FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
34
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 233

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 17 apr 2022, 20:19

Foux87 je napisao/la:
17 apr 2022, 20:10
guadalupe je napisao/la:
17 apr 2022, 20:06
Foux87 je napisao/la:
17 apr 2022, 19:32

Zdenka buraz zdenka, idemo na zdenku :mrgreen:
Zar nije zdenka B5 i B6 ?
Tako sam čuo da je zdenka
Iza gola meni se čini
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 apr 2022, 20:31

Bas su fukse, al ne krivim njih jer su zeljina filijala i oni su aminovali i njihovi navijaci, samo da mi ne bi napunili grbavicu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 17 apr 2022, 20:42

Gomis99 je napisao/la:
17 apr 2022, 19:18
obrijanopile je napisao/la:
17 apr 2022, 19:10
Evo sad gledam intervju Sergeja Jakirevica. Pit ga novinarka sta je bio ključ ovog uspjeha Zrinjskog, a covjek joj kaze da je to bilo kakda je na kraju prošle sezone uprava kluba stala uz njega i dali mu povjerenje da vodi Zirinjski i narednu sezonu.
Kod nas bi bio otjeran utakmicu prije kraja sezone. Nista ne možemo uraditi ako ćemo svake pola godine dovoditi novog trenera, ostaviti Makedonca da vidimo sta ce on uraditi narednu sezonu.
Druze ostavlja se kad imas elemenata za to. Kad znas da ti ekipa ima glavu i rep kao sto je on prosle godine poslozio, preuzeo je nikad gori Zrinjski. Znaci mislim da je izgubio od nas u kupu, i naravno od Borca poslije one pljacke kad su izgubili Evropu.
Mi smo stajali iza Marinovica sve vrijeme, padalo se padalo i dalje neka ga istrpi i ode titula. To je mac sa dvije ostrice. Ostavljas kad vidis napredak nesto novo. Ovako covjek jednog derbija nije uzeo. Ali opet i ja kazem neka ga do kraja sezone pa cemo vidjeti hoce li se sta popraviti. Boga mi ako se ne popravi nemam te sta cekati. Imas nikad laksi put do finala kupa. Preuzeo si ekipu koja je bila 4.na tabeli dva boda za trecim. Imao lijep prelazni rok, plate redovne (vrlo bitno u odnosu na Marinovica), i odradio citave pripreme sa ekipom. Ne izboris evropu i ne popravis igru protiv konkurenata, haj polahko ..
Marinovic uzeo uigranu husrefovu ekipu i njoj dodao milicevica susica jukica
Kujete marinovica u nebo a **** nam je igra bila
Do smrti odani!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 17 apr 2022, 20:46

Kako si ti zakljucio da covjek kuje Marinovica u nebo da mi je znati, covjek je bas jasno napisao sta misli da nikakva dilema nikome ne ostaje :D

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 17 apr 2022, 21:19

Abd da Gosk udje :bih: :opaopa:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 apr 2022, 21:39

Lakoste je napisao/la:
17 apr 2022, 21:19
Abd da Gosk udje :bih: :opaopa:
:pray:

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 17 apr 2022, 22:14

Ako vec Horde idu treba otici ispostovati njih , moze se fin stimung sa 1000 ljudi na sjeveru tamo napraviti.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 apr 2022, 22:55

Pon i utorak samo clanovi mogu kupit u srijedu ostali.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 apr 2022, 23:02

Pogledati polusezonu, rezultate i igru nakon koje je Sergej dobio podrsku i pogledati sad ovu nasu polusezonu. Samo ans kup vadi. Covjek nije izaso u evropu al se vidjelo kako ce Zrinja igrat i promjene u ekipi. Mi postali domacinska ekipa, u goste odemo onako na izlet. Nije problem dat sansu. Davali smo i mi Husrefu pa je ispostovo, al se vidjelo tad da na nesto lici u tom trenutku.

Opravdanje za Hebibovica nema i to sto je poceo, makar nas samo 11 bilo. Po pravila smo mogli pocet s 10 igraca i treba igrat s 10 al on u ekipi nema sta trazit.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 17 apr 2022, 23:06

zna li se stepen povrede Avrama
Djokanovic ce valjda bitj spreman posto je viroza

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 17 apr 2022, 23:06

Na tekmi Psg-Marsej

slika
Sarajevo ljubavi moja.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 17 apr 2022, 23:10

sonpenn je napisao/la:
17 apr 2022, 23:06
Na tekmi Psg-Marsej

slika
jel ovaj desni do njega onaj Henry iz kecera starih

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 17 apr 2022, 23:15

Maroon99 je napisao/la:
17 apr 2022, 20:42
Gomis99 je napisao/la:
obrijanopile je napisao/la:
17 apr 2022, 19:10
Evo sad gledam intervju Sergeja Jakirevica. Pit ga novinarka sta je bio ključ ovog uspjeha Zrinjskog, a covjek joj kaze da je to bilo kakda je na kraju prošle sezone uprava kluba stala uz njega i dali mu povjerenje da vodi Zirinjski i narednu sezonu.
Kod nas bi bio otjeran utakmicu prije kraja sezone. Nista ne možemo uraditi ako ćemo svake pola godine dovoditi novog trenera, ostaviti Makedonca da vidimo sta ce on uraditi narednu sezonu.
Druze ostavlja se kad imas elemenata za to. Kad znas da ti ekipa ima glavu i rep kao sto je on prosle godine poslozio, preuzeo je nikad gori Zrinjski. Znaci mislim da je izgubio od nas u kupu, i naravno od Borca poslije one pljacke kad su izgubili Evropu.
Mi smo stajali iza Marinovica sve vrijeme, padalo se padalo i dalje neka ga istrpi i ode titula. To je mac sa dvije ostrice. Ostavljas kad vidis napredak nesto novo. Ovako covjek jednog derbija nije uzeo. Ali opet i ja kazem neka ga do kraja sezone pa cemo vidjeti hoce li se sta popraviti. Boga mi ako se ne popravi nemam te sta cekati. Imas nikad laksi put do finala kupa. Preuzeo si ekipu koja je bila 4.na tabeli dva boda za trecim. Imao lijep prelazni rok, plate redovne (vrlo bitno u odnosu na Marinovica), i odradio citave pripreme sa ekipom. Ne izboris evropu i ne popravis igru protiv konkurenata, haj polahko ..
Ja ga brate ne kujem u nebo. Ja sam samo naveo primjer kad smo bili u konfuziji kad smo gubili bodove u doba Marinovica, da nas je vecina podrzavala ga da ostane bas iz ovih razloga da ne treba tek tako mijenjati trenere i da bi mogao izvuci titulu. Kazem to je mac sa dvije ostrice, moze se ispostaviti da bude dobro a moze biti lose. Nama se desio ovaj drugi scenarij jer smo uzasni bili i nikakvog napretka nije bilo u igri. Tako kazem i za Vasoskog ako ne popravi igru protiv konkurenata sa ovakvom ekipom, ne znam koliko bi bilo dobro da ostane. Povukao sam paralelu sa Jakirovicem, jer njegov Zrinjski koji nije izborio Evropu je nadigrao svaku ekipu i imali su 90posto pobjeda. Kostao ih je los start bez Jakirovica i naravno sudijska organizacija.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 apr 2022, 23:21

napoleon72 je napisao/la:
17 apr 2022, 04:24
Vidjeh da neko poredi Vasoskog sa Vinkom, u kontekstu "nikakva igra, samo individualci". Sramotno. Vinko je sa zdravom ekipom prekucavao ligu. Doduse ne ovoliko dominantno kao Jakirovic, al realno, u mnogo jacoj konkurenciji. Nama su protivnici bili prejaki i nafurani Velez, Borac sa Zakaricem, Vranjesom i Ziljkicem, standardno igracki dobar i jak Zrinjski sa losim trenerom, pa i mnogo bolji Siroki nego ovaj sad. Zrinjski u sezonu usao protiv horuk Tuzle, Borca u raspadu i nas u jos vecem raspadu. Daleko od tog da ih potcjenjujem al realno, tako je. Druga stvar, volio bih vidjet Jakirovica bez Bilbije i npr Ticinovica. I mi smo se raspali bez dva glavna igraca plus nedostatak plata. Dok smo imali ekipu i uslove, gazili smo. Ponavljam, ne ovoliko dominantno, al svejedno smo gazili.
I ne znam kakva je to prica "sve na individualni kvalitet". Stvoris Handzicu 10 zicera po utakmici, on svih 10 promasi, pa ti utakmicu vadi dribling Fanima ili bomba Tatara. Da je ona ekipa imala normalnog spica, imali bismo jos 5-6 bodova vise na polusezoni i bili bismo prvaci. Tacno cu sutra proci kroz sve utakmice i sumirat sve Handziceve promasene zicere. Kad covjek cita komentare, rekao bi da mi gola nismo vidjeli dok loptu ne uzmu Tatar i Fanimo. A ono u sustini, ubijali svakog, samo klada u napadu glumila Lukakua. Sta su to vecerasnji golovi Zrinjskog ako ne individualni kvalitet? Kad Jankovic zabije s 25 metara to je taktika Jakirovica, a kad Tatar to uradi onda je cekanje individualnog ucinka? Kad Jukic predribla 3 igraca i zabije suti se, kad Fanimo to uradi, onda je individualno? Plus gol Bilbije, cista njegova magija zbog koje je i zabio 27 golova. Sta je tu razlika u odnosu na npr nase golove iz sezone 20/21?
Ja sam ih uporedio. I njih dvojica su jako slični treneri. Ranije sam rekao da je razlika u tome što je Vinko mnogo bolje hendlao utakmicom, pa si imao dosta situacija kad je protivnik zabio gol, pa se povuče neki potez, a kao rezultat naši zabiju 2-3 i pobjede na kraju. Što se tiče ofanzivnog dijela, ekipa pod Vasoskim je zavisna potpuno od individualnog dijela, nećemo stvoriti šanse ako Kapić ili Avramovski ne naprave neki višak ili sami oni nešto stvore. Pod Vinkom si imao situacija da imaš Rahmanovića i Tatara, on je imao odlične mehanizme koje je prilagodio njima dvojici i to je funkcioniralo, kad su njih dvojica otišla, naprijed je stalo, sve više i više smo bili sterilniji i bezopasniji u napadu, također ovisili od pojedinaca, iako je i dalje ima vrlo kvalitetne igrače u ofanzivi Jukić, Mešanović, Fanimo, Mustedanagić. Nije uspio stvoriti nove mehanizme koji bi donijeli rezultat. No, ovdje ima i olakšavajuću okolnost jer je bio u početku rasula kluba, koje je njegovim odlaskom i kulminiralo, da je stanje oko ekipe bilo bolje, vjerujem da rezultat ne bi zaštekao i da bi se osvojila titula. No, to je ŠBB-KBB. Bilo je tako, kako je bilo.

Zrinjskom je najteže zamjeniti Bilbiju i njegovu efikasnost, no i to ne bi bio problem, eto imaju i Hadžića, dovesti nekog drugog špica sličnih kvaliteta. Ali, ono što je bitno Zrinjski ima igru, odlične mehanzime i smislene akcije kojima dolazi do šanse, a ti mehanzimi ne zavise niti od jednog igrača. Dakle njima nije bitno da li igraju Bašić, Savić i Janković u sredini terena ili Zlomislić, Bojo ili Kamenar, ili da li će na lijevom krilu biti Jukić ili Juranović itd. uvijek je igra bila na visokom nivou i uvijek su stvarali šanse. Njima je najveća kvaliteta Jakirović, koji je odmah prvog dana nametnuo svoju igru i svoj rad, koji je rezultate dao odmah.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 17 apr 2022, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 apr 2022, 23:23

Ne izboriti ni konferenciju u najlosijoj ligi evrope sa klubom koji ima najbolje uslove u drzavi je ravno suicidu i nema nikakvog opravdanja ni za igrace ni strucni stab. Dakle allin evropa, ne interesuje nas na koji nacin jel jasno glodari
NEMA NAZAD

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 17 apr 2022, 23:31

Gomis99 je napisao/la:
17 apr 2022, 23:15
Maroon99 je napisao/la:
17 apr 2022, 20:42
Gomis99 je napisao/la:

Ja ga brate ne kujem u nebo. Ja sam samo naveo primjer kad smo bili u konfuziji kad smo gubili bodove u doba Marinovica, da nas je vecina podrzavala ga da ostane bas iz ovih razloga da ne treba tek tako mijenjati trenere i da bi mogao izvuci titulu. Kazem to je mac sa dvije ostrice, moze se ispostaviti da bude dobro a moze biti lose. Nama se desio ovaj drugi scenarij jer smo uzasni bili i nikakvog napretka nije bilo u igri. Tako kazem i za Vasoskog ako ne popravi igru protiv konkurenata sa ovakvom ekipom, ne znam koliko bi bilo dobro da ostane. Povukao sam paralelu sa Jakirovicem, jer njegov Zrinjski koji nije izborio Evropu je nadigrao svaku ekipu i imali su 90posto pobjeda. Kostao ih je los start bez Jakirovica i naravno sudijska organizacija.
Mi smo zadnjih godina okusili i dobru stranu podrske treneru i onu losu
Husrefa poslije atalante smo podrzali i uzeli duplu, a vinko je izgubio
Meni se cini da vasoski ima potencijala, ne bih mu sudio na osnovu tekme protiv zrinje jer su bas prejaki za ovu ligu
U trebinju je teren bio katastrofalan, a derbi ko derbi svaki je nepredvidiv
Protiv borca smo sjajno izgledali samo nismo iskoristili svoje prilike i tjt a ostale tekme smo uzeli
Do smrti odani!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 apr 2022, 23:34

holyman je napisao/la:
17 apr 2022, 23:23
Ne izboriti ni konferenciju u najlosijoj ligi evrope sa klubom koji ima najbolje uslove u drzavi je ravno suicidu i nema nikakvog opravdanja ni za igrace ni strucni stab. Dakle allin evropa, ne interesuje nas na koji nacin jel jasno glodari
Zrinjski i Velez imaju puno uredjeniju situaciju u klubu nego mi, Borac ima neke druge stvari koje ga guraju naprijed. Nismo mi baš ispred ovih klubova u organizaciji i atmosferi oko kluba, previse se zanosimo da smo najorganizovaniji i najbolji. Nije to baš tako, posebno nije bilo u prošloj godini koja je bila odron u svim segmentima.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 apr 2022, 23:39

A jbg, eto doveli smo mladog i trofejnog trenera iz bolje lige nego sto je nasa (u sustini u 5 deka al su imali predstavnika u grupi euro takmicenja, sto ih ipak izdvaja). Sad je samo stvar adaptacije i prilagodbe. Ne moze niko upravi zamjerit dovodjenje Vasoskog, kao da ser.es po Kepciji jer je Catakovic los kod nas. Frajer prije par mjeseci Romi zabio gol, kod nas nekakav trom, al niko to nije mogao predvidjet.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 apr 2022, 00:11

17 apr 2022, 23:39
A jbg, eto doveli smo mladog i trofejnog trenera iz bolje lige nego sto je nasa (u sustini u 5 deka al su imali predstavnika u grupi euro takmicenja, sto ih ipak izdvaja). Sad je samo stvar adaptacije i prilagodbe. Ne moze niko upravi zamjerit dovodjenje Vasoskog, kao da ser.es po Kepciji jer je Catakovic los kod nas. Frajer prije par mjeseci Romi zabio gol, kod nas nekakav trom, al niko to nije mogao predvidjet.
Nije ba bolja makedonska liga od naše, provjereno nije. Pogledajte samo poneku utakmicu njihove lige, pa ćete vidjeti da je to ipak nivo ispod našeg. Ok, možda imaš jednu-dvije ekipe koje bi i ovdje bile u vrhu, ali ostatak lige je puno gori od Rudara, Radnika i toga. Ono samo dno, Pelister, Borec Veles i ostali klubovi, provjereno lošiji od naših, dakle baš krampe.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 apr 2022, 00:24

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 apr 2022, 00:11
17 apr 2022, 23:39
Nije ba bolja makedonska liga od naše, provjereno nije. Pogledajte samo poneku utakmicu njihove lige, pa ćete vidjeti da je to ipak nivo ispod našeg. Ok, možda imaš jednu-dvije ekipe koje bi i ovdje bile u vrhu, ali ostatak lige je puno gori od Rudara, Radnika i toga. Ono samo dno, Pelister, Borec Veles i ostali klubovi, provjereno lošiji od naših, dakle baš krampe.
Naša liga je teška i specifična, to je Luka Modric potvrdio i ko god dodje u ovu ligu ce to reći. Loši tereni, sudije imaju ogromnu ulogu, teska gostovanja, ima i taj nacionalni naboj. Ni malo ugodna i lagana za igrati, ne kazem da je nesto kvalitetna al nezgodna sigurno za mnoge igrace i trenere.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, bosnas_, mnon46, muhamedhulk, ubipara i 34 gosta.