AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 17 apr 2022, 20:49

A dobro, nisu fer jer nisu prikazali onaj zicer za Girouda. :mrgreen:

On nikad ni nije bio kvalitet za startera, dobar je samo za klupe i branjenja jer trči kao konj... al' brate opet, stvarno nikad nije bio u goroj formi nego što je sad. Mislim, loš je, ali nije ovoliko. I to je nekako krenulo naopako od momenta kad je potpisao ugovor.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 apr 2022, 20:50

Ali ja bih ga do kraja sezone uvijek stavljao u prvu postavu, čisto zato što je Messias produktivniji kada uđe sa klupe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 apr 2022, 20:58

Ne znam zašto Pioli ne proba sa Rebićem desno, Tonalijem ili Ismaelom iza napadača.
Ništa ne bi gubili defanzivno, čak naprotiv a sigurno ne može gore od ovoga prema naprijed.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 apr 2022, 21:33

A znaš šta sa Rebićem u početnih 11 gubi bilo kakvu mogućnost zamjene Girouda ili Leaoa sa svježim igračem. Tako ti je kada imaš 2-3 zdrava i konkurentna igrača za četiri pozicije u napadu, a trebao bi ih imati duplo više.

Mi imamo 6-7 igrača na tim pozicijama, ali više od pola ih ne vrijedi apsolutno ništa.

Pioli svakako nešto pokušava sa tom desetkom, gura Kessija tu, ali onda kada ti od početka igraju Kessie, Tonali i Benaser, nemaš adekvatnu zamjenu za njih.

Puno je tu krpljenja i na ljeto se mora napraviti čistka igrača, jer kakva ti fajda od Bakayoka, Ballo Tourea ili Kastiljeha kada ih ne koristiš nikako osim ako baš niko drugi nema igrati.

Znači, mi nominalno imamo na svakoj poziciji po dva igrača, ali nas nesrazmjernost u kvalitetu i povrede satraše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 apr 2022, 21:36

Prodat ce se Milan pocetkom 5. mjeseca i uprava ce ostati ista :kafa:

Po meni se treba uzeti 3 nova startera : AMF, RMF, CF. To je pod moranje. Kada bi uzeli kvalitetnije igrače na tim pozicijama, mogli bi očekivati raskorak u LP i borbu za Scudetto iduće godine. Ove godine nas je sreća pomazila.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 apr 2022, 22:18

Neka Adli bude ta desetka i Origi napadač (iako me ne oduševljava), fali jako desno krilo, veznjak i Botman. Ali problem je što mi ni dalje nećemo imati rezervnu desetku ili desno krilo, jer je veliki jaz između startera i Diaza/Salamandera.

Ali nerealno je očekivati da će uprava dovesti više od otprilike šest igrača, tako da će se morati čekati neka bolja vremena da se dovedu adekvatne rezerve.

Doduše negdje sam čitao da se razmišljalo preći na 433 formaciju, što možda ne bi bilo loše.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 apr 2022, 22:30

433 bi i imala logike u trenutnoj situaciji gdje nemas kvalitetne 10ke i bezuspjesno crpis druge igrace na toj poziciji, ali bezuspjesno. Makar probati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 apr 2022, 22:32

Ma pazi, ako pogodiš sa Adlijem i Origijem, to će uveliko olakšati posao Leau koji faktički sam vuče ofanzivni dio ekipe veći dio sezone.

Sa druge strane, Giroud također može odahnuti i dobiti ulogu nekoj jokera sa klupe, a ostane ti svakako Rebić kao zamjena za Leaoa. Diaz kao zamjena je ok, s obzirom da je nerealno očekivati da ćemo uspjeti pokrpiti i zamjene za jedan prelazni rok.

Mada nisam siguran uopšte hoće li Diaz biti otkupljen, onda kao opcija ostaje ta promjena formacije, ali onda ti treba kvalitetno desno krilo, jer u 433 formaciji moraš imati kreativna krila, a mi imamo samo jedno takvo.

Uglavnom, ako računamo da su Botman, Sanches, Origi, Adli i Pobega sigurni (mada je ne vjerujem u to dok ne potpišu ugovor, pogotovo ova prva trojica), onda se najprije mora riješiti pozicija desnog krila, to ostaje prioritet.

Poslije toga se može razmišljati o boljim zamjenama za desetku, lijevog beka, pa čak i desnog beka, iako sve to naravno nužno ne mora (a i neće) biti na ljeto.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 apr 2022, 22:42

Ništa mi više nije sigurno otkako se aktuelizirala ova priča oko kupovine, možda su se i potencijalna pojačanja stopirala što bi svakako bio znak da ćemo uskoro moći ulagati više nego smo planirali :)
Svejedno, volio bih Sanchesa vidjeti u Milanu svakako ali i kompletan novi medicinski tim.
Priča se i o zasebnom stadionu, to me također raduje. Ko je vidio tako dva velika tima da toliko dugo dijele stadion zajedno.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 apr 2022, 22:52

Ma i to sa vlasnicima mi je uvijek sumnjivo, sve su mi one kineske varalice u glavi, ko ti garantuje da nas opet isto njesra ne sastavi :mrgreen:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 apr 2022, 23:03

A i to što kažeš. Kad se sjetim onih prevaranata prevrne mi se u stomaku.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 apr 2022, 23:26

Pretpostavljam da Elliott zna šta radi, za razliku od senilnog Berluskonija onomad koji nas je umalo doveo do sudbine Parme i Chieva. Kad pogledaš koliko su amerikanci uradili u ovih par godina, od spašavanja od bankrota, pa do borbe za skudeto uz mladu i potentnu ekipu, onda je jasno kakvi su ozbiljni ljudi i profesionalci u svom poslu.

Kontam, ako uložiš bilion dolara u klub i želiš određeni profit nazad, onda moraš i ulagati. Bolji igrači, veća tržišna vrijednost, više novca od evropskih takmičenja itd., sve je to jedan krug.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 apr 2022, 23:52

Ma realno i Elliottu je bitno da zaradi, yebe mu se kome će prodati klub, sumnjam da će oni tu puno obraćati pažnju kome ostavljaju klub u amanet.

Ali, sa druge strane, ovi Arapi djeluju kao ozbiljna korporacija, pa vidjet ćemo šta će od toga biti. Nekako još uvijek i ne vjerujem općenito u priču o prodaji, jer došla je odjednom preko noći, vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 apr 2022, 00:54

Ma znam da je i njima bitan samo profit, ali bar znaš da klub neće prodati nekim sumnjivim tipovima i muljatorima, radi čega bi i oni mogli upasti u probleme.

I meni djeluju ok i u globalu kao bolja opcija od Elliotta, ali vidjeti ćemo, imam ptsp od promjene vlasnika. :mrgreen:
I mislim da prodaja jest u tijeku, niko iz uprave kluba nije demantirao vijesti kao svaki prošli put kad se pokretala slična tema. Imam dojam da nisu još htjeli prodavati, ali bilion je bilion, ne možeš odbiti kad se nudi. :mrgreen:

FORZA MILAN !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 apr 2022, 01:16

Mislim da je vrijeme da pocnete razmisljati o Asensiu na ljetu,taman vam nedostaje desno krilo,a Real bi ga dao ispod cijene,posebno Milanu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 apr 2022, 04:40

L-Train je napisao/la:
18 apr 2022, 01:16
Mislim da je vrijeme da pocnete razmisljati o Asensiu na ljetu,taman vam nedostaje desno krilo,a Real bi ga dao ispod cijene,posebno Milanu.
Najbolje bi bilo da vratimo Diaza ranije a u zamjenu uzmemo Asensia
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 apr 2022, 11:08

City ima i plan B ako ne dovedu Haalanda: Nikada ne biste pogodili koga žele na Etihadu..

Prema riječima talijanskog novinara Nicola Schire, Manchester City je započeo pregovore za transfer portugalskog napadača Rafaela Leaa iz Milana.
Engleski klub se već obratio njegovom menadžeru Jorgeu Mendesu, a iznos koji Milan traži za otkup ugovora talentovanog napadača je 70 miliona eura.

Izgleda da ipak ima istine u onim navodima od prije neki dan, vidjet ćemo koliko znaju ovi sa ss.ba :hmmmmm:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 apr 2022, 11:12

Ne znaju dvije recenice sastaviti kako treba eto. :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 apr 2022, 11:14

Hauge je oficijelno u Frankfurtu, 8 mil smo dobili i 15% od iduce prodaje.

Sto se Leao tice nek se pise sta hoce on je jos pod ugovorom, tako da i ako nece produziti nece ni otici ispod 90mil tako da je to svakako win win situacija.

A ubjedjen sam da ce produziti, jos pogotovo ako se promjene vlasnici nece tu biti problema oko produzenja

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 apr 2022, 11:31

milanist je napisao/la:
18 apr 2022, 11:12
Ne znaju dvije recenice sastaviti kako treba eto. :D
Pa dobro, to znamo već :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: AjsKjub, memaga i 11 gostiju.