Rusi gađaju legitimne vojne ciljeve.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sad se nalaze samo u kompleksu željezare Azovstal, u bezizlaznom su položaju. Rusi su zauzeli cijeli urbani dio grada, ili ono što je od njeg ostalo.ElCartel11 je napisao/la: ↑17 apr 2022, 16:16Što u prevodu znaci, da im Rusi ne mogu nista i pozivaju na predaju ko fol opkoljeni ste i slicni fazoni![]()
Mislim da je suprotno, nažalost..ElCartel11 je napisao/la: ↑17 apr 2022, 16:16Što u prevodu znaci, da im Rusi ne mogu nista i pozivaju na predaju ko fol opkoljeni ste i slicni fazoni![]()
Takodje, mislim da je upravo suprotno. Napravili su podlogu da ih mogu sve pobiti i reci: "nudili smo vam izlaz, vi ste ga odbili".MortemHz je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:12Mislim da je suprotno, nažalost..ElCartel11 je napisao/la: ↑17 apr 2022, 16:16Što u prevodu znaci, da im Rusi ne mogu nista i pozivaju na predaju ko fol opkoljeni ste i slicni fazoni![]()
Neki milijarder je rekao da će on obnoviti Mariupol, to sam pročitao negdje prije 2-3 dana pa sad koliko je istina ne znamdscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:22Takodje, mislim da je upravo suprotno. Napravili su podlogu da ih mogu sve pobiti i reci: "nudili smo vam izlaz, vi ste ga odbili".MortemHz je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:12Mislim da je suprotno, nažalost..ElCartel11 je napisao/la: ↑17 apr 2022, 16:16
Što u prevodu znaci, da im Rusi ne mogu nista i pozivaju na predaju ko fol opkoljeni ste i slicni fazoni![]()
@ASD
Nadji samo slike na netu kako sad izgleda Mariupolj. Ono je strasno za vidjeti. Generalno gledajuci, trebace decenije da se Ukrajina oporavi od ovoga, tj da se obnovi sve ono sto je razruseno.
Ma ne mislim ja da ce im faliti para, jer bice tu ogromni iznosi pomoci od EU, Amerike i drugih zemalja. Ali pogledaj samo na sta lice gradovi koji su napadani, koliko je zgrada razrusenih, puteva sj*banih.. Cak i sa svim novcem ovog svijeta, trebace bas dug period da se sve to obnovi.MortemHz je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:23Neki milijarder je rekao da će on obnoviti Mariupol, to sam pročitao negdje prije 2-3 dana pa sad koliko je istina ne znamdscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:22Takodje, mislim da je upravo suprotno. Napravili su podlogu da ih mogu sve pobiti i reci: "nudili smo vam izlaz, vi ste ga odbili".
@ASD
Nadji samo slike na netu kako sad izgleda Mariupolj. Ono je strasno za vidjeti. Generalno gledajuci, trebace decenije da se Ukrajina oporavi od ovoga, tj da se obnovi sve ono sto je razruseno.
Počeli su na zapadu sijati, a izvozit će preko Rumunjske. Ovi su im već dali taj jedan port.dscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:42Pa kako ce ih proizvoditi kad padaju granate i Rusi im idu tenkovima preko njiva? Evo sad krece sezona sijanja kukuruza, kako to da rade u ovoj situaciji?
Ajde, mozda i nekako u zapadnim dijelovima drzave, ali jug i istok nema teorije. A na sve to, ratuje se oko luka preko kojih ide najveci dio prometa tih zitarica.
Vladari iz sjene sigurno postoje.
Bez premca ovi srbi su najvece budale koje je svijet vidio. Citam juce tvrde i ubjedjeni su u to da su rusi namjerno potopili ponos njihov na djelu koji je uzak tj nekakav uski prolaz i klanac i time zaustavili ogroman broj podmornica i EU brodova koje ce sad oni kao da uniste i da su time osujetili podli plan EU teske budale caljalo je zivjet sa ovim pecinskim ljudima kroz cijelu historiju
Ma farmer u Americi je gospodin covjek. Ako ima zivotinje, ne placa taxu, cak i kad kupuje nesto (vozilo, traktor ili bilo sto sta moze koristiti za farmu), dobija popust i na sale taxi. Voce, povrce, zito to ce mu kupiti velike prodavnice direktno. Dok za meso mora na aukciju pa tamo proda pa oni vode u klaonicu pa tako zavrsi u marketima. Jebga ko se razumije u to u Americi bi uspio, jer je stvarno regulisano, nije kao u Bosni, seljak mora misliti hoce'l prodat, sir kajmak i ostalo.Otelo je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:44Počeli su na zapadu sijati, a izvozit će preko Rumunjske. Ovi su im već dali taj jedan port.dscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:42Pa kako ce ih proizvoditi kad padaju granate i Rusi im idu tenkovima preko njiva? Evo sad krece sezona sijanja kukuruza, kako to da rade u ovoj situaciji?
Ajde, mozda i nekako u zapadnim dijelovima drzave, ali jug i istok nema teorije. A na sve to, ratuje se oko luka preko kojih ide najveci dio prometa tih zitarica.
No, naravno, neće biti idealno. Ali, koliko znam Ameri plaćaju svojim farmerima da ne uzgajaju žito i to da ne stvore višak na tržištu.
Ovdje drzava gleda da te sto vise potkopa, na sto mogucih nacina. Dovesce do toga da je skoro sve iz uvoza, pocevsi od voca, povrca pa do mesa. A imamo potencijal da sami podmirimo svoje potrebe, samo sto politicarima nije to u cilju.alemsa je napisao/la: ↑17 apr 2022, 18:11Ma farmer u Americi je gospodin covjek. Ako ima zivotinje, ne placa taxu, cak i kad kupuje nesto (vozilo, traktor ili bilo sto sta moze koristiti za farmu), dobija popust i na sale taxi. Voce, povrce, zito to ce mu kupiti velike prodavnice direktno. Dok za meso mora na aukciju pa tamo proda pa oni vode u klaonicu pa tako zavrsi u marketima. Jebga ko se razumije u to u Americi bi uspio, jer je stvarno regulisano, nije kao u Bosni, seljak mora misliti hoce'l prodat, sir kajmak i ostalo.Otelo je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:44Počeli su na zapadu sijati, a izvozit će preko Rumunjske. Ovi su im već dali taj jedan port.dscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 17:42Pa kako ce ih proizvoditi kad padaju granate i Rusi im idu tenkovima preko njiva? Evo sad krece sezona sijanja kukuruza, kako to da rade u ovoj situaciji?
No, naravno, neće biti idealno. Ali, koliko znam Ameri plaćaju svojim farmerima da ne uzgajaju žito i to da ne stvore višak na tržištu.
Ma kakvi buraz Ameri te podrzavaju/guraju maximalno da se bavis time, jer znaju da bez farmera nema namirnica u gradovima, i sto uvoze iz Mexica, opet uzimaju i od svojih farmera i placaju. Za svaki tvoj potresen dollar, jesi'l uzeo sjemena, hranu za zivotinje (cak i konja ti priznaju jer radi na farmi, ako mu uzimas sjeno i cim ga vec hranis), odrzavanje, masine za farmu, vozila, sve sto si ti ulozio na kraju godine ti drzava regulise, a uslovi su ti ovako mizerni, moras imati kravu na 4 duluma zemlje, 3 ovce na 4 dulume, 3 koze itd. Gospoda ljudi, jos nijednog nisam farmera upozno (koji se ozbiljnije bavi time), da nije kucu sebi ogromnu napravio, zemlje bruku, novi pickup truckovi od 70k dollara itd.dscile je napisao/la: ↑17 apr 2022, 18:19Ovdje drzava gleda da te sto vise potkopa, na sto mogucih nacina. Dovesce do toga da je skoro sve iz uvoza, pocevsi od voca, povrca pa do mesa. A imamo potencijal da sami podmirimo svoje potrebe, samo sto politicarima nije to u cilju.alemsa je napisao/la: ↑17 apr 2022, 18:11Ma farmer u Americi je gospodin covjek. Ako ima zivotinje, ne placa taxu, cak i kad kupuje nesto (vozilo, traktor ili bilo sto sta moze koristiti za farmu), dobija popust i na sale taxi. Voce, povrce, zito to ce mu kupiti velike prodavnice direktno. Dok za meso mora na aukciju pa tamo proda pa oni vode u klaonicu pa tako zavrsi u marketima. Jebga ko se razumije u to u Americi bi uspio, jer je stvarno regulisano, nije kao u Bosni, seljak mora misliti hoce'l prodat, sir kajmak i ostalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.