Evropska košarka - općenito

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Shategabri
Kontakt:

Re: Evropska košarka - općenito

Post Postao/la Shategabri » 15 mar 2022, 13:37

Stepp je napisao/la:
15 mar 2022, 13:30
Shategabri je napisao/la:
15 mar 2022, 13:18
Stepp je napisao/la:
15 mar 2022, 12:16
Lepo je postavio kontrapitanje zasto se selektivno mesa politika u sport kako kome odgovara.Naveo ne NATO bombardovanje SRJ,isto bi bilo i da je spomenuo Irak,Somaliju,Siriju...Bitno je samo potencirati rat u Ukrajini,a to sto bliski istok ,,gori,, vec decenijama to nije popularno pitati na konferenciji za novinare jedne kosarkaske utakmice.
Samo kažem ako se ogradiš i kažeš da si apolitičan, onda se tu završava izjava.
Ne ideš u polemiku i ne argumentuješ svoju apolitičnost ratnim dešavanjima iz 90-tih.
Dakle, ako pitanje nije bilo na mjestu i Željko ga je kao takvog detektovao i u startu odgovorio kako i spada ako hoćeš da se ogradiš od politikantstva, onda tu staneš. Razumijem iz tvog ugla, to je nešto što je jače, čak i kad hoćeš da budeš apolitičan, spomene se, ali ne mogu da se složim, jer činjenice govore suprotno.
Izjava je na kraju bila sve osim apolitična.
Slazem se oko apoliticnosti.Ali razumem i Zeljka sto je ovako odgovorio kontrapitanjem,jbg uvek gledas pre svega iz svog iskustva.Ja sam samo napisao kad vec ovi novinari postavljaju ova pitanja oko rata u Ukrajini zasto ne postave pitanja i za druge ratove koje se u ovom trenutku vode na drugim kontinentima ili zasto nisu ista pitanja postavljali oko ratova koji su se u nekoj bliskoj buducnosti dogodjala.Krajnje licemerno,ispada da zivoti ljudi ne vrede isto,u zavisnosti kako kome odgovara.Tragicno.
Apsolutno, i to je neka druga tema. Znamo da nisu svi ratovi jednaki niti jednako ispraćeni. Globalne pravde jednostavno nema.
Pa ne vrijede. Niko recimo ne pridaje pažnju na stotine hiljada umrle djece od gladi u Africi. Da ne idemo dalje.
Koševo Zapad

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2022, 14:03

TheChief je napisao/la:
15 mar 2022, 12:22
Stepp je napisao/la:
Lepo je postavio kontrapitanje zasto se selektivno mesa politika u sport kako kome odgovara.Naveo ne NATO bombardovanje SRJ,isto bi bilo i da je spomenuo Irak,Somaliju,Siriju...Bitno je samo potencirati rat u Ukrajini,a to sto bliski istok ,,gori,, vec decenijama to nije popularno pitati na konferenciji za novinare jedne kosarkaske utakmice.
Zasto nije spomenuo agresiju na BiH i bombardovanje Sarajeva ?

To mu je najblize.
Slucajno ?
možda nije imao ništa proitiv bombardovanja i opsade sarajeva

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 mar 2022, 16:40

filip13 je napisao/la:
15 mar 2022, 14:03
TheChief je napisao/la:
Stepp je napisao/la:

To mu je najblize.
Slucajno ?
Jeste li vi pripadali onoj grupi Jugoslovena koja je, baš kada su tenzije rasle, bila iznenađena ili ste očekivali raspad? Upravo bi ta serija Partizana i Jugoplastike mogla da se smatra košarkaškim krajem Jugoslavije…

Ta serija sa Jugoplastikom i jeste bila spuštanje zavese na Jugoslaviju. A ja nisam bio iznenađen. Toliko puta smo otišli na gostovanja i ljudi su pevali “Idi, Jugo, ko te j..e, možemo mi i bez tebe”. Stvorena je takva atmosfera. Ono što je mene šokiralo je Sarajevo. Tu stvarno nikoga nije bilo briga ko se kako zove i preziva. Bio je to divan grad, koji je pretvoren u pravu klanicu. Bio sam tužan, razočaran, šokiran. Ostao sam prijatelj sa svima, ali su mi to bile najteže scene iz rata…

Dio intervjua sa Zeljkom Obradovicem... Ako u ratu tokom Eurobasketa jedan Mirza Delibasic nije imao problema sjediti sa Zeljkom za stolom, ne vidim razlog zasto se nekome stavlja pogresan epitet toliko godina nakon istog.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2022, 17:55

Ethel je napisao/la:
15 mar 2022, 16:40
filip13 je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

To mu je najblize.
Slucajno ?
Jeste li vi pripadali onoj grupi Jugoslovena koja je, baš kada su tenzije rasle, bila iznenađena ili ste očekivali raspad? Upravo bi ta serija Partizana i Jugoplastike mogla da se smatra košarkaškim krajem Jugoslavije…

Ta serija sa Jugoplastikom i jeste bila spuštanje zavese na Jugoslaviju. A ja nisam bio iznenađen. Toliko puta smo otišli na gostovanja i ljudi su pevali “Idi, Jugo, ko te j..e, možemo mi i bez tebe”. Stvorena je takva atmosfera. Ono što je mene šokiralo je Sarajevo. Tu stvarno nikoga nije bilo briga ko se kako zove i preziva. Bio je to divan grad, koji je pretvoren u pravu klanicu. Bio sam tužan, razočaran, šokiran. Ostao sam prijatelj sa svima, ali su mi to bile najteže scene iz rata…

Dio intervjua sa Zeljkom Obradovicem... Ako u ratu tokom Eurobasketa jedan Mirza Delibasic nije imao problema sjediti sa Zeljkom za stolom, ne vidim razlog zasto se nekome stavlja pogresan epitet toliko godina nakon istog.

ne vidim da je obradović precizirao ko napravi klanicu od tog grada,kao što je bio precizan oko bombardovanja beograda

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 mar 2022, 19:19

filip13 je napisao/la:
15 mar 2022, 17:55
Ethel je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

ne vidim da je obradović precizirao ko napravi klanicu od tog grada,kao što je bio precizan oko bombardovanja beograda
Da je nesto tako izjavio mozes samo zamisliti na kakvom udaru rezima bi bio, ali nije problem njemu on sam vec i porodica njegova.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2022, 19:25

ne bi bio jedini koji je tad imao muda za nešto tako

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 mar 2022, 00:28

filip13 je napisao/la:
15 mar 2022, 19:25
ne bi bio jedini koji je tad imao muda za nešto tako
Ne bi, ali drugi nisu bili treneri Partizana u to vrijeme. Cak i ova izjava je nesto sto mnogi drugi sportisti nisu se usudili nikad izjaviti, a i ne trebaju nije tim temama mjesto u sportu.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 mar 2022, 07:46

što onda ako tim temama nije mjesto u sportu,spominje bombardovanje beograda,siriju?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 08:14

Ethel je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

To mu je najblize.
Slucajno ?

Ne stavlja se ništa, jel rekao neće komentarisati, jeste.
Je li komentarisao, jeste.
Nije sigurno neki zadrti nacionalista, ali što kažu povuklo ga, pa jezik nije mogao da ne izleti.
Koševo Zapad

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 mar 2022, 15:59

Mario Kasun je u podcastu Inkubator rekao da ga je Duško Ivanović u Barceloni tjerao na bespotrebne iscrpljujuće treninge zbog kojih se prepolovio, da ga je kažnjavao za svaku sitnicu, da mu je psovao sve po spisku i kad bi odigrao dobro, da je odbijao pričati sa njim na našem, i da je stres zbog Ivanovića jedan od faktora zašto je sa 28 godina završio na operaciji srca od devet sati.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 23 mar 2022, 16:10

kako ne mozete shvatit,ovo nije bezvezni rat,ljudi prijete nuklearnim oruzanjem,pa sve sto ide iz te drzave treba protjerati,ugasiti,ne nabavljati.
jel treba ugostiti ekipu iz moskve aplaudirati im a isti ti celnici sutra ti mozda nuklearnu bace 600 kilometara od tebe
ma svu stoku izbaciti ne zbog klubova nego zbog drzave iz koje dolaze,sve dok se ijedan klub ne okrene protiv domace politike i kad vidi da ovako ne moze
cao vozdra
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 31 mar 2022, 14:44

Ponitka je prvo napustio Rusiju, pa se onda vratio i čak odigrao jednu utakmicu za Zenit, a onda, pod pritiskom navijača Poljske koji su mu poručili da više nije dobrodošao u reprezentaciju, ipak je raskinuo ugovor.

Jerebko je nakon invazije potpisao za Cska do kraja sezone i Švedska ga neće više pozivati u reprezentaciju.

"U srijedu je Fredrik Joulamo, glavni tajnik Švedskog košarkaškog saveza, razgovarao s Jonasom Jerebkom o svom izboru da igra u Rusiji i istaknuo kako se to izravno kosi s vrijednostima švedske košarke i našim jasnim stavom o pitanju Rusije.

Nakon ovog dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni ustvrditi da ne postoje uvjeti da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju."

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 31 mar 2022, 21:47

Drape je napisao/la:
31 mar 2022, 14:44
Ponitka je prvo napustio Rusiju, pa se onda vratio i čak odigrao jednu utakmicu za Zenit, a onda, pod pritiskom navijača Poljske koji su mu poručili da više nije dobrodošao u reprezentaciju, ipak je raskinuo ugovor.

Jerebko je nakon invazije potpisao za Cska do kraja sezone i Švedska ga neće više pozivati u reprezentaciju.

"U srijedu je Fredrik Joulamo, glavni tajnik Švedskog košarkaškog saveza, razgovarao s Jonasom Jerebkom o svom izboru da igra u Rusiji i istaknuo kako se to izravno kosi s vrijednostima švedske košarke i našim jasnim stavom o pitanju Rusije.

Nakon ovog dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni ustvrditi da ne postoje uvjeti da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju."
Ahhahhhahah kakvi debili švedski ahahahhahahah :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 apr 2022, 17:22

Sta ovo Grci planiraju sa 3 trenera da nastave :salut:

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 04 apr 2022, 19:48

Preminuo Petar Skansi, legenda jugoslovenske i evropske kosarke.

:cry:

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 04 apr 2022, 20:27

juče je Ramsey dao gol, kad on da, znaš da će neko od velikana umrijeti

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 apr 2022, 20:49

dobar el klasiko

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 apr 2022, 20:53

Ovo samo El Clasico moze ponuditi.

Exum Airlines :tokralju:
#MFFL
Som-Hi Barça

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 apr 2022, 11:34

Ethel je napisao/la:
10 apr 2022, 20:53
Ovo samo El Clasico moze ponuditi.

Exum Airlines :tokralju:
Kakav je ono faul , obostrano držanje za ruku u faul za Barcelonu ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 apr 2022, 11:51

Vil Mozli prešao u Uniks .

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, invincible1921, JimmyPage, Kaunas, MElloo, NebeskaSila96, StevieG8 i 33 gosta.