Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Raonffa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2022, 01:36

Rosicky je napisao/la:
25 apr 2022, 01:29
Raonffa je napisao/la:
25 apr 2022, 01:20
Rosicky je napisao/la:
25 apr 2022, 01:14
Previse prepisujete Maldiniju nešto za što se znalo da ce doći sa Gazidisom.

Maldini je tu ikona i ime preko kojeg radi Gazidis i svi ljudi koje je doveo ili aktivirao na terenu :D

Ne mislim da Maldini nije uradio ništa ali isto tako stvarate mit kao o Monchiu sto je stvoren :D
Pa niste bili baš oduševljeni sa njim? Doduše nije isto furati ovakvu politiku u Premiershipu i Seriji A, ovamo je konkurencija mnogo manja pa neke boljke slabije dolaze do izražaja.

Govorim naravno o transferima, jer pretpostavljam da na to ciljaš.
Mi nismo bili zadovoljni zbog toga što nije bio sposoban da napravi iskorak kada se Arsenal mogao potući za titulu kupovali su se neki alibi igrači da se zadovolji forma,vlasnik,navijačka baza itd

Mislim da je on čovjek koji treba biti u klubu sve dok klub ne želi ući u sami vrh i zbog toga je trenutno u Milanu idealno riješenje.
Ma ja, kontamo se, to je upravo ta razlika između Premiershipa i Serije A, gdje sa ovakvim ulaganjima u Italiji možeš biti konkurentan za titulu, a u Engleskoj je to nemoguće.

Vidjet ćemo da li može ovdje napraviti iskorak, pogotovo sa eventualno novim vlasnicima. Mada eto Rom piše kako će možda i otići. Helem, i ja mislim kako ima dosta njegove zasluge u ovom ozdravljenju Milana, nebrojeno puta sam na našoj temi pisao kako počinjemo ličiti na Arsenal, što u okvirima Italije nije loše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 25 apr 2022, 01:39

Rosicky je napisao/la:
25 apr 2022, 01:29

Mislim da je on čovjek koji treba biti u klubu sve dok klub ne želi ući u sami vrh i zbog toga je trenutno u Milanu idealno riješenje.

Ovo je uvjerljivo najbliže istini kada je on u pitanju.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 apr 2022, 01:44

Milan je trebao da se konačno stabilizuje, da financije budu sređene, te da se novi sponzori privuku. To je Gazidis uradio odlično. Ako se njegova epizoda završi sa Amerikancima, hvala mu na svemu, a Milan ide dalje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 apr 2022, 06:35

Interu samo bod u Bolonji.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 apr 2022, 07:19

Padovan je napisao/la:
25 apr 2022, 00:29
Cestitam bratu Romagnoliu plasman u LP, a ostalim Milanistima mnogo srece u borbi za titulu :mrgreen:
:rol:
Il Club più titolato al mondo!

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 apr 2022, 08:18

Alipasino je napisao/la:
25 apr 2022, 06:35
Šta kažeš oće Napoli osvojiti ligu? :rol:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 apr 2022, 14:04

Imp je napisao/la:
25 apr 2022, 08:18
Alipasino je napisao/la:
25 apr 2022, 06:35
Šta kažeš oće Napoli osvojiti ligu? :rol:
Ima on cesto ispade ovdje :urnebes:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 apr 2022, 14:29

Milan do kraja sezone igra protiv timova koji su u prvih 9 na tablici, a Inter igra protiv ekipa koje su ispod 10. mjesta

na Interu je da izgubi/uzme titulu
Don't believe the hype.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 apr 2022, 14:39

Sad čitam u vezi ove prašine što se digla oko Acerbia i njegove reakcije. Marušić je prvi koji je zasrao i valjda je on zadnji koji bi ga trebao napadati. Vjerujem i da se radi o amaterskoj pogrešci Acerbia jer mi je teorija da će netko na ovoj razini sabotirati zaista nevjerovatna. Ali kad više puta pogeldaš situaciju, fakat izgleda kao da je Acerbi učinio sve u svojoj moći da Milan zabije, baš užasna reakcija. :o

Naravno, Inter ima sve u svojim rukama/nogama i ako ovo ne uzmu neće im biti Acerbi kriv.
GG3 je napisao/la:
25 apr 2022, 14:04

Ima on cesto ispade ovdje :urnebes:
Ma poznat je meni taj tip forumaša, vazda lupaju neke prognoze, pa kad promaše, niko ništa. I kad ćorava koka ubode zrno, onda je on znao... :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 apr 2022, 14:46

Balkanski mentalitet. Odmah sve namješteno i sve ide ka teorijama zavjere. Čovjek se nasmijao više od muke sigurno, nego zbog sreće. Držiš se i odlijevaš napadima 92 minute i onda primiš go.

Kao onomad kad je De Vrij katastrofalnom partijom poslao Inter u LPa. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 apr 2022, 15:01

Romagnoli13 je napisao/la:
25 apr 2022, 14:46
Nije baš katastrofalna partija. "Samo" skrivio penal.
Ta je bila još sumnjivija s obzirom da se već znalo da je od slj. sezone Interov igrač.

Btw. nije to samo balkanski mentalitet, navodno i Laziovi navijači traže da ga se makne iz kluba :urnebes:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 apr 2022, 15:06

Imp je napisao/la:
25 apr 2022, 15:01
25 apr 2022, 14:46
Nije baš katastrofalna partija. "Samo" skrivio penal.
Ta je bila još sumnjivija s obzirom da se već znalo da je od slj. sezone Interov igrač.

Btw. nije to samo balkanski mentalitet, navodno i Laziovi navijači traže da ga se makne iz kluba :urnebes:
I onako im šaljemo Romagnolia na ljeto. Tako da ništa se ne mijenja. :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 apr 2022, 15:07

Nisu oni mentalitetom daleko od balkanaca
Il Club più titolato al mondo!

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 apr 2022, 15:11

25 apr 2022, 15:06
I onako im šaljemo Romagnolia na ljeto. Tako da ništa se ne mijenja. :mrgreen:
On je deklarirani Lazial, sumnjam da će on sabotirati. Mogao samo sinoć Milan da je igrao. :D

@Muxa, vjerojatno i gori od nas.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 apr 2022, 16:52

zastrasujuce je koliko je milan nadmocnija ekipa od lazija i to se vidjelo u sve tri tekme ove sezone, bukvalno kao dueli ekipe iz "serie a" i ekipe iz "serie b", mozda cak i "serie c", pri cemu uopste ne pricam o kvalitetu igre, nego o stvarima kao sto su agresivnost, trka, snaga, a nisam primjetio takvu nadmoc milana protiv drugih ekipa, mada i nisam gledao svaku njihovu tekmu, pa mozda i grijesim

sto se acerbijeve reakcije tice, lose je odreagovao, ali, desava se, mogao je pustiti loptu strakoshi, ali, pitanje je dal je bilo komunikacije u toj situaciji, kako god, puno gore je pogrijesio marusic koji je trebao izbaciti loptu u out, ako je vec nije mogao ispucati naprijed il nije mogao odigrati pas nazad, a kriv je i hysaj koji je bio blizu tonalija, a sve je ispratio pogledom, umjesto da ga je cuvao i sigurno ne bi zabio

acerbija navijaci tjeraju iz kluba zbog njegovog ponasanja, prvo je usutkivao curvu nord, a sad i onaj osmijeh nakon primljenog gola, vec neko vrijeme mu zvizde kad ima loptu u nogama i vjerovatno je zavrsio karijeru u laziju, ko mu j mater

teska sezona, prepuna razocarenja i nemam vise volje, ni zivaca da pisem i pricam o temi zv lazio, kad ce vise crknuti smecar lotito i kad ce siptar tare **** iz kluba, kako ih nije sramota gledati onakvo ponizavanje i izivljavanje kao sinoc, jos smrdljivi siptar kaze da je ekipa dobra

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 apr 2022, 17:29

Chinaglia je napisao/la:
25 apr 2022, 16:52
zastrasujuce je koliko je milan nadmocnija ekipa od lazija i to se vidjelo u sve tri tekme ove sezone, bukvalno kao dueli ekipe iz "serie a" i ekipe iz "serie b", mozda cak i "serie c", pri cemu uopste ne pricam o kvalitetu igre, nego o stvarima kao sto su agresivnost, trka, snaga, a nisam primjetio takvu nadmoc milana protiv drugih ekipa, mada i nisam gledao svaku njihovu tekmu, pa mozda i grijesim

sto se acerbijeve reakcije tice, lose je odreagovao, ali, desava se, mogao je pustiti loptu strakoshi, ali, pitanje je dal je bilo komunikacije u toj situaciji, kako god, puno gore je pogrijesio marusic koji je trebao izbaciti loptu u out, ako je vec nije mogao ispucati naprijed il nije mogao odigrati pas nazad, a kriv je i hysaj koji je bio blizu tonalija, a sve je ispratio pogledom, umjesto da ga je cuvao i sigurno ne bi zabio

acerbija navijaci tjeraju iz kluba zbog njegovog ponasanja, prvo je usutkivao curvu nord, a sad i onaj osmijeh nakon primljenog gola, vec neko vrijeme mu zvizde kad ima loptu u nogama i vjerovatno je zavrsio karijeru u laziju, ko mu j mater

teska sezona, prepuna razocarenja i nemam vise volje, ni zivaca da pisem i pricam o temi zv lazio, kad ce vise crknuti smecar lotito i kad ce siptar tare **** iz kluba, kako ih nije sramota gledati onakvo ponizavanje i izivljavanje kao sinoc, jos smrdljivi siptar kaze da je ekipa dobra
Milan je protiv svih ekipa iz gornjeg doma odličan. To više nije ništa novo. Problem su ekipe koje čekaju u i oko 16erca. Sa njima se muče.

Jedina ekipa koja u egalu i iznad Milana je Inter. Mada je taj jaz uveliko smanjen. Razlika je u 3-4 igrača, odnosno par krucijalnih pozicija koje Maldini mora riješiti na ljeto ako žele dodatni iskorak.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2022, 19:06

A nekada se kleo u Iglija, albanski doktor transfera :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 apr 2022, 20:05

Raonffa je napisao/la:
25 apr 2022, 19:06
A nekada se kleo u Iglija, albanski doktor transfera :D
Ma manje vise njemu je do lazia, njega Barca zanima, a ni njima ne ide pa onda ga udario izljev emocija, razumljivo

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 apr 2022, 21:24

Mogo bi Juve popušit ovde lagano

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 apr 2022, 21:25

Kakva igra Sasuola, bravo. Juve mrtva ekipa :D

Berardi petama dijeli asistencije, a nama k'o fol ne treba :D
Zadnja izmjena: milanist, dana/u 25 apr 2022, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.