Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Najgluplja tema na forumu ubjedljivo , treba je izbrisati .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Pričaš o nacizmu, jer su ti to utuvili u glavu, ti si protiv nacizma, super zvuči. I ja sam. A znaš li definiciju nacizma i znaš li koji dio toga praktikuje Azov ili koji dio si primijetio na forumu i u našem društvu?Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 13:55Pošteno. Neću više pisati, jer evidentno ima onih kojima smeta druga strana medalje. A pravo da ti kažem, sport je ono zbog čega sam se registrovao.admin je napisao/la: ↑18 apr 2022, 13:50
Da ne ulazimo u dalju raspravu, da ja tebe lijepo zamolim da se suzdržiš od pisanja na ovoj temi jer ti sve što napišeš vodi ka isključenju sa foruma, a šta će ti to. Budiš i sve pritajene ludake, članove forumskog Azova koji su sasvim mirni dok se ne pojaviš sa svojim denacifikacijskim stavovima.
Čuj za rat potrebno dvoje? Pa jest, možeš pustiti da te neko istrijebi, za to je dovoljno jedno, a ako si kontao malo da se braniš, treba ipak dvoje. Nemoj više molim te, ostani neutralan.
Nadam se da će se na ovoj temi, moderacija malo više posvetiti tome da sankcioniše one koji vrijeđaju svoje komšije, jer evidentno je da imamo poštovalaca nacizma i u našem društvu, a to je prilično opasno, na više nivoa. Lijep pozdrav.
Ne vidim ni da tamo ubijaju jevreje, ni komuniste, niti da praktikuju neki naučni rasizam niti da pokušavaju stvoriti savršenu rasu. Znači, od svih ovih osnovnih definicija nacizma, nemaju nijednu, osim što se ne vole s Rusima (što je karakteristično za naciste iza 1941, a u suprotnosti sa nacističkom ideologijom prije toga). Ni na forumu nisam vidio ništa od ovog, nikad. Šovinizma ne manjka, raznih nacionalista sa svih strana također... ali nacizma baš nisam vidio.Nazism is a form of fascism, with disdain for liberal democracy and the parliamentary system. It incorporates fervent antisemitism, anti-communism, scientific racism, and the use of eugenics into its creed.
Poštujem ono što si napisao u prethodnom postu,a ne bih ni ostavio post na temi ... pošto si upitao... Mustafa Busuladžić. Možemo i dalje.. Al otići ćemo predaleko...
Mene mnogo žalosti što imamo poštovaoce takvih pošasti, kako je, tako je.. ja shvatam poruku i više neću pisati na ovoj temi...
Mene mnogo žalosti što imamo poštovaoce takvih pošasti, kako je, tako je.. ja shvatam poruku i više neću pisati na ovoj temi...
A3OB napravio zasjedu u Marijupolju (nepoznat datum). Frajer hladno baca kašikare na njih

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Veći si ti fašista nego što je i jedan Azovac nacista druže naš.Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 14:04Poštujem ono što si napisao u prethodnom postu,a ne bih ni ostavio post na temi ... pošto si upitao... Mustafa Busuladžić. Možemo i dalje.. Al otići ćemo predaleko...
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pricas o nekom nacizmu i neutralnosti a podzavate ruse javno,skandirate u 21 vijeku o Srebrenici,stavljate slike Mladica zlocinca o cemu ba ti pricas i kome tu pricu prosipate? Jel znas da ste drzali jedan grad u opsadi 5 godina i ubijali nevine ljude snajperima,granatama 24 sata kao da su zivotinje jel znas da samo ovdje mozes ove nebuloze pisat na vasem forumu da neko dodje i kaze sta protiv rusa il stavi bh zastavu odma ide ban eto toliko ste fini. Spominjes greske sto se osudjuje Rusija i da ne oprastaju velike sile pa sila je i Turska i Engleska,Amerika pa izaberes stranu. Kazes Azov koristi svoj narod kao stit,pa jel znas da vi jos tvrdite da smo sebe na Markalama gadjali,da smo lutke u Srebrenicu donosili,da su se ljudi iz logora u Prijedoru koji su bili na snimcima i slikama izgladnjeli da ste tvrdili da su to bili ljudi koji su bili bolesni? Jel znas da se hvalite i skandirate noz,zica? Nosi vas djavo i vas i suzivot sa vamaKristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 13:55Pošteno. Neću više pisati, jer evidentno ima onih kojima smeta druga strana medalje. A pravo da ti kažem, sport je ono zbog čega sam se registrovao.admin je napisao/la: ↑18 apr 2022, 13:50
Da ne ulazimo u dalju raspravu, da ja tebe lijepo zamolim da se suzdržiš od pisanja na ovoj temi jer ti sve što napišeš vodi ka isključenju sa foruma, a šta će ti to. Budiš i sve pritajene ludake, članove forumskog Azova koji su sasvim mirni dok se ne pojaviš sa svojim denacifikacijskim stavovima.
Čuj za rat potrebno dvoje? Pa jest, možeš pustiti da te neko istrijebi, za to je dovoljno jedno, a ako si kontao malo da se braniš, treba ipak dvoje. Nemoj više molim te, ostani neutralan.
Nadam se da će se na ovoj temi, moderacija malo više posvetiti tome da sankcioniše one koji vrijeđaju svoje komšije, jer evidentno je da imamo poštovalaca nacizma i u našem društvu, a to je prilično opasno, na više nivoa. Lijep pozdrav.
- LegendKiller
- Kontakt:
napišeš fino gdje su Azovci ubili ovu djecu i to samo zato što su ruska djeca? Znam da je dosta djece stradalo u granatiranjem, ali ako se kaže rat pokrenut zbog nacista iz azova koju su ubili djecu samo zato što su Rusi, onda nam daj neki dokaz. Iz ove slike ja ne mogu vidjeti gdje kada i kako je ubio ovu djecu. Daj konkretne podatke. Šta ću ti ja kada pišeš te fraze kao sa Informera, ni čika gugl ne može da nađe to ubijanje djece od strane azova, pa eto prosvijetli nas.Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 13:17
Poštujem da imamo različite stavove i poglede. Poštujem i to da se ti ne slažeš sa mojim. Prilično je nekorektno potcjenjivati nekog s tim frazicama informer, kurir i slične blavorijade.
Eto proguglaš malo i ispitaš kome je ovaj spomenik podignut, kada i gdje...
![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Kako ispod žita prolazi da je Donbas odmetnute paradržavice.
Da ne bi niko od te djece i civila poginuo da nema ruskog potpaljivanja i sukoba godinama na jugoistoku Ukrajine.
Da ne bi niko od te djece i civila poginuo da nema ruskog potpaljivanja i sukoba godinama na jugoistoku Ukrajine.
Koševo Zapad
Uh ovakvi postovi stvaraju zelucane probleme,kiselinu,mucninu,povisen secer jbte sve preslikano neko svoj narod ubija i zrtvuje jbte dan sta je ovo ovako su i za nas pricaliKristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 12:32Bez da mi neko prišiva bilo kakvu etiketu...
Znalo se odavno da je ruski cilj broj 1 Mariupolj. Znalo se da će biti krvavo. Jednako kao što se znalo da se AZOV borci neće živi predati. To je prosto tako. Svi bi trunuli u ruskim zatvorima do kraja života. Rusi smatraju da su oni najodgovorniji za smrt više od 90oro djece iz Donbaske regije u ovih 8 godina. Tako da je bilo pitanje trenutka samo. Rusi su igrali na kartu da se što manje štete nanese samom postrojenju, jer i poslije rata ima života za one koji će tu živjeti, a riječ o žili kucavici ukrajinske privrede... Da ne govorim o geografskoj poveznici Krima, Azovskog mora i Mariupolja. Zbog toga je toliko dugo sve trajalo što se same akcije tiče, iz ugla onih koji su bili svjesni da je Mariupoljski front vjerovatno i najvažniji.
E sad preostaje da se vidi kako će dalje postupati Rusi. Koliko sam ukapirao, drugi prioritetni cilj biće Zaporožje. Tu takođe ima par hiljada AZOV boraca i ruska logika je jasna, žele prosto očistiti cijelu regiju od istih. Na kraju krajeva, ukrajinske regularne snage su se uglavnom predale u regiji, dakle AZOV su ti koji još uvijek pružaju otpor. Nakon Zaporožja, vjerovatno će Rusi pokušat dva velika grada "osvojit" Odesu i Dnjepar i time formirati cjelinu, tzv. Novorusiju.
AZOV-a mi nije žao ni najmanje. Žao mi je civila, stradali su i oni. I vjerovatno će neki tek da stradaju jer postoje indicije da ih u nekim dijelovima AZOV drže kao živi štit...
Sto mu i odgovarate ?
Ovakvi i dan danas misle da je rat u BiH poceo zbog srpskog svata i vi se nasli s njim ubjedjivati oko Ukrajine.
Samo ignorisati i to je to.
Ovakvi i dan danas misle da je rat u BiH poceo zbog srpskog svata i vi se nasli s njim ubjedjivati oko Ukrajine.
Samo ignorisati i to je to.
Izgubio si me tu totalno. Nisam siguran na koje pitanje odgovaraš i nisam baš previše upoznat s njegovim opusom, ali nisam postavio nijedno pitanje na koje bi odgovor moglo biti ime čovjeka koji je umro prije haman sto godina i nije imao dodira s Ukrajinom ili našim forumom (o tome pričamo).Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 14:04Poštujem ono što si napisao u prethodnom postu,a ne bih ni ostavio post na temi ... pošto si upitao... Mustafa Busuladžić. Možemo i dalje.. Al otići ćemo predaleko...
Inače, štovaoci Mustafe Busuladžića su davno zamoljeni da se na ovom forumu suzdrže od iznošenja svojih stavova po tom pitanju. Isto kao i oni drugi.
- Shategabri
- Kontakt:
Ispade 5 000 Azovaca drži crtu 200 000 Rusa.
300 modern edition
300 modern edition
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Simptomatično je da na sve imaju neko izjednačenje.admin je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:06Izgubio si me tu totalno. Nisam siguran na koje pitanje odgovaraš i nisam baš previše upoznat s njegovim opusom, ali nisam postavio nijedno pitanje na koje bi odgovor moglo biti ime čovjeka koji je umro prije haman sto godina i nije imao dodira s Ukrajinom ili našim forumom (o tome pričamo).Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 14:04Poštujem ono što si napisao u prethodnom postu,a ne bih ni ostavio post na temi ... pošto si upitao... Mustafa Busuladžić. Možemo i dalje.. Al otići ćemo predaleko...
Yebeni Mustafa Busuladžić je pandan Karadžiću i Mladiću, pa kad može on, što ne bi mogli i oni.
E tako i ovo...bombardovalo Siriju, Irak pa eto i Srbiju (neopravdano, jel?!), i šta je sad problem sa Ukrajinom, sad su kao svi stop the war i tako te budalaštine.
Spinovanjem se pokušava skrenuti s onog što je zapravo, a to je da su oni jedini negatori ruske agresije u Evropi i da to otvoreno propagiraju.
Koševo Zapad
Dalje, celnica Centralne banke Nabiullina rekla je kako ruska privreda ne moze zauvijek zivjeti od svojih finansijskih rezervi i da se mora ponovno pozicionirati pred sankcijama. Najavila je fazu strukturnih promjena i potragu za novim poslovnim modelima, a sankcije su dosad najvise utjecale na financijsko trziste. Kljucni problemi izmedju ostalog su ogranicenja uvoza i otezana logistika u vanjskoj trgovini.Around 200,000 employees of foreign companies in Moscow could lose their jobs due to sanctions over Russia's military campaign in Ukraine, the city's mayor said on Monday.
"According to our estimates, about 200,000 people are at risk of losing their jobs," Moscow Mayor Sergei Sobyanin said in a blog post.
Slobodan pad ruske ekomonije...
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 apr 2022, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Napad na Kiyev i iznenadno povlačenje je jasno da je plan zauzimanja cjele Ukrajine propao.
Mislilo se da će Rusi biti dočekani sa cvjećem i to im se odbilo o glavu. Otpor ukrajinaca je razbio stereotip o rusofilnoj Ukrajini i Ukrajini kao ruskoj zemlji.
Sve ostalo je definicija otvorene agresije na suverenu zemlju i pomaganju separatistima da ocjepe dio suverene zemlje i pripoje je Rusiji.
Ovako je i Hitler započeo svoj pir u Slovačkoj, Poljskoj...
Podržavati ovu agresiju je zaista bolesno.
Mislilo se da će Rusi biti dočekani sa cvjećem i to im se odbilo o glavu. Otpor ukrajinaca je razbio stereotip o rusofilnoj Ukrajini i Ukrajini kao ruskoj zemlji.
Sve ostalo je definicija otvorene agresije na suverenu zemlju i pomaganju separatistima da ocjepe dio suverene zemlje i pripoje je Rusiji.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Sto su slali onoliku vojsku i najbolje VDV jedinice na desant na Kijev ako im je Mariupolj glavni cilj? Glavni cilj invazije je bio brzo uzimanje Kijeva desantnim napadima i onda dovlacanje dodatnih snaga koje bi im omogucile svrgavanje rezima i postavljanje nove marionetske vlade. Kakav crni Mariupolj. On je trebao relativno brzo i lagano pasti jer je odmah u startu opkoljen i nalazi se blizu ruske granice. Sa Harkivom je bila ista stvar al kao sto vidimo nista od toga se nece desiti. Tek je nakon kolosalnog neuspjeha u kijevskoj regiji cilj postao Mariupolj i ostatak istoka Ukrajine.Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2022, 12:32Bez da mi neko prišiva bilo kakvu etiketu...
Znalo se odavno da je ruski cilj broj 1 Mariupolj. Znalo se da će biti krvavo. Jednako kao što se znalo da se AZOV borci neće živi predati. To je prosto tako. Svi bi trunuli u ruskim zatvorima do kraja života. Rusi smatraju da su oni najodgovorniji za smrt više od 90oro djece iz Donbaske regije u ovih 8 godina. Tako da je bilo pitanje trenutka samo. Rusi su igrali na kartu da se što manje štete nanese samom postrojenju, jer i poslije rata ima života za one koji će tu živjeti, a riječ o žili kucavici ukrajinske privrede... Da ne govorim o geografskoj poveznici Krima, Azovskog mora i Mariupolja. Zbog toga je toliko dugo sve trajalo što se same akcije tiče, iz ugla onih koji su bili svjesni da je Mariupoljski front vjerovatno i najvažniji.
E sad preostaje da se vidi kako će dalje postupati Rusi. Koliko sam ukapirao, drugi prioritetni cilj biće Zaporožje. Tu takođe ima par hiljada AZOV boraca i ruska logika je jasna, žele prosto očistiti cijelu regiju od istih. Na kraju krajeva, ukrajinske regularne snage su se uglavnom predale u regiji, dakle AZOV su ti koji još uvijek pružaju otpor. Nakon Zaporožja, vjerovatno će Rusi pokušat dva velika grada "osvojit" Odesu i Dnjepar i time formirati cjelinu, tzv. Novorusiju.
AZOV-a mi nije žao ni najmanje. Žao mi je civila, stradali su i oni. I vjerovatno će neki tek da stradaju jer postoje indicije da ih u nekim dijelovima AZOV drže kao živi štit...
Al mi nisu jasni ovi ryski muslimani vazda rijetko glupi su muslimani za razliku od drugih. Da se ujedine a ima ih milioni tatari,dagestanci,ceceni i jos mali milion i da udare iznutra ruskog teroristu koji ih je ubijao od vazda i da naprave haos oni mu se pridruzuju i nisu za bolje nekad sam ih zalio sad me boli cosak a pitanje je dana kad ce te iste cecene,dagestance da proglase za teroriste i pod tim motom ce ih opet satrati
Najpametniji muslimani na svijetu su bh. muslimani.zagor1987 je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:26Al mi nisu jasni ovi ryski muslimani vazda rijetko glupi su muslimani za razliku od drugih. Da se ujedine a ima ih milioni tatari,dagestanci,ceceni i jos mali milion i da udare iznutra ruskog teroristu koji ih je ubijao od vazda i da naprave haos oni mu se pridruzuju i nisu za bolje nekad sam ih zalio sad me boli cosak a pitanje je dana kad ce te iste cecene,dagestance da proglase za teroriste i pod tim motom ce ih opet satrati
I to nesto govori.

- Shategabri
- Kontakt:
Mislim da Putin još nije odustao od te ideje.mozak je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:19Napad na Kiyev i iznenadno povlačenje je jasno da je plan zauzimanja cjele Ukrajine propao.
Sad se malo pregrupisao kad je skontao da je zagrizao preveliki dio kolača.
Uspije li riješiti ove probleme na jugoistoku, dakle Mariupol i onda Donbas bitka, očekuj da će ponovo krenuti na Kijev.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Upitno.TheChief je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:27Najpametniji muslimani na svijetu su bh. muslimani.zagor1987 je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:26Al mi nisu jasni ovi ryski muslimani vazda rijetko glupi su muslimani za razliku od drugih. Da se ujedine a ima ih milioni tatari,dagestanci,ceceni i jos mali milion i da udare iznutra ruskog teroristu koji ih je ubijao od vazda i da naprave haos oni mu se pridruzuju i nisu za bolje nekad sam ih zalio sad me boli cosak a pitanje je dana kad ce te iste cecene,dagestance da proglase za teroriste i pod tim motom ce ih opet satrati
I to nesto govori.![]()
Da si rekao najmanje radikalni, možda.
Međutim, često glupi sami po sebe i sami sebi dušmani.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.