FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 22 apr 2022, 07:09

Lumis je napisao/la:
22 apr 2022, 01:55
Tatar, Burekovic, Ovcina, Mihojevic, jedan veznjak i napadac i iduce sezone osvajamo titulu 😉
tesko ali eto ko bi rekao da cemo imati ovakav zimski prelazni rok
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 apr 2022, 09:57

Tele33 je napisao/la:
22 apr 2022, 04:54
I ova priča treba prestat sa vraćanjem bivših igrača nema smisla. Ko ne bi vratio Cimirota, Rahmanovicca il Tatara. Ko što ima bivših igrača od kojih koristi nema, tako ima i bivših igrača koji bi nas itekako pojačali.

Treba prestat sa dovođenjem starih, istrošenih i loših igrača, bwz obzira bili oni bivši ili ne. A treba dovodit kvalitetne igrače koji će nas pojačat bez obzira bilii bivši igrači ili ne.
Tako bismo prije 4 mjeseca isto rekli i za Nihada i Catakovica. Haj, ima vremena da se poprave, ali za sad su flop obojica. Nihad posebno, Hamza opet ima nekih golova al daleko od ocekivanog.
Problem kod nas je sto se svi bivsi vrate kao velike zvijezde. Vjeruj mi da znam tacno koliku platu Nihad platu kod nas ima, zavrti mi se u glavi kad pomislim na cifru. Vrate se kao zvijezde i onda nemaju motiva da grizu i da igraju borbeno kao prije. Sjeti se Saida i Mrvice. A evo i sad sva trojica, cak i Suljic koji jest dobar za sad, al onaj potez iz Mostara oslikava njegov motiv i borbenost. On ce provuc kroz noge, malo se zayebavat, zabit poneki gol, al nikad nece grist na terenu kao neko ko je dosao na mala vrata, et kao Tatar kad je potpisao.

Drugi problem je to sto nikad neces moc ni vratit nikog ko je bas uspio. Cim on dodje u nasu ligu prije 32-33. godine, znaj da mu lose ide i da je u ogromnom padu. Kovacevica, Cimirota, Rahmana sigurno nikad neces moc vratit, osim da dodju s 30+ da ovdje zavrse karijere.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 apr 2022, 10:03

Učinak novih pojačanja bez defanzivaca

Hamza Čataković - 4 gola i 4 asistencije u 11 utakmica
Asmir Suljić - 4 gola u 11 utakmica
Daniel Avramovski - 2 gola i 3 asistencije u 7 utakmica
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 22 apr 2022, 10:07

napoleon72 je napisao/la:
22 apr 2022, 09:57
Tele33 je napisao/la:
I ova priča treba prestat sa vraćanjem bivših igrača nema smisla. Ko ne bi vratio Cimirota, Rahmanovicca il Tatara. Ko što ima bivših igrača od kojih koristi nema, tako ima i bivših igrača koji bi nas itekako pojačali.

Treba prestat sa dovođenjem starih, istrošenih i loših igrača, bwz obzira bili oni bivši ili ne. A treba dovodit kvalitetne igrače koji će nas pojačat bez obzira bilii bivši igrači ili ne.
Tako bismo prije 4 mjeseca isto rekli i za Nihada i Catakovica. Haj, ima vremena da se poprave, ali za sad su flop obojica. Nihad posebno, Hamza opet ima nekih golova al daleko od ocekivanog.
Problem kod nas je sto se svi bivsi vrate kao velike zvijezde. Vjeruj mi da znam tacno koliku platu Nihad platu kod nas ima, zavrti mi se u glavi kad pomislim na cifru. Vrate se kao zvijezde i onda nemaju motiva da grizu i da igraju borbeno kao prije. Sjeti se Saida i Mrvice. A evo i sad sva trojica, cak i Suljic koji jest dobar za sad, al onaj potez iz Mostara oslikava njegov motiv i borbenost. On ce provuc kroz noge, malo se zayebavat, zabit poneki gol, al nikad nece grist na terenu kao neko ko je dosao na mala vrata, et kao Tatar kad je potpisao.

Drugi problem je to sto nikad neces moc ni vratit nikog ko je bas uspio. Cim on dodje u nasu ligu prije 32-33. godine, znaj da mu lose ide i da je u ogromnom padu. Kovacevica, Cimirota, Rahmana sigurno nikad neces moc vratit, osim da dodju s 30+ da ovdje zavrse karijere.
Za Nihu se slazem. Na hamzu ste malo previse skocili. Slazem se da i on moze dosta bolje ali i ovakav u 11 tekmi ima 4 gola i 4 asist. Doduse ugl protiv slabijih protivnika, ali ja mislim da nije toliko ni problem u njemu koliko mi opcenito igramo slabo protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Tad ne zakaze samo hamza nego gotovo svi. Nez, po meni svakako jedan od igraca uz suljica, avrama, kapica, andreja, secerovica, belmina, dala koji trebaju biti tu u i oko prvog tima uz pojacanja za narednu sezonu.

Kepcija rece u podcastu da ce se dovesti lijevi bek 100% sto je i ocekivano, malo drugacije krilo nego sto imamo trenutno pretpostavljam da misli na tatara i da ce se traziti jedna jaka špica buduci da je vjv noga bagaricu, cmiljanicu hvala bogu i Merso u zasluzenu penziju. Ja bih iskreno doveo ako uspiju naci stopera malo iskusnijeg (27-31 godina) da ima iskustva koliko toliko vani i da nema panike kao sto je nije imao milicevic. Mislim da bi uz takvog stopera i mujakic i trako bili bar 50% bolji nego li su trenutno. Dobro, trako je jos mlad i nadolazit ce on jos puno.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 22 apr 2022, 10:11

Hamza je dobar, nekako kad primi loptu u 16 u dobroj poziciji znas da ce biti ili gol ili golman mora se polomit da je izvadi. Falio nam je napadac s njegovim njuhom za gol, ali ga treba iskljucivo koristiti na spicu, a ne mu izmisljat pozicije zbog mrtvog bagarica

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 22 apr 2022, 10:15

Hamzi je motorika polosa. Nadam se da se tu moze znajcanije unaprijediti. Djeluje tromo i bez eksplozivnosti.
- FKS -

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 apr 2022, 10:19

keli je napisao/la:
22 apr 2022, 10:07
napoleon72 je napisao/la:
22 apr 2022, 09:57
Tele33 je napisao/la:

Za Nihu se slazem. Na hamzu ste malo previse skocili. Slazem se da i on moze dosta bolje ali i ovakav u 11 tekmi ima 4 gola i 4 asist. Doduse ugl protiv slabijih protivnika, ali ja mislim da nije toliko ni problem u njemu koliko mi opcenito igramo slabo protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Tad ne zakaze samo hamza nego gotovo svi. Nez, po meni svakako jedan od igraca uz suljica, avrama, kapica, andreja, secerovica, belmina, dala koji trebaju biti tu u i oko prvog tima uz pojacanja za narednu sezonu.

Kepcija rece u podcastu da ce se dovesti lijevi bek 100% sto je i ocekivano, malo drugacije krilo nego sto imamo trenutno pretpostavljam da misli na tatara i da ce se traziti jedna jaka špica buduci da je vjv noga bagaricu, cmiljanicu hvala bogu i Merso u zasluzenu penziju. Ja bih iskreno doveo ako uspiju naci stopera malo iskusnijeg (27-31 godina) da ima iskustva koliko toliko vani i da nema panike kao sto je nije imao milicevic. Mislim da bi uz takvog stopera i mujakic i trako bili bar 50% bolji nego li su trenutno. Dobro, trako je jos mlad i nadolazit ce on jos puno.
Slažem se sa ovim. Svaki igrač u ovom prijelaznom roku je ispunio očekivanja osim Mujakića, korektno su odigrali. Daleko od savršenog i ima tu oscilacija ali uz ta 3 pojačanja i kontinuitet ovo će biti još bolje, možemo samo biti jači pred konferencijsku ligu (ako je izborimo) i sljedeću sezonu, nikako slabiji.
Nisu spomenuli stopersku poziciju tako da sam uvjeren da će se Trako forsirati što je ok, momak je bio solidan i nepravedno je sklonjen radi jedne greške. Dovest ćemo dobrog napadača, krilo i lijevi bek i raskinuti ugovore sa barem 2-3 igrača, već si osjetno jači.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 apr 2022, 10:24

Hajdeee je napisao/la:
22 apr 2022, 10:15
Hamzi je motorika polosa. Nadam se da se tu moze znajcanije unaprijediti. Djeluje tromo i bez eksplozivnosti.
Upravo to, i sto @keli kaze, protiv jacih protivnika se ne vidi. Istina je i da svi zakazu, cijela ofanzivna linija. Ne znam, moguce i da smo mi napumpali ocekivanja jer je imao strasnu statistiku u mnogo jacoj ligi od nase, zabijao u Evropi itd. Vjerujem da smo svi (ja prvi) ocekivali da ce bit onaj all rounder kakav je bio na pripremama, kad je sam rjesavao protivnike.
GRMI SA SJEVERA!
1946

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 22 apr 2022, 11:06

Nije mi jasno samo što je objavljen ovaj video, a npr. Tanu kad je rođendan bio ništa nismo objavili. Koliko znam Tan je isplatio dugove u startu i zajedno se vratio sa Ismirom u klub, imaju po 49% vlasništva obojica. Sada ispada isto kao da je Ismir sam klub spasio, a Tana nema u priči nikako. Čudno mi je jer vidim da je onaj njegov Jalil Rasheed koji mu je valjda desna ruka bio na Skupštini, a prati ga i klub na instagramu. :hmmmmm:

Ima li ko malo upućeniji u situaciju čitavu?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 22 apr 2022, 11:09

PapirnaMarka je napisao/la:
22 apr 2022, 11:06

Nije mi jasno samo što je objavljen ovaj video, a npr. Tanu kad je rođendan bio ništa nismo objavili. Koliko znam Tan je isplatio dugove u startu i zajedno se vratio sa Ismirom u klub, imaju po 49% vlasništva obojica. Sada ispada isto kao da je Ismir sam klub spasio, a Tana nema u priči nikako. Čudno mi je jer vidim da je onaj njegov Jalil Rasheed koji mu je valjda desna ruka bio na Skupštini, a prati ga i klub na instagramu. :hmmmmm:

Ima li ko malo upućeniji u situaciju čitavu?
Bila je cestitka Tanu ili sam ja senilan
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 apr 2022, 11:10

Bila je cestitka 100%, sjecam se i ja.
GRMI SA SJEVERA!
1946

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 apr 2022, 11:12

Ako ne pratis dovoljno, koristi google onda :D
Bilo je naravno

Zadnja izmjena: JavierBosnia, dana/u 22 apr 2022, 11:16, ukupno mijenjano 2 puta.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 22 apr 2022, 11:12

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije pred sutrašnji meč 27. kola protiv Tuzla Cityja.

Javnosti se obratio trener bordo tima Aleksandar Vasoski, koji kaže da je neuspjeh sve osim pobjede protiv tima iz Simin Hana.

Na početku je čestitao Krsti Velkoskom na ulasku među deset najboljih strijelaca Sarajeva ikada, a onda govorio o utakmici.

“Što se utakmice tiče, riječ je o kvalitetnom protivniku, ali vjerujem u svoju ekipu, sve osim pobjede neće biti dobro. Od prve minute igrat ćemo bez kalkulisanja. Malo nam je popravljeno samopouzdanje nakon plasmana u finale Kupa”, rekao je Vasoski i dodao:

“Svaka utakmica je priča za sebe. Trebamo iskoristiti sve greške koje se ukažu. Oni su isto pod pritiskom, možda i najvažniji meč za njih ove sezone.”

Potvrdio je da su Selmir Pidro i Asmir Suljić spremni za meč, a da će i ovaj propustiti Daniel Avramovski.

“Pidro i Suljić će igrato, Avramovski još radi individualno“, kazao je Makedonac.

Nije želio puno pričati o Tuzla Cityju.

“Vidjet ćemo. Njima je novi stručni štab, ali ekipa je ista. Tako da ih otprilike ipak poznajemo”, zaključio je Vasoski.

Obratio se novinarima i Anel Hebibović.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica, dobar protivnik. Igraju napadački, žele se nadigravati. Svjesni smo značaja utakmice, očekujemo dobru predstavz na Koševu, gdje dobro igramo u zadnje vrijeme”, rekao je bek Sarajeva.
Sarajevo ljubavi moja.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 apr 2022, 11:18

Steta za Avrama
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 22 apr 2022, 11:21

Bez avramovskog smo 30% slabija ekipa

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 22 apr 2022, 11:21

JavierBosnia je napisao/la:
22 apr 2022, 11:12
Ako ne pratis dovoljno, koristi google onda :D
Bilo je naravno

Tako je, do mene onda, hvala ti. Zaboravio sam na ovaj cringe video sa sfk ekipom. :rol:

Pita li se on šta sad, kakva je situacija po tom pitanju? Najviše me zbog njega strah da onaj postupak protiv sabrine ne bude izguran do kraja..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 apr 2022, 11:27

ono sto je sigurno je da Hebibovic pocinje . Ni krenuo na utakmicu nisam vec je vrijeme za apaurina.

Sutra vala moramo ispostovati igrace i upravu. Vazna utakmica , zato dodjite ljudi sto vise da nas bude
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 apr 2022, 11:30

Ja se nadam Kapicu na krilu kao zamjeni za Avramovskog,u vezi Secerovic i Djokanovic.Probali smo u Mostaru sa Hebibovicem na krilu vidjeli smo kako to ide,mislim logika nalaže da to i trener vidi posebno sto je Kapic i u kupu igrao na krilu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 22 apr 2022, 11:33

Treba se najviše žutih paziti, Jelić će doći da nam kartone dijeli pred gostovanje u Banjaluci!

Igrači sa dva žuta: Mujakić, Pidro, Trako, Šećerović, Ramić, Varešanović, Bodul, Ahmetović. Možda sam nekog i fulio. :shifty:

On sa žutim kartonima Mujakiću, Pidri, Šećeroviću i Dalu povećao je šanse Borcu za pobjedu barem 50%.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 22 apr 2022, 11:42

PapirnaMarka je napisao/la:
22 apr 2022, 11:33
Treba se najviše žutih paziti, Jelić će doći da nam kartone dijeli pred gostovanje u Banjaluci!

Igrači sa dva žuta: Mujakić, Pidro, Trako, Šećerović, Ramić, Varešanović, Bodul, Ahmetović. Možda sam nekog i fulio. :shifty:

On sa žutim kartonima Mujakiću, Pidri, Šećeroviću i Dalu povećao je šanse Borcu za pobjedu barem 50%.
Tuzla je teska tekma, bit ce puno borbe, najmanje mujakic, secerovic i pidro ce dobiti zute, gledat ce da nas unakaze pred bl 100%

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Hajdeee, rimljanin90, Venom i 25 gostiju.