FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

esprit24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2022, 23:40

I oni su nas mlatili na kosevu dok smo mi dominirali ligom. Konje za trku imamo i u Mostaru nemamo sta izgubiti. Treba napasti i probat dobiti. Krucijalno pitanje je ko ce biti na centru i samo budala moze pomisliti da ce Vicine cukice u sudijskoj nesto prepustiti slucaju odnosno da se Borcu ugrozi drugo ili trece mjesto. Ja se iskreno samo sudija bojim u naredna tri kola.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 apr 2022, 23:41

Zeko87 je napisao/la:
11 apr 2022, 17:42
slika

Mandić varalica stara. Bio protiv pa kad su izglasali vijećnici onda se slika kao da iz svog džepa daje i kiti tuđim perjem. Puuu.
Ma **** obicni, veci bilmez od Ajnadzica,iako sam mislio da je to nemoguce.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 12 apr 2022, 00:07

izdzezveubrazil je napisao/la:
11 apr 2022, 21:51
fks74 je napisao/la:
11 apr 2022, 21:01
mirzatele je napisao/la:
11 apr 2022, 20:59
Vidim ovdje se već skidaju gace za utakmicu u subotu
Ubijeđen sam da nećemo izgubiti. :salut:
Jači su od nas puno, ne treba se zanositi. Ne radi se tu samo o kvalitetu pojedinaca, nego i o samim mehanizmima igre. Trebat će još dosta vremena proći da mi njihov nivo dostignemo. Puno važnije od samog rezultata je da vidimo da smo na pravom putu.

Prošli put smo recimo u Mostaru izgubili 1:0, iako je žestoko kritikovan Sablić poslije te utakmice, bili smo jedina ekipa tokom jeseni, osim možda Širokog na Pecari, koja je uspjela bar privremeno uzeti inicijativu Zrinjskom. Oni su se u finišu branili sa skoro svim igračima, tj. ostajali su iza lopte.

Ponoviti nešto takvo, makar i u slučaju poraza, bit će znak da smo na pravom putu.
Oni će rasprodat ekipu i bit ćeš opet egal sa njima. Možda i bolji. Tako to hoda kod nas. Sumnjam da će zadržati kostur ekipe.
🇵🇸

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 12 apr 2022, 01:13

Sutra odluka o tome na kojem stadionu Igman dočekuje Sarajevo?

Uskoro će biti poznato gdje će se utakmica igrati
FK Igman će naredne srijede ugostiti FK Sarajevo u revanš utakmici polufinala Kupa BiH.

Bordo tim je u prvom susretu slavio sa 2:0, a za 20. april je zakazan revanš susret.

Konjičani su podnijeli zahtjev da se igra na njihovom terenu, iako su kao opcije za domaćinstvo pominjane Grbavica i stadion Rođeni u Mostaru.

Kako smo uspjeli saznati, sutra bi u toku dana komisija N/FS BiH trebala obići Gradski stadion u Konjicu i dati svoje mišljenje o mogućnosti odigravanja susreta na ovom terenu.

Odmah po izlasku komisije bit će poznato da li će Igman dočekati Sarajevo na svom terenu ili će morati da nađe zamjenu i svoj susret odigra negdje drugo.

Zvanična informacija bi trebala biti poznata do kraja nedjelje.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 12 apr 2022, 01:15

Šta je nama sad bolje u ovom kolu, navijati da Tuzla dobije Borca pa da se ganjamo sa Bojcem za treću poziciju, ili da bude remi pa da pokušamo obje ekipe prestići ? :)
Ja sam za to da se evropa ganja kroz ligu, a kup na kraju šta god da bude ...jedna utakmica, sve je moguće, ulog veliki a preriskantno
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 apr 2022, 02:31

Zrinjski se može dobiti, kao i svaka ekipa u ovoj ligi. Apsolutno se slažem i činjenica je da igraju najbolja, najljepše i najkonstantnije, ali reći da se ne mogu dobiti je besmislica. Bilo koja ekipa u ovoj ligi se može pobijediti. Mi smo protiv Zrinjskog znali dobro odigrati i onda kad smo bili preloši, čak nas i gostujući teren ne yebe.

Samo se u meč mora ući maksimalno nabrijano, koncentrisano i smireno, jedino tako se može ostvariti dobar rezultat. Imamo ekipu koja je jaka individualno, gdje u svakom momentu možemo napraviti neku čarlamu. Vidjećemo kako će to izgledati protiv jakog protivnika, meni Rudar nije mjerilo. U igri ima pomaka, ali treba napraviti konstantu da bi se pričalo o jačini i kvalitetu. Protiv Leotara meda nismo mogli, pa razvalili Rudara, tako da previše lelujamo i dalje. Polako, sav ovaj proces zahtjeva vrijeme. Puna podrška Vasoskom, biće to dobro.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 12 apr 2022, 03:08

Ganjat drugo mjesto svakako, premirat protivnike Tuzle i borca ako treba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2022, 06:53

Zeko87 je napisao/la:
12 apr 2022, 01:15
Šta je nama sad bolje u ovom kolu, navijati da Tuzla dobije Borca pa da se ganjamo sa Bojcem za treću poziciju, ili da bude remi pa da pokušamo obje ekipe prestići ? :)
Ja sam za to da se evropa ganja kroz ligu, a kup na kraju šta god da bude ...jedna utakmica, sve je moguće, ulog veliki a preriskantno
Borac ne možeš ni magijom stići. Tuzlu bi možda i mogao ali imamo teži raspored od njih plus ovaj zaostatak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 apr 2022, 07:19

Zeko87 je napisao/la:
12 apr 2022, 01:15
Bolje da Borac dobije pa da se ganjamo sa Tuzlom.Kad onakav Zrinjski sa najjacim timom nije mogao dobiti u BL mogu mislit kakva tek lakrdija i kasapljenje nas ceka,a Tuzla nam dolazi ovdje+u krizi su i bez trenera.Vece su sanse da cemo njih stici
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 12 apr 2022, 08:12

Treba omladincima dati sansu protiv zrinjskog jer svakako nemamo sta izgubit a omladinci mogu puno dobiti u ovakvim utakmicama na iskustvu a i da osjete cari derbija. Nek pocne mali Irfan Ramic od prve minute sa djokanom u sredini, dati pola sata / 45min Traki umjesto Lazica, pa mozda cak dati i jedno 20-25min malom Islamovicu.
Nama je najvazniji kup u ovom trenutku i treba podizati formu i davati sansu akademcima kroz ligu i uigravat ih za sljedecu sezonu aBd gdje ce biti nosioci igre kao sto je Vasovski i sam izjavio. Ako se otvori sansa za trece mjesto treba to iskoristit i napast ali na duze staze bolje nam je da dajemo sansu ovoj djeci na malo jacim tekmama sa ovim malo iskusnijim igracima u jacim utakmicama u ligi. Ja bi poceo u sastavu:

Catakovic
Suljic - Dal - Avram
Ramic - Djokan
Pidro - Mujakic - Lazic/Trako - Saban
Dizdarevic

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 apr 2022, 08:31

sta ste se predali odmah protiv zrinjskog pa ne igramo sa realom. Samo jako i napadacki se postaviti i mozemo ih uzeti. treba napasti 2-3 mjesto jer utakmica sa velezom je rizik veliki. ima jos 8 kola i mozemo stici tuzlu i borca.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 12 apr 2022, 09:23

FCUM je napisao/la:
12 apr 2022, 08:31
sta ste se predali odmah protiv zrinjskog pa ne igramo sa realom. Samo jako i napadacki se postaviti i mozemo ih uzeti. treba napasti 2-3 mjesto jer utakmica sa velezom je rizik veliki. ima jos 8 kola i mozemo stici tuzlu i borca.
Nije to nista da si se predao vec nemas sta izgubit, ljudi su vec osvojili titulu bjeze drugom 20 bodova nama da ne pricam. Ovako das djeci sansu koja ce poginut na terenu i misljenja sam da ce bolje odigrat nego nekakvi hebibovici ahmetovici koji su starci i koji su se zasitili svega. Nama trebaju gladni momci spremni dokazivanja da grizu, mislim da je ovo idealna prilika da im pruzis sansu, nema pritiska a mogu steci iskustvo igrajuci protiv ovakve ekipe kakva je zeinjski ove sezone

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2022, 09:35

ubipara je napisao/la:
12 apr 2022, 09:23
FCUM je napisao/la:
Nije to nista da si se predao vec nemas sta izgubit, ljudi su vec osvojili titulu bjeze drugom 20 bodova nama da ne pricam. Ovako das djeci sansu koja ce poginut na terenu i misljenja sam da ce bolje odigrat nego nekakvi hebibovici ahmetovici koji su starci i koji su se zasitili svega. Nama trebaju gladni momci spremni dokazivanja da grizu, mislim da je ovo idealna prilika da im pruzis sansu, nema pritiska a mogu steci iskustvo igrajuci protiv ovakve ekipe kakva je zeinjski ove sezone
To bi bilo samoubistvo, ovo je najgori trenutak da forsiraš djecu. Mi moramo u ligi do kraja ići jer nam izlazak u europu zavisi od jedne utakmice na neutralnom terenu gdje može biti svašta. Hebibovići i ostali su svakako ispali iz prvih 11. Gori nam pod nogama, nema šanse da idemo sa djecom već sa najjačom mogućom postavom pa šta bude. Kao što je Vasoski rekao, sljedeće sezone će ovi momci biti u prvih 11 (Trako, Buljubašić, Ramić), u najgorem slučaju na klupi ako se ne budu dokazali.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2022, 09:39

Samo nam ovaj raspored ide na ruku u sljedećih 5 utakmica što se tiče lige :kafa:

Zrinjski - Sarajevo
Sarajevo - Tuzla City
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Sarajevo - Željezničar

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 12 apr 2022, 09:49

MortemHz je napisao/la:
12 apr 2022, 09:39
Samo nam ovaj raspored ide na ruku u sljedećih 5 utakmica što se tiče lige :kafa:

Zrinjski - Sarajevo
Sarajevo - Tuzla City
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Sarajevo - Željezničar
X
1
X
1
1
Bilo bi top
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 12 apr 2022, 09:54

MortemHz je napisao/la:
12 apr 2022, 09:39

Zrinjski - Sarajevo
Sarajevo - Tuzla City
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Sarajevo - Željezničar
Mislim da je realnije:
1
X
X
1
1
I am Lumis, EC3s younger brother

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 apr 2022, 09:55

ubipara je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
bolje poceti sa 10 igraca nego sa hebibovicem u prvih 11

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 12 apr 2022, 10:17

MortemHz je napisao/la:
12 apr 2022, 09:35
ubipara je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
To bi bilo samoubistvo, ovo je najgori trenutak da forsiraš djecu. Mi moramo u ligi do kraja ići jer nam izlazak u europu zavisi od jedne utakmice na neutralnom terenu gdje može biti svašta. Hebibovići i ostali su svakako ispali iz prvih 11. Gori nam pod nogama, nema šanse da idemo sa djecom već sa najjačom mogućom postavom pa šta bude. Kao što je Vasoski rekao, sljedeće sezone će ovi momci biti u prvih 11 (Trako, Buljubašić, Ramić), u najgorem slučaju na klupi ako se ne budu dokazali.
Po cemu je najgori trenutak da se djeca forsiraju ? Tesko da cemo kroz ligu u evropu iako ima sanse ali nas fokus i prioritet treba vise biti na kupu i ako ne mozemo dobit veleza u jednoj utakmici na neutralnom terenu onda i ne treba da idemo u evropu, iako mislim da cemo lakse osvojit kup nego sto mislimo.

Ja sam misljenja da je bas sada odlican trenutak da se djeca guraju u vatru, blitvar nam je vec usrao sezonu u prvoj polusezoni gdje su nam konkurenti umakli pravo puno tu prije svega mislim na zrinjski i tc a nema sanse borac da ostane bez europe radi sudija i radi svega ostalog sto se vec zna i sto je ispricano vec milion puta. Tako da sam misljenja da je bolje sada akademce gurat i pripremat ih za slj sezonu ako je vec plan da ti sljedecu sezonu igraju ozbilnu ulogu u timu, pa kad ces im davat sansu ako ne kroz ove urakmice koje su rezultatski bez pritiska i gdje mogu samo dobit na samopouzdanju u slucaju dobre utakmice, ako ne onda mogu nauciti puno izz gresaka. Moramo se pomirit sa tim da je sezona izgubljena u ligi i da je jedini nacin da spasimo sezonu kolko tolko je osvajanjem kupa. :thumbup:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 apr 2022, 10:28

ja ipak mislim da mozemo prije kroz ligu nego kup. Velez ce zapeti protiv nas tako da... Sto se tice Borca oni su talasika sa novim trenerom ali imaju sudije.Tuzli trener otisao a ova imena nisu nista aman. Ovarazlika uopste nije velika a imamo jos 24 boda u igri

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2022, 10:37

ubipara je napisao/la:
12 apr 2022, 10:17
MortemHz je napisao/la:
12 apr 2022, 09:35
ubipara je napisao/la:

Po cemu je najgori trenutak da se djeca forsiraju ? Tesko da cemo kroz ligu u evropu iako ima sanse ali nas fokus i prioritet treba vise biti na kupu i ako ne mozemo dobit veleza u jednoj utakmici na neutralnom terenu onda i ne treba da idemo u evropu, iako mislim da cemo lakse osvojit kup nego sto mislimo.

Ja sam misljenja da je bas sada odlican trenutak da se djeca guraju u vatru, blitvar nam je vec usrao sezonu u prvoj polusezoni gdje su nam konkurenti umakli pravo puno tu prije svega mislim na zrinjski i tc a nema sanse borac da ostane bez europe radi sudija i radi svega ostalog sto se vec zna i sto je ispricano vec milion puta. Tako da sam misljenja da je bolje sada akademce gurat i pripremat ih za slj sezonu ako je vec plan da ti sljedecu sezonu igraju ozbilnu ulogu u timu, pa kad ces im davat sansu ako ne kroz ove urakmice koje su rezultatski bez pritiska i gdje mogu samo dobit na samopouzdanju u slucaju dobre utakmice, ako ne onda mogu nauciti puno izz gresaka. Moramo se pomirit sa tim da je sezona izgubljena u ligi i da je jedini nacin da spasimo sezonu kolko tolko je osvajanjem kupa. :thumbup:
Kup je jedna utakmica pred kraj sezone, ako to zajebemo onda se možemo pozdraviti sa europom. Na papiru smo jači od Veleža ali su ušli u formu, nikad nisi siguran ovako. Dok ima nade i šanse treba forsirati ligu pa ćemo vidjeti, nismo mi toliko ispod i pored lošeg rasporeda. Tuzlu možemo dobiti u direktnom okršaju. Ove utakmice se igraju pod velikim pritiskom jer su iz kluba tako rekli. Mirvić je treneru rekao da je cilj trofej i treće mjesto u ligi ali evo ja bi lično ostavio Makedonca na klupi sve i da peti završimo ali sa osvojenim trofejom jer je izlazak u europu daleko najvažniji cilj ove sezone. Ja bi prvi gurao djecu u ligi da znam da imamo ogromne šanse u kupu i da igramo finale sa npr. Igmanom ili Zvijezdom ali to nije tako. Puno bi rizikovali ako bi samo čekali finale kupa na neutralnom terenu, ovako se treba boriti do kraja pa šta bude. Sve ćemo vidjeti u narednim utakmicama, ako izgubimo od Borca i Tuzle onda smo daleko od te treće pozicije i onda bi se složio sa tvojim postom. Ispod sam postavio koliko će klubovi dobiti novca od saveza na kraju sezone ovisno o plasmanu.

slika

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: broj6, Kyle88 i 39 gostiju.