Marsal je napisao/la: ↑19 apr 2022, 16:44
ASD je napisao/la: ↑19 apr 2022, 15:52
Pretjeruješ. Meni kad se depresija pojavila prvi put nisam mogao iz kreveta ustati mjesec dana.
Nije depresija samo ležanje po krevetu bajo moj, međutim ne bih dalje jer si pokazao ogromno neznanje i nema smisla.
Većina ljudi koji boluju od depresije na prvu imaju stabilan život, zaposleni su, imaju neko društvo, naizgled normalne osobe.
Prije 8 godina ubio mi se komšija. Najfiniji i najbolji momak ikad, društvo ga obožavalo, imao hobije, radio. Pa u oproštajnom pismu napisao da mu je pun kofer svega, da ne može više ovako itd
Nisam ja birao da budem zakovan na krevet. Totalno me iscrpilo.
Krenuo u teretanu za vrijeme toga, nisam mogao šipku dignuti, a kamoli skleka uraditi. Prije toga ih radio na jednoj ruci.
Ispod 12 sati dnevno nisam spavao.
Živa istina. Trčao po 20 krugova na Tušnju skoro svaki dan. Poslije toga nekih 3-4 mjeseca me to uhvatilo, trbalo mi baš dosta vremena da 1 krug istričim. Udebljao se 15 kila za kratko vrijeme.
Ali slažem se da nije. Nisu kod svakog svi simptomi isti. Čak šta više, ovo žestoko stanje može nekad biti dobro. Jer se ne razmišljaš hoćeš li ići psihijatru.
Ali da budem iskren. Ti mi se ne činiš kao neko ko ima depresiju. Možda imaš neku depresivnu epizodu ali da to bolest nije.