NBA Playoffs 2021/22

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

OldFashioned
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2021/22

Post Postao/la OldFashioned » 25 apr 2022, 14:08

Shategabri je napisao/la:
25 apr 2022, 14:05

Defanzivci su uvijek bili potcjenjena roba.
Onako, iz sjene.
Pogledaj tog Tuckera recimo, pa on da je ofanzivno mrvu bolji, bio bi zvijer. A i ovako radi puno za svaku ekipu u kojoj je igrao i bitna je karika bio.
I sad uzmeš jednog Jimmyja koji je uz to što je elitni defanzivac i napadački bogat igrač.
Jedino što mu ja mogu prigovoriti je što kratko traje. Kaže neko malo je igrao regularni dio, pa i to je problem, povrede koje ga prate. Ima i veze s tim kako je vodio svoju karijeru, koliko je ozbiljan bio.
Imao je i u Bullsima dobrih playoff izdanja, ali rekao bih ne ovako kao u Heatu zrelo.
Poslije toga lutanje par godina dok nije došao tu gdje je.
Ronaldinho košarke, znaš da je odličan, ali prekratko će trajati na vrhunskom nivou.
U Bullsima sa Roseom je bio skoro pa fail samom činjenicom da su obojica igrala za sebe, nešto kao Durant/Wess u OKC-u.
Jedan napad ti, jedan ja. Ubijeđen sam da je postojala prevelika doza ljubomore između njih dvojice.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 25 apr 2022, 14:13

NEZALAGANJE je napisao/la:
25 apr 2022, 14:02
dark44 je napisao/la:
25 apr 2022, 13:59
25 apr 2022, 13:56

Mislim da ne bi trebali, mi kao navijaci, pricati o superstar statusu van terena. Ako ces tako, bubam sad Trae Young je box office igrac, Ja Morant je box office igrac itd.
Kawhi nije ni za G league :mrgreen:
Boga mi, da ne pokida ligamente prosle godine, opet bio bio u finalu.Minimum.

Mislim na ovo van terena, a što se tiče prošlog PO mislim da bi i osvojili da se nije sjebo.

@Shategabri
Tu si upravu ipak trebamo sačekati ovaj PO pa procijeniti da li je superstar ili all star, do tada je realnije da je još all star.

Što se tiče Milwaukee to nije priča šbbkbb, Harden se povrijedio u G1 i Bucksi su odigrali katastrofalno protiv Netsa bez Hardena bukvalno su se obrukali u prve dvije utakmice.

Treću su dobili u rukometnoj tekmi, onda je u četvrtoj slijedio raspad međutim KI se sjebo pa su i to nekako dobili, a i svaku sljedeću su se naplatili momački protiv tako osakaćene ekipe, čak ni protiv ATL nisu briljirali.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 14:13

OldFashioned je napisao/la:
25 apr 2022, 14:08
25 apr 2022, 14:05

Defanzivci su uvijek bili potcjenjena roba.
Onako, iz sjene.
Pogledaj tog Tuckera recimo, pa on da je ofanzivno mrvu bolji, bio bi zvijer. A i ovako radi puno za svaku ekipu u kojoj je igrao i bitna je karika bio.
I sad uzmeš jednog Jimmyja koji je uz to što je elitni defanzivac i napadački bogat igrač.
Jedino što mu ja mogu prigovoriti je što kratko traje. Kaže neko malo je igrao regularni dio, pa i to je problem, povrede koje ga prate. Ima i veze s tim kako je vodio svoju karijeru, koliko je ozbiljan bio.
Imao je i u Bullsima dobrih playoff izdanja, ali rekao bih ne ovako kao u Heatu zrelo.
Poslije toga lutanje par godina dok nije došao tu gdje je.
Ronaldinho košarke, znaš da je odličan, ali prekratko će trajati na vrhunskom nivou.
U Bullsima sa Roseom je bio skoro pa fail samom činjenicom da su obojica igrala za sebe, nešto kao Durant/Wess u OKC-u.
Jedan napad ti, jedan ja. Ubijeđen sam da je postojala prevelika doza ljubomore između njih dvojice.
To je to, dva superstara i + on još nije bio sazrio, vjerujem da je bio ovakav mentalno da bi to drugačije izgledalo.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 14:25

dark44 je napisao/la:
25 apr 2022, 14:13
25 apr 2022, 14:02
dark44 je napisao/la:
25 apr 2022, 13:59

Kawhi nije ni za G league :mrgreen:
Boga mi, da ne pokida ligamente prosle godine, opet bio bio u finalu.Minimum.

Mislim na ovo van terena, a što se tiče prošlog PO mislim da bi i osvojili da se nije sjebo.

@Shategabri
Tu si upravu ipak trebamo sačekati ovaj PO pa procijeniti da li je superstar ili all star, do tada je realnije da je još all star.

Što se tiče Milwaukee to nije priča šbbkbb, Harden se povrijedio u G1 i Bucksi su odigrali katastrofalno protiv Netsa bez Hardena bukvalno su se obrukali u prve dvije utakmice.

Treću su dobili u rukometnoj tekmi, onda je u četvrtoj slijedio raspad međutim KI se sjebo pa su i to nekako dobili, a i svaku sljedeću su se naplatili momački protiv tako osakaćene ekipe, čak ni protiv ATL nisu briljirali.
Pa eto, prilika mu je da potvrdi da nije one playoff wonder.

Evo povrijedio se njima Middleton, playoff je takav, ne znaš ko će se povrijediti, taj faktor sreće je sastavni dio.
Igra se na 4 dobijene. Neki su imali i 3-1, pa nije bila garancija da si dobio i da ideš dalje.
A vidi, sve se svelo u onu tricu KD kad je bilo da je vrhom patike zakačio liniju. To su momenti kao i ona trica Ray Allena ili neki drugi trenutak koji prelomi i ostalo je historija.

Kad si prvak, svaki prigovor je suvišan.
Na kraju krajeva, kad pogledaš tu ekipu Bucksa, oni su kompletirali trio Giannis, Middleton i Jrue i to je onda ekipa za titulu. Ostalo su role players.
Koševo Zapad

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 25 apr 2022, 14:25

Na istoku je meni licno Boston garantovan finalist.

A verovatno i Miami, sa tim da Miami nema nekog smeka u igri napred.

Nazad su zvjeri, ali napred pokusavajo taj neki quasi Heat Mentality Agresiviti, sta ja znam.
Kad nalete na isto dozu agresivnosti, imat ce problema. Mozda Phila se moze suprostaviti.

Na zapadu se stvari pomalo kompliciraju. Osim GSW u polufinalu je sve ostalo otvoreno.
dobre guzove ima Belma

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2022, 14:26

slika

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 apr 2022, 14:28

alemsa je napisao/la:
25 apr 2022, 14:26
slika
I onda poslije i Gordonu pred kraj utakmice... Treba ga suspendovati na po jednu utakmicu za svaki od tih :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 14:32

JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 14:28
alemsa je napisao/la:
slika
I onda poslije i Gordonu pred kraj utakmice... Treba ga suspendovati na po jednu utakmicu za svaki od tih :mrgreen:
Ma ja bih žrtvovao Boogiea :mrgreen: da ga otrese i mirna Bosna :urnebes:
Lik je teška stoka, ne gasi se cijelu utakmicu i još ovakve stvari radi, valja to sve otrpiti dok adrenalin radi.
Koševo Zapad

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 apr 2022, 14:35

25 apr 2022, 14:32
JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 14:28
alemsa je napisao/la:
slika
Ma ja bih žrtvovao Boogiea :mrgreen: da ga otrese i mirna Bosna :urnebes:
Lik je teška stoka, ne gasi se cijelu utakmicu i još ovakve stvari radi, valja to sve otrpiti dok adrenalin radi.
Ne mogu shvatiti da neko moze navijati za ove cigane.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 25 apr 2022, 14:37

Beko je napisao/la:
25 apr 2022, 14:25
Na istoku je meni licno Boston garantovan finalist.

A verovatno i Miami, sa tim da Miami nema nekog smeka u igri napred.

Nazad su zvjeri, ali napred pokusavajo taj neki quasi Heat Mentality Agresiviti, sta ja znam.
Kad nalete na isto dozu agresivnosti, imat ce problema. Mozda Phila se moze suprostaviti.

Na zapadu se stvari pomalo kompliciraju. Osim GSW u polufinalu je sve ostalo otvoreno.
Boston > Bucksi > Miami > Phila

Trenutno. Mada svaka od ove 4 ekipe ima sansu da izadje sa Istoka.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 apr 2022, 14:41

Miamiju ce se suprotstaviti ko uspije da im probije perimetar 1 na 1 i ko uspije da napuni reket.
U pick ih ne mozes zavrtit jer sve preuzimaju, jedino da gadjas Herroa/Robinsona kad su na parketu i da ides prodor 1 na 1 pa izlazni pas, ili visak na centru. Njima mozda Bucksi mogu najvise problema napraviti ako Portis i Lopez budu na nivou, ili Embiid sa povratnim pasovima. Oni mogu njega braniti mozda, ali bi morali manje preuzimati plus kad udvoje na izlazni pas Philla mora sutati kao luda. Tu bi faktor bio Harris sa svojim cutovima na poludistancu.
moras ih staromodno napast, inside out i cutovi.
Oni kao da su gradjeni sa ove niske ekipe sa zapada, ljudi sve preuzimaju , 1 polucentar i 4 perimetar defendera , nekad i 5 perimetar defendera.

daleko su najneatraktivniji i sterlini u napadu ali im se mora priznati da su opet tako dobro i pametno sklopili ekipu, cak im i onaj retard Morris fali i ima ulogu, jer bi on donio jos tijela da mogu braniti reket ako neko krene da ih puni, a moze braniti i vani.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 25 apr 2022, 14:59

baboedindzeko09 je napisao/la:
25 apr 2022, 12:00
Balon je napisao/la:
25 apr 2022, 11:24
Trae Young najveci fake superstar u zadnjih 15 godina u ligi pored Westbrooka i Hardena

Zakonom treba zabraniti da se on i Luka spomenu u istoj recenici, dosao PO lik po 2. put ne moze 10p prebaciti
au kume kakve ti gluposti pricas, nadam se da trolas, da nisi ozbiljan ili da si pod supstancama nekim, ovo ozbiljan covjek i poznavaoc kosarke ne bi nikad izjavio
Sva trojica overrated

Eno @nezalaganje ti je sve fino objasnio u vezi superstar tematike, nema potrebe da ponavljam bezze

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 25 apr 2022, 15:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:
25 apr 2022, 14:41
Miamiju ce se suprotstaviti ko uspije da im probije perimetar 1 na 1 i ko uspije da napuni reket.
U pick ih ne mozes zavrtit jer sve preuzimaju, jedino da gadjas Herroa/Robinsona kad su na parketu i da ides prodor 1 na 1 pa izlazni pas, ili visak na centru. Njima mozda Bucksi mogu najvise problema napraviti ako Portis i Lopez budu na nivou, ili Embiid sa povratnim pasovima. Oni mogu njega braniti mozda, ali bi morali manje preuzimati plus kad udvoje na izlazni pas Philla mora sutati kao luda. Tu bi faktor bio Harris sa svojim cutovima na poludistancu.
Oni kao da su gradjeni sa ove niske ekipe sa zapada, ljudi sve preuzimaju , 1 polucentar i 4 perimetar defendera , nekad i 5 perimetar defendera.

daleko su najneatraktivniji i sterlini u napadu ali im se mora priznati da su opet tako dobro i pametno sklopili ekipu, cak im i onaj retard Morris fali i ima ulogu, jer bi on donio jos tijela da mogu braniti reket ako neko krene da ih puni, a moze braniti i vani.
Robinson nece vidjeti terena protiv jacih ekipa. I protiv ATL je beskoristan. Osim prve utakmice. I RS je igrao ispod prosjeka. Ocekujem da ga trejdaju nakon ove sezone.

Samo treba naci budalu koja ce ga uzeti na ugovoru na kojem je trenutno. Nijedna ozbiljna ekipa ga nece ni razmatrati.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 apr 2022, 15:09

TheChief je napisao/la:
25 apr 2022, 15:02

Robinson nece vidjeti terena protiv jacih ekipa. I protiv ATL je beskoristan. Osim prve utakmice. I RS je igrao ispod prosjeka. Ocekujem da ga trejdaju nakon ove sezone.

Samo treba naci budalu koja ce ga uzeti na ugovoru na kojem je trenutno. Nijedna ozbiljna ekipa ga nece ni razmatrati.
Da nije dobio ugovor koji je dobio bio bi izvan rotacije totalno.

Miami se mora cijeniti kao ekipa jer izvlace maksimum iz onoga sto imaju. Svi igraju ozbiljnu odbranu. Slicno kao i Boston. Zato je steta sto sam primoran njih da je hejtam.

Oni su mi nesto najslicnije nekadasnjem Memphisu i Indiani kada su odbranom dobijali utakmice.
dr. Alem Peterson

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 25 apr 2022, 15:16

Justin je napisao/la:
25 apr 2022, 15:09
TheChief je napisao/la:
25 apr 2022, 15:02

Da nije dobio ugovor koji je dobio bio bi izvan rotacije totalno.

Miami se mora cijeniti kao ekipa jer izvlace maksimum iz onoga sto imaju. Svi igraju ozbiljnu odbranu. Slicno kao i Boston. Zato je steta sto sam primoran njih da je hejtam.

Oni su mi nesto najslicnije nekadasnjem Memphisu i Indiani kada su odbranom dobijali utakmice.
Strasno je kako se ekipe ukopaju losim ugovorima. Dati 90/5 Robinsonu je epska glupost.

Nego, kada pomislis da JJJ ima los ugovor samo se sjeti ovog Collinsa iz ATL. Bit ce ti lakse. :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 15:19

Pa tih 90/5 Robinsonu je mila majka kakvi su se sve ugovori davali raznoraznim kladama.
I ne znam šta ste toliko zapeli za njega, kao da nisu znali u Heatu šta on igra i koliko može.
Koševo Zapad

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 apr 2022, 16:54

Kakvo smece.
dr. Alem Peterson

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 apr 2022, 16:54

25 apr 2022, 15:19
Pa tih 90/5 Robinsonu je mila majka kakvi su se sve ugovori davali raznoraznim kladama.
I ne znam šta ste toliko zapeli za njega, kao da nisu znali u Heatu šta on igra i koliko može.
Može zabiti 5-6 trojki i to je to , defanzivna rupa , ako mu otežaš te trojke ugasio si ga , ništa drugo ne zna .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 apr 2022, 16:58

Justin je napisao/la:
25 apr 2022, 16:54

Kakvo smece.
Ne vidim poentu posta , godinama se njemu i čitavoj ekipi gleda kroz prste .

Treneru je OK kada Zaza namjerno povrijedi , OK mu je kada Green namjerno povređuje , ali kada se u žaru borbe nenamjerno povrijedi Žvaljo onda to nije OK , tada vrišti i oravi haos kako to nije sportski .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2022, 17:13

Sto ovaj Green nije izigravo majmuna kad su ih pisali po glavi 2 godine zaredom, ofirali ga "triple-single" i to, tad je sutio....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.