Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pantelija
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Pantelija » 24 apr 2022, 19:55

Italia je napisao/la:
24 apr 2022, 19:24
A ko je to osvojio titulu da nije imao dominantan bolid ? Negdje je dominantan samo jedan, nekad su bila dva, ali uglavnom su to bile borbe 1-2 vozaca kakve je imao i Hamilton i Vettel.
Prošla sezona, merc bio pofino bolji
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 apr 2022, 20:00

Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 24 apr 2022, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 apr 2022, 20:24

AshburtonG je napisao/la:
24 apr 2022, 17:03
JoeBleck je napisao/la:
24 apr 2022, 17:00
24 apr 2022, 16:14
Manjak muda kod Hamiltona se vuce od pocetka prosle sezone. Kad ima stazu ispred sebe, najbolji je vozac svih vremena, i to uz par praznih mjesta do sljedeceg, ali u zadnjih par godina je izgubio svu agresivnost. To se sad najvise vidi, kad je primoran uzimat rizike konstantno.
Kad ima stazu ispred sebe i Magnusen je najbolji vozac Svijeta.

Ovo sto trenutno vozi Lewis je bas smijurija.Bez puno premisljanja , mislim da je u ovom momentu top 5 najlosijih vozaca na gridu.To pokazuje iz sedmice u sedmicu.Osim one nafake u prvoj utrci ,bukvalno pomnozen sa 0.

Danasnja trka , dobra.Necuveno da nije osim starta bilo SC , ali eto i to se desava.

Lecler , zelen.Sainz nesretan , RB vrhunski.
Naravno da nije. Medjutim, glupo i nepotrebno je to tebi ovdje objasnjavat. Pricali ste da je i Bottas najgori vozac grida, pa sad ubija u Alfi. Sto on nije osvajao?
Sto se tice ove sezone, definitivno je da Russel izvlaci mnogo vise iz bolida.
Vidi , nemam ti potrebe puno objasnjavati.
Argumentovani cu te edukovati.

Botas vozi u Alfi sa nekim vozacem koji je prvi put sjeo u bolid F1.Logika nalaze da ce Botas koji ima X staza pokazati da je stari kov i biti ispred njega.Ne nuzno bodovno , ali trkacki svakako.
U Mercedesu trenutno imamo situaciju da jedan Rooki bori se za bodove sa gornjim domom a covjek koji je 7x bio svjetski prvak bori se za pozicije sa donjim domom.
U ovom trenutku , Rusel vozi za 2 klase bolje od Hamiltona.

Ni u jednom trenutku nisam umanjio Lewisa vec sam iznjeo cinjenice.U ovom momemtu je top 5 najlosijih vozaca na gridu , ovo je cinjenica , sto naravno ne umanjue da je velik, ali govori o tome da nije u stanju adaptirati se na bolid koji je slabiji i biti konkurentan.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 24 apr 2022, 20:39

a dobro treba uzeti u obzir da je russell naviko voziti krseve :mrgreen:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 24 apr 2022, 20:56

JoeBleck je napisao/la:
24 apr 2022, 20:24
JoeBleck je napisao/la:
24 apr 2022, 17:00

Kad ima stazu ispred sebe i Magnusen je najbolji vozac Svijeta.

Ovo sto trenutno vozi Lewis je bas smijurija.Bez puno premisljanja , mislim da je u ovom momentu top 5 najlosijih vozaca na gridu.To pokazuje iz sedmice u sedmicu.Osim one nafake u prvoj utrci ,bukvalno pomnozen sa 0.

Danasnja trka , dobra.Necuveno da nije osim starta bilo SC , ali eto i to se desava.

Lecler , zelen.Sainz nesretan , RB vrhunski.
Naravno da nije. Medjutim, glupo i nepotrebno je to tebi ovdje objasnjavat. Pricali ste da je i Bottas najgori vozac grida, pa sad ubija u Alfi. Sto on nije osvajao?

Botas vozi u Alfi sa nekim vozacem koji je prvi put sjeo u bolid F1.Logika nalaze da ce Botas koji ima X staza pokazati da je stari kov i biti ispred njega.Ne nuzno bodovno , ali trkacki svakako.
U Mercedesu trenutno imamo situaciju da jedan Rooki bori se za bodove sa gornjim domom a covjek koji je 7x bio svjetski prvak bori se za pozicije sa donjim domom.

Ni u jednom trenutku nisam umanjio Lewisa vec sam iznjeo cinjenice.U ovom momemtu je top 5 najlosijih vozaca na gridu , ovo je cinjenica , sto naravno ne umanjue da je velik, ali govori o tome da nije u stanju adaptirati se na bolid koji je slabiji i biti konkurentan.
Edukovani, odgovorio sam ti na nebulozu iz prve recenice, a dalje nisam ni citao.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 24 apr 2022, 21:26

QUARTERBACK je napisao/la:
24 apr 2022, 20:39
a dobro treba uzeti u obzir da je russell naviko voziti krseve :mrgreen:
Bingo. Hahahaha. 😁

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 apr 2022, 22:20

24 apr 2022, 20:56
JoeBleck je napisao/la:

Edukovani, odgovorio sam ti na nebulozu iz prve recenice, a dalje nisam ni citao.
Jasno mi je kad si neznalica i zatucani fan lika i djela jednog covjeka a ne sporta F1.Stoga i imas ta djetinjasta misljenja i argumente koji dolikuju djetete koje treba edukovati.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 24 apr 2022, 22:27

Pade i Laureus. :opaopa: :opaopa: :opaopa: Brutalna konstanta prosle sezone je morala biti nagradjena.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 apr 2022, 23:01

Danas su se mnogi žalili na Imolu kako je dosadno, a ustvari ovakve staze su zahtjevne što se pokazalo kroz kvalifikacije, sprint, pa i kroz utrku danas.

Tehnički da budeš na nivou, bez srljanja (Sainz na sprintu kao i veliki broj vozača), još uz ovakvo promjenjivo vrijeme i kišu koja je opet danas imala uticaj, meni je bilo zanimljivo jer do samog kraja sam očekivao neki SC.

DRS je kasno uključen, ali da je traka bila suha kao pred kraj utrke, mislim da bi borba između Leclerca i Pereza bila još zanimljivija.

Nevjerovatan vikend za RB, perfektna vožnja, Checo jednu grešku preko zavoja prešao, Max u pobjedničkom modu. Nadam se da Miami neće biti tip utrke gdje se pobjednik odluči kroz kvalifikacije, sve je više street utrka u F1.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 24 apr 2022, 23:05

Loš vikend za Ferrari. Sainz opet bez bodova (u trci) , a Lec napravio prvu veliku grešku ove sezone. Prokocka bitnih 7 bodova. Prednost u odnosu na Maxa pala za 19 bodova. S druge strane savršen vikend za Maxa, pp, pobjeda na sprint trci, pobjeda na trci uz najbrži krug. Jedino još da je Lec odustao. S 46 bodova, na 27. Ponovo se vraća u borbu za titulu.

Od ostalih, Mick najveće razočarenje. Očito nije kapacitet za F1, bolid mu nije loš kao prošle sezone, a on opet meda ne može. Pohvale i za Russela koji u kršu od bolida ima 3, 2X4 i 5 mjesto. 4. u generalnom poretku.

Vettel traktora dovukao do bodova. :salut:
Finn je napisao/la:
24 apr 2022, 19:38
Životinja
Max Verstappen's last 35 race finishes:

P1, P1, P1, P2, P2, P2, P1, P1, P2, P2, P1, P1, P9, P1, P1, P1, P1, P2, P2, P1, P2, P1, P2, P6, P3, P2, P2, P3, P2, P1, P2, P2, P3, P2, P1.
Vidio sam i statistiku broja odustajanja, njemu je na 20% u karijeri. Svaka peta trka je out.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 apr 2022, 00:17

JoeBleck je napisao/la:
24 apr 2022, 22:20
24 apr 2022, 20:56
JoeBleck je napisao/la:

Jasno mi je kad si neznalica i zatucani fan lika i djela jednog covjeka a ne sporta F1.Stoga i imas ta djetinjasta misljenja i argumente koji dolikuju djetete koje treba edukovati.
:| :|
Zbog cega si ti usao u ulogu nekog F1 znalca, kad konstantno lupas kao Maksim po diviziji? Opusti se, niko te ne uzima za ozbiljno. O kakvim argumentima pricas? Napisao si najvecu nebulozu ovog podforuma, a onda jos i pogresno shvatio moj citat, pa se sad i dalje ukopavas. Chill down.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 apr 2022, 00:26

Pricali ste da je i Bottas najgori vozac grida, pa sad ubija u Alfi. Sto on nije osvajao?
Bottas i jeste vozač za Alfe, Williamsa i slične timove. Za šampionske nije. Niti ima kvalitet, niti konstantu. Uzmi samo primjer Sainza. Prošle sezone svaku trku završio, ove već 2 odustao (ok, ova sad nije njegova krivica). Našamarao Leca, ove sezone omjer se promijenio, kako se i promijenio status Ferarija koji je sad ekipa koja se bori za titulu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 apr 2022, 00:38

Ferrari je vec skoro 20 decenije luzerska ekipa, te me ne bi cudilo ni da ovu prednost izgube do kraja. Sainz je veliko razocarenje, ja sam ga smatrao zbog konstante vecim problemom Charlesu od Maxa, medjutim covjek je peh, a i pojeo ga je pritisak. Tu se slazem.

Bottas nije nista losiji od svakog drugog vozaca top ekipa, cak bih rekao da je bolji od svih drugih vozaca top ekipa bio za vrijeme Mercedesa. To sto on nema pobjednicki mentalitet je druga stvar. Skolovao je Pereza prosle godine u bara-bara bolidima. RB je imao dominantniji bolid, sve dok Mercedes nije izdominirao zadnje utrke u svom stilu. Kome jos trebaju dva pretendenta za titulu u dominantnom bolidu? Zadnja takva sezona je ona Mercedesova, ali su oni bili toliko ispred, da su to mogli i dopustit, jer niko nije bio ni blizu. Mercedes je napravio ogroman problem sam sebi pustanjem Bottasa u pola sezone. Covjeka je bolio qrac.

Covjek je napisao da je i Magnussen najbolji vozac svijeta u dominantnom bolidu, jest al u qrcu. Bolid jest najbitniji, ali gornji dom vozaca poput Hamiltona i Maxa ce ti isporucit 100% tih performansi, dok ce ostatak 95. O tome se radi. Ovdje neki ocekuju da prvi vozaci ostavljaju f1 kolege sekundu po krugu. :mrgreen:

Hamilton da vozi ovaj Ferrari bi bez ikakve muke rijesio WC, bas kao i Max. Leclerc treba jos pure jesti, iako je brutalno brz, ali nema konstantu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 25 apr 2022, 00:58

Finn je napisao/la:
24 apr 2022, 19:38
Životinja
Max Verstappen's last 35 race finishes:

P1, P1, P1, P2, P2, P2, P1, P1, P2, P2, P1, P1, P9, P1, P1, P1, P1, P2, P2, P1, P2, P1, P2, P6, P3, P2, P2, P3, P2, P1, P2, P2, P3, P2, P1.
Bez dileme najbolji i najtalentovaniji vozač na gridu.

Šteta što je derište i kamikaza pa ne može čovjek ni navijat za njega

kovac
Kontakt:

Post Postao/la kovac » 25 apr 2022, 01:11

Mokes je napisao/la:
25 apr 2022, 00:26
Pricali ste da je i Bottas najgori vozac grida, pa sad ubija u Alfi. Sto on nije osvajao?
Bottas i jeste vozač za Alfe, Williamsa i slične timove. Za šampionske nije. Niti ima kvalitet, niti konstantu. Uzmi samo primjer Sainza. Prošle sezone svaku trku završio, ove već 2 odustao (ok, ova sad nije njegova krivica). Našamarao Leca, ove sezone omjer se promijenio, kako se i promijenio status Ferarija koji je sad ekipa koja se bori za titulu.
Bottas nije za šampionske timove? :hmmmmm: Možda si mislio da nije kalibar šampiona :D

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 25 apr 2022, 01:19

Osoba koja smatra Botasa top vozacem je nebulozna i nema bukvalno pojma o F1.
Botas je top drugi vozac za jake ekipe i top vozac za donji dom ekipa.
Lik koji u sebi nema trkanje,dozu rizika i predatorski mentalitet ne moze biti svrstan u rubriku gdje ga ti guras.
Covjek koji se godinama u nazad sklanjao sa staze kome god je stigao , najvece uspjehe dozivljavao na kvalifikacijama nije top vozac.

On je izmisljen za Hamiltona da se predstavi ovaj u sto boljem svjetlu.Tu je , suti , radi sta mu se kaze , osvaja bodove jer ima najmocniju masinu , daleko od svih zbivanja.pa Botas je lik koji je manje u kadru od Wiliamsovih vozaca bio , o cemu pricas.

I da , garantujem.Daj Magnusenu , Ricardu , Alonsu i ostaloj klapi brisan prostor i nikakav saobracaj ispred sebe te kolegu koji samo radi za tebe , dobit ces isti rezultat kao sto je imao Hamilton.U svakom momentu je imao najjaci bolid , godinama daleko najjaci.Nemoj nam pisati kao da ne gledamo F1 , kao da smo jucer poceli pratiti pa nam ti neke mitove pricas o liku i djelu Lewisa.Velik je , preuspjesan , ali ne neko mitsko bice koje bi iste te rezultate mogao uknjiziti sa malo slabijim bolidom nego je to dugogodisnje bio Mercedes.Prvi put kad mu se primakao jedan bolid , dobio je po usima.
Ovo danas sto vozi u Mercedesu je ocajno , mozes ti pisati sta hoces ali covjek koji je 7x osvojio titulu nema preticanja u sebi zato sto nije navikao da se bori za poziciju vec mu se servira od kvalifikacija.

I ovo kukanje na bolid je ocajno , jasno nije Mercedes ni sjena ali ako je Rusel u stanju biti u top 5 , ne vidim zasto “najveci” svih vremena ne moze makar pratiti Rusela?

Odgovor si dobio ranije u tekstu gdje je akcenat na navici.Lewis je navikao na brisan prostor,praznu stazu i sklanjanje i igranje timskog kolege za tebe.

Ja ni u jednom trenutku nisam omalovoazavao Lewisa , cak sta vise, ali mi je puna kapa prica kako je on mitski vozac a u sustini 90% ti bolid diktira , ostalo su finese.Jedini vozac koji je trenutno u stanju biti u kontinuitetu bolji nego mu to bolid dozvoljava je Max, ne sad , ne jucer vec 3-4 godine.Zasto ? Zato sto jede asfalt , ratuje na asfaltu i uziva u borbama na stazi.Sa jakim i pouzdanim RB , dobio bi se najdosadniji ciklus ikada , totalnu dominaciju jednog vanserijskog talenta.

Uz duzno postovanje i vozacima koje volim i postujem , mnogo ih velikih trenutno na gridu , Max je poseban.Mentalitet kakav sam rijetko vidio u bilo kojem sportu,neko ce reci lud , previse ali meni je poseban.
Da se razumijemo , apsolutno ni u jednom trenutku njegove karijere ga nisam simpatisao.Navijac sam starog kova i V12 epohe.

Mene zanima , cemu branjenje i podmetanje toliko za Lewisa , opusti se , nije tu u rodu.Jasno sjajan , ogroman ali kad je tuta , onda kazes tuta je.Sta ja sad treba da pisem kako je Alonso nebeski vozac , a realnost je da on i Alpina ne mogu da se sastave kako treba.Ili imaju dobre kvale a ocajnu trku ili obrnuto.Ohani , svaki ti je post branjenje tvog miljenika , gledaj malo siru sliku , vise uzivaj…

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 25 apr 2022, 01:28

25 apr 2022, 00:38
:

Hamilton da vozi ovaj Ferrari bi bez ikakve muke rijesio WC, bas kao i Max. Leclerc treba jos pure jesti, iako je brutalno brz, ali nema konstantu.
Ti bas lupetas , ono da uguras Hamiltona i gdje treba i ne treba.

O kakvoj konstanti pricas 😂

Decko ima 2 pobjede , jedno drugo mjesto i jednu gresku koja je rezultirala 6 mjestom.
Hamilton bi predpostavljam imao 4 pobjede , 4 pola i 4 najbrza kruga.
Kakav bi Rusel tek bio da vozi ovaj Ferari , prestizao bi drugog za cjeli krug , zavrsavao utrku 15 minuta prije i pio kafu sa tetkom u pitu dok drugi fijakere dotjeraju do stale?

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 apr 2022, 02:13

:urnebes: :tokralju: :rol:

Imas li ti kakve veze sa Rusijom, manjim BH entitetom ili Srbijom? Ovako intelektualno ostecen moze bit samo Dodikov, Vucicev ili Putinov glasac?

Lando :rol:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 25 apr 2022, 15:17

Inače Maksmilijan je već sad u top 10 po podijumima - 62 :kafa:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 apr 2022, 16:13

BosniaBoston je napisao/la:
23 apr 2022, 18:04
miki_92 je napisao/la:
23 apr 2022, 17:47
sta glume i dalje s ovim maskama u paddocku
Haj to al zbog čega još nema povratka cooldown sobe to nikad neću prežaliti, intervjuji poslije trke su toliko ofucani malo je reć
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.