AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:50

Lutali smo deceniju jer je Berlusconi ostao u klubu 5 godina više nego je trebao. Izvjesno je da se Juve pojača, kao i Inter, ako riješe problem sa protokom novca iz Kine. Ali isto tako dobri moj Memaga, uraditi će i Maldini sigurno svoj dio zadataka za ljeto. Samo opušteno koliko god je to moguće
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 apr 2022, 00:37

Opet nikako da shvatite da mi faktički nemamo vlasnike i da je tu trenutna garnitura ljudi u upravi nemoćna, pričam o pojačanjima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 apr 2022, 01:04

Al kad je Sale presao u sredinu covjek je imao vise pogresnih dodavanja/poteza, nego ja pogresnih zivotnih odluka/poteza za svojih skoro 40 godina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 11 apr 2022, 01:10

Da su u upravi pametni a volio bih misliti da jesu ostaviće u sastavu Pobegu koji može itekako nadomjestiti Kessija a vidjeli smo da može igrati i ofanzivnije, dovesti besplatno Origija i Belottija koji toliko želi igrati za Milan, Doći će ti Adli koji može igrati sve u sredini uključujući i desno krilo. Tebi za sljedeću sezonu treba samo to pravo desno krilo i to igrač koji će biti pravo pojačanje a za to trebaju pare. Ako misle za tog Botmana dati 30M za te pare mogu dobiti to prijeko potrebno pojačanje na desnom krilu. Bilo bi poželjno kupiti tako jednog igrača kao Botman za budućnost ali on ipak za sad nije prioritet kakvo jeste desno krilo.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 apr 2022, 08:34

Belotti koji za svoje godine ne može fizički izdržati 90 minuta na terenu, neka ga tu gdje je sad.

Diaz, Salemakers i električar što dalje od Milana, nema se tu šta pričati. Diaz pogotovo :puke:
Opet, Rebić i Ibrahimović mogu komotno sa njima pod ruku, više ih nema nego što konkurišu. :puke:

I neka povedu sa sobom cijelu medicinsku službu, nešto tu nije kako treba. Ne znam koji klub osim Milana na dan utakmice ostane bez dva-tri igrača zbog fizičkog zamora, problema sa mišićima. Pa šta bi da igraju u engleskoj? :puke:

Zadnja linija jednina vrijedna pomena, Kessie isto dobar, siguran. Theo pada previše, ne mogu da shvatim da imaš na toj strani Thea i Leao a da njih dvojica ništa ne umiju iskombinovat, ni jedno protrčavanje, ni jedan pas u prostor, ništa apsolutno :puke:

Daj nam to treće mjesto i zaključuj sezonu, da nam i to ne bude upitno na kraju.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 11 apr 2022, 08:42

meepo je napisao/la:
10 apr 2022, 23:44
Bremer >>>>>>> Botman.
Apsolutno, Bremer je >>>>>>>>>> od puno razvikanijih stopera nego Botman, lik spada u samu kremu stoperskog svijeta. Problem je što si ga vjerojatno više nijedna ekipa u Seriji A ne može priuštit (osim Juvea, a njima ga Cairo neće prodati) tako da mislim da na ljeto odlazi još jedan WC igrač iz Serije A.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 apr 2022, 09:10

muha milanez je napisao/la:
11 apr 2022, 08:34
I neka povedu sa sobom cijelu medicinsku službu, nešto tu nije kako treba. Ne znam koji klub osim Milana na dan utakmice ostane bez dva-tri igrača zbog fizičkog zamora, problema sa mišićima. Pa šta bi da igraju u engleskoj? :puke:

Kakve veze ima medicinski tim s tim ?

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 apr 2022, 09:13

meepo je napisao/la:
11 apr 2022, 09:10
11 apr 2022, 08:34

Kakve veze ima medicinski tim s tim ?
Ko ima? Igrači kao da su od stakla, kako drugi klubovi nemaju sličnih problema? Neshatljivo mi je jednostavno.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 apr 2022, 13:18

Pa to je onda do fitnes tima koji je zadužen za treninge. Kad ti imaš zamor mišića, a igraš jednom nedjeljno (ili ne igraš nikako, u slučaju mrtvog Samua), onda je jasno da je problem u režimu treninga.
I zanimljivo da se povrede konstantno dešavaju na treninzima, rijetko kad na utakmicama.

Kod igrača poput Ibre je stvar u godinama, ne postoji tim ljudi koji će 41godišnjaka spasiti od povreda.

Doduše dosta su ih povrede zaobišle u drugom dijelu sezone, ali negdje sam vidio statistički podatak da je Milan jedna od ekipa koja najmanje trči u ligi. Vjerovatno su to te mjere koje su se bile poduzele da se sprječi onoliki broj povreda.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 apr 2022, 13:52

Zato ova ekipa, kakva god pojačanja budu neće nikada napraviti neki veći rezultat u LP.
Moderni nogomet je prije svega zasnovan na trkačkim sposobnostima pa onda sve ostalo.
To vidimo na bezbroj primjera gdje tehnički i taktički siromašne ekipe prave dobre rezultate, ali zato trkački nadmoćne.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 apr 2022, 14:40

Ako je taj podatak tačan, to je onda jedan od razloga zašto je Milan izgledao opasno iz svih pozicija u prvih 15ak utakmica, unatoč silnim povredama, a zašto sad izgleda impotentno u napadu. Na sve to ne pomaže ni nedostatak kavlitetnog krila ili desetke. Sasvim je prirodno da postoje mečevi koje dobiješ sa manje trke, ali mali je broj ekipa s kojima može tako igrati.

Sinoć su se s Torinom trkački dobro nosili. Jer Jurićev tim je ekipa koja vjerovatno i najviše trči. Ali sama trka ne donosi uvijek nešto dobro, što se i sinoć vidjelo. Napad je ponovno izdao odbranu, da se tako izrazim.

Bennacer je užasno falio sinoć, njegova taktička inteligencija i agilnost su veliki plus za Milan. Ali sinoć je nažalost bio van pogona. Diaz je igrač koji nema problema sa tehnikom, već sa fudbalskim IQ-om. Može predriblati 2-3 igrača ali uvijek će zakasniti sa passom.

Sale je više wingback nego krilo i tu je sve jasno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 apr 2022, 15:26

Ako manje trčiš, imaš manje povreda, ali zato nema onog ludog fudbala gdje imaš dojam da ne postoji ekipa u Italiji kojoj Milan ne može zabiti bar dva gola.

Ako igraš taj ludi fudbal, onda te povrede satraše. Nikako na zelenu granu. :mrgreen:

Doduše nije Milan jedini klub koji je gajio takav stil igre, igraju ga mnogi, ali ne znam da je iko imao ovoliko povreda gdje je u svakom momentu falilo skoro pola igrača. Što u prevodu znači da ipak jest do fitnes tima i da se nešto mora mjenjati, a da ne ispaštaju ni igrači ni rezultati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 apr 2022, 16:16

slika

Brat rekao da se nece brijati dok se ne vrati na teren :D

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 11 apr 2022, 17:55

rope11 je napisao/la:
11 apr 2022, 15:26
Doduše nije Milan jedini klub koji je gajio takav stil igre, igraju ga mnogi, ali ne znam da je iko imao ovoliko povreda gdje je u svakom momentu falilo skoro pola igrača. Što u prevodu znači da ipak jest do fitnes tima i da se nešto mora mjenjati, a da ne ispaštaju ni igrači ni rezultati.
Pa nije Milan baš tim od jučer da su na brzinu sklepali medicinski/fitnes tim. Siguran sam da je on bolji od polovice Serija A klubova. Razlog Milanovih ozljeda nije samo 1, nego se tu radi o splatu raznih faktora, neki igrači radi godina, neki jednostavno skloniji ozljedama, neki jednostavno nisu mogli iznijeti taj tempo igre, možda nedostatak rotacije radi uskog rostera, pa onda i koja ozljeda koja se jednostavno svima dogodi. Ii onda krenu sranja iz svih tih razloga, trener uvijek ima povrijeđenih i nema prostora za rotaciju nego 5 utakmica za redom crpi do maksimuma istog igrača i logično da će doći do ozljede i tog igrača ako se ne radi o nekome spremnom tipa Perišić. I onda opet ovaj što se taman oporavio uskače u igru s većom minutažom nego što bi trebao imati igrač koji se tek vraća nakon povrede i tako to ide u krug.

Evo i kod Intera se De Vrij opet ozljedio a tek se vratio, jednostavno igrač koji se tek oporavi od ozljede se treba mjesec dana dozirati kao što se kod Intera sad dozira Gosens, a njega bi se sigurno puno više bacilo u vatru da se nema jednako kvalitetna alternativa u vidu Perišića.
Zadnja izmjena: Imp, dana/u 11 apr 2022, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 apr 2022, 17:56

11 apr 2022, 09:13
Ko ima? Igrači kao da su od stakla, kako drugi klubovi nemaju sličnih problema? Neshatljivo mi je jednostavno.
Mozda zbog trening metoda ? Mozda zbog intenziteta treninga ? Kako mozes kriviti medicinski tim zbog zamora misica ? 80% posto povreda u Milanu su povrede misica i neka me neko ispravi ali prije Piolija nije bilo ovoliko povreda.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 apr 2022, 20:48

Ma povrijeđeni su konstantno injury prone igrači koji fizički nisu spremni, a i u proteklim sezonama su imali probleme sa povredama.

Rebić je svake sezone redovno odustvovao sa terena zbog povreda, Ibra svakako zbog godina, Samu staklen sam od sebe, Florenzi npr isto poznat kao igrač koji se znao često povrijediti itd.

Benaser je recimo i prošle godine imao jednu zeznutiju povredu koja ga je izbacila iz ritma. Hoću reći nema sa tim mnogo veze stil igre tima, to je tako i možeš ga yebat.

Ko nam je kriv kada nemamo širinu pa nam je svaka povreda potencijalni problem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 11 apr 2022, 23:13

Vraćaj se Rino razbi ovom Hachimovom rođi sad zube da ga više ne gledamo svega ti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2022, 00:02

Odlična slika koja prikazuje koliko su nam ofanzivci (ne)efikasni.

slika
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 apr 2022, 04:42

Pedula objavio da smo sve dogovorili sa Origijem, 4mil eura godisnja plata + bonusi

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 12 apr 2022, 07:53

meepo je napisao/la:
11 apr 2022, 17:56
11 apr 2022, 09:13
Mozda zbog trening metoda ? Mozda zbog intenziteta treninga ? Kako mozes kriviti medicinski tim zbog zamora misica ? 80% posto povreda u Milanu su povrede misica i neka me neko ispravi ali prije Piolija nije bilo ovoliko povreda.
Mogu kriviti bilo koga u tom trenutku ljutnje ili čak bijesa, yebo bi im sve. Kad već pitaš. Na dan utakmice ostaneš bez tri bitna igrača i to sve već duže vrijeme ponavlja, neshvatljivo. Što reće ranoffa i taj nedostatak širine je vječiti problem.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 6 gostiju.