ako to sve moze, onda je samo dobar, dok je android i dalje puno bolji. Svaka cast svakome, ali onako ogranicen sistem u ovo doba i sa ovom tehnologijom ne vrijedi one pare.
Samsung treba krenuti razvijati svoj OS da se priblize Appleu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Al pazi mjerila, mozes li koristiti ilegalne app i yt vancedharden je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:21Aha, i ja sam tako govorio dok nisam uzeo. Fluidnost pobjeduje sve ( subjektivno jel, govorim svoje misljenje ), u pocetku kontam bas slabo opcija za customiziranje, al role mobitel je napravljen da ga upalis i koristis. S22 ne radi dobro ko 11ka.redbull93 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:12Mozes li na ios skinuti "ilegalne" aplikacije?
Samsung treba krenuti razvijati svoj OS da se priblize Appleu.

i opet je samo dobar

android evo deset godina sanja onu fluidnost i gesture. da ne pricamo o update-ima. enough said
Che
Najjaci dio, nisam imao odgovor na to.
13 Pro Max je najbolji mobitel na trzistu, baterija s kojom ne moze nijedan drugi uredjaj.
Bas kao sto rece, upali i koristi. Mogu da razumijem osobe koje koriste u poslovne svrhe, ali za obicne korisnike od androida nema bolje.
To je moje misljenje, sad svako nek sebi uzima sta mu je bolje. Meni kao obicnom korisniku su bitnije ove stvari tipa yt advanced ili da podesim dns da nemam reklama ni na jednom app od stabilnog OS, ustvari sta znaci ta stabilnost. Ja sa androidom nemam nikakvih problema, dok na iosu sam imao problem gdje mi zvucnik nije radio dok update nisam uradio i tako tih sitnih stvari jos.
To je moje misljenje, sad svako nek sebi uzima sta mu je bolje. Meni kao obicnom korisniku su bitnije ove stvari tipa yt advanced ili da podesim dns da nemam reklama ni na jednom app od stabilnog OS, ustvari sta znaci ta stabilnost. Ja sa androidom nemam nikakvih problema, dok na iosu sam imao problem gdje mi zvucnik nije radio dok update nisam uradio i tako tih sitnih stvari jos.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
De saberi se bolan, 2022-a godina je. Kakav vanced, kakve ilegalne aplikacije. Jel jos skidas muziku?redbull93 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:12Mozes li na ios skinuti "ilegalne" aplikacije?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.