FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja samo znam da ih nismo dobili zadnji 5 utakmice,i da smo im u isti broj utakmica zabili samo 2 gola.Nemam nesto puno povjerenje u nase.Imam osjecaj da ce oni biti vise motivisani da konacno osvoje neki trofej.Na nasima je pritisak,jer znaju sta im slijedi i od navijaca i od Mirvica ako izgube nedaj Boze
Velez ima finu igru a jos vecu borbu,ako se nesto drasticno kod nas ne promjeni uskoro nek nam je Bog na pomoci.Sanse su trenutno 50-50 po meni.
Price da su ili oni ili mi daleko veci favoriti su ciste gluposti.U ovim utakmicama rijetko odlucuje taktika,vec borba i zelja igraca ili iskusniji igrac(i) rijese utakmicu jednim potezom
Velez ima finu igru a jos vecu borbu,ako se nesto drasticno kod nas ne promjeni uskoro nek nam je Bog na pomoci.Sanse su trenutno 50-50 po meni.
Price da su ili oni ili mi daleko veci favoriti su ciste gluposti.U ovim utakmicama rijetko odlucuje taktika,vec borba i zelja igraca ili iskusniji igrac(i) rijese utakmicu jednim potezom
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 25 apr 2022, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma ne smijem ni pomisliti kakav bi to bio udar na klub da ne izađemo u europu radi novca i koeficijenta. Igramo protiv kluba koji nije vidio trofeja jedno 40 godina a generalno ih i krasi ta želja, borba - nešto što mi trenutno nemamo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:25Ja samo znam da ih nismo dobili zadnji 5 utakmice,i da smo im u isti broj utakmica zabili samo 2 gola.Nemam nesto puno povjerenje u nase.Imam osjecaj da ce oni biti vise motivisani da konacno osvoje neki trofej.Na nasima je pritisak,jer znaju sta im slijedi i od navijaca i od Mirvica ako izgube nedaj Boze
Velez ima finu igru,ako se nesto drasticno kod nas ne promjeni uskoro nek nam je Bog na pomoci.Sanse su trenutno 50-50 po meni.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ma oporavio se Haskić, pa danas je igrao.
Juniori imaju težak raspored do kraja, nisam siguran da mogu ovo iznijeti. Realno su već čudo napravili, nanizali su osam pobjeda na proljeće a realno im treba svih 13 za titulu.
U sljedećem kolu gostuju Radniku u Hadžićima, pa dočekuju Željezničar Sport Team, gostuju Zvijezdi 09, dočekuju Slobodu i šlag na tortu, gostuju Borcu u posljednjem kolu koji se također bori za titulu.
Željezničar i Zvijezda 09 bi se realno trebali dobiti, ali sve ove ostale utakmice su dosta teške i u svakoj je moguć kiks. A Borac ako bude u igri za naslov u posljednjem kolu, pokrast će nas sudije. Već su krali u juniorima ove sezone, nije im to ništa strano
Juniori imaju težak raspored do kraja, nisam siguran da mogu ovo iznijeti. Realno su već čudo napravili, nanizali su osam pobjeda na proljeće a realno im treba svih 13 za titulu.
U sljedećem kolu gostuju Radniku u Hadžićima, pa dočekuju Željezničar Sport Team, gostuju Zvijezdi 09, dočekuju Slobodu i šlag na tortu, gostuju Borcu u posljednjem kolu koji se također bori za titulu.
Željezničar i Zvijezda 09 bi se realno trebali dobiti, ali sve ove ostale utakmice su dosta teške i u svakoj je moguć kiks. A Borac ako bude u igri za naslov u posljednjem kolu, pokrast će nas sudije. Već su krali u juniorima ove sezone, nije im to ništa strano
Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Za mjesec dana se sve može okrenuti, i oni su bili u zoni ispadanja pa su se vratili.spezial je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:38Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...
Ni u jednom momentu nismo bili u zoni ispadanja.MortemHz je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:40Za mjesec dana se sve može okrenuti, i oni su bili u zoni ispadanja pa su se vratili.spezial je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:38Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jedno mjesto iznad.Balorda je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:52Ni u jednom momentu nismo bili u zoni ispadanja.MortemHz je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:40Za mjesec dana se sve može okrenuti, i oni su bili u zoni ispadanja pa su se vratili.spezial je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:38Ne vidim kako mi ovom igrom mozemo dobiti veleza koji je u top formi. Jedini razlozi sto su oni bili onako losi je sto nisu imali napadaca, pa i povrh dobre igre nisu mogli zabiti go, i sto ih je borac prvo pokrao na terenu u mostaru, a onda i vico van terena, uzeli im bodove, zabranili navijace... ljudi su sa haskicem majstorski pogodili, imaju dobru uigranu ekipu i na klupi dudica koji ce ih nahajcat pred tekmu da ginu. A vidjeli smo na derbiju kako vasoski nase nahajca, izasli ko picqice, nisu se dozvali do 35.minute...
Kao što sam i rekao.
Inače, turbulentna sezona za nas, od hajpa na početku sezone, nenormalne nesreće u pojedinim trenucima, kazne bez gledalaca, kazne sa -3 boda, do ponuđene, ali odbijene ostavke trenera. Sve što je moglo, dogodilo se. Još taj trofej je ostao
Inače, u ovakvoj turbulentnoj sezoni, osvojili smo dva boda manje od Sarajeva.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Jest kod nas je bila svila i kadifa,kakve su bile sezone u poredjenju sa Sarajevom kad vam je dobra sezona bilami situacija?Balorda je napisao/la: ↑25 apr 2022, 20:57Kao što sam i rekao.
Inače, turbulentna sezona za nas, od hajpa na početku sezone, nenormalne nesreće u pojedinim trenucima, kazne bez gledalaca, kazne sa -3 boda, do ponuđene, ali odbijene ostavke trenera. Sve što je moglo, dogodilo se. Još taj trofej je ostao![]()
Inače, u ovakvoj turbulentnoj sezoni, osvojili smo dva boda manje od Sarajeva.
Kretanje na terenu, htjenje, volja, zelja. Izgledaju ko kolektiv.
Uz sve svoje mane koje imaju, i vidljive su, bolji su od nas
Ne lupam. Samo samo realan.
- FKS -
- belosevic23
- Kontakt:
Kad je teško ti nemoj stati
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da, jeste. Kurtić je tehnički direktor.belosevic23 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 21:47Jel ovo lijevo prof Emir Kurtic ? Koja je njegova uloga.. On je imao onu skolu fudbala neku..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
belosevic23 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 21:47Jel ovo lijevo prof Emir Kurtic ? Koja je njegova uloga.. On je imao onu skolu fudbala neku..
Da Academica,on i Kolasinac(ovaj desno do Škore).Oba su tu sad uz Škoru trojka koja i drzi taj sportski dio i prvi saradnici Kepcije da tako kazem.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Škoro je trebao preuzeti poziciju šef skauting sluzbe za akademiju, ne znam sta je sad zapelo.miky_hz je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:06belosevic23 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 21:47Jel ovo lijevo prof Emir Kurtic ? Koja je njegova uloga.. On je imao onu skolu fudbala neku..
Da Academica,on i Kolasinac(ovaj desno do Škore).Oba su tu sad uz Škoru trojka koja i drzi taj sportski dio i prvi saradnici Kepcije da tako kazem.
Koje su sve obaveze Kurtića kao tehničkog direktora ? Nije mi baš ta funkcija jasna.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Mozemo pricat sta god hocemo Velez izgleda dobro uigrana ekipa, i sto je najgore njih nije pobjedila ni jedna ekipa koja hoda, gubili su utakmice samo protiv ekipa koje su agresivne i koje mogu da drze visok tempo trcanja svih 90 min. Ovi igraci sto su u velezu da igraju kod nas mi bi morali izdvoit bar 1 m maraka vise nego sto ih velez placa, velez je manji klub sa veoma losim imidzom i sirokasnim budzetom..al ljudi imaju plan kojeg se drze, podrska treneru, ucjena igraca ako nece da produze ugovor i to sad za sad funkcionise koliko toliko (prem da 8 mjesto natabeli i nije neki uzorak) vec od sledece godine ce doci mnogo veci problemi jer njihovi igraci nemaju vrijednost da ce neko platit ostetu a primanja su poprilicno mala tako da ocekujem sledece godine borbu za opstanak.
Jedna se utakmica igra, vasovski treba pripremit ekipu psihicki i fizicki i kao sto sam i rekao ako budemo imali motoriku trku uzecemo ih i cak mogu reci ubjedljivo triunfovat jer fizicki nasi igraci su cvrsci jaci visoci
Jedna se utakmica igra, vasovski treba pripremit ekipu psihicki i fizicki i kao sto sam i rekao ako budemo imali motoriku trku uzecemo ih i cak mogu reci ubjedljivo triunfovat jer fizicki nasi igraci su cvrsci jaci visoci
E to se zove optimizam...a svi vide da je Sarajevo skoro najlošije fizički pripremljeno,da nema nikakvih prepoznatljivih obrisa igre,taktike i da realno čisti kvalitet igrača je veoma,veoma upitan..
Fala qurcu da si poceo da koristisPitar6785 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 22:18Mozemo pricat sta god hocemo Velez izgleda dobro uigrana ekipa, i sto je najgore njih nije pobjedila ni jedna ekipa koja hoda, gubili su utakmice samo protiv ekipa koje su agresivne i koje mogu da drze visok tempo trcanja svih 90 min. Ovi igraci sto su u velezu da igraju kod nas mi bi morali izdvoit bar 1 m maraka vise nego sto ih velez placa, velez je manji klub sa veoma losim imidzom i sirokasnim budzetom..al ljudi imaju plan kojeg se drze, podrska treneru, ucjena igraca ako nece da produze ugovor i to sad za sad funkcionise koliko toliko (prem da 8 mjesto natabeli i nije neki uzorak) vec od sledece godine ce doci mnogo veci problemi jer njihovi igraci nemaju vrijednost da ce neko platit ostetu a primanja su poprilicno mala tako da ocekujem sledece godine borbu za opstanak.

- napoleon72
- Kontakt:
Sve je na njihovoj strani. Trenutna forma, medjusobni skor u zadnje dvije godine, volja, motiv da budu prva poslijeratna generacija koja je donijela trofej dole, i bas bi krunisali tu pozitivnu pricu koja se stvorila njihovim povratkom u PL, izgradnjom stadiona i proslogodisnjom borbom za titulu/evropskom kampanjom.
Kakav motiv nasi imaju? Autobus? To je satisfakcija za nas navijace i jedan kul detalj. Pare? Plivaju u parama svakako. Ne znam cime ovu skupinu bezmudih balerina natjerat da zagrizu. Sreca pa se igra jedna utakmica gdje je fakat sve moguce, jedna carolija Avramovskog, malo nas vile pronosaju u odbrani i eto trofeja. Al sanse su realno male. Bez pretjerivanja, po trenutnom stanju, 80-20 za njih. Daj Boze da se sta pozitivno okrene u naredne tri sedmice.
Kakav motiv nasi imaju? Autobus? To je satisfakcija za nas navijace i jedan kul detalj. Pare? Plivaju u parama svakako. Ne znam cime ovu skupinu bezmudih balerina natjerat da zagrizu. Sreca pa se igra jedna utakmica gdje je fakat sve moguce, jedna carolija Avramovskog, malo nas vile pronosaju u odbrani i eto trofeja. Al sanse su realno male. Bez pretjerivanja, po trenutnom stanju, 80-20 za njih. Daj Boze da se sta pozitivno okrene u naredne tri sedmice.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 35 gostiju.