A to nije ?
NBA Playoffs 2021/22
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2021/22
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Samo je nekoliko pravih superstara u ligi. Game change igraca da ih tako nazovem. U mom nekom rangiranju mi je razlika izmedju AS igraca i superstara, jer nije svaki AS igrac=superstar. Svakako da su mi najbolji superstari oni koji dominiraju u oba pravca, ali ima i superstara koji nisu toliko dobri u odbrani, ali su toliko mocni ofanzivno da to prevazilaze.dscile je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:30Znaci Dejounte Murray je superstar? Ili Siakam? Svrstao bi ih u istu grupu kao Embiida i Giannisa?OldFashioned je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:23Svaki igrač koji daje 20+ a pritom igra elitnu obranu je itekako superstar, što J.Buckets svakako jeste.
Kao sto rekoh, to ko pripada kojoj grupi igraca je subjektivno i gori sam ja sto sam to spomenuo, jer ce sad krenuti diskusija u tom pravcu. A u ovih, skoro 10 godina na forumu, bas ih je cesto bilo.
Trenutni "game change" superstari za mene su slijedeci igraci: Tatum, Durant, Doncic, Jokic, Curry, Kawhi (barem je bio), James, Giannis i Embiid. To je ta lista za mene.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
O kojem POu Dejountea pricas?Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:35Problem je što ti daješ neadekvatne primjere koji bi trebali biti argumenti u tvom slučaju protiv Butlera.
Pogledaj šta je Dejounte odigrao u playoffu dosad i koliko je doprinio ekipi.
Bliži je Joelu Antonyju iz šampionskog Heata nego Jimmyju.
Siakam bi trebao biti najbolji igrač ekipe, pa da onda pričamo o tome je li superstar.
- Shategabri
- Kontakt:
Ne bi se reklo.
Veći rejting od njega ima recimo FVV.
Mada to nije opravdao dosad u ovoj seriji.
A recimo da ne zaostaje puno Anunoby od Siakama.
Ako hoćeš reći da je Siakam lider poput Butlera, ona jbg.
Koševo Zapad
- OldFashioned
- Kontakt:
Danas je iznimno teško biti elitni defanzivac s obzirom na pravila koja su više prilagođena ofanzivcima.
Jokiću, Curryu, Jamesu može proći to što su nemarni i slabašni na drugoj strani parketa jer su nevjerovatno off.talentovani i mogu te sahraniti sa različitim oružjima.
Jokiću, Curryu, Jamesu može proći to što su nemarni i slabašni na drugoj strani parketa jer su nevjerovatno off.talentovani i mogu te sahraniti sa različitim oružjima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Shategabri
- Kontakt:
O onim koje je igrao.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:44O kojem POu Dejountea pricas?Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:35Problem je što ti daješ neadekvatne primjere koji bi trebali biti argumenti u tvom slučaju protiv Butlera.
Siakam bi trebao biti najbolji igrač ekipe, pa da onda pričamo o tome je li superstar.
Jasno, to su mu prve sezone i nije za uzeti kao argument.
Međutim, nema drugih samim tim nemamo šta ni uzeti.
Koševo Zapad
Superstar nije samo na terenu nego i van terena. Buttler nema taj status i to je to
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Shategabri
- Kontakt:
Kakva je defanzivna rupa bio, Jokić je pristojan u odbrani. Jasno, ne gleda mu se to toliko obzirom da je bitnije kakav je na drugoj strani parketa.OldFashioned je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:47Danas je iznimno teško biti elitni defanzivac s obzirom na pravila koja su više prilagođena ofanzivcima.
Kao i drugoj dvojici što si ih naveo. Za Curryja ima i ko igrati odbranu, tako da to nije problem.
A James je pokazao da može igrati strašnu odbranu kad hoće.
Dok recimo Butler mi je tu nekako konstanta na obje strane parketa. Daje se max i pod svojim košem i pod protivničkim.
Kad se sve sabere, veći je superstar od jednog Lillarda koji će, kako stvari stoje, završiti karijeru kao overhyped,
Koševo Zapad
Prenapuhan je, ako ćemo ignorisati sve prije Majamija dosad ima 2 PO. Prvi PO gdje je igrao finale je bio solidan (ali ne superstar) uz izuzetnu timsku igru su zaustavili Giannisa i Milwaukee ali nije tu Jimmy ništa epski odigrao, u drugoj rundi se ne sjećam s kim su igrali ali u ECF se skoro pa raspadao protiv Bostona i niti u jednoj utakmici nije bio najbolji pojedinac. Finale je odigrao ok, možda i najbolje u tom PO, ali na all star nivou ne superstar.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:12Pričamo o playoffu, fokusiraj se.dark44 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:01Jimmy nije nikakav superstar, propušta više utakmica od Davisa samo što to prolazi neopaženo jer nije neko ime. Druga stvar i taj bubble PO je imo par utakmica dobrih, dok se već prošle godine obrukao.
Trenutno ne može u istu rečenicu s Tatumom, Jimmy dosta živi od kolektivne igre Majamija i rijetko kad izleti da solo dovuče ekipu do pobjede.
Šta se obrukao, metla od novih šampiona?
Evo ne znamo hoće li Celticsi biti novi šampion, al nebitno, ako pometu Netse, jel Durant gubi legacy superstara?
Eto poklapa se i sa tim kako se obrukao ovaj playoff ako ovako završi.
Podvlačim opet, on se uozbiljio tek u Heatu i tu ono što je odigrao u playoffu je baš za nivo superstara.
22 pts, preko 6 skokova i asistencija uz 2 ukradene. Legitimni vođa ove ekipe Heata.
Oduzimati mu ulogu superstara je nepošteno.
Drugi PO se raspao nije prešao 15ppg u toj seriji i metliran je (hajd da je bar na individualni kvalitet uzeo jednu), pogotovo jer Bucksi nisu bili neka epska ekipa iako su bili šampioni nećemo zaboravit da su se skoro pa obrukali u toj seriji protiv Netsa, da se Harden i KI nisu sjebali i da se sve nije okrenulo vjerovatno bi bili metlirani.
Ove godine na osnovu malog uzorka to ne možemo zaključiti, a i iskreno nisam ga ni gledao sem zadnjih par minuta prošle tekme kad su izgubili i kad je uzeo baš loš šut, a iz regularne sezone također gdje je propustio ogroman broj utakmica ne možemo to zaključiti.
Ovo je moje subjektivno mišljenje, također ne mogu smatrati superstara čovjeka koji ima 33 godine a najveće dostignuće su mu 2-3 All NBA third petorke.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tako je.Taj sam odgovor i trazio.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:48O onim koje je igrao.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:44O kojem POu Dejountea pricas?Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:35Problem je što ti daješ neadekvatne primjere koji bi trebali biti argumenti u tvom slučaju protiv Butlera.
Jasno, to su mu prve sezone i nije za uzeti kao argument.
Međutim, nema drugih samim tim nemamo šta ni uzeti.

Dejountea sa AS statusom tek treba da vidimo u POu.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa ok, moglo bi se reći da nije dovoljno izreklamiran i to je ono što mu i fali da ne bude superstar iza kulisa.
Koševo Zapad
- OldFashioned
- Kontakt:
Na amaterskom nivou je teško igrati u oba pravca i još biti odličan u tome, a kamoli na najelitnijem kao što NBA jeste.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:51Kakva je defanzivna rupa bio, Jokić je pristojan u odbrani. Jasno, ne gleda mu se to toliko obzirom da je bitnije kakav je na drugoj strani parketa.OldFashioned je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:47Danas je iznimno teško biti elitni defanzivac s obzirom na pravila koja su više prilagođena ofanzivcima.
Kao i drugoj dvojici što si ih naveo. Za Curryja ima i ko igrati odbranu, tako da to nije problem.
Dok recimo Butler mi je tu nekako konstanta na obje strane parketa. Daje se max i pod svojim košem i pod protivničkim.
Kad se sve sabere, veći je superstar od jednog Lillarda koji će, kako stvari stoje, završiti karijeru kao overhyped,
Opet kažem, mnogi zanemaruju činjenicu da je u današnje vrijeme teže igrati odbranu nego ikada prije a Butler to radi savršeno otkako je došao u ligu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kawhi nije ni za G leagueNEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:56Mislim da ne bi trebali, mi kao navijaci, pricati o superstar statusu van terena. Ako ces tako, bubam sad Trae Young je box office igrac, Ja Morant je box office igrac itd.

- Shategabri
- Kontakt:
Za prvi dio se slažemo i tad mu niko i nije davao legacy zato što je bio neozbiljan i što nije igrao ono što može (a što je opet rezultat nekih drugih dešavanja).dark44 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:52Prenapuhan je, ako ćemo ignorisati sve prije Majamija dosad ima 2 PO. Prvi PO gdje je igrao finale je bio solidan (ali ne superstar) uz izuzetnu timsku igru su zaustavili Giannisa i Milwaukee ali nije tu Jimmy ništa epski odigrao, u drugoj rundi se ne sjećam s kim su igrali ali u ECF se skoro pa raspadao protiv Bostona i niti u jednoj utakmici nije bio najbolji pojedinac. Finale je odigrao ok, možda i najbolje u tom PO, ali na all star nivou ne superstar.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:12Pričamo o playoffu, fokusiraj se.dark44 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:01Jimmy nije nikakav superstar, propušta više utakmica od Davisa samo što to prolazi neopaženo jer nije neko ime. Druga stvar i taj bubble PO je imo par utakmica dobrih, dok se već prošle godine obrukao.
Trenutno ne može u istu rečenicu s Tatumom, Jimmy dosta živi od kolektivne igre Majamija i rijetko kad izleti da solo dovuče ekipu do pobjede.
Šta se obrukao, metla od novih šampiona?
Evo ne znamo hoće li Celticsi biti novi šampion, al nebitno, ako pometu Netse, jel Durant gubi legacy superstara?
Eto poklapa se i sa tim kako se obrukao ovaj playoff ako ovako završi.
Podvlačim opet, on se uozbiljio tek u Heatu i tu ono što je odigrao u playoffu je baš za nivo superstara.
22 pts, preko 6 skokova i asistencija uz 2 ukradene. Legitimni vođa ove ekipe Heata.
Oduzimati mu ulogu superstara je nepošteno.
Drugi PO se raspao nije prešao 15ppg u toj seriji i metliran je (hajd da je bar na individualni kvalitet uzeo jednu), pogotovo jer Bucksi nisu bili neka epska ekipa iako su bili šampioni nećemo zaboravit da su se skoro pa obrukali u toj seriji protiv Netsa, da se Harden i KI nisu sjebali i da se sve nije okrenulo vjerovatno bi bili metlirani.
Ove godine na osnovu malog uzorka to ne možemo zaključiti, a i iskreno nisam ga ni gledao sem zadnjih par minuta prošle tekme kad su izgubili i kad je uzeo baš loš šut, a iz regularne sezone također gdje je propustio ogroman broj utakmica ne možemo to zaključiti.
Ovo je moje subjektivno mišljenje, također ne mogu smatrati superstara čovjeka koji ima 33 godine a najveće dostignuće su mu 2-3 All NBA third petorke.
Zato i kažem da je tek u Heatu zaradio taj neki legacy i da bi ovaj playoff koji je realno jedan od kvalitetnijih posljednjih godina mogao i ovjeriti svoj status. Ima odličnu ekipu i vidjećemo kako će to ići u duelu sa kompletnijim ekipama od Hawksa.
Pa čekaj, meni jedna serija nije relevantna da nekog ocjenim. Ok, raspao se, metlirani, komplet ekipa se raspala. Opet kažem, hoćemo li Durantu oduzeti to da je superstar ako ih Celticsi metliraju?
Ko se brukao? Bucksi? Što su se brukali?
To da nije ovo, da je ono...šbb škb priča. To mi je neukusno. I priče tipa najslabiji prvak i tako to. Dajte ljudi.
Ni ne zaključujemo, tek je prvi krug, zaključivaćemo kad se podvuče crta za sezonu.
Što se tiče playoffa, Butler je MJ za superstare tipa Hardena, Westbrooka, De Rozana i tako tu japiju.
Koševo Zapad
Jimmy dobio 2-3 serije u karijeri kao prvi igrac, a vec su mu 33 godine i kazu superstar.
Malo realnosti momci. Necemo se tako olahko razbacivati terminom superstar.
Malo realnosti momci. Necemo se tako olahko razbacivati terminom superstar.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Boga mi, da ne pokida ligamente prosle godine, opet bio bio u finalu.Minimum.dark44 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:59Kawhi nije ni za G leagueNEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:56Mislim da ne bi trebali, mi kao navijaci, pricati o superstar statusu van terena. Ako ces tako, bubam sad Trae Young je box office igrac, Ja Morant je box office igrac itd.![]()
Zato ce u biti superstarovi ako nastave igrati na tom elitnom nivou. Jednostavno tako je.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:56Mislim da ne bi trebali, mi kao navijaci, pricati o superstar statusu van terena. Ako ces tako, bubam sad Trae Young je box office igrac, Ja Morant je box office igrac itd.
Prodaja dresova, patika, glasanje za AS i td. Sve to zajednom sa, naravno, igrama na terenu cini igraca superstarom.
Eto navedi sve superstarove, svaki ima neki svoj X faktor, neku auru oko sebe. Jimmy to nema
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Shategabri
- Kontakt:
Defanzivci su uvijek bili potcjenjena roba.OldFashioned je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:54Na amaterskom nivou je teško igrati u oba pravca i još biti odličan u tome, a kamoli na najelitnijem kao što NBA jeste.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:51Kakva je defanzivna rupa bio, Jokić je pristojan u odbrani. Jasno, ne gleda mu se to toliko obzirom da je bitnije kakav je na drugoj strani parketa.OldFashioned je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:47Danas je iznimno teško biti elitni defanzivac s obzirom na pravila koja su više prilagođena ofanzivcima.
Opet kažem, mnogi zanemaruju činjenicu da je u današnje vrijeme teže igrati odbranu nego ikada prije a Butler to radi savršeno otkako je došao u ligu.
Onako, iz sjene.
Pogledaj tog Tuckera recimo, pa on da je ofanzivno mrvu bolji, bio bi zvijer. A i ovako radi puno za svaku ekipu u kojoj je igrao i bitna je karika bio.
I sad uzmeš jednog Jimmyja koji je uz to što je elitni defanzivac i napadački bogat igrač.
Jedino što mu ja mogu prigovoriti je što kratko traje. Kaže neko malo je igrao regularni dio, pa i to je problem, povrede koje ga prate. Ima i veze s tim kako je vodio svoju karijeru, koliko je ozbiljan bio.
Imao je i u Bullsima dobrih playoff izdanja, ali rekao bih ne ovako kao u Heatu zrelo.
Poslije toga lutanje par godina dok nije došao tu gdje je.
Ronaldinho košarke, znaš da je odličan, ali prekratko će trajati na vrhunskom nivou.
Koševo Zapad
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jimmy za mene igrom nije superstar.Nikakva aura nije u pitanju.Brokula je napisao/la: ↑25 apr 2022, 14:03Zato ce u biti superstarovi ako nastave igrati na tom elitnom nivou. Jednostavno tako je.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 apr 2022, 13:56Mislim da ne bi trebali, mi kao navijaci, pricati o superstar statusu van terena. Ako ces tako, bubam sad Trae Young je box office igrac, Ja Morant je box office igrac itd.
Prodaja dresova, patika, glasanje za AS i td. Sve to zajednom sa, naravno, igrama na terenu cini igraca superstarom.
Eto navedi sve superstarove, svaki ima neki svoj X faktor, neku auru oko sebe. Jimmy to nema
Licno kad pricam o statusu superstar, ne zanima me nista osim igre na terenu. Nastupi na terenu takvih igraca je preduslov za titulu. Sve ostalo je showbizz.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.