FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
28
11%
Drugi
24
9%
Treći
75
28%
Četvrti
68
26%
Peti
24
9%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
16
6%

Ukupno glasova: 266

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 apr 2022, 20:25

Ja samo znam da ih nismo dobili zadnji 5 utakmice,i da smo im u isti broj utakmica zabili samo 2 gola.Nemam nesto puno povjerenje u nase.Imam osjecaj da ce oni biti vise motivisani da konacno osvoje neki trofej.Na nasima je pritisak,jer znaju sta im slijedi i od navijaca i od Mirvica ako izgube nedaj Boze

Velez ima finu igru a jos vecu borbu,ako se nesto drasticno kod nas ne promjeni uskoro nek nam je Bog na pomoci.Sanse su trenutno 50-50 po meni.
Price da su ili oni ili mi daleko veci favoriti su ciste gluposti.U ovim utakmicama rijetko odlucuje taktika,vec borba i zelja igraca ili iskusniji igrac(i) rijese utakmicu jednim potezom
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 25 apr 2022, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2022, 20:30

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 apr 2022, 20:25
Ja samo znam da ih nismo dobili zadnji 5 utakmice,i da smo im u isti broj utakmica zabili samo 2 gola.Nemam nesto puno povjerenje u nase.Imam osjecaj da ce oni biti vise motivisani da konacno osvoje neki trofej.Na nasima je pritisak,jer znaju sta im slijedi i od navijaca i od Mirvica ako izgube nedaj Boze

Velez ima finu igru,ako se nesto drasticno kod nas ne promjeni uskoro nek nam je Bog na pomoci.Sanse su trenutno 50-50 po meni.
Ma ne smijem ni pomisliti kakav bi to bio udar na klub da ne izađemo u europu radi novca i koeficijenta. Igramo protiv kluba koji nije vidio trofeja jedno 40 godina a generalno ih i krasi ta želja, borba - nešto što mi trenutno nemamo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 apr 2022, 20:30

Ma oporavio se Haskić, pa danas je igrao.

Juniori imaju težak raspored do kraja, nisam siguran da mogu ovo iznijeti. Realno su već čudo napravili, nanizali su osam pobjeda na proljeće a realno im treba svih 13 za titulu.

U sljedećem kolu gostuju Radniku u Hadžićima, pa dočekuju Željezničar Sport Team, gostuju Zvijezdi 09, dočekuju Slobodu i šlag na tortu, gostuju Borcu u posljednjem kolu koji se također bori za titulu.

Željezničar i Zvijezda 09 bi se realno trebali dobiti, ali sve ove ostale utakmice su dosta teške i u svakoj je moguć kiks. A Borac ako bude u igri za naslov u posljednjem kolu, pokrast će nas sudije. Već su krali u juniorima ove sezone, nije im to ništa strano :D

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 25 apr 2022, 20:38

Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2022, 20:40

spezial je napisao/la:
25 apr 2022, 20:38
Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...
Za mjesec dana se sve može okrenuti, i oni su bili u zoni ispadanja pa su se vratili.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 apr 2022, 20:41

Lucas je napisao/la:
25 apr 2022, 17:04
Vasoski je u Sarajevo doveden preko Marija Stanića i Borisa Živkovića, dvojca koji je sarađivao sa Kepčijom i u Hajduku. Ista ekipa dovela je Nihada Mujakića i u Hajduk i u Sarajevo.
Pogledaj malo podcast sa Kepcijom prije nego pocnes lupat i lazi pricat

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 apr 2022, 20:52

MortemHz je napisao/la:
25 apr 2022, 20:40
spezial je napisao/la:
Za mjesec dana se sve može okrenuti, i oni su bili u zoni ispadanja pa su se vratili.
Ni u jednom momentu nismo bili u zoni ispadanja.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2022, 20:54

Balorda je napisao/la:
25 apr 2022, 20:52
MortemHz je napisao/la:
spezial je napisao/la:
Jedno mjesto iznad.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 apr 2022, 20:57

MortemHz je napisao/la:
25 apr 2022, 20:54
Balorda je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Jedno mjesto iznad.
Kao što sam i rekao.

Inače, turbulentna sezona za nas, od hajpa na početku sezone, nenormalne nesreće u pojedinim trenucima, kazne bez gledalaca, kazne sa -3 boda, do ponuđene, ali odbijene ostavke trenera. Sve što je moglo, dogodilo se. Još taj trofej je ostao :)

Inače, u ovakvoj turbulentnoj sezoni, osvojili smo dva boda manje od Sarajeva.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 apr 2022, 21:07

Balorda je napisao/la:
25 apr 2022, 20:57
MortemHz je napisao/la:
25 apr 2022, 20:54
Balorda je napisao/la:

Jedno mjesto iznad.
Kao što sam i rekao.

Inače, turbulentna sezona za nas, od hajpa na početku sezone, nenormalne nesreće u pojedinim trenucima, kazne bez gledalaca, kazne sa -3 boda, do ponuđene, ali odbijene ostavke trenera. Sve što je moglo, dogodilo se. Još taj trofej je ostao :)

Inače, u ovakvoj turbulentnoj sezoni, osvojili smo dva boda manje od Sarajeva.
Jest kod nas je bila svila i kadifa,kakve su bile sezone u poredjenju sa Sarajevom kad vam je dobra sezona bilami situacija?

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 25 apr 2022, 21:19

fks74 je napisao/la:
25 apr 2022, 20:08
Hajdeee je napisao/la:
25 apr 2022, 19:39
Velez bolji od nas duplo.
Ne lupetaj.
Kretanje na terenu, htjenje, volja, zelja. Izgledaju ko kolektiv.
Uz sve svoje mane koje imaju, i vidljive su, bolji su od nas

Ne lupam. Samo samo realan.
- FKS -

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 25 apr 2022, 21:47

miky_hz je napisao/la:
25 apr 2022, 17:05
slika
Jel ovo lijevo prof Emir Kurtic ? Koja je njegova uloga.. On je imao onu skolu fudbala neku..

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 25 apr 2022, 21:59

Kad je teško ti nemoj stati
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 apr 2022, 22:03

belosevic23 je napisao/la:
25 apr 2022, 21:47
miky_hz je napisao/la:
slika
Jel ovo lijevo prof Emir Kurtic ? Koja je njegova uloga.. On je imao onu skolu fudbala neku..
Da, jeste. Kurtić je tehnički direktor.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 apr 2022, 22:06

miky_hz je napisao/la:
slika

Da Academica,on i Kolasinac(ovaj desno do Škore).Oba su tu sad uz Škoru trojka koja i drzi taj sportski dio i prvi saradnici Kepcije da tako kazem.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 apr 2022, 22:10

miky_hz je napisao/la:
25 apr 2022, 22:06
miky_hz je napisao/la:
slika

Da Academica,on i Kolasinac(ovaj desno do Škore).Oba su tu sad uz Škoru trojka koja i drzi taj sportski dio i prvi saradnici Kepcije da tako kazem.
Škoro je trebao preuzeti poziciju šef skauting sluzbe za akademiju, ne znam sta je sad zapelo.
Koje su sve obaveze Kurtića kao tehničkog direktora ? Nije mi baš ta funkcija jasna.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2022, 22:18

Mozemo pricat sta god hocemo Velez izgleda dobro uigrana ekipa, i sto je najgore njih nije pobjedila ni jedna ekipa koja hoda, gubili su utakmice samo protiv ekipa koje su agresivne i koje mogu da drze visok tempo trcanja svih 90 min. Ovi igraci sto su u velezu da igraju kod nas mi bi morali izdvoit bar 1 m maraka vise nego sto ih velez placa, velez je manji klub sa veoma losim imidzom i sirokasnim budzetom..al ljudi imaju plan kojeg se drze, podrska treneru, ucjena igraca ako nece da produze ugovor i to sad za sad funkcionise koliko toliko (prem da 8 mjesto natabeli i nije neki uzorak) vec od sledece godine ce doci mnogo veci problemi jer njihovi igraci nemaju vrijednost da ce neko platit ostetu a primanja su poprilicno mala tako da ocekujem sledece godine borbu za opstanak.

Jedna se utakmica igra, vasovski treba pripremit ekipu psihicki i fizicki i kao sto sam i rekao ako budemo imali motoriku trku uzecemo ih i cak mogu reci ubjedljivo triunfovat jer fizicki nasi igraci su cvrsci jaci visoci

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 25 apr 2022, 22:52

E to se zove optimizam...a svi vide da je Sarajevo skoro najlošije fizički pripremljeno,da nema nikakvih prepoznatljivih obrisa igre,taktike i da realno čisti kvalitet igrača je veoma,veoma upitan..

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 apr 2022, 22:53

Pitar6785 je napisao/la:
25 apr 2022, 22:18
Mozemo pricat sta god hocemo Velez izgleda dobro uigrana ekipa, i sto je najgore njih nije pobjedila ni jedna ekipa koja hoda, gubili su utakmice samo protiv ekipa koje su agresivne i koje mogu da drze visok tempo trcanja svih 90 min. Ovi igraci sto su u velezu da igraju kod nas mi bi morali izdvoit bar 1 m maraka vise nego sto ih velez placa, velez je manji klub sa veoma losim imidzom i sirokasnim budzetom..al ljudi imaju plan kojeg se drze, podrska treneru, ucjena igraca ako nece da produze ugovor i to sad za sad funkcionise koliko toliko (prem da 8 mjesto natabeli i nije neki uzorak) vec od sledece godine ce doci mnogo veci problemi jer njihovi igraci nemaju vrijednost da ce neko platit ostetu a primanja su poprilicno mala tako da ocekujem sledece godine borbu za opstanak.

Jedna se utakmica igra, vasovski treba pripremit ekipu psihicki i fizicki i kao sto sam i rekao ako budemo imali motoriku trku uzecemo ih i cak mogu reci ubjedljivo triunfovat jer fizicki nasi igraci su cvrsci jaci visoci
Fala qurcu da si poceo da koristis

slika

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2022, 22:55

Sve je na njihovoj strani. Trenutna forma, medjusobni skor u zadnje dvije godine, volja, motiv da budu prva poslijeratna generacija koja je donijela trofej dole, i bas bi krunisali tu pozitivnu pricu koja se stvorila njihovim povratkom u PL, izgradnjom stadiona i proslogodisnjom borbom za titulu/evropskom kampanjom.
Kakav motiv nasi imaju? Autobus? To je satisfakcija za nas navijace i jedan kul detalj. Pare? Plivaju u parama svakako. Ne znam cime ovu skupinu bezmudih balerina natjerat da zagrizu. Sreca pa se igra jedna utakmica gdje je fakat sve moguce, jedna carolija Avramovskog, malo nas vile pronosaju u odbrani i eto trofeja. Al sanse su realno male. Bez pretjerivanja, po trenutnom stanju, 80-20 za njih. Daj Boze da se sta pozitivno okrene u naredne tri sedmice.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 32 gosta.