NBA Playoffs 2021/22

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

JHam
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2021/22

Post Postao/la JHam » 25 apr 2022, 12:34

ultrasstyle_tz je napisao/la:
25 apr 2022, 12:22
ma Denver se sinoc napeo preko svojih mogucnosti i opet jedva pobijedio. Tu se vidjela sva razlika u kvaliteti ovih ekipa. Kod Nuggetsa je jedino Jokic prirordan u postizanju poena. Gordon, Bones, Morris tesko da mogu bolje i opet je to jedva 20, ili ispod 20. Dok ovamo Wiggins, Poole pa cak i Curry niko nije uzaren bio a brojke su tu. Puno veca rezerva. Mislim da ovo ide na 4-1, ali zasluzili su makar jednu da dobiju svakako.

Hawksi su jednostavno fizicki inferiorni u odnosu na Heat, i mnoge ekipe ce tu imati problema. Gledao sam mali segment utakmice i u jednom trenutku Tucker brani Traea, prvi block preuzima Oladipo, drugi preuzima Jimmy , JE BO TE . Strasno koliko defanzivaca imaju tu, jos ako razigraju Dipa.
U napadu zive na snagu Butlera, tu mora Lowrey da ozivi
Sve to stoji, ljudi su jaci jbg, mi moramo 15 trojki da zabijemo da imamo ikakvu sansu, jer osim Riversa niko ne igra odbranu na bekovskim pozicijama.. Ja da sam na mjestu Malonea, Riversa bi startao, a Bartonu dao da se ispucava s klupe s Bonesom, jest da mu nece biti drago, ali lik bas lose igra, osim prve gdje je nesto kao zabio na - 20 vec kad je otislo.

Gledam sad statistiku, i Trae 3-11 od tog 3-10 trice, zar je Miami toliko dobro igrao odbranu da ovaj nije ni pokusavao da udje u reket?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 12:35

dscile je napisao/la:
25 apr 2022, 12:31
Heat i Boston su vjerovatno dvije najbolje odbrane lige, i sto se tice fizike i sto se tice volje za igranjem iste.

Po meni je problem sto Heatu fali taj neki superstar level igrac. Butler to nije, iako zna eksplodirati pa ubaciti 30+ poena na odlicne procente. Ali zato odbrana nikada nece podbaciti..

Traea sudeci po brojevima unistavaju. U prosjeku 12 poena manje nego u RS, 6% manje iz igre, 10% manje za 3, sa njim na parketu u prosjeku gube 14 razlike.. Sveli su ga na nivo nekog Loua Williamsa. Jednostavno, fizicki premocna ekipa, kao i Boston.
Ne bih se složio da Butler nije superstar, a pogotovo je to već dokazao u playoffu.
Koševo Zapad

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 apr 2022, 12:37

Ma ljudi zatvaraju reket konstantno i cesto ostave ljude na trici same ali ovi ne mogu pogoditi ništa. Hawksi su najlakše poene u RS davali kad Trae baci lob ili floater, uzeli su im ovo skroz.

Plus u odbrani ga ubise.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 12:40

JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 12:34
ma Denver se sinoc napeo preko svojih mogucnosti i opet jedva pobijedio. Tu se vidjela sva razlika u kvaliteti ovih ekipa. Kod Nuggetsa je jedino Jokic prirordan u postizanju poena. Gordon, Bones, Morris tesko da mogu bolje i opet je to jedva 20, ili ispod 20. Dok ovamo Wiggins, Poole pa cak i Curry niko nije uzaren bio a brojke su tu. Puno veca rezerva. Mislim da ovo ide na 4-1, ali zasluzili su makar jednu da dobiju svakako.

Hawksi su jednostavno fizicki inferiorni u odnosu na Heat, i mnoge ekipe ce tu imati problema. Gledao sam mali segment utakmice i u jednom trenutku Tucker brani Traea, prvi block preuzima Oladipo, drugi preuzima Jimmy , JE BO TE . Strasno koliko defanzivaca imaju tu, jos ako razigraju Dipa.
Sve to stoji, ljudi su jaci jbg, mi moramo 15 trojki da zabijemo da imamo ikakvu sansu, jer osim Riversa niko ne igra odbranu na bekovskim pozicijama.. Ja da sam na mjestu Malonea, Riversa bi startao, a Bartonu dao da se ispucava s klupe s Bonesom, jest da mu nece biti drago, ali lik bas lose igra, osim prve gdje je nesto kao zabio na - 20 vec kad je otislo.

Gledam sad statistiku, i Trae 3-11 od tog 3-10 trice, zar je Miami toliko dobro igrao odbranu da ovaj nije ni pokusavao da udje u reket?
Što mu neće biti drago, pa on je već igrao šesticu, čak šta više mislim da bi to što kažeš mogao više doprinijeti u toj ulozi.
Koševo Zapad

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 25 apr 2022, 12:41

Shategabri je napisao/la:
25 apr 2022, 12:35
dscile je napisao/la:
Heat i Boston su vjerovatno dvije najbolje odbrane lige, i sto se tice fizike i sto se tice volje za igranjem iste.

Po meni je problem sto Heatu fali taj neki superstar level igrac. Butler to nije, iako zna eksplodirati pa ubaciti 30+ poena na odlicne procente. Ali zato odbrana nikada nece podbaciti..

Traea sudeci po brojevima unistavaju. U prosjeku 12 poena manje nego u RS, 6% manje iz igre, 10% manje za 3, sa njim na parketu u prosjeku gube 14 razlike.. Sveli su ga na nivo nekog Loua Williamsa. Jednostavno, fizicki premocna ekipa, kao i Boston.
Ne bih se složio da Butler nije superstar, a pogotovo je to već dokazao u playoffu.
Pa dobro, to je subjektivno gledano.

Za mene je superstar mala grupa igraca, ona najelitnija, tipa Giannis, Embiid, Jokic, Durant, Curry i generalno igraci tog nivoa. Butler bi mi bio jedan level ispod. Ali opet, kazem to je vise subjektivno gledano.

Evo da dam primjer Tatuma, on mi je neko ko se razvija u superstara, a stavio bih ga na nivo ispod njih. To je trenutno gledano, mada kako igra od februara, moze komotno i u superstarove. :mrgreen:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 apr 2022, 12:46

nerkolfc je napisao/la:
25 apr 2022, 12:37
Ma ljudi zatvaraju reket konstantno i cesto ostave ljude na trici same ali ovi ne mogu pogoditi ništa. Hawksi su najlakše poene u RS davali kad Trae baci lob ili floater, uzeli su im ovo skroz.

Plus u odbrani ga ubise.
Igraju i ciganski.

Al neka malo grubosti u nba. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 apr 2022, 12:49

25 apr 2022, 12:40
JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 12:34

Što mu neće biti drago, pa on je već igrao šesticu, čak šta više mislim da bi to što kažeš mogao više doprinijeti u toj ulozi.
Zato sto i dok je igrao, pricao je kako je starter material, zbog njega su se rijesili Beasleya recimo, ostala mu jos godina ugovora, pa mu ne ide u prilog da za novi ulazi s klupe, kako on to vidi, a sigurno bi mu bilo bolje da igra s klupom koja ima problena sa kreiranjem.. Bones i Cousins tu odskacu, dobro igraju zajedno, ali bi Barton tu imao vece ovlasti i ne bi usrao (nadma se) koliko usere sa starterima

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 12:51

dscile je napisao/la:
25 apr 2022, 12:41
25 apr 2022, 12:35
dscile je napisao/la:

Pa dobro, to je subjektivno gledano.

Za mene je superstar mala grupa igraca, ona najelitnija, tipa Giannis, Embiid, Jokic, Durant, Curry i generalno igraci tog nivoa. Butler bi mi bio jedan level ispod. Ali opet, kazem to je vise subjektivno gledano.

Evo da dam primjer Tatuma, on mi je neko ko se razvija u superstara, a stavio bih ga na nivo ispod njih. To je trenutno gledano, mada kako igra od februara, moze komotno i u superstarove. :mrgreen:
Upravo u tu mi kategoriju spada i Butler nakon odigranog playoffa pretprošle sezone.
Ono što je igrao tad je bilo na nivou superstara.
Ništa slabije nije krenuo ni ovaj playoff.
Razumijem da je on u mnogom underrated, što bi rekli superstar iza kulisa, po meni neopravdano.

Tatum je tu nešto kraće, a ima materijala da bude superstar i mislim da će imati taj legacy kad se podvuče crta na kraju karijere.
Ipak je pred njim čitava bar još decenija da se dokazuje, i ovo što Boston ima ako ih ne unište povrede, biće to beton.

Jimmyev problem je što je dosta lutao i što je tek u poznim godinama u Heatu zaigrao onako kako zna i koliko može.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 12:54

JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 12:49

Zato sto i dok je igrao, pricao je kako je starter material, zbog njega su se rijesili Beasleya recimo, ostala mu jos godina ugovora, pa mu ne ide u prilog da za novi ulazi s klupe, kako on to vidi, a sigurno bi mu bilo bolje da igra s klupom koja ima problena sa kreiranjem.. Bones i Cousins tu odskacu, dobro igraju zajedno, ali bi Barton tu imao vece ovlasti i ne bi usrao (nadma se) koliko usere sa starterima
Meni se čini da mu je ta uloga dobro ležala, al ok, to je stari dobri Will, mora on nešto, da su mu dali da igra Jokićevu ulogu, on bi se pobunio :mrgreen:
On je '91. godište i ovih 15 miliona po sezoni su mu kapak.
Sa 33 godine mu niko neće dati neki veći ugovor.
Koševo Zapad

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 25 apr 2022, 12:57

Bam je trebao biti prvi igrač kod Heata, ali nije puno napredovao od balona, defanzivno je zvijer, ali u napadu slabo je šta popravio.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 apr 2022, 13:00

25 apr 2022, 12:54
JHam je napisao/la:

Meni se čini da mu je ta uloga dobro ležala, al ok, to je stari dobri Will, mora on nešto, da su mu dali da igra Jokićevu ulogu, on bi se pobunio :mrgreen:
Meni je smijesno kad gledam npr, spusta se lopta na Jokica on mase rukama i buni se.. Lik misli da je superstar a jedan je od losijih startera na svojoj poziciji.. Zbog njega Jokic nije primio lopte zadnje 2.5min u trecoj utakmici, a mogla se uzeti.. :twisted:

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 25 apr 2022, 13:01

Jimmy nije nikakav superstar, propušta više utakmica od Davisa samo što to prolazi neopaženo jer nije neko ime. Druga stvar i taj bubble PO je imo par utakmica dobrih, dok se već prošle godine obrukao.

Trenutno ne može u istu rečenicu s Tatumom, Jimmy dosta živi od kolektivne igre Majamija i rijetko kad izleti da solo dovuče ekipu do pobjede.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 13:05

JHam je napisao/la:
25 apr 2022, 13:00
25 apr 2022, 12:54
JHam je napisao/la:

Meni je smijesno kad gledam npr, spusta se lopta na Jokica on mase rukama i buni se.. Lik misli da je superstar a jedan je od losijih startera na svojoj poziciji.. Zbog njega Jokic nije primio lopte zadnje 2.5min u trecoj utakmici, a mogla se uzeti.. :twisted:
Ma nervira i mene lik, igrom slučaja sam ga imao i na fantasyju.
Najgore što bi on i trebao biti neko ko je legitiman da povuče i preuzme odgovornost kad nema Murraya, al džabe kad nije ta japija.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 13:12

dark44 je napisao/la:
25 apr 2022, 13:01
Jimmy nije nikakav superstar, propušta više utakmica od Davisa samo što to prolazi neopaženo jer nije neko ime. Druga stvar i taj bubble PO je imo par utakmica dobrih, dok se već prošle godine obrukao.

Trenutno ne može u istu rečenicu s Tatumom, Jimmy dosta živi od kolektivne igre Majamija i rijetko kad izleti da solo dovuče ekipu do pobjede.
Pričamo o playoffu, fokusiraj se.
Šta se obrukao, metla od novih šampiona?
Evo ne znamo hoće li Celticsi biti novi šampion, al nebitno, ako pometu Netse, jel Durant gubi legacy superstara?
Eto poklapa se i sa tim kako se obrukao ovaj playoff ako ovako završi.

Podvlačim opet, on se uozbiljio tek u Heatu i tu ono što je odigrao u playoffu je baš za nivo superstara.
22 pts, preko 6 skokova i asistencija uz 2 ukradene. Legitimni vođa ove ekipe Heata.
Oduzimati mu ulogu superstara je nepošteno.
Koševo Zapad

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 25 apr 2022, 13:23

Svaki igrač koji daje 20+ a pritom igra elitnu obranu je itekako superstar, što J.Buckets svakako jeste.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 apr 2022, 13:25

povreda Capele i los Collins su mozda i primarni uzrok losih Hawksa. Ok, Trae se muci da probije bilo koga i podijeli pas, ali ljudi igraju sa petorkom Struss, Vincent, Butler, Martin i Tucker, a ovamo i Capela na terenu i Collins i ne mogu da ekspolatisu unutra nista. hajde Capela dok je imao snage na svjezinu djelovao je dobro, ali vidi sa da je povrijedjen, ali Collins ne znam, za igraca koji je 25 miliona po sezoni teski promasaj

i jos im kupe ofanzivne skokove kad se lomi.
a i kad je Bam tu, ljudi igraju nesto kao 1-4, gdje 4 agresivno brate perimetar koji Young ne moze da probije 1 na 1, i Bam pokriva reket i lob na Capelu. Umjesto da Collins napadne snazno taj prostor i napravi visak i 2 na 1 sa Bamom ili jos lakse Butlerom on igra katastrofalno.
Da im je bar Capela fit pa da zavrte neki pick, al kad ovi sve preuzimaju ne mozes ni to

cuj play off Jimmy nije superstar
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 25 apr 2022, 13:30

OldFashioned je napisao/la:
25 apr 2022, 13:23
Svaki igrač koji daje 20+ a pritom igra elitnu obranu je itekako superstar, što J.Buckets svakako jeste.
Znaci Dejounte Murray je superstar? Ili Siakam? Svrstao bi ih u istu grupu kao Embiida i Giannisa?

Kao sto rekoh, to ko pripada kojoj grupi igraca je subjektivno i gori sam ja sto sam to spomenuo, jer ce sad krenuti diskusija u tom pravcu. A u ovih, skoro 10 godina na forumu, bas ih je cesto bilo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 apr 2022, 13:35

Problem je što ti daješ neadekvatne primjere koji bi trebali biti argumenti u tvom slučaju protiv Butlera.
Pogledaj šta je Dejounte odigrao u playoffu dosad i koliko je doprinio ekipi.
Bliži je Joelu Antonyju iz šampionskog Heata nego Jimmyju.
Siakam bi trebao biti najbolji igrač ekipe, pa da onda pričamo o tome je li superstar.
Koševo Zapad

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 25 apr 2022, 13:36

25 apr 2022, 13:25
povreda Capele i los Collins su mozda i primarni uzrok losih Hawksa. Ok, Trae se muci da probije bilo koga i podijeli pas, ali ljudi igraju sa petorkom Struss, Vincent, Butler, Martin i Tucker, a ovamo i Capela na terenu i Collins i ne mogu da ekspolatisu unutra nista. hajde Capela dok je imao snage na svjezinu djelovao je dobro, ali vidi sa da je povrijedjen, ali Collins ne znam, za igraca koji je 25 miliona po sezoni teski promasaj

i jos im kupe ofanzivne skokove kad se lomi.
a i kad je Bam tu, ljudi igraju nesto kao 1-4, gdje 4 agresivno brate perimetar koji Young ne moze da probije 1 na 1, i Bam pokriva reket i lob na Capelu. Umjesto da Collins napadne snazno taj prostor i napravi visak i 2 na 1 sa Bamom ili jos lakse Butlerom on igra katastrofalno.
Da im je bar Capela fit pa da zavrte neki pick, al kad ovi sve preuzimaju ne mozes ni to

cuj play off Jimmy nije superstar
Kad sam ja govorio da lik ni u snu ne vrijedi toliko i da je covjek nagazna mina (kada je trebao dobiti taj veliki ugovor) ovdje su neki govorili da vrijedi 25+.

Sada neka uzivaju u 10-5 partijama u PO. :kafa:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 25 apr 2022, 13:37

dscile je napisao/la:
25 apr 2022, 13:30
OldFashioned je napisao/la:
25 apr 2022, 13:23
Znaci Dejounte Murray je superstar? Ili Siakam? Svrstao bi ih u istu grupu kao Embiida i Giannisa?

Kao sto rekoh, to ko pripada kojoj grupi igraca je subjektivno i gori sam ja sto sam to spomenuo, jer ce sad krenuti diskusija u tom pravcu. A u ovih, skoro 10 godina na forumu, bas ih je cesto bilo.
Butler je lider, igrač kojeg ako krene i ako ga ne udvajaš može bez problema dati 40+ svaku noć. + čini i ostale saigrače boljim.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.