NBA Playoffs 2021/22
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2021/22
Jazzeri su tuzna fransiza, cak i kad su dobri. Perfektan primjer ”mentalnog patuljka”, izgube se cim dodje doigravanje. Blow that shit up. 

@igrajlopte 🐦
Primis 126p kuci u PO utakmici,a protivniku ne igra jedan od najboljih igraca u ligi

- Shategabri
- Kontakt:
Da se složim, nije čovjek kriv što nema ni osnov ekipe.
Nema normalnu petorku, da ne pričamo o nekoj pomoći.
Koševo Zapad
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Shategabri
- Kontakt:
Daj bolan, ove ne bi MJ iz najboljih dana isčupao.
Koševo Zapad
Ko bi rekao da ce biti toliki upgrade na odnosu na "jednoroga". Dallas preporodjen otkad je otisao dugonja.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Devin Booker (right hamstring strain) has been ruled out for Friday's game against the Pelicans.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- OldFashioned
- Kontakt:
Mislio sam da je Brad Stevens užasan po pitanju zvanja timeouta, ali Finch ga je sinoć prekucao.
Puštati serije od 15, 20 - 0 bez da smiriš malo momke, imaš mladu ekipu... ŠANSE NEMA da prođu ovo nakon ovakve tekme.
Puštati serije od 15, 20 - 0 bez da smiriš malo momke, imaš mladu ekipu... ŠANSE NEMA da prođu ovo nakon ovakve tekme.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Juta je udarila plafon svoj, cak sta vise mozda su bili i jaci prosle godine. Puno fali Ingles, koji je vrlo vazan playoff igrac u oba pravca. Juta puse u odbrani na sve strane, perimetar igraci ne mogu nista da odbrane i on je tu bio plus igrac, a u napadu je vazan u kreaciji, prakticno kad stane Connleya on im je primarni kreator, a njega cesto stane.
jos je i igrac intenziteta, zna i udarit.
ali sustina je da je Juta na svom maksimumu, cak mozda i ispod svog vrhunca koji mogu dati kao ekipa, a ostatak Zapada je napredovao. Vec sam rekao Dallas je vrlo ozbiljan, vrlo opasan, posebno na ovakvom zapadu gdje nema Leonarda, Jamesa, Giannisa, Tatuma, Butlera, Georgea dakle gdje nema igraca koji ti snagom i visinom stvaraju problem.
Oni kao fransiza su u problemu, vise ocigledno u toj sredini ne mozes. Jer ko ce doci u Salt Lake City da igra, koji veteran, koji star? a ni Mitchell nema neku zelju da menadzerise.
U koga pretvoriti Goberta? da ga trejdas za pickove to je rebuilding, a da ga trejdas za 2 dobra role igraca tesko ce to ko dati. Sta uraditi na njihovom mjestu ? Svake godine igrati playoff pa sta ti bog da sa ovom generacijom, a nece puno dat? ili rebuilding pa cekaj opet nafaku na draftu. Iskreno meni je bolje ovako, neka rezultata svake godine i onda ce s vremena na vrijeme svakih 25 godina uhvatiti finale necega.
Bullock, Dinwiddie, DFS, Bertans apsolutno znaju svoje mjesto, Brunson je lud, Green je bio ziv sinoc, a prosto obozavam igrace kao Kleber koji su apsolutni plus u playoffu na obje strane.
jos kad tu dodju Luka i Powell, Dallas je opasan. povredom Bookera im se otvorilo mozda cak i finale zapada.
i sto je za njih najbitnije ekipe na koje idu ako prodju dalje nemaju fizcki dominantne igrace , mogu ih oni cuvati bez problema, cak ce Luka i Spencer napraviti vise problema protivnickim bekovima na snagu nego oni njima.
Denver= Jokic, covjek ne moze sam. Mislim da ce pokusati jos jednom ili 2x u slijedecih jednu ili dvije sezone sa zdravim suigracima i to je to, dize sidro. Posebno jer i u prava vuce katastrofalne poteze. Rijesili su se Vanderbilta, Beasleya, Craiga, Jerami Granta a niko od ovih sto su doveli ne donosi nista. vjerujem da ce im Jokic dati sansu dvije, jer njemu ni sa 29 nije kasno, ovako moze do 36.bez problema igrati
a s druge strane Jordan igra racionalnije i bolje nego Jordan
ali sustina je da je Juta na svom maksimumu, cak mozda i ispod svog vrhunca koji mogu dati kao ekipa, a ostatak Zapada je napredovao. Vec sam rekao Dallas je vrlo ozbiljan, vrlo opasan, posebno na ovakvom zapadu gdje nema Leonarda, Jamesa, Giannisa, Tatuma, Butlera, Georgea dakle gdje nema igraca koji ti snagom i visinom stvaraju problem.
Oni kao fransiza su u problemu, vise ocigledno u toj sredini ne mozes. Jer ko ce doci u Salt Lake City da igra, koji veteran, koji star? a ni Mitchell nema neku zelju da menadzerise.
U koga pretvoriti Goberta? da ga trejdas za pickove to je rebuilding, a da ga trejdas za 2 dobra role igraca tesko ce to ko dati. Sta uraditi na njihovom mjestu ? Svake godine igrati playoff pa sta ti bog da sa ovom generacijom, a nece puno dat? ili rebuilding pa cekaj opet nafaku na draftu. Iskreno meni je bolje ovako, neka rezultata svake godine i onda ce s vremena na vrijeme svakih 25 godina uhvatiti finale necega.
Bullock, Dinwiddie, DFS, Bertans apsolutno znaju svoje mjesto, Brunson je lud, Green je bio ziv sinoc, a prosto obozavam igrace kao Kleber koji su apsolutni plus u playoffu na obje strane.
jos kad tu dodju Luka i Powell, Dallas je opasan. povredom Bookera im se otvorilo mozda cak i finale zapada.
i sto je za njih najbitnije ekipe na koje idu ako prodju dalje nemaju fizcki dominantne igrace , mogu ih oni cuvati bez problema, cak ce Luka i Spencer napraviti vise problema protivnickim bekovima na snagu nego oni njima.
Denver= Jokic, covjek ne moze sam. Mislim da ce pokusati jos jednom ili 2x u slijedecih jednu ili dvije sezone sa zdravim suigracima i to je to, dize sidro. Posebno jer i u prava vuce katastrofalne poteze. Rijesili su se Vanderbilta, Beasleya, Craiga, Jerami Granta a niko od ovih sto su doveli ne donosi nista. vjerujem da ce im Jokic dati sansu dvije, jer njemu ni sa 29 nije kasno, ovako moze do 36.bez problema igrati
a s druge strane Jordan igra racionalnije i bolje nego Jordan

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Znam, znam ali smo ga draftovali i proslijedili Medama

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Ispade top3 igrac sa svog drafta, a biran 30.emir18 je napisao/la: ↑22 apr 2022, 12:38Znam, znam ali smo ga draftovali i proslijedili Medama![]()

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Nece Jokic nigdje, na ljeto potpisuje novi max a ne vjerujem da je on igrac da trazi trade, plus sto je x puta spominjao da hoce da bude sto je Duncan bio Spursima, pogotovo ako mu Jovica dovedu na draftu, a ako padne do nas uzimaju ga 100%.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑22 apr 2022, 12:08Juta je udarila plafon svoj, cak sta vise mozda su bili i jaci prosle godine. Puno fali Ingles, koji je vrlo vazan playoff igrac u oba pravca. Juta puse u odbrani na sve strane, perimetar igraci ne mogu nista da odbrane i on je tu bio plus igrac, a u napadu je vazan u kreaciji, prakticno kad stane Connleya on im je primarni kreator, a njega cesto stane.
a s druge strane Jordan igra racionalnije i bolje nego Jordan![]()
Zalosno je da mi u vremenu mobilnih visokih i bekova koji te sad pa sad kogu zatrpati tricama, uspijemo naprsviti ekipu bez icega navedenog... A sve smo to imali. Imao si Beasleya, tradeao ga da Barton igra, imao si Vanderbilta, dovedes Greena i guras njega i Millsapa, imas Howarda, guras Facua... Isto ce se desiti i sa Zekeom koji je bas zahvalan bio ove sezone kad dobije minute, ali ne, daj JaMychal nek gubi lopte jer ne moze da je uhvati s dvije ruke

Jeste, imamo problema sa povredama glavnih igraca, sve to stoji, i niko ja mislim nije ocekivao da Denver izbaci GSW, ja sam logicno pisao ali to je navijacki, neko nadanje da mozes iznenaditi, ali je ekipa tako napravljena da bez Murraya i Portera previse se trazi od prosjecnih igraca. Tu su najvise krivi Malone i Tim, Malone sto svake godine nadje nekog novog veterana kojeg ce ds cijedi koliko moze, umjesto da igraju sporadicne minute i koliko mogu da igraju na 100%,da izvuces ono najbolje iz njih.. Zbog njega smo i ostali bez prfektnog fita kakav bi sad bio Vanderbilt pored Jokica, a sta amo dobili nazad, NISTA.
The Nuggets will receive a first-round pick from the Rockets, along with Keita Bates-Diop, Noah Vonleh and Shabazz Napier from the T-Wolves. The Nuggets would also get Gerald Green from the Rockets
Tim koliko god bio dobar na draftovima, nadomjesti to tradeovima.. Cak bi nam i Juancho sad dobro dosao..
Za sljedecu seoznu moramo se nekako rijesiti viska igraca i onemoguciti Maloneu da usere, dovesti igrace koji su bolji fit sa zdravom ekipom, ni Barton ni Green to nisu. Jeff je solidan ali imas s klupe Nnajia koji je top s trojke ove godine za cetvorku..
Treba gurati Bonesa i Zekea da vidite na cemu ste sa njima. Od ovih vidis da nemas nista. Jos pokusat izganjat invalidninu za Portera da mu se kako rijesite ugovora.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Ma Porter bi trebao dogodine biti zdrav, kazu da je odma nakon operacije bio bolje dosta, i doktor koji ga je operisao kaze da je rutinska operacija ovo bila, da ne bi trebalo stvarati probleme. Mislim da ga Denver nije htio vracati ove sezone ako se Murray ne vrati jer je njegov agent u nekoliko navrata spominjao da je spreman. A Bonesa i Zekea treba sto vise gurati, slazem se, ali kao backup, na 2 nam trebo neko kao zdrav Garry Harris, mada je takve tesko naci realno. Bones treba da ima ulogu Clarksona i mislim da moze biti i bolji od njega. Doduse, ove godine su nas bas povrede usrale, i mimo Murraya i Portera, i Bones je dosta propustio i Zeke, pa i PJ Dozier koji je trebao biti taj odbrambeni na 2 je zavrsio sezonu dobro prije vremena jbg.. Preko 350 utskmica smo ja mislim izgubili zbog povreda..
E ovo je zalosno npr, zato nam treba neko kao Vanderbilt

A ovo je jos gore... Zato Barton glumi Currya preko Greena dok Klay cuva Jokica, niko mu ne zna spustiti loptu pod kos

Denver je skipa gradjena kroz draft i na pocetku je tu full paket : g harris na odbsni perimetra, barton iskusan nba divljak strelac koji igra na tempo , marej elitni skorer + jokic. Bili su suplji na perimetru i tada, ali posto je malone vazio za defanzivnog specijalistu igraci su trebali da napreduju u tom segmentu. Plus su imali ponajbolju klupu u ligi Plamli i Moris konekcija ( Plamli ispade jako bitan i dobar sraf u igri). Ali nije bilo tu mase u prvoj petorci a Kavaj kada je presao na zapad. Krupni ving defenderi su bili na cijeni i nisu se mogli naci. Onda su uspjeli dobiti Granta koji je poludio i radio sa Krejgom odbranu krila . Dobar draft prospekt bio je i PJ Dozier.
Meni je nejasno zasto je Vando onako najuren, nije da je bio Bizli koji je, znalo se, trazio izmedju 15 i 20 mil?
Uglavnom indikativno je bila babl serija sa jutom, Juta Jokica izvrti u visokom piku i promjesa bekove bez ikakve teskoce. Vrati se jednu PJ Dozier .. a druge dvije G harris nakon duge pauze - koji nije mogao bazen da pogodi i denver prolazi.
Jednostavno ova ekipa sa jef grinom i bartonom i gordonom kao glavnim defanzivcem je uvijek za par koraka sporija od gsw bekova. Rotacije , izlasci .. sve kasni ... marej je nabio kilaze i bio je u zadnjoj sezoni dobar defanzivac , monte moris je nelos defanzivac i trenutno najbolji medju bekovima u 1 na 1 odbrani. Ali ovde za denver uz mareja mora i jedan bek defanzivac..harris je bezveznjak za vecinu ekipa - ali ovde dusu dao, nek salju pikove u orlando sta kosta.
Sto se tice jute i dalasa...ljudi mnogo podcjenjuju dinvidija i kako je vodio bruklin sa alenom i levertom prije KD. Kleber sta reci.
Medjutim zanimljivija mi Juta koja se iznugra raspada. Kako je Joe otisao, koji je jako bio bitan... unutrasnje trzavice micel gobert su krenule i zato ova ekipa izgleda losija nego sto jeste. Misterija mi je kako onakva Juta nije nijednom u zadnjih 4 godine izasla sa zapada a imali su sve od kako su dobili Micela.
A za Goberta ce tek da se otimaju timovi. On je ponajbolji defanzivac u ligi i to ekipe znaju. Dalas prvi bi mu dobro legao ako imaju sta poslati.
Meni je nejasno zasto je Vando onako najuren, nije da je bio Bizli koji je, znalo se, trazio izmedju 15 i 20 mil?
Uglavnom indikativno je bila babl serija sa jutom, Juta Jokica izvrti u visokom piku i promjesa bekove bez ikakve teskoce. Vrati se jednu PJ Dozier .. a druge dvije G harris nakon duge pauze - koji nije mogao bazen da pogodi i denver prolazi.
Jednostavno ova ekipa sa jef grinom i bartonom i gordonom kao glavnim defanzivcem je uvijek za par koraka sporija od gsw bekova. Rotacije , izlasci .. sve kasni ... marej je nabio kilaze i bio je u zadnjoj sezoni dobar defanzivac , monte moris je nelos defanzivac i trenutno najbolji medju bekovima u 1 na 1 odbrani. Ali ovde za denver uz mareja mora i jedan bek defanzivac..harris je bezveznjak za vecinu ekipa - ali ovde dusu dao, nek salju pikove u orlando sta kosta.
Sto se tice jute i dalasa...ljudi mnogo podcjenjuju dinvidija i kako je vodio bruklin sa alenom i levertom prije KD. Kleber sta reci.
Medjutim zanimljivija mi Juta koja se iznugra raspada. Kako je Joe otisao, koji je jako bio bitan... unutrasnje trzavice micel gobert su krenule i zato ova ekipa izgleda losija nego sto jeste. Misterija mi je kako onakva Juta nije nijednom u zadnjih 4 godine izasla sa zapada a imali su sve od kako su dobili Micela.
A za Goberta ce tek da se otimaju timovi. On je ponajbolji defanzivac u ligi i to ekipe znaju. Dalas prvi bi mu dobro legao ako imaju sta poslati.
Kako su ismijavali Portland kad je gubio od Warriorsa s metlom, gledaj sad. Imas MVPa pa ne mozes nista.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ovaj GSW je nešto posebno, imaju 3 igrača koja te mogu uništiti tricama, strašnu odbranu, nije realno da bilo ko ista uradi protiv njihz pogotovo ne Jokić bez šutera oko sebe, jer ovo što imaju je tu negdje sa Lebronom u Cavismau prvom mandatu.
GSW neće niko zaustaviti do finala, čak mogu prognozirati da će biti vrlo blizu da pometu sve.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
KAT sinoc 4 suta uzeo, 8p samo.
Kakva ckapi od igraca.Bolji igrac bio u ruki sezoni nego sad.
Kakva ckapi od igraca.Bolji igrac bio u ruki sezoni nego sad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.